Dacă grăuntele de grâu moare, aduce multă roadă
Autor: John Piper  |  Album: Evanghelia lui Ioan  |  Tematica: Dărnicie
Resursa adaugata de CristianCirloaba in 17/06/2016
    12345678910 0/10 X
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/
Referințe

    Tată, nu ne lăsa să ne lăudăm cu orice altceva în afară de crucea Domnului nostru Isus Hristos prin care am fost crucificaţi faţă de lume şi lumea a fost crucificată faţă de noi. Cei care aparţin lui Hristos şi-au crucificat firea. Tată, este o moarte de care trebuie să murim înainte de a muri, altfel vom muri pentru totdeauna. Isus a murit moartea Lui, a fost îngropat şi a murit, că noi să fim glorificaţi cu El şi onoraţi de Tatăl. Mă rog ca tu să te trezeşti cu o profundă dorinţa de a fi mort faţă de păcat şi viu faţă de Dumnezeu. Te rog în Numele Domnului Isus. Amin.

 

    Nu cred că coincidenţele neobişnuite trebuie să fie folosite ca şi călăuzire pentru viaţă. Nu este un semn de o minte sănătoasă dacă cineva este foarte fascinat de ciudate şi neobişnuite coincidenţe ca şi nesfârşită paralelă dintre moartea lui John F. Kennedy şi Abraham Lincoln, lucruri ca şi acestea. Fixarea pe coincidenţe este un semn de minte dezechilibrată. Cu toate acestea, noi credem că Dumnezeu guvernează totul, corect? El guvernează toate circumstanţele şi toate aşa numitele coincidenţe şi sigur nu este greşit să fii uimit de unele din ele şi să fii încurajat de ele, dacă vezi în ele suficient de clar mâna lui Dumnezeu, pe care eu am văzut-o atunci când mă pregăteam pentru acest mesaj. Sincronizarea şi textul pentru acest mesaj pentru week-end este unul din acelea pe care soţia mi le-a amintit vinerea aceasta şi îi place să le numească "coincidenţe ale lui Dumnezeu", nu doar coincidenţe.

    Să vă dau câteva informaţii, în timp ce pregăteam acest text care a fost stabilit de multă vreme, vreau să spun iei următorul text din Ioan care vine în continuare şi vrei să vezi ce vrea Dumnezeu să ajustezi şi îl aplici într-un mod care e relevant pentru biserică. Aşa că, contextul care îl aveam în minte în timp ce pregăteam acest mesaj este că vom merge în următoarea duminică seară la Centrul de Convenţii din Minneapolis în care intră cam 3500 de oameni, de dimineaţă am avut cam 4500, îmi place să o umplu cu oameni mulţumitori care se uită înapoi cu recunoştinţă la cei 140 de ani în care Dumnezeu a binecuvântat această biserică şi se uită înainte să vadă câte decade va turna din binecuvântările păstrării în har peste noi, despre aceasta e vorba la această slujbă. Cred că Dumnezeu va fi foarte mulţumit cu noi şi va trage întreaga biserică să facă acest lucru. Și, de asemenea, sunt foarte conştient că unul din aspectele din viitor pe care le aşteptăm este binecuvântarea terenului din sud. Vizualizaţi-l: un teren de campus şi apoi eventual o clădire ca cea din centrul oraşului şi cea din nord şi pământ. Fraţii din sud de 5 ani Îl laudă şi se închină Domnului în liceul Burnsville şi e un lucru frumos să Îl vezi pe Dumnezeu crescând şi binecuvântând acea biserică. Acum, noi avem o strategie pentru a avea impact în cele 2 oraşe gemene numită "Prețuindu-L pe Hristos împreună, în cele 2 oraşe gemene şi dincolo de ele" şi are 3 părţi: multiplicarea campusurilor, plantarea de biserici independente şi îngrijirea celor mai săraci dintre săraci, o numim ajutorare globală.

    Acesta este un plic de dăruire, cei care veniţi regulat puteţi avea unul şi cei care daţi şi scrieţi cec-uri, de obicei folosiţi al doilea rând în care scrie "Prețuindu-L pe Hristos împreună", care este numele strategiei de sub declaraţia misiunii: "Noi existăm să răspândim o pasiune pentru Supremaţia lui Dumnezeu în toate lucrurile, pentru bucuria tuturor oamenilor" şi următorul pas sub această misiune este această strategie: "Preţuirea în Hristos împreună, multiplicarea de campusuri, plantarea bisericilor, îngrijirea de cei foarte săraci", aşa că la fiecare dolar care merge pe acea linie acolo, 5 procente din el merg la ajutorare globală, 5 procente merg la plantarea de biserici şi 90 % merg la biserica din nord şi biserică care va veni pe terenul din sud.

    În ultimii 7 ani de existenţa a "Prețuindu-L pe Hristos împreună" care a început în 2004, aţi donat aproape 10 milioane de dolari, mai mult ca şi bugetul pe anul acesta care este de 9 milioane de dolari, să plătim misionarii noştrii, în misiunea de zi cu zi şi administrarea bisericii şi nu am avut nimic mare, ca şi o campanie de 3 ani în care să donaţi şi eu să vă mulţumesc public în următoarea duminică seara, să îmi exprim mulţumirea către Dumnezeu pentru cei 140 de ani în care Dumnezeu a făcut acest lucru chiar aici în această biserică - prima clădire a fost lângă un bloc care a ars şi au cumpărat o clădire aici care este acum şi ne adunăm aici de peste 130 de ani. Extraordinar! Și acum suntem în Mountsview şi în BurnsVille şi credem că este voia Domnului ca noi să cumpărăm un teren şi să facem clădirea pentru biserica din Sud. Vă aud cum spuneţi "amin" la biserica din Sud, ce înseamnă că aveam în minte să vorbesc despre asta în această predică, ceea ce şi fac acum. Și vreau să spun lumii că ceea ce ne-ar plăcea, să luăm din donaţii, vor fi plicuri speciale făcute şi să luăm donaţiile la acea întâlnire şi să strângem 1 milion de dolari să luăm acel pământ săptămâna viitoare, pentru aceasta mă rog. 1 milion de dolari strânşi o dată în aproximativ o săptămână, puteţi să trimiteţi şi prin mail. Cum s-ar putea întâmpla asta? Pentru că nu avem 1 milion de dolari strânşi pe undeva... Nu ştiu, dar am pus în articolul de săptămâna aceasta: "Ești căsătorit? Roagă-te cu partenerul despre cum poți participa sacrificând. Ești singur? Vorbește cu Dumnezeu. Ești copil? Vorbește cu părinții despre care ar putea să fie partea voastră." Lui Dumnezeu îi place să ia puținul văduvei și să să îl facă să explodeze spiritual cu efecte care nici nu le putem imagina.

    Aşa cum şi eu cu Noel am vorbit, să vedeţi o fărâmă despre cum procedăm noi. Ca şi păstor nu ştiu care este modalitatea pentru tine, dar noi nu avem un carneţel în contul nostru, noi nu cumpărăm maşini noi ci doar maşini uzate, să cumperi maşina nouă nu mi s-a părut niciodată o investiţie bună, îmi pare rău dacă nu sunteţi de acord cu mine. Aşa că noi cumpărăm maşini vechi, păstrându-le 5,6,7, 8 ani şi apoi luăm altele şi în modul acesta nu împrumutăm banii, plătind întotdeauna cu banii jos, punem deoparte ceva bani în fiecare lună pentru înlocuirea şi repararea lor, la prea multe reparaţii cumpărăm altă pentru 5,6 sau 7000 de dolari. Asta facem cu maşinile, ceea ce înseamnă că banii stau într-un fond, într-un cont numit "Contul înlocuirii maşinilor Piper". Și i-am spus lui Noel: "Poate că Domnul va face că că această maşină să mai funcţioneze încă 2 sau 3 ani extra", acest Ford, îmi place maşinuţa noastre, are 6 cilindrii, îmi place şi am spus că poate Domnul va face să funcţioneze această maşină şi va merge 2 sau 3 ani în plus şi vom putea da câteva mii de dolari. Ea a spus: "Sigur, orice spui tu." Acesta e un mod de a o face.

    Ştiu că voi nu aveţi bani lichizi ca să stea doar şi v-am spus doar o fărâmă, singurul mod în care se pot strânge 1 milion de dolari de la biserică, va fi un lucru ciudat. Unii vor da sume imense de bani, unii vor da un dolar şi lui Dumnezeu îi va plăcea că ai dat acel dolar. Bine, vă întrebaţi ce are asta de a face cu coincidenţele şi "Coincidenţele lui Dumnezeu" – la asta mă gândesc. Am vrut să spun asta şi acum am spus-o. Și acum vreau să vă spun ce va urma, să fiţi gata, să vă motivez să vă gândiţi şi să vă rugaţi în acea direcţie şi să fiți la acel minunat serviciu.

    Știam că textul din Ioan 12 are legătură. Dacă ar fi să pun o prefaţă pentru predica aş fi pus altceva şi am intrat pe site-ul nostru să văd dacă am mai predicat din acest text înainte. Nu mi-am adus aminte şi am predicat pe 3 septembrie 2006, în săptămâna dinaintea deschiderii bisericii din Sud ca şi lansare de serviciu divin, din acest text. Am planificat asta, am ales acest text cu 5 ani în urmă (predica era din 2011) pentru lansarea bisericii din Sud. Nu am planificat că aceasta va fi următorul text cu o săptămână înainte ca să lansăm provocarea de 1 milion de dolari pentru biserica din Sud, nu am planificat asta şi m-am gândit când am văzut data predicii şi când am recitit jumătate din ea, asemănătoare cu ceea ce v-am spus şi acum: "Fiţi binecuvântaţi, 700 sau 800 de membrii, mergeţi acolo, binecuvântaţi Burnsville în toate suburbiile înconjurătoare". Și aţi fost acolo cu 5 ani în urmă, călăuziţi de textul din Ioan 12:20-26.

    Este relevant şi este şi pentru mine şi o spun din nou, noi nu ne ghidăm vieţile după coincidenţe sau "Coincidenţele lui Dumnezeu" doar, ne ghidăm vieţile după Biblie şi prin înţelepciune spirituală. Când lucruri ca şi acestea se întâmplă, le primesc că daruri de la Dumnezeu pentru încurajarea mea. Și cred ce spun, pentru voi cei din Sud ca aceasta este relevant şi pentru voi şi să vă gândiţi serios la aceste părţi din text şi să vă întrebaţi de ce John a ales cu 5 ani în urmă şi Dumnezeu a folosit acest lucru astăzi. Ar trebui să te întrebi ce ar putea să fie neobişnuit de important, aceasta sunt "Coincidenţele lui Dumnezeu" care m-au mişcat, cutremurat cu aşteptarea că Dumnezeu are aici ceva pentru noi toţi şi pentru cei din Sud, în particular. Așa că, să mergem la text şi să vedem ce găsim. Vreau să fiu credincios și acolo unde mi se pare relevant, să-l leg de campusul din Sud și pentru noi cei de aici. Are 2 părţi, iar doar a doua parte a fost folosită în 3 septembrie 2006. În seara aceasta vom face ambele părţi, de la 12 la 19 este prima parte, de la 20 la 26 este partea a doua.

    Prima parte. Cred că punctul principal de la Ioan 12, de la 12 la 19 este că Isus este Regele Israelului. Acum nu mai fuge de aceasta, ci o îmbrăţişează şi este mai mult decât RSegele Israelului, este Regele lumii. Aceasta este ideea primei părţi şi Ştefan de la închinare a spus-o, nu ne-am consultat cu privire la aceasta, aşa că îţi mulţumesc, Ştefan. Versetul 19. "A doua zi, o gloată mare care venise la praznic, cum a auzit că vine Isus în Ierusalim, a luat ramuri de finic şi I-au ieşit în întâmpinare, strigând: `Osana!`" care înseamnă "Salvare" sau "salvează", un cuvânt evreiesc transliterat în greacă, apoi în engleză. "Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel!"

    Aşa că ei Îl numesc pe Isus Regele lui Israel, lucru care este coșmarul fariseilor, lucru de care le era frică. Zelul mesianic va aduce Roma asupra populaţiei cu aşa forţa, încât fiecare va fi distrus şi asta se întâmplă înaintea ochilor lor. Ceva trebuie făcut, ei citează Psalmul 118 versetul 25 la 26 care Îl celebrează pe Isus, ca o împlinire a acelui psalm numit ca Mesia şi Regele Israelului. Asta e întrebarea: Isus va accepta? În capitolul 6 versetul 15, după ce hrăneşte cei 5000 şi aceştia vin să Îl facă Împărat, se îndreaptă spre munţi rugându-se toată noaptea, a plecat de acolo cât de repede a putut. O va face El aici? Ştiţi răspunsul, versetul 14 – Isus a găsit un măgăruş şi a încălecat pe el, după cum este scris: "Nu te teme, fiica Sionului; iată că Împăratul tău vine călare pe mânzul unei măgăriţe." Ucenicii Lui n-au înţeles aceste lucruri de la început; dar, după ce a fost proslăvit Isus, şi-au adus aminte că aceste lucruri erau scrise despre El şi că ei le împliniseră cu privire la El." Aşa că răspunsul este nu, El nu a fugit ci de fapt a intensificat asta prin împlinirea profeţiei din Zaharia 9:9, şezând pe un măgăruş, primind închinarea lor mergând printre ramurile de palmier şi admiţând că au dreptate prin acţiunile sale.

    Acum, observați cum Ioan, scriitorul, împleteşte, întâmplarea într-un fel să facă de înţeles că domnia pe care ei o declară şi Isus care o primeşte e mai mare decât domnia peste Israel. Aceasta e într-adevăr remarcabil, la cum o face, nu local, nu evreiesc, nu pentru anumite triburi, El este regele lumii, versetul 17: "Toţi cei ce fuseseră împreună cu Isus, când chemase pe Lazăr din mormânt şi-l înviase din morţi, mărturiseau despre El. Şi norodul i-a ieşit în întâmpinare, pentru că aflase că făcuse semnul acesta. Fariseii au zis deci între ei: "Vedeţi că nu câştigaţi nimic: iată că lumea se duce după El!"".

    Ce sunt aceste lucruri, aici în Ierusalim oameni au venit pentru Paşte. "Cosmos" e folosit aici. Lumea întreagă s-a dus după El. Și următorul lucru care îl vezi e că apar grecii. Acest lucru nu e un accident, e ceea ce am văzut, să citim versetul 20, ne mutăm acum în partea a doua a textului din care am predicat în 3 septembrie 2016. "Nişte greci, dintre cei ce se suiseră să se închine la praznic, s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galilei, un loc al neamurilor, l-au rugat şi au zis: "Domnule, am vrea să vedem pe Isus." Filip s-a dus şi a spus lui Andrei; apoi Andrei şi Filip au spus lui Isus. "

    Acest lucru este uimitor, apar grecii în gândirea lui Ioan, care alege ce să pună împreună aici şi este imediat după ce fariseii spun că lumea merge după El, grecii au venit să Îl vadă pe Isus. Ce caută acest lucru în această Evanghelie? Ce caută ei aici? Au auzit de Dumnezeu şi au venit în Ierusalim în pelerinaj, Ioan evidenţiază acest lucru, aceşti farisei întotdeauna vorbesc mai mult decât cunosc. Mai bine să moară un singur om pentru norod, şi să nu piară tot neamul. Nu ştia ce spune, dar spunea adevărul. Apoi a spus că întreaga lume merge după El, nici acum nu ştia ce spune, dar Ioan a notat, este adevărat ce a spus. La ultimul cântec am cântat, nu ştiu cum e în Sud sau în Nord, dar aici sunt toate naţiunile venind aici. Aşa că, cuvintele lui Dumnezeu până acum pentru noi, pentru Biserica din Sud, cea din Nord, sunt: Isus cu adevărat este Mesia, cu adevărat Isus este Regele lui Israel. El acum accepta binecuvântările și arată acest lucru prin acțiunile Sale. Și este mai mult decât Regele lui Israel, este Regele lumii, toată lumea a mers după El.

    Aici apar grecii ca primele roade să arate despre ce e vorba. Este Rege peste această biserică, oraş şi celelalte suburbii şi peste celelalte oraşe, ţări. El deţine naţiunile și vecinătăţile. Cred că El zâmbeşte asupra acestei biserici imperfecte, asupra celor imperfecţi din conducere care strigă la El zi şi noapte, asupra strategiei imperfecte a noastre care va fi binecuvântată prin milă şi har, vrem să ajungem la acele suburbii din Sud cu acest mesaj. Credem că un centru stabil acolo pentru răspândirea Cuvântului va fi bun. Și voi ați avut multă răbdare pentru asta. Motiv pentru care posibil să fi fost ales acest mesaj acum 5 ani de zile.

    Toate acestea par foarte minunate, triumfătoare şi apoi vin cuvintele lui Isus ca răspuns la cerinţa grecilor de al vedea. Le dă ceea ce vor ei? "Vrem să Îl vedem pe Isus." Îl văd ei? Nu ştim dacă s-au întâlnit fizic, ceea ce ştim e răspunsul lui Isus la acea cerere, S-a revelat lor în acelaşi fel în care se revelează şi nouă. Cred că de aceea probabil s-a întâmplat aşa, pentru că şi noi am putea spune: "Aş vrea să îl văd pe Isus, de asemenea!" Şi în momentul acela Isus să spună: "Sunt aici, verifică-mi mâna." El nu face aşa. În schimb ne vorbeşte despre ce se va întâmpla. "Vrei să Mă cunoşti? Vrei să Mă vezi? Îţi spun Eu la ce să priveşti." Aici suntem acum în text în versetul 23, sunt grecii care vor să Îl vadă pe Isus. Aici este adevărul pentru că grecii folosesc adevărul care contează. Bethlehem, Biserica din Sud – "A sosit ceasul să fie proslăvit Fiul omului."

    Primul lucru pe care îl spune ca răspuns la cei care vor să Îl vadă: "Sunt pe drumul către glorie, voi fi aşa de glorificat că ei vor vrea să Mă vadă, da, vor vrea să Mă vadă. Ora glorificării este la îndemână. Fiecare genunchi se va pleca şi când Mă vor vedea vor vrea să se identifice cu Mine. Cu toate acestea nu se va întâmpla în modul în care credeţi. Gloria de peste 5 sau 6 zile de acum nu se va întâmpla cum credeţi voi. Aşa că să vedem dacă vreţi să vă identificaţi, să văd dacă vreţi să Mă urmaţi şi să Îmi slujiţi. Vă voi vorbi despre Mine."

    Ce înseamnă pentru noi să vedem? Versetul 24: "Adevărat, adevărat vă spun că dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur; dar dacă moare, aduce mult rod". Este foarte clar, ştim despre ce vorbeşte. "Mă îndrept spre glorie, glorificarea Mea este aproape, o pot gusta, va fi susţinută de bucuria pusă înaintea Mea, dar pe drum trebuie să fiu ca un grăunte care cade în pământ, moare, dar altfel nimeni nu va veni cu Mine în glorie. Dacă Eu nu mor, nu pot avea grecii cu mine, nu pot avea evreii cu Mine, nu pot avea suburbiile americane din Sud, nu pot avea pe nimeni cu Mine, nu va veni nici un rod decât dacă sămânţa moare." Aceasta le spune El grecilor: "Cunoaşteţi-Mă în felul acesta. Dacă Eu părăsesc drumul pe care sunt acum, către Calvar, sămânţa rămâne în sac şi nu în pământ, astfel nu este roadă şi nu este salvare. Dar dacă plec şi Îmi termin misiunea şi sunt ca o sămânţă care e strivită şi pusă în pământ, voi fi glorificat. Voinţa Tatălui Mă va învia şi Îmi va da un nou Nume, Numele Meu, înaintea căruia orice genunchi se va pleca, din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ şi orice limbă va mărturisi că Eu sunt Domnul pentru gloria lui Dumnezeu Tatăl, inclusiv grecii şi cei din Sud."

    Acesta este adevărul despre Isus, că El se revelează grecilor şi nouă. Un adevăr despre El va deveni un adevăr despre ei sau noi, versetul 25: "Cine îşi iubeşte viaţa o va pierde"; nu se vorbeşte despre viaţa aceasta, sămânţa, spune chiar înainte de a fi glorificat. "Eu trebuie să mor ca să pot aduce roadă. Acum vreţi să vă identificaţi cu mine? Dacă vreţi să fiţi o parte din asta, este viaţa voastră. Cine îşi iubeşte viaţa o va pierde şi cine îşi urăşte viaţa în lumea aceasta, asta înseamnă să faci anumite lucruri şi lumea spune că nu înţelege, cine îşi urăşte viaţa în lumea aceasta o va păstra pentru viaţa veşnică. Dacă Îmi slujeşte cineva, să Mă urmeze. Unde? Ghetsimani şi Golgota. Şi unde sunt Eu, acolo va fi şi slujitorul Meu. Unde? În prezenţa Tatălui Meu, de partea cealaltă, trecând cu Mine prin mormânt. Cine vine după Mine, trebuie să îşi ia crucea, să moară cu Mine." Cei care Îi aparţin lui Hristos şi-au răstignit firea. "Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc. . . dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine, şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţă în Fiul lui Dumnezeu. " Să fii creştin înseamnă să mori. "Vino cu Mine la Golgota. Dacă Îmi slujeşte cineva, Tatăl îl va cinsti." Așa că adevărul despre El Însuși, în următoarele ore: "Voi fi ca sămânța picată la pământ și când voi învia, voi aduce roadă de pe tot pământul." Acesta este adevărul despre El, imediat devine viața lor pentru cei care vor să Îl vadă. Nu poți să te uiți la Isus și să spui că e interesant. A-L vedea pe Isus înseamnă să fii târât în necredința sau să fii atras în imitare. Moartea Lui pentru salvarea noastră devine modelul Său pentru imitarea noastră.

    Două lucruri devin evidente aici. Unul – acest lucru este greu, iar celălalt – acest lucru e glorios. Nu vreau să pierdeţi din vedere vreun punct. Biserică din Sud – este greu şi este glorios. E mai greu pentru tine decât era, dar poate mai glorios. Ca şi biserică ne vom forţa, vom muri faţă de unele lucruri. Forţează-te să dai un dar pentru închinătorii din Sud. Poate veţi auzi şi ar trebui să auziţi că aceasta se aplică la voi în moduri care nu sunt conectate cu biserica din Sud deloc. Este o moarte care se întâmplă în viaţa voastră, chiar acum. Puteți scăpa dacă L-ați scăpat pe Isus, dacă l-ați lăsat, puteţi înceta să mai muriți. Aşa că zilnic să Îl îmbrăţişezi pe El înseamnă să îmbrăţişezi calea Lui de suferinţă, calea Lui de moarte, poate fi mică sau mare, simţi asta chiar acum. Eu mă gândesc la biserică, tu te gândeşti la căsnicie, copil, sănătate, slujbă.

    Am văzut şi greutatea şi gloria, aşa că le voi denumi pentru voi. Patru lucruri grele și patru lucruri glorioase. Și intenţia este că cei din Sud să audă lucrurile grele şi să spună că poate de aceea acest text este stabilit pentru ei şi să audă lucrurile glorioase şi să spună: "Bine, poate fi glorios, Dumnezeu va lucra şi pentru viaţa voastră individuală." Luaţi lucrurile grele şi apoi fiţi susţinuţi de glorie. Voi numi greutăţile şi apoi lucrurile glorioase. Lucrurile grele.

    În versetul 24, grăuntele de grâu trebuie să moară – "dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare". Acest lucru este greu, să mori este greu, să mori fizic este greu. Murind pe termen scurt, Pavel spune: "Eu mor zilnic", asta înseamnă că este ceva la el care trage de el şi Pavel spune "Nu!", dar care ar face viaţa lui puţin mai confortabilă, mai uşoară dar care nu l-ar onora pe Hristos. Și el spune "nu" la asta, o taie,o moară şi asta o face zilnic, întotdeauna ucide păcatul dacă nu păcatul l-ar ucide pe el, Romani 8:13. Acesta e lucrul numărul unu în versetul 24 – să mori ca o sămânţă în pământ nu este uşor.

    Numărul doi e în versetul 25 – Isus ne cheamă să urâm vieţile noaste în lumea aceasta. "Cine îşi iubeşte viaţa o va pierde", ceea ce înseamnă că dacă te răsfeţi să ai confort şi securitate, poţi să o pierzi. "Cine îşi iubeşte viaţa o va pierde; şi cine îşi urăşte viaţa în lumea aceasta" – ţineţi minte asta, îţi urăşti viaţa când îţi urăşti viaţa în lumea aceasta. Și îţi faci cel mai bun lucru imaginat dacă îţi urăşti viaţa în lumea aceasta, conform lucrurilor glorioase promise aici, acesta e lucrul greu numărul doi – urăşte viaţa în lumea aceasta. Cu alte cuvinte, nu îţi permiţi cea mai bună viaţă, nu acum este cea mai bună viaţă. E greu, cea mai bună viaţă vine mai târziu, să pierzi timp să îţi faci această viaţă mai bună nu valorează nimic, o vei avea.

    Numărul trei – versetul 26a – Isus ne cheamă să Îl urmăm. Unde? Pe drumul Calvarului care duce la moarte. "Dacă Îmi slujeşte cineva, să Mă urmeze" – este pe drumul Calvarului aşa cum spune El, este greu, să mergi pe drumul Calvarului să treci prin durere e greu, să fii într-o relaţie e greu. Dacă urmăreşti asta, ştiind că dacă vei spune lucrurile care trebuie spuse va fi greu, nu va înţelege, să rămâi pe drum. Spune, "Nu, nu voi face asta."

    Numărul patru – partea a doua a versetului 26 ne cheamă să Îl servim. "Dacă Îmi slujeşte cineva", să Îi slujeşti lui Hristos într-o lume în care puterea se ia cu forţa, să devii un slujitor, un slujitor singur într-o lume care premiază puterea şi prestigiul nu este uşor. Slujirea nu este premiată de puterile lumii acesteia. Isus o premiază, dar lumea nu. Nu este uşor, este greu. Asta înseamnă să fii creştin: este greu să mori, este greu să îţi urăşti viaţa în lumea asta, este greu să Îl urmezi pe Isus în lumea asta. Este singurul lucru care duce la cruce. Este greu să serveşti într-o lume care are putere, de aceea a spus Isus în Matei 7 că poarta care duce la viaţă este îngustă. Nu este o surpriză, noi cunoaştem Biblia, să fii creştin este greu. Cu toate acestea, El nu te cheamă să te descurci tu zilnic cu greu. Nu, nu. Greu nu este echivalent cu tristeţe. Repet, greu nu este echivalent cu tristeţe.

    Şi care sunt lucrurile glorioase, care sunt chiar lângă lucrurile grele? Sunt patru. Numărul unu, versetul 24. Da, grăuntele de grâu care a căzut pe pământ moare, dar ce se întâmplă dacă El moare? Aduce mult rod. Nu vei muri niciodată în zadar. Nici un sacrificiu care îl faci nu e în zadar dacă este pentru gloria lui Hristos, din dragoste de oameni. Te poate costa viaţa şi tot nu va fi în zadar, te poate costa banul pus deoparte pentru maşină. Acesta e lucrul numărul unu, să aduci multă roadă. Dacă vrei ca viaţa ta să aducă roadă, mori.

    Numărul doi – da, ne iubim viaţa, o pierdem dacă o iubim, dar trebuie să ne urâm viaţa în lumea aceasta. Dar care este promisiunea? Dacă o faci, o păstrezi pentru viaţa veşnică: "Cine îşi urăşte viaţa în lumea aceasta o va păstra pentru viaţa veşnică". Noi nu facem o afacere proastă aici, nu este aşa lucru în Biblie ca şi lepădarea ultimă de sine. Sunt multe lepădări de sine în această lume, asta spune, urăşte-ţi viaţa în lumea aceasta. Dar noi vorbim despre ceea ce va veni după. Nespusă glorie va veni, bucurie, răsplata de 1000 sau 10 000 ori mai multă pentru fiecare sacrificiu făcut pentru Isus în această lume. Această mâhnire uşoară de moment lucrează pentru noi o greutate eternă de glorie deasupra oricărei comparaţii. Nu este o afacere proastă, doar pare aşa pentru lume, de aceea se numeşte ura.

    Numărul trei, trebuie să Îl urmăm pe Isus la Calvar. Ce se întâmplă dacă o facem? "Unde sunt Eu, acolo va fi şi slujitorul Meu." Nu este nici un loc unde aş vrea să fiu în afară de acela. Oriunde, în cimitir, apoi afară din cimitir, oriunde este El, vreau să fiu acolo. Fiul lui Dumnezeu, Domn al domnilor şi Regele regilor, Dragoste infinită, Purtare de grijă infinită, Înţelepciune infinită, Putere infinită, cu braţele înconjurându-Și copii. Vreau să fiu acolo şi El spune: "Doar urmează-Mă la Golgota şi vei fi acolo." Aceasta este o afacere bună.

    Numărul patru. Da, trebuie să devenim slujitori umili, să spălăm picioarele, să iubim, slujitori cu lepădare de sine, robi. Ce se întâmplă dacă o facem? Versetul 26b: "Dacă Îmi slujeşte cineva, Tatăl îl va cinsti." Greutatea gloriei. C.S. Lewis spunea că a auzi cuvintele: "Foarte bine, rob bun și credincios", e o greutate a gloriei pe care nu putem să ne-o imaginăm. Să vezi cum Creatorul universului se uită la tine aşa imperfect cum eşti şi te onorează. Eu am să Îl onorez pe Isus, cu toată viața mea. Nu? Și aici spune că nu doar asta se va întâmpla, tu stai la masă. Luca 12 - El ia ștergarul în ultimele Sale zile și îți va sluji.

    Aşa că Biserica din Sud, cred că am ales acest text cu 5 ani în urmă pentru că am crezut că va fi greu să faci ceea ce faci şi că are unele părţi grele dar fie ca toţi în toate greutăţile să îmbrăţişăm gloria. Le voi mai numi încă o dată şi vom încheia: murim, ne urâm viaţa în lumea aceasta, Îl urmăm pe Isus la Calvar şi devenim slujitori. Viaţa creştină este grea orice aţi spune. Este grea, dar cu toate acestea sunt patru glorii: aducem multă roadă, ne păstrăm viaţa pentru viaţa veşnică, Îl urmăm pe Isus în gloria Sa oriunde ar fi și Tatăl ne onorează.

    Asta e modul în care vreau să îmi petrec restul vieţii. Nu vreau ca de la 65 de ani la câţi ani îmi va mai dă Dumnezeu, un an sau 15 ani, nu vreau să fie nimic diferit faţă de asta. Cred că atunci când îmbătrâneşti ai tendinţa să devii mai moale căci toţi îţi spun că ai lucrat din greu, iar acum las-o mai moale. Este creştinism doar până la 65? Apoi urmează alt fel de creştinism şi nu este aşa greu de la 65 la 85? Doamne fereşte, aşa că vreau acest fel de a fi roditor, vreau să fi semnificativ, să aduc roadă. Vreau să fiu mai roditor până în 70 decât în oricare alţi 5 ani din viaţa mea, mai roditor, să ajut mai multă lume, mai multă lume mântuită, mai multă lume zidită, mai multă lume să îşi consolideze căsniciile, mai mulţi copii aduşi la Isus, mai mulţi misionari trimişi, să se înfăptuiască mai multă justiţie, mai mult, mai mult în Sud, în Nord, Centru. Sper că asta simţiţi când Îl auziţi pe Isus vorbind aşa, să spun din nou asta: "Moartea Mea pentru salvarea ta este modelul Meu pentru imitarea voastră".

    Dacă vrei să vii la El ca şi Salvator, "Tu ai murit pentru mine, Tu m-ai iubit, ai luat locul meu, eşti drept." "Da sunt, dar nu o faci ocolind crucea, ci vii cu Mine şi te identifici cu Mine în cruce, ai murit faţă de păcat şi trăieşti în neprihănire. Apoi suntem împreună pentru totdeauna. Am plătit preţul pentru salvare, Eu dau putere pentru imitare. Nu va fi uşor, dar fi semnificativ pentru viaţa ta." Și eu mă rog pentru ca împreună să-L preţuim pe Hristos.

    Cred că Dumnezeu tocmai a început să ne binecuvânteze: 10 biserici plantate în ultimii 7 ani, să le dublăm în următorii 7 ani, ancorate în 3 locuri în oraşele gemene şi poate mai mult. Sper şi mă uit la fiecare din noi: Biserica din Sud, din Nord, din Centru, aş dori să fiu împreună cu voi să Îi spun Domnului cât de mulţumitori suntem în această duminică seara de 20 noiembrie. Să ne rugăm.

 

    Tată, cred că ai lucruri de spus bisericii din Sud, în particular din acest text pe care probabil eu nu le-am spus aşa că îi încredinţez Ție şi pe noi împreună cu ei să îi servim bine în aceste zile critice. Și cer un miracol, public cer miracolul de 1 milion de dolari să cumpărăm terenul în următoarele săptămâni. Doamne, pentru toţi cei care stau în aceste 3 locaţii gândindu-se că eu nu mă pot concentra la asta deoarece problemele mele personale sunt aşa de mari, vrei să îi atingi, să îi iubeşti, să îi binecuvintezi, să îi faci să cunoască că nimic nu e greu în zadar, nimic nu e greu în zadar? Mă rog în Numele lui Isus, amin.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4205
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni