10 - Tu trebuie să-L urmezi pe Dumnezeu
Autor: Paul Washer  |  Album: Catehism pentru copii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ch_andreea_93 in 02/03/2016
    12345678910 0/10 X
Referințe

    E timpul când avem predica direcționată mai mult spre copii și familie, deși vrem să fie clar că TOT ceea ce se întâmplă aici e și pentru copiii noștri. Credem căci copiii noștri pot înțelege adevărul. Ca s-o pun în felul următor: un profesor de la Harvard care are 65 de ani nu poate înțelege mai bine Evanghelia fără ajutorul Duhului Sfânt, iar copilul care are 6 ani poate înțelege Evanghelia prin lucrarea Duhului Sfânt. Deci predicăm Evanghelia copiilor noștri și știm că Dumnezeu poate folosi acest cuvânt nu numai pentru a-i mântui ci și pentru a le transforma inimile.

    Copii, vom merge azi la 2 Corinteni capitolul 3. Am vorbit până acuma despre Dumnezeu și am vorbit despre scopul pentru care v-a creat. Faptul că v-a creat ridică 2 puncte importante: 1. Îi aparțineți Lui. 2. El are suveranitate asupra vieții voastre. Datorită faptului că v-a creat și că este un Dumnezeu iubitor, El știe ce este cel mai bine pentru voi. Și ceea ce este cel mai bine pentru voi e să vă întoarceți inima spre El. Nu neapărat să vă întoarceți inima spre religie sau spre Biserică sau activități religioase. Nu. Dumnezeu vrea ca să-L doriți pe El. Să-L doriți pe El. Unul din modurile prin care știm despre Dumnezeu și unul din modurile prin care învățăm să-L urmăm pe Dumnezeu este prin Cuvântul Lui. Și în 2 Timotei capitolul 3, în versetul 14 spune, "Dar tu"... vorbind despre tânărul Timotei, "tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat." El spune, "Timotei, eu te-am învățat." Pavel a fost un apostol și atunci când spunea lucrurile lui Dumnezeu, așa cum e scris aici, erau lucruri perfecte, nu vorbea cu erori. El spune, "Timotei, tu știi de la cine ai învățat aceste lucruri, deci ține-te de ele." Copii, atunci când studiați Biblia și găsiți ceva ce Biblia vă spune despre Dumnezeu sau despre ceea ce trebuie să faceți, țineți-vă de acestea și fiți convinși de ele, pentru că nu e numai o carte, ci e Cuvântul lui Dumnezeu. OK?

    Deci el spune, "Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat." Copii, ascultați-mă. Atunci când învățați ceva dintr-o predică și e conform Scripturii, când învățați ceva citind Biblia, nu e deajuns doar să înțelegeți lucrul acela apoi să ieșiți pe ușă, așa cum fac mulți adulți, chiar și eu însumi. Ci trebuie să vă țineți de lucrul acela și să continuați în el. Când am lucrat în Peru și mergeam în munți, câteodată întâlneai un frate credincios coborând pe potecă cu măgarul lui, cărând tot felul de lucruri, dacă-i ziceai, "Hermano, como estas?", adică "Frate, ce mai faci?" - câteodată el răspunea, "Avansando, hermano, avansando", ceea ce înseamnă: "Avansez, avansez." Și aceasta dorim să facem: să avem Cuvântul lui Dumnezeu și să-L învățăm, dar dorim să avansăm, să progresăm continuu. Gândiți-vă în felul următor: dacă ești în junglă și un jaguar se ia după tine, ai 2 opțiuni - ori continui să avansezi, sau ești mâncat. OK? Tot așa cu Scriptura. Nu există un punct de oprire, ci continui să avansezi, să avansezi.

    El zice, "să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat." Trebuie să fii convins de lucrul următor: că Biblia e Cuvântul lui Dumnezeu și că atunci când îți spune ceva are importanță de viață și de moarte. OK? Am fost la familia Houston aseară și mi-au dat, m-au forțat să mănânc o înghețată împotriva voinței mele. Am decis că cea de zmeură era mai bună decât cealaltă. Și dacă vă spun aceasta și încerc să vă conving dar nu mă urmați, nu veți pierde prea mult. Nu e mare pierdere. Dar când Biblia îți vorbește și-ți spune ceva, ar fi bine să te ții de lucrul acela, pentru că Moise spune că nu e ceva lucru mărunt, ci e viață sau moarte. Deci el continuă și spune, "de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat."

    Aș vrea să vorbesc despre 2 lucruri înainte de a ne opri, apoi data viitoare vom reveni la versetul 15. Părinților, acest lucru e foarte important pentru voi. Aceasta îmi frânge inima atunci când mă uit în oglinda Cuvântului lui Dumnezeu. Trebuie să existe integritate în viața voastră. Trebuie să existe o sinceritate, ceva real ce este comunicat copiilor voștri. Dacă veți trăi ca un creștin marginalizat, sau contemporan, sau firesc, sau ce vreți, e mai bine să vă țineți gura închisă și să nu vă identificați cu Hristos în fața copiilor voștri. Vă aduceți aminte ce zice, părinților, că "Numele lui Dumnezeu este hulit între Neamuri din cauza voastră?" Numele lui Dumnezeu este înjosit și chiar batjocorit din cauza comportamentului oamenilor care spun că-L cunosc pe Hristos dar nu se comportă ca atare. Uitați-vă la ceea ce poate spune Pavel. Pavel se uită la Timotei și știți că de câteva ori Pavel spune, "Imită-mă pe mine." Și aici spune, "Știi cine sunt, știi cine te-a învățat." Deși, bărbaților, dacă aveți capul plecat acum și eu îl am plecat pe al meu, deși avem timpuri când am eșuat, avem nevoie de rugăciune, am nevoie de rugăciune - fraților, de aceea trebuie să ne rugăm unii pentru alții - dar atunci când vorbiți, ar trebui să fie în contextul unei așa integrități încât copiii voștri să știe că sunteți oameni ai lui Dumnezeu, să știe că aceste lucruri sunt reale și că trăiți, așa că atunci când îi îndemnați să stea în Cuvânt, ei pot vedea, "Da, am văzut această viață, am văzut felul cum trăiește." Am auzit oameni zicând, "Vreau copiii mei să mă vadă studiind Biblia." Dacă te văd studiind Biblia, dar nu trăind-o, aceasta va produce ceva oribil. Dacă vă văd studiind Biblia, să vă vadă trăind Biblia, așa ca atunci când se uită la voi să zică, "Da, văd integritate în viața lor, văd modul lor de viață, e ceva real, ceva real."

    Copii, iată ce trebuie voi să înțelegeți: părinții fac greșeli, dar nu puteți folosi aceste greșeli ca o scuză pentru a nu umbla cu Dumnezeu, pentru că aveți Cuvântul și indiferent de ceea ce face oricine altcineva, voi trebuie să-L urmați pe Dumnezeu. Nu veți avea nicio scuză în ziua judecății. Ați auzit Evanghelia și aveți Biblia. Acum, copii, de ce învățați să citiți? Pentru un singur motiv, un motiv principal: pentru a putea citi Cuvântul lui Dumnezeu. De ce v-a dat urechi? Să auziți Cuvântul lui Dumnezeu. Tot ce v-a dat, v-a dat ca să-L puteți cunoaște pe El și a-L face cunoscut. Bine, haideți să ne rugăm.

    Tată, Îți mulțumim pentru acest timp, mulțumim pentru Cuvântul Tău și ajutorul Tău și Duhul Tău cel bun și pentru îndurarea Ta, în Numele lui Isus. Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1817
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni