8 - Avem nevoie de o inimă nouă
Autor: Paul Washer  |  Album: Catehism pentru copii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ch_andreea_93 in 02/03/2016
    12345678910 0/10 X
Referințe

    Vom avea mesajul, nu vreau să spun că pentru copii, ci mai mult pentru familie. Am scris un mic catehism cu privire la una din primele declarații din Mărturisirea de credință de la Westminster și de la Londra din 1689, care pune următoarea întrebare: Care este scopul principal sau motivul existenței omului? De ce suntem în viață, copii? Biblia ne învață, și e rezumat în Mărturisirea de credință de la Londra din 1689, că scopul principal pentru om, sau motivul pentru care trăim este de a-L glorifica pe Dumnezeu și a ne bucura de El pe vecie. Aceasta am studiat până acum. Săptămâna trecută studiam despre cum putem învăța să-L glorificăm pe Dumnezeu. Cum putem învăța să facem aceasta? V-am dat un verset din Psalmul 119:105 care spune așa, "Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea." Dacă vrei cu adevărat să-L glorifici pe Dumnezeu, nu puteți face asta, copii, fără cunoștința Cuvântului Său. Părinților, asta e de asemenea și pentru voi. Avem o zicală printre părinți, și era foarte populară în generația tatălui meu, că au lucrat din greu pentru a le oferi copiilor lor ceea ce ei n-au avut. Vreau să faceți același lucru, dar nu din punct de vedere economic. Vreau să asigurați copiilor un acoperiș deasupra capului, haine și mâncare, ca să poată trăi cu demnitate, dar lucrul pe care trebuie să-l dați copiilor e Cuvântul lui Dumnezeu. Îi trimiteți la sporturi timp de câteva ore pe zi? Dar cât timp petreceți cu ei în Cuvânt? Părinților, pentru a fi consistenți, ar trebui să petrecem în Cuvânt de cel puțin 4-5 ori pe săptămână, împreună cu copiii noștri.

    Copii, vă amintiți ilustrația pe care v-am dat-o? Dacă părinții voștri ar stinge toate luminile și v-ar pune în camera voastră, ar muta toată mobila, apoi să vă pună să mergeți prin casă pe întuneric, probabil că v-ați rupe vreun deget de la picioare și ați spune multe cuvinte mânioase, pentru că v-ați lovi de lucruri, ați cădea peste mobilă... Dar dacă v-ar da o hartă și o mică lumină pentru a putea citi acea hartă, atunci ați putea merge prin întuneric fără să vă loviți de vreo mobilă. Avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu. Această lume e plină de lucruri teribile care-ți pot distruge viața. Singurul mod de a evita aceasta e prin cunoștința Cuvântului.

    Iată un alt lucru, un verset pe care vreau să vi-l dau, copii, care e foarte important. Părinți, trebuie să vă rugați acest lucru pentru copiii voștri. În Psalmul 86:11, David spune, "Învață-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău." Sau dă-mi o inimă neîmpărțită. Copii, vreau să vă vorbesc despre inima voastră. Acest lucru e foarte, foarte important, ascultați-mă! Știți copii, cât e de ușor să dați de bucluc? Se pare că vine de la sine, nu-i așa? Nu-i uimitor oare că nimeni n-a trebuit să vă învețe să faceți lucruri rele? Au stat vreodată părinții cu voi și să zică, "Ascultă, stai jos, și te voi învăța modul corect de a vorbi?" Sau "te voi învăța cum să faci asta", sau "te voi învăța cum să fii bun și drăguț." Sper că au făcut asta. Părinții voștri n-a trebuit să vă așeze pe un scaun și să zică, "Te voi învăța să minți." Sau "te voi învăța să fii egoist." Sau "te voi învăța, pentru că știu că e greu pentru tine, te voi învăța să fii nesăbuit." N-au trebuit să vă învețe acestea. Erați deja experți la toate aceste lucruri, din momentul în care v-ați născut. Asta sună cam comic, dar într-un fel e foarte periculos, copii. Lumea vă va spune să vă urmați inima. Nu faceți asta. N-o faceți. Urmați Cuvântul lui Dumnezeu.

    Copii, iată de ce aveți nevoie. Știți cum v-am spus că, cu cât Îl vedem mai mult pe Isus, cu atât vom vedea cât de frumos este și vom vrea să-L slujim mai mult? Este adevărat, dar numai dacă Dumnezeu ne-a schimbat inima. Dacă ne-a dat o inimă nouă. Pentru că o inimă foarte rea, cu cât vede mai mult din Isus, cu atât Îl va urî mai mult. O inimă foarte rea, cu cât vede mai mult din Legea lui Dumnezeu, cu atât o va urî mai mult. Deci avem nevoie de o inimă nouă. Nu vreau să simplific prea mult aceasta, dar nu vreau nici s-o complic. Părinți și copii, strigătul vostru către Dumnezeu ar trebui să fie, "Doamne, dă-mi o inimă nouă." Părinți, când vă rugați pentru copiii voștri, uitați-vă la Ezechiel 36, vă provoc să faceți aceasta. Au nevoie de o inimă nouă. Nu e doar ceva ce au nevoie să învețe. Copiii voștri trebuie să fie schimbați în mod supranatural prin puterea lui Dumnezeu. Copii, aveți nevoie de o inimă nouă. Aveți nevoie de o inimă nouă.

    Ascultați, băieți și fete, trebuie să vă dați seama... vă voi spune ceva ce la majoritatea oamenilor nu le place, sunteți gata? Trebuie să vă dați seama că e ceva rău cu voi. Există ceva în interiorul vostru care vă face întotdeauna să faceți lucruri care nu sunt corecte. Care vă face să nu vreți să lăsați și pe alți copii să se joace cu jucăriile voastre, care vă face să vreți să vă luptați atunci când nu se face pe placul vostru sau când sunteți supărați. Asta trebuie să se schimbe, dar nu e ceva ce puteți schimba pe dinafară, ci e ceva ce trebuie să se schimbe dinăuntru. De aceea trebuie să ziceți împreună cu psalmistul: dă-mi o inimă nouă, o inimă neîmpărțită, o inimă care într-adevăr se încrede în Tine, Te iubește și Te apreciază. Nu-i oare uimitor, copii? - ce e mai important: Dumnezeu sau jucării de Lego? Ce e mai important? Dumnezeu? Dar la ce vă gândiți mai mult? Dacă sunteți băieți, la Lego. OK? Fetițelor, ce e mai important? Dumnezeu sau imaginea voastră din oglindă? Ce e mai important? Ziceți că Dumnezeu, dar vă uitați în oglindă mai mult decât în Cuvântul lui Dumnezeu. Vedeți că e ceva greșit cu noi. Știm ce e corect, dar nu facem. Avem nevoie de o inimă nouă.

    Domnul Isus a spus, "Ferice de cei cu inima curată." Ce se va întâmpla cu ei, știe cineva? "Vor vedea pe Dumnezeu." Acest cuvânt "cu inima curată", probabil vă gândiți că înseamnă o inimă frumoasă, albă. De fapt înseamnă o inimă care nu este împărțită. O inimă care este în totalitate predată lui Dumnezeu. N-are amestecătură în ea. Asta e o problemă chiar și după ce devii creștin. Care e problema? O parte din inimă va vrea lucrurile lui Dumnezeu și pare că o parte din tine va vrea alte lucruri. Și câteodată Dumnezeu îți poate da daruri minunate și tu să începi să te gândești la daruri mai mult decât la Dumnezeu. Dr. Piper, un predicator foarte bun, iată ce a zis el odată. A zis, "Cele mai mari pericole în viața creștinului nu sunt dușmanii lui Dumnezeu, ci darurile lui Dumnezeu. Dumnezeu ne va da un dar și ne vom gândi la dar mai mult decât ne gândim la El."

    Părinți, vă rog să înțelegeți aceasta, acum la încheierea predicii de azi. Copiii voștri, atât de frumoși și prețioși cât trebuie să vă fie, au o inimă care este depravată radical, iar această inimă trebuie să fie schimbată. Nu se schimbă, chiar dacă credem în disciplină, nu se schimbă prin disciplina voastră, nu se schimbă prin mânia voastră, nu se schimbă prin regulile din casa voastră. De fapt, puteți să vă omorâți copiii cu acestea. Toate acestea sunt necesare, dar nu îl vor face un copil al lui Dumnezeu. Copiii voștri au nevoie de Evanghelie. Au nevoie să audă despre dragostea lui Dumnezeu și ceea ce a făcut Dumnezeu pentru ei în Hristos. Și părinți, trebuie să vadă aceasta în voi.

    Soția mea și cu mine tocmai am ascultat un studiu care ne-a cercetat foarte mult. Nu era despre: dacă vrei să ai copii evlavioși trebuie să oprești televizorul, chiar dacă trebuie într-adevăr să faci aceasta. Sau că trebuie să faci asta și aia. Zicea că una din cele mai mari, pe lângă Evanghelie, lucrul cel mai important după aceasta, care trebuie să fie în casa voastră, e bucuria și dragostea. N-ai vrea să creezi niște farisei, care continuă ca și farisei și merg în Iad, sau niște farisei care sunt farisei până la 18 ani, iar când pot ieși din casă urăsc religia părinților lor. Casa mea nu va fi o temniță cu reguli, ci un loc de bucurie debordantă și sper că pură. Bucurie. Bucurie. Mamă și tată, asta trebuie să se vadă în voi, trebuie să vadă această bucurie a Domnului, bucuria Evangheliei, viața pe care o aduce, nu ceva ca o limitare, ci ceva ce explodează viață în casa voastră. Vreau ca acest Dumnezeu care l-au avut tatăl și mama mea, pentru că El creează atâta dragoste și bucurie între ei. Și tatăl și mama mea mă iubesc. Nu știu alți părinți care să iubească așa cum iubesc ei. Vedeți? Apoi zic: cum se întâmplă asta? Voi ziceți: prin Evanghelie, prin Evanghelie, Domnul Isus a făcut asta, Regele gloriei, Domnul bucuriei, Domnul vieții. OK? Bine. Deci e mai bine să avem casele noastre transformate în circuri foarte pioase decât să fie locuri de sclavie pline de reguli. Eu caut o casă care să fie îndeajuns de mare să pot instala un funicular. Bucuria debordantă a lui Hristos.

    "Există o bucurie în această călătorie și o lumină pe care o putem iubi pe drum. Există o minunăție și o aventură a vieții și libertate pentru cei ce ascultă" - Michael Carr.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1557
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni