7 - Cuvântul lui Dumnezeu
Autor: Paul Washer  |  Album: Catehism pentru copii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ch_andreea_93 in 01/03/2016
    12345678910 0/10 X

    Am studiat până acuma despre cum să Îl glorificăm pe Dumnezeu, cum să trăim înaintea lui Dumnezeu într-un mod care să-I placă Lui, care să-I facă plăcere. Am descoperit în primul rând că, pentru a putea place lui Dumnezeu, trebuie să-L iubim pe Dumnezeu, dar pentru ca să-L iubim pe Dumnezeu trebuie să-L cunoaștem. Cea mai mare comoară, copii, pe care ați putea-o descoperi vreodată, e să știți cine este Dumnezeu. Majoritatea dintre voi aveți o curte în spate acasă. Ce-ar fi dacă v-aș spune că există o comoară îngropată în curtea voastră? V-ați duce s-o căutați astăzi după adunare? Sunt sigur că da. Dar dacă v-aș spune că e îngropată la 3 metri adâncime, dar e cea mai mare comoară din Univers, ați mai căuta-o? Ați săpa și ați săpa și ați săpa și ați săpa... Dar dacă v-aș spune că e îngropată la 3 metri adâncime sub stâncă solidă. Tot ați fi acolo săpând și săpând, ați toci toate lingurile mamelor voastre sau lopețile taților voștri, pentru că e cea mai mare comoară din Univers. Dar cea mai mare comoară din Univers e să-L cunoști pe Dumnezeu. Să-L cunoști pe El. Pentru a încânta inima lui Dumnezeu, pentru a-I face plăcere lui Dumnezeu, trebuie să-L cunoaștem. Dar mai e ceva de care avem nevoie: trebuie să știm cum să trăim în conformitate cu poruncile Lui. Vedeți asta? În Scripturi avem porunci și de asemenea avem principii de înțelepciune. Avem nevoie să căutăm toate aceste lucruri pentru a învăța cum să trăim.

    Știți ce e o minciună? O minciună e ceva ce pur și simplu nu e adevărat. În fiecare zi lumea e plină de minciuni. Și minciunile îți vor spune cum trebuie să fie lumea, dar nu e adevărat. Și minciunile te pot duce în rătăcire. De aceea aveți nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu. Vreau să vă citesc un pasaj. Sunteți gata? E în Psalmul 119:105 și spune următoarele, "Cuvântul Tău e o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea." Tinerilor, aș vrea să vă gândiți un moment la ceva. Și dacă vreți, mai târziu, când ajungeți acasă deseară puteți face asta. Părinților, puteți face asta cu copiii voștri. Stingeți toate luminile. Stingeți toate luminile, iar apoi încercați să treceți prin sufragerie fără să vă rupeți degetele de la picioare. E foarte greu, nu-i așa, e aproape imposibil. Dar apoi, ce puteți face, părinților, e să vă puneți copilul undeva în sufragerie, iar apoi să faceți o hartă pe care deja o aveți în minte, apoi o ziceți cu voce tare copilului, "Mergi 5 pași înainte." Merge 5 pași. "Acum oprește-te." Se oprește. "Acum mergi 2 pași spre stânga." Face aceasta. "Stop." În felul acesta îi puteți conduce prin toată casa fără ca ei să-și lovească picioarele. De ce poți face asta? Pentru că ai ascultat la ceva adevărat care ți-a spus cum să mergi. Vedeți asta? Tot astfel se întâmplă cu noi. Tu și eu nu știm cum să umblăm. Dacă vrei o lecție foarte bună, probabil că părinții ți-au spus deja lucrul acesta de câteva ori. Când te-ai născut ai venit pe lume neștiind nimic. OK? Zero. Și dacă ai știut ceva, era greșit. Deci ce trebuie să faci? Trebuie să înveți să mergi. Imaginați-vă acum următorul lucru: știți că la război există un lucru teribil numit mină de teren. Acest lucru e ceva ce se pune sub pământ și nu o poți vedea, dar dacă pășești pe ea face clic, iar apoi când îți iei piciorul de pe ea și nu mai e greutate, atunci explodează. Dacă ești soldat, asta te înfricoșează probabil mai mult decât orice altceva din război. N-ar fi fain oare, dacă mergi pe un teren minat, să ai o hartă care să-ți spună exact unde sunt acele mine, pentru a le putea evita? N-ar fi fain? Vreau să vă spun ceva. Dacă tatăl tău ți-ar spune, "mergi și adu ziarul", dar dacă între tine și acel ziar ar fi 100 de mine care ar putea exploda, te-ai duce să aduci ziarul? Sper că nu. Dar dacă ai avea o hartă și ai zice, "Pot merge 2 pași înainte după harta aceasta... o, aici e una... acum trebuie să merg în direcția asta...ok, sunt în regulă." Vedeți?

    Vreau să vă spun ceva: majoritatea oamenilor care se numesc creștini astăzi nu fac ceea ce vă spun eu acum. Ei zic că cred în Isus, iar apoi trăiesc pe calea largă. Umblă pe o cale care lor li se pare bună. Și dacă mergi la ei cu Biblia și le zici ceva ce spune Biblia, se mânie pe tine. Noi nu vrem să fim așa. Vrem să credem în Isus și să facem ceea ce zice El, pentru că ceea ce zice Îi va face plăcere dacă ascultăm, dar de asemenea vă va salva viața. Dacă vrei să-I aduci slavă lui Dumnezeu, atunci studiază în Cuvântul Lui ceea ce El spune să faci, și fă.

    Voi încheia cu o povestire care întotdeauna o spun băieților mei, din nou și din nou. Au auzit-o de un milion de ori. Era un misionar cândva în Africa și băiețelul lui se juca sub un copac în fața casei. Și misionarul a ieșit afară, iar când a ieșit a văzut pe băiat jucându-se acolo și a zis, "cazi." Și băiatul a căzut cu fața la pământ, așa. Apoi a zis, "târește-te spre mine." Și s-a târât. Apoi a zis, "sari în picioare." Și a sărit. "Fugi înspre mine." Și a fugit. Ziceți, "e ceva cam nebunesc." Iată ce s-a întâmplat: tatăl a ieșit pe prispă și s-a uitat și băiețelul lui se juca și era o viperă veninoasă chiar în spatele capului său, chiar aici, un șarpe veninos, teribil, atârnând chiar acolo. Copii, dacă tatăl ar fi spus, să zicem că tatăl e acolo și voi vă jucați și ar zice, "cazi", ați fi spus "de ce"? Ce s-ar fi întâmplat? "De ce, tată?" Sau "nu vreau", sau "cu ce motiv?" Ar fi fost mort, nu-i așa? Dar iată ce-a făcut băiatul: "Cazi" - el a avut încredere în tatăl său. Tați, dacă cereți acest fel de încredere, mame, atunci trebuie să fiți vrednici de încredere. "Cazi" - a căzut. Apoi "târește-te" - s-a târât pe sub șarpe. "Fugi către mine" - a fugit. Părinților, lucrul acesta e bun și pentru noi. Ascultare absolută de un Dumnezeu absolut, complet înțelept, îți va salva viața. Îți va salva viața. Copii, haideți să ne rugăm.

    Tată, binecuvintează acești copii, că să ajungă să Te cunoască pe Tine, Dumnezeule, ca să Te iubească pe Tine, ca viețile lor să fie imprimate cu bucurie inexprimabilă și plină de slavă, ca să meargă din locul acesta și chiar să ajungă misionari în jurul lumii, pierzând totul, poate chiar viața de dragul Fiului Tău. În Numele lui Isus. Amin. Dumnezeu să vă binecuvânteze.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1523
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni