3 - Cine este Dumnezeu?
Autor: Paul Washer  |  Album: Catehism pentru copii  |  Tematica: Atributele Lui Dumnezeu
Resursa adaugata de ch_andreea_93 in 25/02/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

    Vom începe predica pentru copii, care câțiva adulți mi-au spus că le-a fost și lor foarte folositoare. Copii, despre ceea ce vom vorbi... în notițele pe care le-am împărțit și pe care probabil că voi trebui să le împart din nou săptămâna viitoare... vorbim despre gloria lui Dumnezeu. Tot ce facem trebuie să facem pentru slava lui Dumnezeu. Am început cu o întrebare: care e scopul principal pentru om? Asta înseamnă: de ce ai fost creat? Mărturisirea de credință de la Londra din 1689 și Mărturisirea de la Westminster spun următoarele: ai fost creat pentru slava lui Dumnezeu, pentru a-L glorifica pe El și pentru a te bucura de El pentru veșnicie. Ceea ce studiem chiar acum e: cum Îl poți glorifica pe Dumnezeu? Unul dintre lucrurile pe care le-am menționat, care e foarte important, este că trebuie să recunoști valoarea lui Dumnezeu. Trebuie să-ți dai seama de valoarea Lui. De aceea, pe măsură ce înaintăm, copii, vă vom învăța despre atributele lui Dumnezeu. Știți că mulți adulți care merg la Biserică și au mers toată viața, n-ar putea să scrie o listă cu atributele sau caracteristicile lui Dumnezeu? Dar noi nu vrem să fiți așa, pentru că începutul cunoștinței și cea mai mare cunoaștere e cunoașterea lui Dumnezeu și dacă înțelegeți cât de vrednic și valoros e El, nu trebuie să ne chinuim noi să vă stimulăm. Nu trebuie să vă trimitem la vreo conferință ca să fiți stimulați vreo săptămână sau două și apoi să veniți înapoi și să muriți. Dacă știți cât de minunat e El, atunci veți dori să-L slujiți - dacă El a lucrat în inima voastră.

    Săptămâna trecută am studiat câteva lucruri la care aș vrea să ne uităm. În primul rând am descoperit cât de valoros e Dumnezeu, încât dacă ai lua tot ce e în lume și ai pune pe un taler al balanței și pe celălalt taler L-ai pune pe Dumnezeu, El ar cântări mai mult. El e mai prețios decât tot Universul la un loc. Dar nu am învățat numai aceasta, ci am menționat că Dumnezeu este frumos, mai frumos decât toate lucrurile pe care le-a făcut, luate la un loc. Aș vrea să ascultați un verset din Psalmul 27:4 și spune următoarele, "Un lucru cer de la Domnul, și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului," de ce? - "ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de Templul Lui." Și în Psalmul 96:6 spune, "Strălucirea și măreția sunt înaintea Feței Lui, slava și podoaba sunt în locașul Lui cel Sfânt." Ai văzut vreodată ceva atât de frumos încât ți-a luat respirația, de frumos ce era? Un apus de soare, un peisaj frumos în natură, poate copacii schimbându-și culoarea, sau un apus de soare. Ai crezut că în mod literal îți va lua răsuflarea. Lăsați-mă să vă împărtășesc ceva - copii ascultați: Dumnezeu este atât de frumos încât dacă El ți-ar arăta chiar acum numai puțin din frumusețea Lui, acea frumusețe ar fi atât de mare încât mintea ta n-ar putea-o înțelege. Într-un fel te-ar înnebuni. Ar fi atât de magnifică, de mare, de frumoasă, încât aproape că ți-ar exploda mintea și sigur ți-ar exploda inima. De aceea, pentru a putea fi în Rai și a putea vedea pe Dumnezeu acolo, trebuie să fii întărit în mod supranatural.

    Noi nu-L slujim pe Dumnezeu pentru că ne place să fim religioși sau că ne place un set de reguli. Nu de aceea Îl slujim pe Dumnezeu, ci Îl slujim pentru că El este frumos în mod absolut. Adulților, poate că e un pic dificil să le explicați copiilor lucrul acesta, dar e ceva la care ar trebui să vă gândiți: Dumnezeu e atât de frumos, încât e un act de bunăvoință din partea Lui să-Și ia ochii de pe El Însuși și să se uite la orice altceva. Trebuie să se smerească pentru aceasta. Și acesta e un motiv pentru care pe tot parcursul veșniciei Dumnezeu Și-a privit propria frumusețe cu bucurie uitându-Se la fața Fiului Său, care este reflecția perfectă a frumuseții lui Dumnezeu. Vedeți, e minunat, e palpitant, e extraordinar să-L cunoști. Nu mă scol dimineața să citesc 5 capitole doar pentru a putea spune că am citit 5 sau 10 capitole. Mă scol dimineața în același fel în care un miner se scoală dimineața și se duce jos în mină căutând aur și pietre prețioase. Deci Dumnezeu e frumos.

    Vreau să mai spun încă un lucru despre Dumnezeu înainte de a continua. Aduceți-vă aminte că am zis că Dumnezeu e mai prețios decât tot Universul, apoi am zis că Dumnezeu e mai frumos decât tot Universul, dar acum aș vrea să mai înțelegeți ceva. Copii, e ceva foarte important. Păriților, din acest motiv, înainte de a părăsi copilul vostru căminul părintesc, ar trebui să fi trecut prin Proverbe de cel puțin 20-30 de ori. Dumnezeu este cel mai deștept. El este cel mai inteligent. Avem azi aici studenți de la Virginia Tech și i-am întrebat pe fiecare ce studiază și toți sunt oameni cu cap, ingineri și tot felul de lucruri din acestea, de care eu m-am ferit în timpul colegiului. Dar oricât de deștepți ar fi, nu sunt deștepți în comparație cu Dumnezeu, pentru că cea mai mare înțelepciune din această lume este proastă în comparație cu Dumnezeu.

    Permiteți-mi să spun următoarele (am scris ceva și în notițele voastre): imaginați-vă că cel mai inteligent om care a trăit vreodată ar fi într-o cameră și ar vorbi de marile lui idei. Ar fi interesant să știi toate lucrurile pe care le știe, dar în comparație cu Dumnezeu nu știe nimic. Vreau să vă împărtășesc ceva: mulți tineri cred că au toate răspunsurile. Dar nici nu știți care sunt întrebările. Eu am nevoie disperată de înțelepciunea lui Dumnezeu, și sunt mult mai în vârstă decât voi. Studiez cartea Proverbelor în fiecare zi cu copiii mei, nu numai pentru ei, ci și pentru mine. Dacă fac numai ceea ce cred că e bine în ochii mei, sunt mort. În mod literal, nu glumesc, sunt mort. A face ceea ce e bine în ochii tăi duce la moarte. Trebuie să faci ceea ce e bine după Cuvântul lui Dumnezeu. Vreau să vă citesc ceva în Romani 11:33,34, unde spune, "O, adâncul bogăției, înțelepciunii și științei lui Dumnezeu! cât de nepătrunse sunt judecățile Lui și cât de neînțelese sunt căile Lui! Și într-adevăr "cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?" Ziceți, "Ok frate Paul, vreau să ascult de Dumnezeu." Hai să te întreb: îți asculți părinții? Asculți liniștit pe părinții tăi, sau de fiecare dată când tata spune ceva zici, "da, dar..." ca și cum ai ști mai bine. Trebuie să asculți de părinții tăi. Și părinților, dacă vorbiți din propria autoritate, sunteți greșiți. Dacă pretindeți autoritate părintească, atunci trebuie să cunoașteți Scriptura, ca atunci când porunciți și ghidați pe copiii voștri nu e înțelepciunea voastră omenească sau ceva moștenit, ci e înțelepciunea Scripturii. Înțelepciunea Scripturii.

    Deci, ce știm despre Dumnezeu? Este frumos. Ce mai știm? E foarte deștept. Vreau să vă împărtășesc ceva despre cât de deștept e El. Când spunem că Dumnezeu știe totul, asta înseamnă că El știe totul. Folosim cuvântul "infinit." Cunoștința Lui n-are sfârșit, e infinită, este atot-cuprinzătoare și e fără efort. Ce vreau să spun? Dumnezeu nu trebuie să se gândească și să încerce să afle ce se întâmplă. Nu trebuie să facă cercetări asupra unui subiect. El pur și simplu îl știe. E instantaneu și fără efort. E uimitor! El știe toate lucrurile în mod infinit și fără efort. Atunci când se vorbește despre cărțile din ziua judecății că au fost deschise, se vorbește metaforic, pentru că El n-are nevoie de cărți. El nu are nevoie să-Și amintească sau să se gândească, pentru că El știe. El știe. Cunoștința Lui n-a fost acumulată, ci pur și simplu a fost, este și va fi pe veci. Acesta e un Dumnezeu mare. Acesta e Dumnezeul pe care-L urmăm, pe care-L iubim și de care ne temem.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3004
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni