Bucuria în suferinţă
Autor: John Piper  |  Album: Suferinţa  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

   Dacă bucuria în suferinţă este un lucru demn de admirat, urmăreşte-o!

   Nu ar trebui să ne surprindă, deşi este absolut nenatural, că în Coloseni 1.24 Pavel a spus: "Mă bucur acum în suferinţele mele pentru voi şi, în trupul meu, împlinesc ce lipseşte necazurilor lui Hristos." Cu alte cuvinte, atunci când împlinesc suferinţele lui Hristos prin faptul că ţi le prezint personal, prin propriile mele suferinţe şi dureri, eu mă bucur. Mă bucur.

   Hedonismul creştin spune pur şi simplu că ceea ce a făcut Pavel este un lucru bun şi demn de admirat şi că ar trebui să facem şi noi acelaşi lucru. A trata acest eveniment spiritual măreţ al bucuriei în suferinţă ca pe ceva lipsit de importanţă şi întâmplător sau a nu-l căuta este o blasfemie. Spun acest lucru cu mare grijă. Atunci când Duhul Sfânt Însuşi face un lucru atât de măreţ şi preamăreşte astfel atotsuficienţa lui Hristos în suferinţă, este aproape o blasfemie să spui:"Este voie să experimentezi suferinţa pentru alţii, dar nu şi să urmăreşti bucuria."  Miracolul care Îl înalţă pe Hristos nu este doar suferinţa, ci şi bucuria suferinţei. Menirea noastră este să urmărim această bucurie. În 1 Tesaloniceni 1.6-7 Pavel spune: "Şi voi înşivă aţi călcat pe urmele noastre şi ale Domnului, primind Cuvântul în multe necazuri, cu bucuria Duhului Sfânt, aşa că aţi ajuns un exemplu pentru toţi credincioşii din Macedonia şi din Ahaia." Observă cele două lucruri cruciale: primul, bucuria în necazuri este lucrarea Duhului Sfânt; şi al doilea, este un exemplu demn de urmat şi de alţii.

   Fereşte-te de cei care minimalizează miracolele Duhului lui Dumnezeu, spunând că sunt daruri bune, dar nu şi ţeluri bune.

bucuria în suferinţă. Un subiect foarte bun la care practic am rămas meditând (cine ştie cât). Ce vreau să spun, este că Dumnezeu ne vorbeşte şi prin trei cuvinte îţi deschide uşile universului .....
Domnul să te binecuvânteze sora Florica. O Duminecă binecuvântată.
Adăugat în 21/10/2012 de 1954adina.9mai
Bucurie în suferință presupune defapt bucurie și în suferință dar toate în Hristos și în Hristos este bucurie veșnică și continuă.
Adăugat în 24/10/2012 de Ioanhapca
Bucuria in suferinta, este ''anestezia'' pe care Domnul,Duhul Sfint, are grija sa ne-o injecteze, pentru, a ramine sub stapinirea Sa.Bucuria in suferinta, intrece orice ''tratament''uman, intrece,orice emanatie a stiintei ,a socialului, a iubirii pamintene, intrece orice pricepere, indiferent de unde ar veni, daca ar veni de pe pamint.Bucuria aceasta, este''mana in pustie'' atunci cind totul este impotriva ta, si cind, sufletul este cuprins de mare intristare.Bucuria, in suferinta, este ''parfumul, Legamintului Celui Viu, ''fata de fiecare, este Puntea ce ne trece, dincolo de norii care ne impiedeca sa vedem Lumina, Dragostea, Pacea, Mila.Biruinta in suferinta, este balsamul aducator de vindecare, sufletelor incercate , este gustul promisiunilor, ce-s gata sa se implineasca.
Adăugat în 27/10/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2182
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni