Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Adevărul vă va face liberi
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 16/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

   Un element esenţial pentru bucurie este libertatea. Niciunul dintre noi nu am fi fericiţi dacă nu am fi liberi de ceea ce urâm şi liberi pentru ceea ce iubim. Dar unde găsim libertatea adevărată? Psalmul 119.45 spune: "Voi umbla în loc larg, căci am căutat îndrumările tale."

   Imaginea este cea a unor locuri largi.

   Cuvântul ne eliberează de îngustimea minţii (1 Împăraţi 4.29) şi de ameninţarea limitării (Psalmul 18.19). Isus spune: "Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi" (Ioan 8.32). Libertatea la care Se referă El este libertatea de sub sclavia păcatului (Versetul 34). Sau, ca să spunem acest lucru printr-o afirmaţie, este libertatea pentru a putea fi sfinţi. Promisiunile harului lui Dumnezeu oferă puterea ce face ca poruncile legate de sfinţenia lui Dumnezeu  să fie o experienţă a libertăţii, şi nu una a fricii. Petru descrie puterea eliberatoare a promisiunilor lui Dumnezeu astfel: "Prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin poftă" (2 Petru 1.4). Cu alte cuvinte, atunci când ne încredem în promisiunile lui Dumnezeu, tăiem rădăcina stricăciunii prin puterea unei promisiuni superioare.

   De aceea, ar trebui să ne rugăm unii pentru alţii aşa cum S-a rugat Isus pentru noi în Ioan 17.17: "Sfinţeşte-i prin adevărul Tău, Cuvântul Tău este adevărul." Fără sfinţenie nu există bucurie durabilă, deoarece Scriptura spune: "Urmăriţi pacea cu toţii şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul". (Evrei 12.14).

   Cât de important este adevărul care sfinţeşte! Cât de crucial este Cuvântul care rupe puterea plăcerilor contrafăcute! Şi cât de atenţi trebuie să fim să ne luminăm calea şi să adunăm din belşug Cuvântul lui Dumnezeu în inimi! Psalmul 119.105: "Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea." "Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta" (versetul 11).

Amin! Domnul sa ne ajute!
Adăugat în 16/03/2012 de brandusa
amin. Să strângem Cuvântul lui Dumnezeu în inima noastră ca să putem căuta îndrumările Lui şi să umblăm la loc larg şi vom cunoaşte adevărul care ne face liberi. Atunci ne vom putea bucura de libertatea pe care numai Domnul ne va da.
Pace, har şi multă binecuvântare.
Adăugat în 16/03/2012 de 1954adina.9mai
Când iubeşti adevărul înţelepciunea pătrunde mai uşor în fiinţa noastră
Psalmi 51:6
Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii: fă, dar, să pătrundă înţelepciunea înăuntrul meu!
Adăugat în 16/03/2012 de COSTELMARYA
eliberarea de sub multe lucruri care ne înrobesc vine prin cunoașterea lui Dumnezeu fără de care nimeni nu va intra în Împărăție...Cunoscând pe Dumnezeu poți fi eliberat pt. că nu te poate elibera atâta timp cât nu-L cunoști pt. că eliberarea nu ți-ar folosi fiindcă necunoscându-L cum o să-L urmezi? Ori dacă nu Îl urmezi cum te vei păstra liber?!
Adăugat în 16/03/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 6210
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni