A doua venire și desăvârșirea
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 14/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

   În 2 Tesaloniceni 1.9-10, a doua venire a lui Hristos este descrisă ca fiind atât o speranță, cât și o teroare. Pavel spune despre cei care nu cred în Evanghelie: „Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veșnică de la fața Domnului și de la slava puterii Lui, când va veni în ziua aceea ca să fie preamărit în sfinții Săi și admirat în toți cei care au crezut, căci voi ați crezut mărturia făcută de noi înaintea voastră.”

   Isus Hristos va veni din nou, nu doar ca să împlinească mântuirea finală a poporului Său, ci și ca prin mântuirea Sa „să fie preamărit în sfinții Săi și admirat în toți cei care au crezut.”

   Comentariul final se referă la punctul culminant al istoriei, prezentat în cartea Apocalipsa. Ioan înfățișează Noul Ierusalim, Biserica glorificată în pasajul 21.23: Cetatea n-are nevoie nici de soare, nici de lumină, ca s-o lumineze, căci o luminează slava lui Dumnezeu și făclia ei este Mielul.”

   Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul sunt lumina în care creștinii își vor trăi veșnicia. Aceasta este desăvârșirea scopului lui Dumnezeu de-a lungul întregii istorii - manifestarea slavei Sale pentru ca toți să o vadă și să o laude. Rugăciunea Fiului confirmă scopul final al Tatălui: Tată, vreau ca acolo unde sunt EU, să fie împreună cu MINE și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, CA SĂ VADĂ SLAVA MEA, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu, fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii” (Ioan 17.24).

Adevărat. Numai atenție la interpretare pt. că aici sunt prezentate și prima venire și a doua venire a Domnului Isus Hristos.
Adăugat în 14/03/2012 de Ioanhapca
fascinant pentru mine si o simt ca o garantie puternica este rugaciunea Domnului isus in fata Tatalui Ceresc ca noi cei de pe pamint care L iubim sa fim impreuna unde El,Domnul nostru va fi vesnicsi asta pentru mine este totul si destul.Multumesc si azi de aceasta aducere aminte ce mi intareste credinta Fi binecuvintat Flori
Adăugat în 14/03/2012 de sanda_tulics
a doua venire a Domnului poate fi o teroare dacă faci ceea ce ştii că Domnul nu ar aproba, dar dacă te străduieşti să fii cum El doreşte, să crezi în cuvintele Evangheliei, atunci cred că eşti bineîncredinţat că Domnul este lângă tine şi El îţi este pavăză şi scut. Deci să-L premărim pe Domnul şi să ne încredem cu putere în El.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 16/03/2012 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1377
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni