Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

"Dragostea nu caută folosul său"
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 24/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

   Biblia, ne spune că "dragostea nu caută folosul său" (1 Corinteni 13.5) Cum poate fi Dumnezeu iubitor şi totuşi absolut devotat "căutării propriei" slave, a propriei bucurii şi laude? Cum poate fi Dumnezeu pentru noi, dacă este într-un mod absolut pentru Sine?

   Răspunsul pe care îl propun este următorul: deoarece Dumnezeu este unic ca Fiinţă atotglorioasă şi absolut atotsuficientă, ca să fie pentru noi, El trebuie să fie pentru Sine Însuşi. Legile smereniei ce aparţin unei creaturi nu se pot aplica în acelaşi mod Creatorului acesteia. Dacă Dumnezeu S-ar nega pe Sine Însuşi ca Sursă a bucuriei infinite, El ar înceta să mai fie Dumnezeu. Şi-ar nega chiar valoarea infinită a propriei Sale slave. Astfel, El ar sugera că deasupra Lui există ceva mai de preţ, comiţănd idolatrie.

   Acest lucru nu ne-ar fi de niciun folos. Căci spre cine ne putem îndrepta, dacă Dumnezeul nostru a devenit nedrept? Unde, în acest Univers, vom găsi o Stâncă a integrităţii, când inima lui Dumnezeu a încetat să preţuiască la modul suprem valoarea supremă? Spre ce ne vom îndrepta adorarea când Dumnezeu Însuşi renunţă la a revendica pentru Sine frumuseţea şi valoarea infinită?

   Nu, nu transformăm în dragoste autoînălţarea lui Dumnezeu prin faptul că Îi pretindem să nu mai fie Dumnezeu. Dimpotrivă, trebuie să ajungem să înţelegem că Dumnezeu este dragoste, tocmai pentru că urmăreşte cu perseverenţă ca Numele Lui să fie lăudat în inimile poporului Său.

Adevărat. Dragostea nu caută folosul său. Când îţi iubeşti copilul totdeauna doreşti ce este bine pentru el, pentru copil, nu cauţi ceva doar pentru folosul tău, iar Dumnezeu face cu mult mai mult pentru noi decât noi reuşim să facem pentru copiii noştri. Dumnezeu este Dragoste şi cine-n Dragoste rămâne, rămâne şi Dragostea în el. Slăvit să fie Domnul.
Fii binecuvântată şi Domnul să te ţină mereu în dragostea Lui.
Adăugat în 24/03/2012 de 1954adina.9mai
Wow! Explicația asta o vroiam de mult timp! Așteptam un răspuns la întrebarea „De ce pretinde Dumnezeu atâta să-I slăvim Numele și să spunem că e Cel mai Cel, ce, există altul în afară de El?” Mulțumesc din suflet că ai postat mesajul ăsta, Flori! Domnul să te răsplătească înmiit, căci ai făcut lumină într-o privință importantă!
Adăugat în 24/03/2012 de GabrielTudor
Foarte adevărat!
Adăugat în 25/03/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1906
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni