Banii
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 09/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

   Dincolo de coşciug nu mai există profit financiar 

   1 Timotei 6. 7-10

  

    În versetul 7, Pavel spune: "Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea."  Dincolo de coşciug nu mai există profit financiar. 

   Să presupunem că cineva intră cu mâinile goale într-un muzeu de artă dintr-un mare oraş şi începe să ia tablourile de pe pereţi, cărându-le cu emfază la subraţ. Te duci la el şi-i spui: "Ce faci?" El ţi-ar răspunde: "Sunt colecţionar de obiecte de artă." Iar tu continui: "Dar nu sunt ale tale, şi mai mult nu te vor lăsa să ieşi cu ele de aici. Va trebui să pleci exact aşa cum ai intrat." dar el îţi răspunde: "Bineînţeles că sunt ale mele. Doar le port la subraţ. Oamenii de pe holuri mă privesc ca pe un mare afacerist. Nici nu mă gândesc să renunţ la ele. Încetează să mai strici cheful altora."

   Pe un astfel de om l-am numi nebun! Este o persoană care a pierdut contactul cu realitatea! La fel este şi persoana care îşi consumă energia pentru a deveni bogat în această viaţă. Ea va ieşi din această lume exact aşa cum a intrat ea.

   Sau, imaginează-ţi 269 de oameni care intră în eternitate în urma prăbuşirii unui avion în marea Japoniei. Înainte de prăbuşire, unul era politician celebru, unul director milionar al unei corporaţii financiare, unul băiat de bani gata împreună cu partenera lui, iar altul copilul unui misionar care se întoarce dintr-o vizită la bunicii lui.

   După prăbuşire, stau cu toţii înaintea lui Dumnezeu, lipsiţi complet de orice fel de card-uri, de carnete de cecuri, de linii de credite, de haine scumpe, de cărţi care le arată calea spre succes şi de rezervări la hoteluri Hilton. Iată politicianul, directorul, copilul de bani gata şi copilul de misionar, cu toţii la acelaşi nivel, fără nimic, absolut nimic în mâini, având doar ceea ce au adus în inima lor.

   Cât de absurdă şi tragică va părea viaţa unui iubitor de bani în acea zi - ca a unui om care îşi petrece întreaga viaţă adunând bilete de tren, iar, în final, este atât de împovărat de ele, încât poate pierde ultimul tren. Nu-ţi irosi viaţa preţioasă încercând să te îmbogăţeşti, ne spune Pavel, "căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea."



un mare mare adevăr. Goi am venit în lumea asta şi goi ne-om întoarce în ţărână şi numai de noi depinde ce vom găsi dincolo. Astăzi, cât încă este vreme să lucrăm pentru Domnul şi Împărăţia Lui.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 09/03/2012 de 1954adina.9mai
cit de adevarat,si ziditor,trezeste ne Doamne pina nu este prea tirziu.iti multumesc Flori pentru toate devotionalele care au aparut si vor aparea de acum inainte
.Ne ai obisnui ca atunci cind deschidem computerul ''sa gasim ceva bun de mincat''care tine de foame in aceasta lume asa cum e ste ea.Fi binecuvintata.{F F adica FLORI FURNICUTA}
Adăugat în 10/03/2012 de sanda_tulics
Sf. Scriptură tratează în peste 3000(treimii) de versete problema banilor....
Adăugat în 10/03/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1588
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni