Orice suferinţă este cu Hristos şi pentru Hristos
Autor: John Piper  |  Album: Suferinţa  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 12/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

   Toate suferinţele experimentate pe calea ascultării creştine, indiferent dacă vine din persecuţie, prin boală sau accidente, au în comun următorul lucru: ne ameninţă credinţa în bunătatea lui Dumnezeu şi ne ispiteşte să părăsim calea ascultării. De aceea, orice triumf al credinţei şi orice perseverenţă în ascultare sunt mărturii ale bunătăţii lui Dumnezeu şi ale perfecţiunii absolute a lui Hristos - indiferent dacă duşmanul este boala, Satan, păcatul sau înşelăciunile din partea altora.

   De aceea, orice suferinţă, de orice fel, pe care o îndurăm pe calea chemării noastre creştine este o suferinţă "cu Hristos" şi "pentru Hristos". Cu El, în sensul că suferinţa ne afectează în timp ce umblăm cu El, simpatizând cu noi prin slujirea Sa de mare preot (Evrei 4.15). Pentru El, în sensul că suferinţa pune la încercare şi dovedeşte loialitatea noastră faţă de bunătatea şi puterea Lui şi în sensul că ea revelează vrednicia Sa ca fiind o compensaţie şi un premiu atotsuficient.

Inteleg , caci atunci cind am fost chemati la El, cind ne-am legat viata de El, ne-am dus cu tot ce cuprinde viata noastra, cu bune si rele,cu suferinti, nevoi, stari interioare la care numai El are acces. Ce sens ar avea sa ne rugam numai in dreptul bucuriei sufletului? Cind ni s -a cerut viata , sa i-o dam Lui,se stia ce contine.De cele mai multe ori, cind un suflet este chemat din lume, incercat cu tot caracterul ei, aduce in fata Domnului ,numai gunoaie,n-ar nimic de oferit, care sa-L faca pe El,fericit si totusi nu este nimeni refuzat.El, Domnul, este singurul Restaurator de suflete in suferinta!Singurul medic,care stia trata orice diagnostic fizic sau spiritual.Este un mare har, sa stii caci nu-ti este refuzata asigurarea medicala si esti primit la usa cabinetului,oricit de multe persoane ar fi in aceeasi situatie cu tine odata.Sunt sigura, caci Domnul, n-o sa trimita niciodata slujitorii cerului sa le spuna bolnavilor;programul, azi, s-a incheiat ,reveniti sau, n-avem bani d e medicamente.El, stie cum sa-si trateze pacientii ca un parinte ,caci El ne-a creat, El stie cit va dura tratamentul facut si, daca este lasat sa-l ofere. Sunt ''pacienti'' cu pretentii la boala de care sufera, dau termeni si indicatii la vindecarea pe care o astepta.acestia sunt ''autodezamagitii'.Domnul , se indura de cine vrea El, totul este sa-L determinam sa se indure de noi.
Adăugat în 12/10/2012 de sanda_tulics
Adevărat. Ziditor cuvânt.
Adăugat în 12/10/2012 de Ioanhapca
Imi place John Piper... Cand vorbeste omul acesta despre suferinta, parca vorbest despre bucurie.
Suferinta este parte din viata noastra, daca eliminam din dictionarul nostru crestin semnificatia suferintei " cu El si pt el" cred ca am scos esenta si fidelitatea Evangheliei si in contrast cu aceasta Evanghelie pura vine doctrina Evangheliei prosperitatii...
Poate ca motivel sunt:
1.nu ne place suferinta
2.alegem calea care ne convine
3. nu poti sa fi popular, daca nu prezinti o Evanghelie care sa amorteasca firea pamanteasca
4.Pavel spune despre aceste vremuri "din urma" ca "oamenii isi vor da invatatori dupa poftele lor"
Doamne ajuta-ne sa ascultam de Cuvantul Tau si daca va fi sa suferim "cu Tine si pentru Tine" da-ne tu putere sa iesim biruitori.Amin!
Adăugat în 08/12/2012 de Back2Arena
Nu stiu ce sa zic,da inclin sa cred ca nu orice suferinta de care avem parte este pentru Domnul.De ce a-r trebui ca un crestin adevarat sa moara rapus de o boala terminal? De ce sa moara un crestin in chinuri groznice? De ce sa nu moara la batranete ,linistit si cu o viata plina de Roade.Apostolul Ioan a scris Apocalipsa la 93 de ani iar Evanghelia la 95.Asta da viata,asta da Binecuvantare.Ioan a avut o viata lunga si amurit de moarte naturala.De ce trebuie ca uni sa moara la jumatatea zilelor lor nedefiniti si poate nefericiti,lasand in urma familii;copii,lucrari? Caci toti ne dorim sa traim o viata lunga si sa fim folositori Domnului,nu?
Adăugat în 09/02/2013 de David777
Statistici
Opțiuni