Bucură-te în necazuri!
Autor: John Piper  |  Album: Suferinţa  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 15/06/2012
    12345678910 9.67/10 X
Media 9.67 din 3 voturi

   Un alt mod de bucurie în suferinţă provine din efectele pe care le au suferinţele noastre asupra siguranţei nădejdii. Bucuria în necazuri este înrădăcinată în speranţa învierii, dar experimentarea suferinţei aprofundează şi rădăcina acestei speranţe.

   De exemplu, apostolul Pavel spune: "Ba mai mult, ne lăudăm şi în necazuri, căci ştim că necazul lucrează răbdare, răbdarea aduce experienţă, iar experienţa aduce nădejde."  Aici, bucuria lui Pavel nu este înrădăcinată doar în marea răsplată care îl aşteaptă, ci şi în efectul suferinţei asupra întăririi speranţei sale cu privire la această răsplată. Necazurile produc răbdare, iar răbdarea produce sentimentul că credinţa noastră este sinceră şi reală, iar acest lucru ne întăreşte speranţa că Îl vom câştiga cu adevărat pe Hristos. Richard Wrumbrand descrie cum poţi supravieţui în momente de durere extremă cauzată de tortură din pricina lui Hristos: "După ce ai fost torturat foarte mult, nimic nu mai contează. Dacă nimic nu mai contează, nu mai contează nici supravieţuirea mea. Dacă nimic nu mai contează, faptul că nu ar trebui să am aceste dureri nu mai contează nici el. Trage această concluzie la stadiul la care ai ajuns şi vei vedea că vei depăşi acel moment de criză. Dacă ai depăşit acel moment de criză,, vei avea o bucurie interioară intensă. Vei simţi că Hristos a fost cu tine în acel moment decisiv."

   "Bucuria intensă" provine din sentimentul că ai îndurat toate acele necazuri cu ajutorul lui Hristos. Ai fost testat prin foc şi ai dovedit că eşti sincer. Nu te-ai dezis. Hristos este real în viaţa ta. Pentru tine El este acel Dumnezeu atotsatisfăcător care pretinde că este. Se pare că acelaşi lucru l-au experimentat apostolii atunci când, conform celor relatate în faptele Apostolilor 5.41, după ce au fost bătuţi, "au plecat dinaintea sinedriului, bucurându-se că au fost învredniciţi să fie batjocoriţi pentru Numele Lui."  Bucuria venea din gândul că credinţa lor era considerată de Dumnezeu ca fiind reală şi gata de a fi testată în focul necazurilor.

Amin. Domnul sa te binecuvanteze!
Adăugat în 15/06/2012 de camita
N-as putea spune caci ma pot asemana cu cei mai credinciosi si mai bucurosi crestini ,care,atunci cind trec prin suferinti mari,se bucura!Nu !am avut parte de foarte multe suferinte,dar nu m-am ridicat la nivelul bucuriei absolute in incercari.Ce stiu,este caci de multe ori am trecut admirativ peste textele din Biblie cind alti crestini si personaje din Vechiul Testament au trecut mai usor prin suferinta decit mine.Cred caci si educatia lor era mai aproape de subiectul textului scris,ii simt mai buni crestini decit sunt eu,ma gindesc si la primii crestini,prigoniti si omoriti in arenele romane,ma gindesc si la fratii nostri inaintasi care au murit pentru credinta in Domnul.Sincer,daca ma intreaba cineva daca sunt pregatita sa mor pentru Domnul,as ezita sa-i spun ;Da!Aceasta din punctul meu vital de vedere,dar avind in vedere caci aceste personaje au fost pregatite dinainte ca ei sa accepte martirajul ,si bucuria in suferinta prin Duhul Sfint,ma las pe mina Mintuitorului care stie ce are pregatit pentru fiecare suflet.Referitor la textul de mai s us,pot marturisii caci de foarte multe ori,cind au venit incercari ,la capatul carora nu vedeam un final fericit,am simtit mina protectoare si linistea Duhulu Sfint peste mine si aceasta cred ca este ''bucuria in incercari pe care am experimentat-o cu Mintuitorul[si inca o mai experimentez]Prezenta Duhului Sfint este reala si rezultaul incercarilor era cel dat de Domnul in linistea si partasia sfinta.Deci,inca odata ma las pe mina Lui ,Sfinta,Buna si Ocrotitoare,care nu m-a lasat niciodata de rusinesi m-a imbarbatat cind nu mai puteam sa ma jut cu nimeni si prin nimeni,A Lui sa sie in veci slava.Gloria si Marirea in veci!Iar,tu Flori fi binecuvintata!Examenele la care ne supui nu sunt usoare,dar Domnul e cu noi!
Adăugat în 15/06/2012 de sanda_tulics
„Bucuria venea din gândul că credinţa lor era considerată de Dumnezeu ca fiind reală şi gata de a fi testată în focul necazurilor.”
Acesta este secretul bucuriei în necazuri. Domnul Dumnezeu să deschidă tuturor ochii inimii!
Adăugat în 16/06/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 2048
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni