Dupa Psalmul 73
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Invataturi si sfaturi din psalmii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 30/01/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Dupa psalmul 73, se poate cadea oricand si poate cadea oricine. Nu trebuie sa ajungi ca sa traiesti in pacate ca sa iti dai seama ca esti cazut. Si de la a cadea, nu sunt scutiti nici macar oameni ca Asaf. Stiti, Asaf nu era un om purtat de vanturi intr-o parte si in alta, Asaf era proroc, avea parte de descoperiri Dumnezeiesti, avea o viata dupa cum el spune in versul 23 " intotdeauna cu Tine".   Paradoxal dar adevarat, chiar si cei care sunt intotdeauna cu Dumnezeu pot sa cada, pot sa alunece. Pasii. Nu picioarele. Ei merg, lasa carari in urma lor, sunt pilde care trebuiesc urmate. Daca ei aluneca, toata generatia care vine in spatele lor aluneca. Daca ei dau semne ca se indoiesc, toti cei care îi urmeaza o sa aibe probleme de picioare.

Dupa Psalmul 73 amaraciunea poate ataca si o inima curatita, iar durerea din maruntaie nu e semnul lipsei de vitamine in corp, ci e semnul lipsei de ocupatie. Ce, nu aveai ce sa faci in timpul ala? Mai bine te uiti peste gard la vecini, iti arunci ochii in trocile lor, si le invidiezi mocirla lor?

Dupa Psalmul 73, a trai o viata netulburata, nu este garantul unui sfarsit netulburator, dupa cum nici rasul de o viata nu este garantul unei bucurii vesnice. A fi fericit cu ajutorul mandriei este o mare pierdere pentru suflet. Fericirea celor rai poate fi sclipitoare pe ochi, si umflata in buzunare, poate cutreiera  pamantul si poate ajunge pana la ceruri, insa nu e garantul intrarii in cer.

Dupa Psalmul 73, Sfantul Locas al lui Dumnezeu, este un loc al adevarului care mantuieste. Nu stiu ce predica a auzit Asaf cind a intarat in Sfantul Locas al lui Dumnezeu, si nici cite puncte avea, si nici daca predica cineva important, insa la toata truda lui zadarnica din lumea gandurilor, mreaja cunostiintei lui i s-a umplut doar la un cuvant spus din partea Domnului. De aceea, ar fi bine ca din Sfantul Locas al lui Dumnezeu sa nu facem nici targ, nici piata, nici loc unde sa fie exersat potentialul. Uitati va rog pentru totdeauna povestea cu potentialul, pentru ca e o mare pacaleala. Asaf nu era un om cu potential? Dar de unde potential? Din inima? La ce sa ajute asta, cind potentialul te doboara, te strapunge in maruntaie. Ce sa faci cu potentialul, Asaf ne arata ca avem nevoie de ceva cu mult mai mare, si cu mult mai mult, avem nevoie de  sfatul  Lui, avem nevoie sa fim luati de mana Lui, avem nevoie de a fi calauziti de El. Ca atare, despre ce fel de potential poate fi vorba? Totul este un har, este un dar. Nu este bine sa ne lasam biruiti de mandrie.  

In Locasul lui Dumnezeu, oamenii care vin  trebuie sa afle adevarul, si nu adevarul care le place, si nici povesti care gadila urechile. Adevarul despre intrebarile fara raspuns, adevarul despre viata viitoare. Sfantul Locas al lui Dumnezeu este locul unde si pastorul dar si cel fara slujbe poate fi reabilitat daca este nevoie, pentru ca Dumnezeu nu arata lucrurile ascunse pe jumatate, si nici nu vorbeste cu  cinci intelesuri.

Dupa Psalmul 73, cele mai mari hotarari nu le poti lua in timp ce tu te uita la altii, si la fericirea altora, ci, in timp ce tu te uiti la nevrednicia ta si la Bunatatea lui Dumnezeu. Asaf cat s-a uitat la altii, era pe punct de a aluneca, dar cind s-a uitat la el, cind si-a vazut starea, cind a vazut in ce hal a ajuns el, si-a venit in fire, a putut sa vorbeasca despre ce placeri are, despre ce incredintari are, si a putut lua hotarari noi.

Dupa Psalmul 73, fericirea celor rai nu  se merita sa stea ca un munte de netrecut in fata fericirii mele. Daca fericirea celor rai duce la departarea de Dumnezeu, fericirea Asafica duce la apropierea de Dumnezeu. Nu tratati apropierea de Dumnezeu ca pe un lucru de nebagat in seama, pentru ca s-ar prea putea ca aceasta stare sa fie singura fericire de care omul s-a putut bucura vreodata in toata existenta lui.

Ciprian Muresan Irlanda

29 ianuarie 2019

...bogată, gustoasă si bine prezentată hrană din Mâna Domnului... mulţumiri!
Adăugat în 30/01/2019 de floridinmaracineni
Multumiri fie aduse Domnului. Fiti binecuvantata sora Flori
Adăugat în 31/01/2019 de MihailCiprianMuresan

Oameni răi din lume au parte de necazuri şi tulburari de care au parte toţi oameni, singuri oameni care nu au parte de necazuri, pe pământ sunt oameni răi din poporul Domnului.
Exiplicaţia este simplă: oameni răi din lume au parte de necazurile cauzate de păcatele lumeşti, ca băutura, curvia, hoţia, lenea, etc, pacate de care oameni răi din poporul Domnului , fug ca de foc, lucru care-i face să fie ,ca Fica Sionului de pe vremea lui Ieremia,, pe dinafară ( în lume)supţirică şi frumoasă, iar în inimă ( în plan spiritual) plină de răutate că ţâşnea rautatea din ea.

Toţi proroci, martiri, au fost omorâţi de aceşti oameni răi, rautatea lor se manifestă prin beţie şi curvie spuirituală,ei nu se îmbată de alcol ci se îmbată de sângele sfinţilor. Eii se folosesc de Legea Domnului ca să pedepsească ,pe nedrept, pe trimişi Domnului......

Asaf a cunoscut pe pielea lui această, răutate, a celor răi din poporul Domnului..... Şingura ,,sansă,, de a scapa de această suferinţă este să vorbim ca ei, problema este că atunci nu suntem credincioşi poporului Domnului, adică suntem tradatori de neam ca şi aceşti oameni răi....
Adăugat în 08/02/2019 de ambrozie
Statistici
  • Vizualizări: 213
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni