Si tu poti sa ramai in veac
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 08/06/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Si lumea si pofta ei trec, dar cine  face  voia lui Dumnezeu ramane in veac. 1 Ioan 2:17

De multe ori te gandesti ca ti-e prea grea crucea, prea greu mersul, prea mare lupta, prea putine sansele sa iesi la liman, prea multi care  o duc  cu mult mai bine ca tine, si esti pus  sa alegi intre  ce ai tu si  ce au altii, ai vrea sa fi si tu ca ei, sa nu iti lipseasca nimic, sa stralucesti, sa fii inconjurat de multime, sa fii prosper, sa fii cautat, sa fii ancorat numai in limanuri bune. De multe ori poftim ce nu avem, si bine am face  sa nu mai poftim nimic, pentru ca riscam sa iesim dintr-o tabara  vesnica si sa ne alipim de o tabara care este trecatoare. Ti se pare greu sa ramai in voia lui Dumnezeu si poate si mai greu sa staruiesti in ea  desavarsit si deplin incredintat. Ti-ar fi poate mai usor sa fii la loc larg, sa nu ai nici o greutate, sa nu ai nici o lipsa. Ti-ar fi poate mai usor sa lasi firea pamanteasca la loc larg decat sa alergi in odaita la rugaciune. Ce este mai usor sa stai patru ceasuri pe facebook sau sa citesti in Cuvant o ora? Ce este mai usor, sa mergi la cinema sa vizionezi un film, sau sa mergi in vizita la un bolnav la spital? Pofta firii  pamantesti este impotrivitoare voii lui Dumnezeu. Ca de pilda, Biblia zice: Daca avem dar  cu ce sa ne hranim si cu ce sa ne imbracam, ne va fi deajuns. (1 Tim 6:8.)  Iar daca acest verset exprima voia lui Dumnezeu, pe noi ce ne impiedica sa intram si sa traim in aceasta voie a lui Dumnezeu? Ce? Dar cine mai face asa ceva? Ca nu vezi pe nimeni in jur sa  ia o asemenea decizie. Daca te uiti la lume, ba inca daca te lasi invatat de lume, niciodata nu ai sa  fii incredintat in a starui in voia lui Dumnezeu pe deplin. Dar, daca vei da  frau liber credintei, si  desavarsit si deplin incredintat starui in voia lui Dumnezeu vei ramane in veac, prin ceea ce vei dobandi.

Vedeti dar, ca suntem prinsi intre munte si mare. Vara ne place la mare, si iarna la munte, ne place voia lui Dumnezeu atata vreme cat ea nu  aduce valuri in viata noastra, atata vreme cat nu naufragiem si trebuie sa plutim uneori, ne place sa fie limpede cerul si sa vedem  atat de bine tarmul, dar pe de alta parte, am vrea sa  fim intotdeauna  la inaltime, pe munte, si desigur la acea inaltime duhovniceasca  care, culmea, se capata doar in suferinte, doar in valuri, doar in prigoane. Am vrea si noi sa urcam Carmelul ca si Ilie, dar sa nu fi trecut prin  foamete, prin sete, prin prigoane, prin necazuri, prin lucrarea rabdarii. Cu vederea slaba, degeaba  faci eforturi sa urci pe munte, ca nu ai sa vezi decat nori. Lumea este plina de oameni laudarosi. Laudarosia  vietii este una din poftele  lumii. Nu iti pune inima ca sa o dobandesti si tu. Mai bine du-te si plangi cu cel ce plange, decat sa ajungi un laudaros, laudandu-ti calitatile, atributiile si contributiile. De multe ori chiar si in adunare copiem lumea si in acest aspect. Cu ce te poti lauda zice Pavel? Ce ai si nu ai primit? Iar daca ai primit, de ce te lauzi ca si cum nu ai fi primit. Lumea crede ca i se cuvine ceea ce are, noi insa stim ca orice lucru bun si desavarsit vine de la Domnul. Tot ce avem avem de la Domnul. Esti pus sa alegi intre lucrurile la indemana si tainele lui Dumnezeu. Esti pus sa alegi intre a iti aduna comori in cer sau  a iti aduna comori pe pamant. Esti pus  sa alegi intre a strange pentru tine sau a fi o binecuvantare pentru altii. Esti intr-o continuua incercare in ce priveste inima ta, cugetul tau si placerile tale. Esti pus sa alegi intre a cumpara sau a vinde.

Uitati-va in jurul vostru. Tot ce este construit, tot ce este inaltat intre oameni, tot ce este in trend, tot ce este faimos, talentat, totul va trece, nimic nu va ramane vesnic, nimic nu poate fi mai vesnic decat esti tu. Lumea si toata pofta ei pusa in cumpana cu fiinta ta, nu au nici o greutate. Tu esti cel care vei ramane in veac daca vei face voia lui Dumnezeu.

Nu iti va fi usor daca te vei uita la lume si la poftele ei, dar daca iti vei ancora cugetul si placerea in Cuvantul Evangheliei vei putea duce pana la capat mantuirea ta si vei putea implini indiferent de costuri voia lui Dumnezeu.

Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste  cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. 1Ioan 2:15

Ciprian Muresan,

Irlanda, 7 iunie 2017.

Un cuvânt puternic la care trebuie să luăm bine seama cu toții câtă vreme încă se zice „astăzi”... Fii binecuvântat de Domnul frate Ciprian!
Adăugat în 08/06/2017 de Ioanhapca
,,....nimic nu poate fi mai vesnic decat esti tu.,, (...) Afirmaţia aceasta este de o importanţă capitală, că fiecare om nu poate fi nici mai mult DAR nici mai puţin decât a ajuns să fie pe căile care merge în viaţă. Noi ne putem, DA, mai mari ,sau mai mici :ca să PĂREM ce ar trebui să fim, dar lucrul acesta nu ne face nici mai mari nici mai mici decât am crescut în bine sau în rău. Dacă în relaţile noastre ( sacre sau profane) mergem pe căile lumeşti suntem lumeşti chiar dacă ne dăm duhovniceşti. La fel dacă în aceste relaţi mergem pe căile Domnului suntem duhovniceşti , chiar dacă nu suntem conştienţi de lucrul acesta, cum nu era conştient Moise că îi strălucea faţa.

,,,Tu esti cel care vei ramane in veac daca vei face voia lui Dumnezeu.,, Frate Ciprian , dacă un om nu face voia lui Dumnezeu, el nu rămân în veac? Asta ar fii o veste bună pentru cei care nu fac voia lui Dumnezeu, că ei tocmai aşta cred că viaţa se sfârşeşte la moarte, de aceea îşi permit să facă toate relele din lume.
Eu cred că d-voastră va-ţi referit la a rămâne în veac cu Dumnezeu, căci condiţionaţi rămânerea în veac de facerea voi lui Dumnezeu: dar se impunea această lămurire.

Mesaje ca acesta sunt mesaje pentru vremuri ca acestea, că cei mai mulţi dintre noi mergem pe căile lumii şi prăpădim( risipin) averea Tatălui nostru ceresc, iar pe calea prăpădului nu ajunge nimeni sfânt( separat de lume) ci ajunge ,un prăpădit.

Biblia spune că pe prăpădiţi ( cei ce se desfată în risipă) îi aşteaptă o prăpădenie neaşteptată.De aceea fraţi şi surori care ne adunăm pe ,, Resurse creştine,, în fiecare dimineaţă, haideţi să ne smerim, să ne rugăm şi să căutăm faţa Domnului ,ca să ne întoarcem fiecare de la căile noastre rele că mare este urgia cu care ameninţă Domnul pe poporul Lui căzut de la credinţa biblică într-o credinţă de formă.

Adăugat în 09/06/2017 de pascaioan
De mare folos frate, mulţumiri din nou si pentru acest cuvânt aşa de adevărat şi vrednic de luat în seamă, la fel de vrednic de împlinit fiecare sfat cu fundaţie de neclintit în Cuvântul Domnului. Sfinte binecuvântări.
Adăugat în 22/06/2017 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 705
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni