Doctorul meu e Dumnezeu
Autor: Constantin Sferciuc  |  Album: Directii  |  Tematica: Vindecare
Resursa adaugata de COSTELMARYA in 02/04/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.

                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.


                            Doctorul meu este Dumnezeu

 

Proverbe 12:18  Cine vorbeste în chip usuratic, rãneste ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înteleptilor aduce vindecare.

Cand cineva sufera pentru ca la jignit altcineva inseamna ca cineva a vorbit in chip usuratec si aceasta a adus suferinta ,dar limba inteleptilor aduce vindecare.

Ne trebuie medicamentul potrivit de data asta medicamentul potrivit este cuvantul,si nu orce cuvant ci cuvantul inteleptilor.

Daca pentru cel neprihanit mijlocul de vindecare e cuvantul pentru cel rau ca sa fie vindecat se foloseste alte metode...

Ex.

Proverbe 20:30  Mijloacele de vindecare pentru cel rãu Sunt bãtãile si vânãtãile pânã la ranã.

Am putea sa spunem ca medicamentul potrivit pentru cel rau sant bataile ?

Fiecare se vindeca prin mijloacele pe care le crede Dumnezeu ca-l poate vindeca.

Iata ce zice Dumnezeu:

Ieremia 33:6  Iatã, îi voi da vindecare si sãnãtate, îi voi vindeca, si le voi deschide un izvor bogat în pace si credinciosie.

Cand zice Dumnezeu ca e vindecare apoi e vindecare si ceea ce mentine vindecarea este izvorul de pace si credinciosie .Cei care sant vindecati trebuie sa alerge la izvoarele Domnului care aduc pacea si credinciosia.

Cand zice Dumnezeu ca nu e vindecare apoi nu e vindecare poti sa iei o tona de medicamente.

Ex.

Ieremia 46:11  Suie-te în Galaad, si adu leac alinãtor, fecioarã, fiica Egiptului! Degeaba întrebuintezi atâtea leacuri, cãci nu este vindecare pentru tine!

O alta vindecare aratata

2 Împãrati 20:7  Isaia a zis: „Luati o turtã de smochine.” Au luat-o si au pus-o pe umflãturã. si Ezechia s-a vindecat.

Ce fac cei ce sant bolnavi?

Psalmi 30:2  Doamne, Dumnezeule, eu am strigat cãtre Tine, si Tu m-ai vindecat.

Ieremia 17:14  Vindecã-mã, Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mântuieste-mã Tu, si voi fi mântuit; cãci Tu esti slava mea!

Nu numai oamenii au nevoie de vindecare ci chiar natiuni intregi sau popoare

Dar uneori se refuza vindecarea de insasi natiunea sau poporul respectiv:

Ex.

8  Deodatã cade Babilonul si este zdrobit! Vãitati-l, aduceti leac alinãtor pentru rana lui; poate cã se va vindeca!” -

9  „Am voit sã vindecãm Babilonul, dar nu s-a vindecat! Pãrãsiti-l, si haidem fiecare în tara noastrã, cãci pedeapsa lui a ajuns pânã la ceruri, si se înaltã pânã la nori.”                                                                               Ieremia 51.8.9

 

Matei 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Ioan 12:40  „Le-a orbit ochii, si le-a împietrit inima, ca sã nu vadã cu ochii, sã nu înteleagã cu inima, sã nu se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec.”

Daca mergi dupa adevar ai ochii deschisi si poti sa intelegi cu inima si daca ai toate acestea il vei cauta pe Dumnezeu si vei fi vindecat daca inima ti-e impetrita si nu este intelegere in inima ta si Daca nu-l intelegi pe Dumnezeu nici El nu te va intelege pe tine.

Despre sterpiciune si moarte

 

Din unele ape vine sterpiciunea si moartea si aceste ape pot fi vindecate:

Ex.

2 Împãrati 2:21  Apoi s-a dus la izvorul apelor, si a aruncat sare în el si a zis: „Asa vorbeste Domnul: „Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpiciune.”

Uneori Biblia arata ca apele sant noroadele ,gloatele si limbi de aceia ne dam seama ca din multi oameni vine sterpiciunea si moartea .

Ex.

Apocalipsa 17:15  Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai vãzut pe care sade curva, Sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.

Si daca sant afectati noroadele  in felul acesta asta nu inseamna ca nu pot fi vindecati .?!

Da pot fi vindecati toti cei ce vin la Domnul Isus.

Ex.

Matei 15:30  Atunci au venit la El multe noroade, având cu ele schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi alti bolnavi I-au pus la picioarele Lui, si El i-a tãmãduit;

Despre Domnul Isus Vindecatorul noroadelor

Isaia 61:1  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, cãci Domnul M-a uns sã aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sã vindec pe cei cu inima zdrobitã, sã vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de rãzboi izbãvirea;

Cel care a vindecat intrun mod uimitor a  fost Domnul Isus  Hristos .

El a vindecat si evrei si straini si farisei si saduchei si norod din toate categoriile sociale ba mai mult a inviat si din morti.

Ex.

Matei 14:14  Când a iesit din corabie, Isus a vãzut o gloatã mare, I s-a fãcut milã de ea, si a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 14:36  Bolnavii îl rugau sã le dea voie numai sã se atingã de poala hainei Lui. si toti cîti s-au atins, s-au vindecat.

Matei 19:2  Dupã El au mers multe gloate; si acolo a vindecat pe cei bolnavi.

Matei 21:14  Niste orbi si schiopi au venit la El în Templu, si El i-a vindecat.

Marcu 1:34  El a vindecat pe multi care pãtimeau de felurite boale; de asemenea, a scos mulþi draci, si nu lãsa pe draci sã vorbeascã, pentru cã-L cunosteau.

Luca 7:21  Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boale, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a dãruit vederea.

Uneori aceste vindecari a adus Domnului Isus  recunostinta celor ce fusesera vindecati  dar  si dezaprobarea celor mari care ziceau nu trebuia vindecat in ziua sabatului si sa ajuns pana acolo ca ei din pricina acestor minuni de vindecare sau hotarat sa-L omoare.

Ioan 5:10  Iudeii ziceau, deci, celui ce fusese vindecat: „Este ziua Sabatului; nu-ti este îngãduit sã-ti ridici patul”.

11  El le-a rãspuns: „Cel ce m-a fãcut sãnãtos, mi-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã.”

12  Ei l-au întrebat: „Cine este omul acela, care ti-a zis: „Ridicã-ti patul, si umblã?.”

13  Dar cel vindecat nu stia cine este: cãci Isus se fãcuse nevãzut din norodul care era în locul acela.

14  Dupã aceea Isus l-a gãsit în Templu, si i-a zis: „Iatã cã te-ai fãcut sãnãtos; de acum sã nu mai pãcãtuiesti, ca sã nu ti se întâmple ceva mai rãu.”

15  Omul acela s-a dus, si a spus Iudeilor cã Isus este Acela care-l fãcuse sãnãtos.

16  Din pricina aceasta, Iudeii au început sã urmãreascã pe Isus, si cãutau sã-L omoare, fiindcã fãcea aceste lucruri în ziua Sabatului.

17  Dar Isus le-a rãspuns: „Tatãl Meu lucreazã pânã acum; si Eu, de asemenea, lucrez.

18  Tocmai de aceea cãutau si mai mult Iudeii sã-L omoare, nu numai fiindcã dezlega ziua Sabatului, dar si pentru cã zicea cã Dumnezeu este Tatãl Sãu, si Se fãcea astfel deopotrivã cu Dumnezeu.

Uneori si ucenicii au avut parte de asa tratamente din partea iudeilor, fariseilor ,carturarilor dar ei au fost plini de indrazneala si de Duhul Sfant.

Ex

Faptele Apostolilor 4:9  Fiindcã Suntem trasi astãzi la rãspundere pentru o facere de bine, fãcutã unui om bolnav, si Suntem întrebaþi cum a fost vindecat,

10  s-o stiti toþi, si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfãtiseazã înaintea voastrã pe deplin sãnãtos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aþi rãstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morti.

11  El este „piatra lepãdatã de voi, zidarii, care a ajuns sã fie pusã în capul unghiului.”

12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiti.”

13  Când au vãzut ei îndrãzneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, întrucît stiau cã erau oameni necãrturari si de rând; si au priceput cã fuseserã cu Isus.

14  Dar fiindcã vedeau lângã ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivã.

O alta boala in care ucenicii erau nedumeriti si nu stiau cine a pacatuit caci sa nascut cineva orb si orbul era acum destul de matur:

Ioan 9:1  Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din nastere.

2  Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învãtãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrintii lui, de s-a nãscut orb?”

3  Isus a rãspuns: „N-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrintii lui; ci s-a nãscut asa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

4  cât este ziuã, trebuie sã lucrez lucrãrile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, când nimeni nu mai poate sã lucreze.

5  cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

 Deci prin unele vindecari se arata prin ele lucrarile Lui Dumnezeu

Ioan 9:6  Dupã ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pãmânt si a fãcut tinã din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta,

7  si i-a zis: „Du-te de te spalã în scãldãtoarea Siloamului” (care, tãlmãcit, înseamnã: Trimes). El s-a dus, s-a spãlat, si s-a întors vãzând bine.

Cum sant lucrarile Lui Dumnezeu ?

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

Psalmi 33:4  Cãci Cuvântul Domnului este adevãrat, si toate lucrãrile Lui se împlinesc cu credinciosie.

Psalmi 66:3  Ziceti lui Dumnezeu: „Cît de înfricosate Sunt lucrãrile Tale! Din pricina mãrimii puterii Tale, vrãjmasii Tãi Te lingusesc.

Psalmi 71:16  Voi spune lucrãrile Tale cele puternice, Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.

Psalmi 73:28  cât pentru mine, fericirea mea este sã mã apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adãpost, ca sã povestesc toate lucrãrile Tale.

Psalmi 77:11  Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã;

Psalmi 86:8  Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, si nimic nu seamãnã cu lucrãrile Tale.

Psalmi 92:4  Cãci Tu mã înveselesti cu lucrãrile Tale, Doamne, si eu cânt de veselie, când vãd lucrarea mânilor Tale.

Psalmi 103:22  Binecuvântati pe Domnul, toate lucrãrile Lui, în toate locurile stãpânirii Lui! Binecuvânteazã, suflete, pe Domnul!

Sufletul vede lucrarile Lui Dumnezeu

Psalmi 139:14  Te laud cã Sunt o fãpturã asa de minunatã. Minunate Sunt lucrãrile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!

 Intelepciunea cea dintai dintre lucrarile Domnului

Proverbe 8:22  Domnul m-a fãcut cea dintâi dintre lucrãrile Lui, înaintea celor mai vechi lucrãri ale Lui.

Matei 11:2  Ioan a auzit din temnitã despre lucrãrile lui Hristos,

Ioan 5:36  Dar Eu am o mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrãrile pe care Mi le-a dat Tatãl sã le sãvârsesc, tocmai lucrãrile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.

Ioan 14:11  Credeti-Mã cã Eu Sunt în Tatãl, si Tatãl este în Mine; credeti cel putin pentru lucrãrile acestea.

Ioan 14:12  Adevãrat, adevãrat, vã spun, cã cine crede în Mine, va face si el lucrãrile pe care le fac Eu; ba încã va face altele si mai mari decât acestea; pentru cã Eu mã duc la Tatãl:

Marturii ale lucrarilor Domnului Isus

Faptele Apostolilor 2:22  Bãrbati Israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastrã prin minunile, semnele si lucrãrile pline de putere pe care le-a fãcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, dupã cum bine stiti;

Evrei 2:7  L-ai fãcut pentru putinã vreme mai pe jos de îngeri, l-ai încununat cu slavã si cu cinste, l-ai pus peste lucrãrile mânilor Tale:

1 Ioan 3:8  Cine pãcãtuieste, este de la diavolul, cãci diavolul pãcãtuieste de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arãtat ca sã nimiceascã lucrãrile diavolului.

Apocalipsa 2:26  Celui ce va birui si celui ce va pãzi pânã la sfârsit lucrãrile Mele, îi voi da stãpânire peste Neamuri.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2088
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 8
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni