Căsătoria
Autor: Constantin Sferciuc  |  Album: Inspirații din Scripturi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Connstanntinn in 12/01/2024
    12345678910 0/10 X

 

                                                                       Căsătoria

Ca un tânăr credincios să se căsătorească trebuie să aibă și o gândire sănătoasă.

Dacă el se gândește că un copil îi este de ajuns, se va căsători la o vârstă de 35-40 de ani.

Rugăciunea noastră este ca tinerii care caută să se căsătorească să aibă o gândire după voia Lui Dumnezeu.

Nu vrem o gândire bolnăvicioasă.

Unii tineri credincioși au o gândire ca lumea, unii tineri pun accent pe plăcerile carnale și mai puțin pe responsabilitățile căsătoriei. Gândire lor înaintea lui Dumnezeu îi împiedică să se căsătorească, și Dumnezeu îi așteaptă ani de zile ca să-și schimbe gândirea, apoi când ajung la a doua tinerețe le vine mintea la cap și Dumnezeu îi ajută să se căsătorească și să aibă copii.

Iacov a lucrat șapte ani pentru soția lui care nu o dorea, dar Laban i-a dat-o, și a mai lucrat șapte ani pentru soția lui care o dorea.

Uneori tinerii care umblă să se căsătorească se uită la fața fetei și restul nu mai contează pentru ei.

Dumnezeu le scoate înainte fata potrivită și ei resping ceea ce Dumnezeu le oferă pe motiv că nu-i frumoasă ca aceia ce o doresc, și așa trece timpul, apoi Dumnezeu intervine fata cea frumoasă se căsătorește cu altul, și atunci tânărul credincios își i-a perechea care i se potrivește.

Sunt tineri care se căsătoresc mai repede și fără dificultăți, dar sunt tineri care atâta umblă și caută și se roagă până când Dumnezeu face legătura.

Esau și-a găsit repede două neveste, dar ele au fost pricini de amărăciune pentru Rebeca, femei care

nu aveau respect pentru cei mai în vârstă. Am observat că cei care au respect pentru bătrâni sunt mai binecuvântați în familie și se căsătoresc mai ușor. Cei ce nu au respect pentru bătrâni se căsătoresc mai greu și dacă sunt căsătoriți au probleme mari în familie, mulți ajung în prag de divorț.

Cât de mult face respectul și nu numai pentru bătrâni  ci și pentru apropiații tăi.

Iacov a trebuit ca să slujească șapte ani ca să se căsătorească, pentru-că Dumnezeu a găsit cu cale să-l maturizeze în acești șapte ani.

Sunt tineri cari caută să se căsătorească dar nu caută unde trebuie sau au o gândire copilăroasă și atunci gândirea lor trebuie să maturizeze și atunci căutarea lor durează poate șapte ani sau mai puțin sau mai mult.

Dumnezeu stă gata să le de-a partea lor din ziua când au început căutarea dar tinerii nu sunt pregătiți să primească cea ce le-a pregătit Dumnezeu și astfel trec anii 1-3-5-7.

Unii când văd că nu găsesc în biserică caută în lume. Apostolul Pavel spune să nu ne înjugăm la un jug nepotrivit.

De ce este atât de important să cerem de la Dumnezeu soția sau soțul potrivit?

Pentru-că ce leagă Dumnezeu prin dragoste rămâne până la sfârșit.

Domnul Isus spune, , Aceasta este porunca Mea să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit Eu, ,

În lume sunt multe divorțuri pentru-că fiecare își ia cei place și aceasta ține cât este plăcere, dragoste și înțelegere. Când nu mai este plăcere, se caută în altă parte plăcerea și așa se ajunge la păcat și păcatul împinge pe cei căsătoriți la despărțire.

De aceea pe unii credincioși Dumnezeu îi ține în școala Sa mai mulți ani ca să reziste legătura căsătoriei până la sfârșit.

Nu este bine să te desparți din pricina neînțelegerilor și apoi să te căsătorești cu alta sau să lași în urmă două trei soții scuzându-te că nu-i înțelegere. Aceasta poate pune mântuirea sub semnul întrebării, de asta este atât de important să stai în școala Lui Dumnezeu și să-L rogi să te pregătească pentru căsătorie și pentru viață ca să ai o minte sănătoasă, căci o minte bolnăvicioasă te împinge la plăceri și plăcerea la păcat.

De aceea să cerem de la Dumnezeu o minte matură, sănătoasă și putere să rezistăm tuturor ispitelor, care fac ca familia să fie distrusă, căci El ne-a făcut mai mult decât biruitori.

A Lui să fie slava și cinstirea în orice familie creștină în Domnul Isus Hristos care trăiește după rânduielile Lui Dumnezeu Tatăl nostru care pe toți ne iubește.

                                                                                                            12.01. 2024

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 142
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni