Bucuria
Autor: John Ortberg  |  Album: Dacă vrei să umbli pe apă, trebuie să cobori din barcă  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 24/07/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Bucuria

   Într-un fel, punctul culminant al întâmplării cu Petru se găseşte la mijlocul pasajului. E conţinut într-o singură propoziţie: Petru... a început să umble pe apă. Sunt multe alte părţi în această istorisire: furtuna; frica de dinainte şi de după coborârea din barcă; eşecul şi critica. Toate acestea sunt părţi importante ale povestirii şi putem învăţa din ele pentru că furtunile, frica şi eşecul ne sunt familiare. putem să le negăm sau să le ignorăm pe riscul nostru. Dar ele nu reprezintă întregul tablou. În mijlocul pasajului găsim cea mai remarcabilă întâmplare. Petru a umblat pe apă. Petru a cunoscut bucuria şi libertatea de a experimenta puterea lui Dumnezeu după ce şi-a asumat un risc enorm.

   Cred că în acele momente, Petru a adunat amintiri pe care le-a dus cu el în mormânt: simţământul acela că apa era oarecum solidă sub picioarele sale; vântul care-i bătea în faţă, privirile înmărmurite ale celor din barcă (un moment care sunt sigur că l-a savurat). Cred că ştia atunci că aceea era umblarea vieţii lui.

   Mă întreb ce o fi fost în mintea lui Petru atunci:

   "Nu-mi vine să cred. Nimeni nu  a crezut că voi coborî într-adevăr din barcă - nici eu nu mă credeam în stare. Când am luat mâna de pe marginea bărcii, a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată. Mi-era teamă că am să mor. Cu toate acestea, iată că fac exact ce face Iisus. Nu ştiu cum funcţionează chestia asta - Nu umblu diferit decât o făceam până acum. Totuşi, ceva - CINEVA - mă ţine la suprafaţă. Cred că încep să înţeleg. Este adevărat: Într-adevăr El este Acela. Nimic nu va mai fi la fel de acum înainte. Nu văd cum m-aş mai putea mulţumi cu viaţa în barcă."

   În mod special, cred că Petru şi-a amintit privirea lui Iisus, pentru că bănuiesc că Iisus radia de fericire văzând că unul dintre ucenicii Săi avea atâta încredere în El. Cred că ochii lor nu s-au despărţit nici o fracţiune de secundă. Coborârea din barcă a fost marele dar al lui Petru pentru Iisus; experienţa umblării pe apă a fost marele dar al lui Iisus pentru Petru.



Slavit sa fie Domnul!Chiar azi, spre slava Domnului, am postat poezia ''Bucura-te''si o consider,o debarcare din cotidian o deschidere a ochilor, spre ceea ce trebuie sa ne indreptam fiinta si sa ne bucuram,numai o parte din bucurii mi-a fost Petru, a fost salvat din incercarea de a se inneca, lui, dindui-se tot o bucurie dar in alte imprejurari.In orice situatie suntem ,atunci cind Domnul ne da bucurii, acestea exprima stare de har pentru cei care le primesc.fi binecuvintata si azi!As mai vrea sa scriu caci, atunci cind, Domnul te alege intr-o lucrare, El iti da puterea sa lasi totul si sa vii la el, chiar daca pe drum intimpini greutati de tot felul.ii multumim pentru caci El , ne chiama, si in urma chemarii noi venim ,prin puterea Lui, si a Duhului Sfint.
Adăugat în 25/07/2012 de sanda_tulics
Fiţi binecuvântate, mulţumesc de încurajări, mulţumesc Domnului pentru ceea ce-mi pune pe inimă să postez, mulţumesc de completări, explicaţii, mărturisiri personale raportate la fragmentele expuse pentru citire, iar toate acestea n-ar fi de nici un folos dacă Dumnezeu nu atinge inimile noastre spre a primi învăţătură proaspătă bazată pe Cuvânt, Domnul ne scrie să cercetăm toate lucrurile şi să păstrăm ceea ce este bun, multă pace.
Adăugat în 26/07/2012 de floridinmaracineni
Adevărat. Un dar mare și reciproc care prin harul Domnului este și la dispoziția noastră. Domnul să ne ajute să înțelegem bine acest lucru și să tragem foloasele.
Adăugat în 28/07/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1822
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni