El este Domnul Recompensei-1-
Autor: John Ortberg  |  Album: John Ortberg  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
El este Domnul Recompensei-1-

  Iată un ultim adevăr pe care Iisus vrea să-l înţelegem. Domnul Darului şi Domnul Socotelii este şi Domnul Recompensei. Are pregătite lucruri minunate pentru cei care administrează cu înţelepciune comoara Sa.

   Unele dintre aspectele subliniate de stapân sunt destul de previzibile: Bine, rob bun şi credincios. Imaginează-ţi cum ar fi sa primeşti această felicitare din partea lui Dumnezeu! Stăpânul invită apoi pe slujitor să intre în bucuria Sa. Adevărată bucurie!

   Dar avem şi o surprizA aici. Stăpânul nu spune De-acum poţi să pluteşti pe nori pufoşi şi să locuieşti într-un apartament frumos cu multe facilităţi şi să cânţi într-un cor care va cânta aceleaşi cântece timp de sute de miliarde de ani.

   Dimpotrivă, el spune: Ai fost credincios în puţine lucruri, acum te voi pune peste multe lucruri.

   Acum e timpul să te apuci serios de lucru! Aminteşte-ţi, stăpânul îi încredinţase slujitorului o avere considerabilă. Cu toate acestea, îi spune acum: Ai fost credincios în puţine lucruri.

   Poate acest lucru să fie adevărat - că o avere mai mare decât au văzut sau şi-au imaginat ei vreodată să însemne pentru stapân puţine lucruri? Da - comparativ cu ceea ce urma sa vină. Comparativ cu ceea ce stăpânul avea pregătit pentru slujitorii săi, averea Sultanului din Brunei, puterea lui Napoleon şi faima lui Michael Jordan sunt puţine lucruri.

   Când eram la scoala generală, cqntam într-un cor dirijat de o doamnă numită Sigrid. Avea părul vopsit albastru, cânta cu un vibrato foarte pronunţat şi avea multe bărbii care păreau că se desprind pe rând când începea sa dirijeze cu avânt. Când se enerva pe noi - şi îi dădeam destul de des motive - bătea din palme şi spunea: Copii, cântati cum v-am spus - pentru că atunci când veţi ajunge în cer, asta e tot ce veţi face: veţi cânta şi iar veţi cânta, dimineaţa, la prânz şi seara - aşa că ar fi bine să învăţaţi de pe acum!

   Dintr-un motiv oarecare, ideea că voi petrece cinci sau zece miliarde de ani îmbrăcat în robă de cor, dirijat de doamna   Sigrid cu bărbiile ei, nu mi se părea cea mai fericită opţiune.

   Mulţi oameni îşi închipuie că vor pluti veşnic pe nişte nori pufoşi. Îşi închipuie cerul ca pe o staţiune de pensionari. Un prieten mă întreba: Vor fi terenuri de golf în rai? Raţionamentul lui era ceva de genul: Raiul este ceva care ma face fericit. Ca să fiu fericit, trebuie să joc golf. Aşa că trebuie să fie golf în rai.

   A trebuit să-i explic că într-adevăr va fi bucurie în ceruri, dar că va trebui poate să cresc pentru a deveni acel fel de persoană care să poată experimenta bucuria în compania lui Dumnezeu. În plus, Biblia spune că în cer nu va fi loc pentru minciună sau trişare şi nici plâns şi scrâşnirea dinţilor - aşa că aceasta exclude golful din start. Nu va fi golf în cer. Tenis da, dar nu golf.

   Din această pildă a talanţilor învăţăm că cerul nu va fi deloc un fel de staţiune pentru pensionari. De fapt, cerul va fi locul unde vom putea experimenta pe deplin aventura, creativitatea si rodnicia pentru care am fost creaţi.

   Iisus a spus: Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie.

   Poţi fi sigur că acel scaun de domnie nu e un fotoliu La-Z-bOY. PARTE A RECOMPENSEI CERULUI ESTE CĂ VOM VEDEA ÎN SFÂRŞIT REALIZAT POTENŢIALUL ÎNTREG AL UMANITĂŢII - INCLUSIV AL MEU ŞI AL TĂU. CERUL VA FI PRIN EXCELENŢĂ LOCUL POTENŢIALULUI REALIZAT. ACOLO NU VOR FI CADOURI NEDESFĂCUTE. Aşa că ia-ţi timp şi răspunde la următoarele întrebări:

   - Care este visul meu cel mai mare?

    - Cât de multă pasiune experimentez în viaţa de zi cu zi?

    - Cât de mult vreau să cresc în fiecare zi?

     - Cât de des îmi asum riscuri care necesită putere mai mare decât am eu?

   - Dacă ar trebui să numesc lucrul pentru care cred că am fost aşezat pe pământul acesta, care ar fi acela?

   - Cât de clar îmi este ce trebuie să fac?

O Doamne !
Numai tu esti martorul imaginatiilor, visurilor noastre pamintesti despre ;Cum va fi,ce vom face, in ceruri...
Cita cerneala ar trebui sa se scrie toata imaginatia asta,caci fiecare dintre noi visam,sa ajungem linga Tine, cu toti ai nostri in tot ce ai pregatit pentru noi...
Cred sincer caci aici s-ar potrivi''Domnul sta in cer si ride...{ sa fiu bine inteleasa } de bucurie sau mai bine zis cu bucurie de micile noastre imaginatii pe care noi le vedemem marete....
Tot ce-mi doresc este sa pot razbate pina la capat, sa pot fi primita Acolo in nemurire si nu sunt deloc curioasa ce o sa intilnesc caci am incredere in splendoarea creatiei,imaginatiei, iubirii Sale care ''S-a dus sa ne pregateasca un loc ,ca acolo unde este El sa fim impreuna cu El".
Este frumos textul,provocator .
Fi binecuvintata sora Flori !
Adăugat în 08/01/2014 de sanda_tulics
Cred ca, totusi, mai multe lucrari se vor face in Imparatia de 1000 de ani..
Visul nostru cel mai mare este de a iubi si a fi iubiti de o Persoana extraordinara. Acesta este Isus.
De cate ori ne rugam pentru un oras, o tara ne asumam riscul unei rugaciuni ce depaseste orice capacitate omeneasca. Nu ne putem ruga decat prin Duhul Sfant astfel.....
Si mie imi place mult autorul J. Ortberg..Domnul ne vorbeste prin aceste scrieri.
Adăugat în 08/01/2014 de loredanam
Ci ne dorește cu adevărat sfințenia personală și prezența lui Dumnezeu în mintea și viața lui este realizat și merge spre desăvârșire dar toate acestea Dumnezeu le face în necuprinsa Sa îndurare, dragoste și bunătate. Doamne ai milă de noi și ajută-ne să te ascultăm din toată inima!
Adăugat în 10/01/2014 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1248
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni