Chemarea implica adesea durere
Autor: John Ortberg  |  Album: John Ortberg  |  Tematica: Sub flamurile crestinismului
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 23/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Chemarea implica adesea durere

   Multi oameni adauga un accent romantic notiunii de vocatie. Chemarea din partea lui Dumnezeu nu este acelasi lucru cu cariera viselor tale. O cariera de vis promite de obicei bogatie, putere, statut social, siguranta si alte beneficii. Chemarea este alta mancare de peste.

   Dumnezeu l-a chemat pe Moise: Du-te la Faraon - cel mai puternic om de pe pamant. Spune-i sa elibereze toata forta de munca, fara sa primeasca vreo plata compensatorie, pentru a se putea inchina unui dumnezeu in care el nu crede. Apoi convinge un popor timid si incapatanat sa fuga in desert. Aceasta este chemarea ta.

   Si Moise a spus: Iata-ma. Trimite-l pe Aron.   Dumnezeu l-a chemat pe Iona: Du-te la Ninive - cel mai corupt si violent oras din lume. Spune-le locuitorilor - care nu stiu nimic despre Mine si nu Ma recunosc ca Dumnezeu - sa se pocaiasca, sau vor muri.

   Si Iona spuse: La ce ora pleaca urmatoarea balena in directia opusa?

   Dumnezeu l-a chemata pe Ieremia sa le predice unor oameni care nu ascultau. Era atat de greu si Ieremia plangea atat de mult incat a devenit cunoscut sub numele de Profetul care Plange. Ti-ar placea sa ti se spuna asa? Cine vrea ca sub numele sau, pe cartea de vizita, sa scrie "Director plangacios" sau "Dermatolog deprimat"?

   Ca regula generala, oamenii despre care citim in Biblie ca au fost chemati de Dumnezeu s-au simtit nepotriviti. Cand Dumnezeu l-a chemat pe Avram sa-si paraseasca locuinta sau pe Ghedeon sa conduca o armata, sau pe Estera sa-l infrunte pe rege sau pe Maria sa-L nasca pe Mesia, raspunsul lor a fost: DA, ACCEPT PROVOCAREA. CRED CA POT SA MA DESCURC.

   Primul raspuns la chemarea lui DUMNEZEU  este in general TEAMA. H. BLACKABY scrie: "Unii oameni spun: Dumnezeu nu-mi va cere niciodata sa fac ceva ce nu pot sa fac. Am ajuns in viata la stadiul in care, daca insarcinarea pe care mi-o da Dumnezeu este un lucru pe care stiu ca pot sa-l fac, inteleg ca probabil nu este de la Dumnezeu. Insarcinarile pe care Dumnezeu le da in Biblie sunt intotdeauna de marimea lui Dumnezeu. Sunt intotdeauna peste puterile oamenilor, pentru ca El vrea sa-Si demonstreze puterea si bunatatea in fata oamenilor Sai si a lumii care priveste. Acesta este singurul mod prin care lumea-L va cunoaste."

   Aceasta nu inseamna ca Dumnezeune cheama intr-o maniera care violeaza "resursele" noastre. Daca Dumnezeu te cheama, Dumnezeu iti da si darurile necesare.

   Inseamna totusi ca talentul natural nu este suficient pentru a onora chemarea din partea lui Dumnezeu. Voi avea nevoie de idei, de putere si creativitate dincolo de resursele mele, pentru a putea face ceea ce Dumnezeu cere de la mine. Va trebui sa lucrez impreuna cu Dumnezeu. Nu suntem chemati doar sa lucram PENTRU Dumnezeu. Suntem chemati sa lucram CU Dumnezeu.

   In Scriptura, toti cei care au spus "Da" chemarii a trebuit sa plateasca un mare pret. Si la fel va trebui sa facem si noi, tu si cu mine.

   Uneori va insemna sa depunem ore de munca si efort in plus, cand am fi preferat sa nu o facem. Esti dispus la asa ceva?

   Probabil chemarea nu-ti va aduce recunoasterea, bogatia sau influenta pe care ti le-ai dorit dintotdeauna. Poti renunta la acestea?

   Uneori te vei devota unui vis - ca si Ieremia - si lucrurile nu se vor intampla asa cum te-ai asteptat, aceasta aducandu-ti dezamagire si descurajare. Poti persevera in asemenea situatii?

   Alteori vei intampina rezistenta, dezaprobare sau chiar impotrivire fatisa. Poti suporta aceasta?

   Probabil iti va lua o vreme sa discerni care-ti este chemarea. Probabil va trebui sa incerci mai multe lucruri si sa o iei de multe ori de la capat. De multe ori tindem sa fim nerabdatori, cautand rezultate imediate. Poti sa ai rabdare?

întotdeauna chemare la slujire implică și suferință dar aceasta te face mai tare, implică multe încercări dar acestea te fac mai devotat și îți întăresc credința....ș.a.m.d. Și toate lucrează împreună sub privirea atotvăzătoare și mâna atotputernică a Creatorului și Mântuitorului nostru. Glorie și mărire Lui în veci!
Adăugat în 24/10/2013 de Ioanhapca
Dumnezeu da cu dragoste felurite daruri copiilor Sai
Personal cred caci aici pe pamint ,Domnul a coborit atelierul creativitatii Lui. Asa, copiii Domnului primesc tot felul de daruri cu care sa lucreze in via Lui. Orice lucrare facuta spre slava si maretia Lui ,este o jertfa de miros placut. Recunoscator de dar ,este acela care isi pune in lucrare toata puterea,inteligenta primita si dragostea impletita cu multumiri pentru El.Numai atunci este o lucrare de lauda. Textele postate sunt educative si pline de miez. Fi binecuvintata draga Flori.
Adăugat în 24/10/2013 de sanda_tulics
referitor la ultima întrebare ,,poţi să ai răbdare''? Cred că trebuie să avem răbare, avem această obligaţie. Nu putem ajunge-n vârful copacului dacă nu şi încerci să te urci în pom. Nu putem mânca o prăjitură sau o mâncare bună dacă nu ştii să o faci, dacă nu aştepţi să se coacă sau să se fiarbă. Deci trebuie să avem răbdare şi răbdarea aduce cu sine ......toate darurile Duhului Sfânt; aşteptarea, cunoaşterea......
Pacea Domnului să ne umple inimile şi sufletele noastre,
Fii binecuvântată.
Adăugat în 24/10/2013 de 1954adina.9mai
multumesc de comentarii, fiti binecuvantati
Adăugat în 24/10/2013 de floridinmaracineni
Ce e sigur e, ca atunci cand Domnul te cheama intr-o lucrare, te si echipeaza, te si protejeaza ca s-o poti implini! Iar daca nu raspunzi chemarii, Domnul te poate si forta, ca pe Iona!
Adăugat în 09/11/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1364
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni