Scutul credinței
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Biruitori în încercare  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 30/08/2020
    12345678910 0/10 X
Scutul credinței

   În vremea antică scutul era foarte mare, cât înălțimea unui om, și destul de lat, astfel încât nicio săgeată să nu-l poată atinge. În același timp, scutul era acoperit cu piele de animal destul de groasă, pe care soldații o îmbibau cu apă, ca să stingă săgețile cu foc ce veneau înspre ei.

   Atacurile celui rău sunt asemănătoare cu săgețile arzătoare, pentru că ele vin uneori brusc, rapid și cu putere. Ele pot fi foarte numeroase, foarte dureroase și periculoase. O săgeată deja intrată în corpul cuiva este foarte greu de scos din pricina formei în care este construită. Cei ce încercau să scoată săgețile, riscau să adâncească rana fapt pentru care cei mai mulți mureau.

   Cuvântul Domnului numește aceste atacuri demonice săgeți arzătoare, care au foc în ele, pentru că inflamează mintea, o atrag spre păcat prin poftă, mânie răzbunare. Dacă ele nu sunt stinse prin pocăință și credință, oamenii pot ajunge în flăcările veșnice din cauza lor. Aceste săgeți arzătoare trimise de cel rău pot distruge țări, orașe, case, familii întregi.

   Care sunt săgețile arzătoare cu care atacă Satan?

   Cel rău are multe săgeți, dar voi descrie doar câteva din ele.

   ÎNDOIALA

   Aceasta este folosită cel mai mult de cel rău ca să împiedice răspunsul la rugăciuni. Când ne rugăm și nu primim răspuns, imediat vine săgeata îndoileii și fiecare ajunge să se întrebe:

-Oare a zis Dumnezeu cu adevărat că mă va ajuta? Pot să am într-adevăr încredere în ceea ce zice Cuvântul lui Dumnezeu? Nu e doar interpretarea mea?

   ÎNDOIALA este opusul CREDINȚEI, iar Iacov ne spune că, dacă ne îndoim, nici să nu ne așteptăm să primim ceva de la Dumnezeu. Odată ce această săgeată ne-a atins, ne-a și otrăvit și răspunsul este împiedicat. De aceea să luăm scutul credinței și să ne apărăm de orice îndoială.

   FRICA

   Aceasta este o săgeată care paralizează multe suflete pe întreg pământul. Frica este săgeata celui rău, iar atunci când cineva este atins de ea, cu greu mai poate scăpa fiindcă rănile ei sunt adânci. Lumea este plină de frici de tot felul: FRICĂ DE NEÎMPLINIRE, FRICĂ DE ACCIDENTE, FRICĂ DE OAMENI, DE ANIMALE, FRICĂ DE ÎNTUNERIC, FRICĂ DE LIFT SAU DE LOCURI STRÂMTE, FRICĂ DE DIAVOL, FRICĂ DE MOARTE, FRICĂ DE ZIUA DE MÂINE etc.

   Frica aduce cu ea alte săgeți, alte duhuri cum ar fi: ÎNGRIJORAREA, NEMULȚUMIREA, CÂRTIREA, NECREDINȚA, FRUSTAREA, INSOMNIA și altele asemănătoare cu acestea.

   CE ESTE DE FĂCUT ATUNCI? Trebuie imediat să luăm scutul credinței și să apelăm la Cuvântul lui Dumnezeu și să nu lăsăm nicio secundă ca acest demon de frică să ne otrăvească cu săgețile lui. Să ne aducem aminte că:

   Domnul nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință. 2 Timotei 1.7

   În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme n-a ajuns desăvârșit în dragoste. 1 IOAN 4.18

   Când știm și credem că suntem iubiți și acceptați de Dumnezeu, nu ne mai temem de nimic. Când Îl iubim pe Domnul din toată inima, frica nu mai are loc, fiindcă dragostea alungă frica. Dacă nu suntem înrădăcinați în adevăr, îmbrățișăm frica și suntem apoi chinuiți de ea uneori, toată viața.

   ÎNGRIJORAREA

   Iată o săgeată care nu numai că ne chinuie, dar ne și fură PACEA și BUCURIA. Domnul ne-a poruncit să nu ne îngrijorăm, ci să aruncăm asupra Lui toate poverile, căci El Însuși îngrijește de noi (vezi 1 Petru 5.7)

   Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos. Filipeni 4.6,19

   DESCURAJAREA

   Aceasta este o săgeată a celui rău care te face să te uiți la toate aspectele negative din viață sau la lucruri care nici măcar nu s-au întâmplat în viața ta ori care îți lipsesc. El te otrăvește cu minciuna, sugerând că nu o să fie niciodată vreo schimbare sau vreo rezolvare. Adu-ți aminte că descurajarea este minciuna diavolului, care vrea să nu înaintezi pe calea Domnului. El te ține prizonier în castelul lui și vrea să te încuie acolo. Tu ai cheia care te poate scoate de acolo, este cheia promisiunilor lui Dumnezeu:

   Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire și nu va minți; dacă zăbovește, așteapt-o, căci va veni și se va împlini negreșit. Habacuc 2.3

   DEZAMĂGIREA

   O soră geamănă cu DESCURAJAREA! Ai crezut că Domnul va răspunde și totuși, nimic nu s-a întâmplat. Această săgeată îți consumă toată seva voinței tale ca să nu mai încerci încă o dată și îți otrăvește credința ca să nu te mai încrezi în Dumnezeu. Dar adu-ți aminte: tu deții sabia Cuvântului adevărat, cu care trebuie să tai orice legătură cu care te-a înfășurat cel rău. Dumnezeu îți spune că este cu tine, că te iubește și că va da popoare pentru tine.

   Pentru ce te mâhnești, suflete și gemi înlăuntrul meu? Nădăjduiește în Dumnezeu, căci iarăși Îl voi lăuda; El este mântuirea mea și Dumnezeul meu. Pslamul 42.5

   DEPRESIA

   Aceasta este săgeata care urmărește să te scoată din circuit, încât să nu mai doești nimic, să nu mai faci nimic, să te retragi în singurătate, ca el să te atace și mai tare la nivelul minții cu minciunile lui, până ajungi la boală, tumoare și chiar sinucidere. Dar adu-ți aminte că Domnul ne-a spus în Isaia 61.1-3:

   Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns... să dau celor întristați din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenușă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiți terebinți ai neprihănirii, un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.

   Folosește-ți scutul credinței în promisiunile Domnului, scoate sabia Cuvântului, declară promisiunile Domnului și laudă-L cu bucurie!

   Eu strig, lăudat să fie Domnul, și sunt izbăvit de vrăjmașii mei. Psalmul 18.3

   NEMULȚUMIREA

   Aceasta este o stare sufletească de durere, nefericire, ceartă, boală. Armele răzvrătirii sunt făurite dintr-o stare de nemulțumire.

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 829
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni