Cum au acces demonii în sufletul nostru? 2-
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Biruitori în încercare  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 18/08/2020
    12345678910 0/10 X
Cum au acces demonii în sufletul nostru? 2-

   Am auzit adeseori printre creștini întrebările următoare:

   1. Cum poate un demon să stea în același loc cu Duhul Sfânt dacă persoana respectivă s-a pocăit?

   Duhul Sfânt locuiește în duhul omului, dar, în suflet, poate fi o ușă deschisă prin păcatele menționate mai sus. În aceasta constă lupta noastră: să-L lăsăm pe Duhul Sfânt să domnească și peste partea sufletului. . Câți creștini cântă sau predică minunat și oamenii se pocăiesc la predicile lor, dar pe de altă parte, ei se mânie, vorbesc de rău, se uită la pornografie, mint etc? Cum se poate așa ceva? Cine deține controlul peste viața lor? Duhul sau firea? Darurile sunt de la Domnul pentru binele altora dar sufletul și mintea nu au fost schimbate, iar cel rău știe slăbiciunile și pe acolo ispitește sau apasă iar aceasta îi oferă un drept legal în viața lor. În concluzie, un creștin nu poate fi posedat de demoni dar poate să aibă influențe și lupte demonice care-l chinuiesc și, chiar dacă merge la biserică, e chinuit, nefericit, firesc, cu viață dublă. De aceea creștinii au nevoie de eliberare, prin recunoașterea acestor influențe demonice, care au pătruns prin neveghere și păcat. Cel rău nu cedează ușor, iar dacă omul nu veghează și nu se încarcă cu puterea Cuvântului, cel rău va veni poate cu alte șapte duhuri mai rele. Orice păcat, tot ce vedem rău în lumea aceasta are în spate influențe demonice, de aceea ni se cere să vegem și să umblăm în prezența Domnului nostru Isus care ne apară, ne atenționează, ne ajută, ne protejează. Toată atenția să fie îndreptată spre a nu deschide ușa celui rău, astfel ca duhurile să nu aibă nici o putere asupra noastră.

   2. Dacă Hristos a venit să rupă blestemul legii, cum se face că blestemele cauzate de păcatele noastre sau ale înaintașilor noștri mai au putere asupra noastră?

   Am și eu o întrebare pentru tine acum: Domnul Isus a murit pentru toată lumea și dorește ca niciunul să nu piară. Câți sunt mântuiți? Numai cei ce cred, cei care s-au pocăit și și-au schimbat viața! De asemenea, Hristos a murit ca să rupă blestemul legii, dar câți beneficiază de aceasta? Numai cei care cred, care știu, care cunosc Cuvântul și acționează în autoritatea dată de Domnul Isus!

   Ceea ce trebuie să înțelegem este că Domnul ne-a creat cu trei laturi: duh, suflet, trup. Noi suntem preocupați prea mult de trup dar nu înțelegem sufletul. Când ne pocăim, Duhul Sfânt intră în duhul nostru dar tereneul de luptă al vrăjmașului este sufletul nostru alcătuit din minte, voință și sentimente. Sufletul nostru simte tot ce se întâmplă cu noi, bine sau rău, trecut și prezent. Acolo sunt acumulate toate traumele vieții noastre și pe acoolo are acces cel rău. Cei mai mulți oameni sunt controlați de cel rău prin intermediul rănilor sufletești. Cu cât alimentăm acele răni, cu atât ele devin mai puternice. De exemplu, dacă ai un duh de respingere, sufletul suferă un complex de inferioritate și mereu cauți acceptare, iubire, apreciere. Pe acest fond al durerii lăuntrice, dacă nu intervine Domnul, cel rău îți va pregăti curse și ispite care să-ți dăruiască ceea ce tu dorești dar care nu te vor satisface. Vei fi mai rănit, mai dezamăgit, crezând că ai găsit ceea ce cauți de multă vreme. Rana este tot acolo și orice ai încerca nu o poți vindeca decât prin dragostea Domnului Isus, prin sângele Lui și prin puterea învierii Lui.

   Traumele rănesc sufletul. Dar unii chiar dacă se pocăiesc, nu-și cunosc rănile și nu știu cum să fie vindecați, astfel că suferăm în continuare. Multe boli trupești sunt rezultatul rănilor sufletești nevindecate.

   Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpânitorul (prințul) lumii acesteia. El n-are nimic în Mine. Ioan 14.30

   Prințul acestei lumi esta Satan însuși care caută o deschizătură cât de mică pentru a intra în sufletul omului. El caută o ușă deschisă, un  drept legal, prin care să intre și să locuiască, pentru ca apoi să chinuiască sufletul respectiv.

   Din versetul de mai sus înțelegem că Domnul Isus nu a avut nimic în comun cu cel rău, de aceea a avut putere asupra lui. Dacă în noi există ceva care aparține naturii și caracterului celui rău, atunci el are putere asupra noastră.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 459
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni