Încercarea
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Biruitori în încercare  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 30/03/2020
    12345678910 0/10 X
Încercarea

   Încercările vieții sunt ca niște trepte de ridicare la un alt nivel de relație, de revelație, de credință, de răbdare sau de dragoste pentru Domnul nostru.

   Când știm și realizăm că din încercarea prin care trecem va ieși ceva bun, atunci nu ne mai îngrijorăm, ci ne bucurăm. Dar această bucurie nu vine decât prin credința în Cuvântul Domnului, în ceea ce El ne-a promis. Bucuria Domnului e tăria noastră (vezi Neemia 8.10)

   În încercările noastre, Dumnezeu vrea să ne pună la treabă adică să punem în aplicare ceea ce știm teoretic despre Dumnezeu, despre viața de biruință și de credință, despre tot ceea ce am citit poate de sute de ori în Cuvânt.

   Este vremea să punem în aplicare Cuvântul pe care îl știm. Atunci intervine credința și răbdarea. De multe ori ne este foarte greu, fiindcă realitatea fizică spune exact contrariul a ceea ce credem noi dar credința trebuie să treacă dincolo de ceea ce vedem și simțim. Credința vede dincolo, vede ceea ce promite Dumnezeu, Cel care dă viața și puterea. De aceea răbdarea este atât de necesară, ca să putem păstra până la capăt Cuvântul, până vine momentul manifestării sale. Uneori trece o zi, alteori ani, și ne este greu să rămânem încrezători. Dar nu ceda, nu renunța, nu privi la ceea ce simți sau vezi. Uită-te mereu la Dumnezeu și la bunătatea Lui! Încrede-te în promisiunile Lui căci pământul și cerul vor trece DAR CUVINTELE LUI NU VOR TRECE. (VEZI MATEI 24.35)

   Vrei să crești spiritual? Vrei să experimentezi puterea care este în Numele lui Dumnezeu? Încercarea ta este cea mai mare oportunitate de a Îl experimenta pe Dumnezeu. Este adevărat că te va durea fiindcă va trebui să vii la altar cu lacrimi, să te dezbraci de firea pământească și de păcatele tale, să dai la o parte piedicile care stau în calea răspunsului. Tu ești într-o prelucrare care te va ridica la un alt nivel de credință și de bucurie.

   Nu uita: când vine încercarea nu alerga la oameni! Aleargă la Cuvântul vieții, la Isus și caută să studiezi toate versetele, toate promisiunile cu privire la problema ta. Domnul Isus ne-a dat cel mai mare ajutor -Duhul Sfânt. Să mergem la El mereu căci El poate să ne ajute!

   Până când ne văităm și ne îngrijorăm? La Domnul avem toate răspunsurile și soluțiile dar depinde de noi dacă vrem să intrăm în școala Lui ca să ne crească spiritual.

   Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia Lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit. Evrei 10.36

   Cu alte cuvinte, ni se spune:

   Încercarea credinței voastre are nevoie de răbdare, ca să treceți cu bine prin ea și, după ce veți fi ieșit, veți fi desăvârșiți în credință și bucurie. Nu veți mai dori nimic, căci deja ați primit în acest proces ceea ce ați cerut.

   Înțelegem așadar, că încercarea aduce multe avantaje:

   -CREȘTEM SPIRITUAL, ÎL EXPERIMENTĂM PE DUMNEZEU, PRIMIM CEEA CE NE-AM RUGAT.

   Alege acum: vrei să intri în această școală sau vrei să rămâi în aceeași stare de durere și îngrijorare, alergând la oameni și la prooroci după răspuns și ajutor? Domnul vrea să crești și să te bucuri în acest proces, ca apoi să te folosească pentru alâii!

   Dumnezeu dorește să aibă copii care să crească spiritual, pregătiți pentru lucrările Lui cele mari. De aceea El ne testează, ne încearcă, ne zdrobește ca să ne încerce inima și ca să formeze în noi caracterul Său.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 907
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni