Confuzia spirituală
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Biruitori în încercare  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/03/2021
    12345678910 0/10 X
Confuzia spirituală

   Trecând prin problemele și încercările acestei vieți, deseori ajungem într-o stare de confuzie spirituală, în care nu mai știm ce să credem. Ne este greu să acceptăm faptul că Dumnezeu alege să nu intervină; nu înțelegem de ce răspunsul pare să întârzie. Atunci ne întrebăm: Ce urmărește DUMNEZEU lăsându-ne să trecem prin aceste încercări?

   Toți avem momente când suntem în ceață, în confuzie și nu înțelegem de ce trecem pe acolo. Ni se pare că Dumnezeu S-a ascuns, iar noi mergem bâjbâind. Tocmai aici este taina lui Dumnezeu:

   El îngăduie acest drum întunecos pentru că vrea să învățăm să pășim prin credință. Cel mai mare test îl dăm atunci când totul este fără nădejde, fără sprijin din partea oamenilor, fără un cuvânt de încurajare din partea Domnului, atunci când nu se vede luminița de la capătul tunelului, când lumea se prăbușește. În acele momente trebuie să perseverăm în credința în promisiunile Lui. Uneori Cerul tace, întunericul este gros, cei din jur nu ne dau nici o speranță, iar noi suntem slăbiți, fără energie, fără putere de a lupta, suntem căzuți și frânți...

   Atunci începe o luptă lăuntrică și fiecare se întreabă: UNDE ESTE ACUM TATĂL CERESC?

   DE CE NU MĂ AJUTĂ?

   DE CE NU INTERVINE?

   DE CE A ÎNGĂDUIT EL ACEASTĂ ÎNCERCARE GREA?

   ÎL IUBESC, SUNT COPILUL LUI, ÎI CÂNT, DAU ZECIUIALĂ, VIZITEZ BOLNAVII, MĂ ÎMBRAC SMERIT, NU ÎI JUDEC PE ALȚII, FAC CEEA CE ÎMI SPUNE EL... ?

   În tine clocotesc tot felul de întrebări de genul acesta. În această stare de confuzie cel rău îți strecoară gândurile lui: UNDE E DUMNEZEUL TĂU? DE CE NU TE AJUTĂ? EL ESTE DRAGOSTE, ȚI-A PROMIS CĂ NU TE VA LĂSA ȘI VA FI CU TINE. UNDE ESTE EL ACUM? DACĂ TE-AR FI IUBIT NU TE-AR FI LĂSAT SĂ AJUNGI AICI. AI PĂCĂTUIT, NU EȘTI VREDNIC... ÎȚI ADUCI AMINTE DE CEEA CE AI ZIS ȘI AI FĂCUT ÎN TINEREȚE, ÎN COPILĂRIE? DUMNEZEU TE PEDEPSEȘTE ACUM ȘI VEI VEDEA CÂTE ALTE LUCRURI RELE ȚI SE VOR ÎNTÂMPLA...

   Te afli deja într-o mare luptă spirituală. Pe lângă faptul că suferi din pricina încercării tale, acum ai de dus, la nivelul minții o bătălie care se întețește până când începe să îți dea insomnii. Ești disperat și nu știi încotro să o mai apuci.

   În astfel de momente vine Duhul Sfânt care îți șoptește, blând, promisiunile Domnului, pentru că dorește să îți activeze credința. Ți se pare că Îi auzi, de departe, vocea dulce și susurul blând. Însă vocile negative strigă mai puternic și înăbușă vocea Duhului. Testul tău continuă. Ce este de făcut acum?

   Domnul DEȚINE CONTROLUL ASUPRA SITUAȚIEI. EL este chiar lângă tine, veghează asupra ta și nu îngăduie să fii ispitit peste puterea ta. El vrea să-ți arate care este nivelul de dragoste și de credință la care ai ajuns. Acesta nu iese la iveală în timp ce ești la biserică ci în testele vieții. Poți predica și cânta ca nimeni altul dar, când vin încercările, ispitele, necazurile, abia atunci iese la iveală ceea ce este în lăuntrul inimii tale. Numai atunci vezi câtă dragoste și câtă credință în Dumnezeu ai.

   Dacă umbli după îndemnurile firii vechi, atunci vei cădea de la test; dacă umbli după îndemnurile Duhurile, atunci, în vremea încercării, te vei ridica având credință în Dumnezeu și exeperimentând promisiunile Lui. De acum, ori de câte ori vei trece prin diferite încercări ale vieții, vei trece cu bucurie, știind că vei ieși victorios.

   Dumnezeu este Prietenul tău, dar prietenia Lui pare, uneori, rece și distantă. Aștepți cu durere și cu lacrimi ca acest Prieten minunat să te ajute, dar El parcă nu te mai cunoaște și nu te mai aude când Îl chemi. E ca și cum ai striga la ușă după ajutor, dar El nu vrea să îți deschidă.

   Acum se pune întrebarea:

   -când Dumnezeu pare să rămână ascuns, rămâi tu încrezător în El?

   Prin aceste încercări, Dumnezeu lucrează ceva minunat, formează în tine chipul Său. Chiar și atunci când nu îți răspunde și se pare că S-a ascuns, Dumnezeu vrea ca tu să te încrezi în El necondiționat, să urci următoarea treaptă de credință. Acum e momentul să vii din nou la Cuvântul Său, să stai pe temelia lui și să nu te clintești de acolo; e timpul să te încrezi în promisiunile Lui până ce acestea devin realitate pentru tine.

   În vreme de încercare, Dumnezeu:

   -te învață dependența de El;

   -te învață cum să trăiești prin credință, nu prin vedere;

   -te ajută să experimentezi Cuvântul Său care este viu și lucrător pentru tine, personal;

   -îți dă revelație personală cu privire la El și la promisiunile Lui;

   -îți deprinde mâinile la luptă și degetele la bătălie;

   -te învață cum să te împotrivești diavolului;

   -te învață cum să îți menții poziția de biruitor, indiferent de circumstanțe.

   Odată ce ai învățat aceste lecții și perseverezi în ele, ai trecut la un alt nivel spiritual. Dumnezeu are de împlinit planuri mult mai mari în viața ta decât crezi tu. De aceea, în orice situație, trebuie să privești la frumusețea credincioșiei și a dragostei Lui nemărginite.

   După ceață persistentă în viața ta, nu fi descurajat, căci soarele va ieși în curând!

   Știu că e neplăcut să treci prin încercări. Am trecut și eu, de multe ori, prin diferite necazuri dar Domnul m-a învățat multe lecții practice pentru viața spirituală și mi-a arătat mereu cum să ies biruitoare. Chiar dacă îți este greu, alege să rămâi încrezător în Cuvântul viu și lucrător al Domnului. Nu te lăsa dus de valurile vieții, nu lăsa încercările să te doboare, ca să nu pierzi experiențele frumoase și promovările spirituale pregătite de Domnul pentru tine.

   Dumnezeu stă pe tron, dar este și aici, cu cel zdrobit și smerit ca să-l învioreze și să formeze ceva minunat în caracterul lui.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 509
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni