Bucuria în Cuvântul Domnului
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Secretul bucuriei  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 14/04/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Bucuria în Cuvântul Domnului

   Eu mă bucur de cuvintele Tale ca cel ce a găsit multă pradă. Pslamul 119.162

   Tot de la David învățăm importanța și puterea care se află în Cuvântul Domnului. Voi reda câteva versete despre puterea Cuvântului, versete care să ne provoace să căutăm fiecare comoară în Cuvântul Lui.

   David cunoștea Cuvântul, în forma în care exista atunci. El ne învață și pe noi secretul meditării asupra Cuvântului Domnului.

   Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși și nu se așează pe scaunul celor batjocotitri! Ci își găsește plăcerea în Legea Domnului și zi și noapte cugetă la Legea Lui. Psalmul 1.1-2

   Am moștenit mărturiile Tale pe veci, pentru că ele sunt bucuria inimii mele. Psalmul 119.111

   Cuvântul lui Dumnezeu este... mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri. Evrei 4.12

   Dacă medităm zi și noapte asupra Cuvântului Domnului, cu siguranță că viața noastră se va schimba și vom putea trăi minunile cerului aici pe pământ. David s-a desfătat în Cuvântul Domnului. Pe vremea aceea el nu avea decât Torra și, totuși, se desfăta și se bucura de Cuvântul lui Dumnezeu. David avea întâlnire cu Domnul și El îi vorbea personal. David avea o mare revereță față de Domnul, Îl iubea și se bucura de El. Înțelege din Psalmii lui David că el a fost un om după inima lui Dumnezeu care a înțeles și trăit adevărata închinare pe care domnul nostru o dorește așa de mult.

   Tot din Cuvântul Domnului înțelegem ce este CREDINȚA.

   Credința vine prin auzire, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Cristos. Romani 10.17

   Gândiți-vă cât de privilegiați suntem noi astăzi, căci avem întreaga Biblie cu cele 66 de cărți de unde Îl putem cunoaște pe Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Cuvântul ne aduce lumină! Astăzi mulți oameni au mai multe Biblii în casă dar nu le au îninimă. Cei mai mulți nu o citesc, nu meditează la ea și de aceea nu se pot bucura de făgăduințele lui Dumnezeu. Cuvântul ne arată CALEA PE CARE TREBUIE SĂ MERGEM. Cuvântul nu poate fi înțeles corect decât prin revelațiile date de Duhul Sfânt.

   Am văzut odată un videoclip despre bucuria creștinilor la primirea unei Biblii după ce ani de zile nu au avut nici una măcar... Fiecare lua câte o Biblie, o săruta și îngenunchea plin de bucurie și recunoștință.

   Azi, Duhul Sfânt ne cheamă să începem să medităm asupra Cuvântului lui Dumnezeu zi și noapte, ca de acolo să ne tragem seva, vindecarea, puterea, lumina, credința și tot ceea ce avem nevoie.

   David a trăit cu adevărat în prezența Domnului. El Îl vedea cu ochii credinței și Îl auzea când îi vorbea. David s-a îndrăgostit de Dumnezeu, de poruncile Lui, de făgăduințele Lui pentru el. Atunci când studiem psalmii lui David, rămânem uimiți de dorința lui după Dumnezeu pe Care Îl cunoaște prin Cuvântul Său, prin legile lăsate de El. David a zis:

   Îmi deschid gura și oftez, căci tânjesc după poruncile Tale. Psalmul 119.131

   Când împlinesc mărturiile Tale, mă bucur de parcă aș avea toate bogățiile. Psalmul 119.14

   Când ai o întâlnire reală cu Dumnezeu, totul se schimbă în viața ta.

   David afirmă faptul că până și limba lui e veselă adică vorbește lucruri frumoase de încurajare, de bucurie, aduce transformare în jur. David cânta cu gura lui cântări de laudă la adresa Domnului. Limba este un mădular mic care poate binecuvânta sau distruge. Dar pentru că inima lui David era cu totul a Domnului, lauda era mereu pe buzele lui. David a învățat să-și folosească limba pentru slava Domnului:

   Lauda Lui va fi întotdeauna în gura mea. Psalmul 34.1

   Câți dintre noi putem spune asemenea lui David că limba noastră se veselește și trupul se odihnește în pace?

   Bucuria este un medicament minunat care face trupul să se odihnească în pace.

   De câte ori suntem obosiți, frustrați, nemulțumiți, trupul noastru suferă transformări și nu putem dormi. Ne trezim dimineața obosiți și tulburați dar Domnul ne încurajează și ne descoperă din secretele Lui, învățându-ne cum să fim bucuroși, fericiți și odihniți. David petrecea mult timp cu Domnul deoarece pentru el Dumnezeu era real, Îl cunoștea, Îl iubea și se încredea în El.

   

Mare putere are Cuvântul rostit cu credință!
Adăugat în 17/04/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 777
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni