Adevărul vă va face liberi
Autor: John Piper
Album: Însetat după Dumnezeu
Categorie: Diverse

   Un element esenţial pentru bucurie este libertatea. Niciunul dintre noi nu am fi fericiţi dacă nu am fi liberi de ceea ce urâm şi liberi pentru ceea ce iubim. Dar unde găsim libertatea adevărată? Psalmul 119.45 spune: "Voi umbla în loc larg, căci am căutat îndrumările tale."

   Imaginea este cea a unor locuri largi.

   Cuvântul ne eliberează de îngustimea minţii (1 Împăraţi 4.29) şi de ameninţarea limitării (Psalmul 18.19). Isus spune: "Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi" (Ioan 8.32). Libertatea la care Se referă El este libertatea de sub sclavia păcatului (Versetul 34). Sau, ca să spunem acest lucru printr-o afirmaţie, este libertatea pentru a putea fi sfinţi. Promisiunile harului lui Dumnezeu oferă puterea ce face ca poruncile legate de sfinţenia lui Dumnezeu  să fie o experienţă a libertăţii, şi nu una a fricii. Petru descrie puterea eliberatoare a promisiunilor lui Dumnezeu astfel: "Prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin poftă" (2 Petru 1.4). Cu alte cuvinte, atunci când ne încredem în promisiunile lui Dumnezeu, tăiem rădăcina stricăciunii prin puterea unei promisiuni superioare.

   De aceea, ar trebui să ne rugăm unii pentru alţii aşa cum S-a rugat Isus pentru noi în Ioan 17.17: "Sfinţeşte-i prin adevărul Tău, Cuvântul Tău este adevărul." Fără sfinţenie nu există bucurie durabilă, deoarece Scriptura spune: "Urmăriţi pacea cu toţii şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul". (Evrei 12.14).

   Cât de important este adevărul care sfinţeşte! Cât de crucial este Cuvântul care rupe puterea plăcerilor contrafăcute! Şi cât de atenţi trebuie să fim să ne luminăm calea şi să adunăm din belşug Cuvântul lui Dumnezeu în inimi! Psalmul 119.105: "Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea." "Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta" (versetul 11).

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/89795/adevarul-va-va-face-liberi