De ce....?
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

De ce este greu ca bogaţii să moştenească viaţa veşnică?

   Pavel le dă celor bogaţi trei îndemnuri cu privire la modul în care să-şi folosească banii pentru a-şi confirma viitorul veşnic. În primul rând, nu permite ca banii pe care îi posezi să-ţi producă îngâmfare: "Porunceşte celor bogaţi în veacul de acum să nu se îngâmfe" (1 Timotei 6.17). Cât de înşelătoare sunt inimile în ceea ce priveşte banii? Fiecare dintre noi a simţit sentimentul pervers de superioritate care se strecoară în noi după ce am făcut o investiţie înţeleaptă sau după ce am obţinut ceva sau am reuşit să avem un cont bancar substanţial.

   Atracţia cea mai mare a banilor este puterea pe care ţi-o dau, precum şi îngâmfarea pe care o hrăneşte. Pavel spune: "Nu permite să se întâmple acest lucru!"

   În al doilea rând, el adaugă în vers.17, "nu-ţi pune încrederea în nesiguranţa bogăţiilor, ci în Dumnezeu, care ne dă toate din belşug, ca să ne bucurăm de ele." Nu este uşor pentru un bogat să facă asta. De aceea a spus Isus că este greu pentru un bogat să intre în împărăţia lui Dumnezeui (Marcu 10.23). Este greu să priveşti la toate speranţele pe care le pot oferi bogăţiile pământeşti, pentru ca apoi să le întorci spatele, să te îndrepţi spre Dumnezeu şi să-ţi pui toate speranţele în El. Este greu să nu iubeşti darul în locul Dătătorului. Dar aceasta este singura speranţă pentru cei bogaţi. Dacă nu pot proceda astfel, sunt pierduţi.

   Ei trebuie să-şi aducă aminte de avertismentul dat de Moise poporului Israel la intrarea în ţara promisă. (Deuteronom 8.17-18).

   Marele pericol al bogăţiilor este faptul că sentimentele noastre vor fi îndepărtate de Dumnezeu şi îndreptate spre darurile Sale.



Domnul să ne dea la toţi înţelepciune ca să putem vedea ce este bine pentru noi.
Fii binecuvântată sora Flori.
Adăugat în 10/03/2012 de 1954adina.9mai
DA.Aceasta-i esența: nu bogăția în sine nu ar fi o problemă deși felul în care stăpânești peste ea și o administrezi ar putea fi problemă. Colosala gravitate constă în inimă și asta în toate situațiile!
Pt. că la fel de grav stau lucrurile cu săracii care tânjesc după bogăție din toată inima lor, ca și cu bogații care-și iubesc averile lor mai mult decât pe Domnul....Bogăția este în centrul predicii și ex. dat de Domnul Isus pt. că ea este centrul problemei și a celor bogați dar și a celor săraci și capul de acuzație cade pe inima vinovată.
Adăugat în 10/03/2012 de Ioanhapca
Bogatiile au transformat pe unii in "nebucadnetarii''moderni prin care s a facut ierarhia sociala chiar in biserici.nu degeaba spune cuvintul caci "banii sunt radacina tuturor relelor''
Adăugat în 10/03/2012 de sanda_tulics
Spre ,,răsplățile Domnului” se merge pe calea ,,jertfirii de sine”!
Adăugat în 10/03/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 900
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni