Înainte și după cruce
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 08/04/2022
    12345678910 0/10 X

 

                                Înainte și după cruce (7)

   Înainte de cruce. --Am experimentat atât de mult viața de dinainte de cruce! Am trăit-o, am suferit-o, am plâns în ea, am avut boli, ș. a. m. d. Am încercat să fac bine și răul s-a ținut de mine, am vrut să fac fapte bune, ca să merit binele lui Dumnezeu și am făcut fapte bune, dar nu cunoșteam faptele bune pregătite de Domnul, ca să umblu în ele. Vezi Efeseni 2:8 10. Faptele bune care folosesc  în trăire și umblare pe calea Domnului, sunt ascultarea, supunerea, respectul, dragostea și toată Roada Duhului. Vezi Galateni 5:22. Aceste fapte ne duc la a practica faptele care eu le făceam, ca să fiu pe placul LUI, adică, a da milostenie, a da la săraci... Din pricina acestei necunoștințe de voia lui Dumnezeu am fost o creștină care cerșea mila Domnului în toate aceste lucruri, fără să știu că toate lucrurile bune le am în Hristos și pot să trăiesc biruitoare pe pământ, de aici, acum și o veșnicie. Am citit Cuvântul unde chiar Domnul Isus zice: ”când ceri un lucru să crezi că l-ai și primit.” Când crezi asta nu mai poți cerși, Doamne dă-mi, fă-mi, vino în inima mea... . când știu că El este în inima mea. Dar nu L-am înțeles. Nu-mi cunoșteam identitatea mea în Hristos. Eu mă vedeam aici jos la mii de kilometri distanță de El și dacă mă vedeam și nevrednică de a mă asculta, nu îndrăzneam să-mi ridic capul în sus, ci de multe ori mă puneam cu fața la pământ, doar acolo credeam eu că poate Tata să mă privească. Cred că pe Tatăl Îl durea imaturitatea mea de copil la minte, zeci de ani, în care să bați pasul pe loc, făcând lucrurile din firea ta, iar Duhul Sfânt să stea trist în duhul meu, așteptând, poate într-o zi voi apela la El cu ajutorul Cuvântului Lui, care să-mi schimbe mintea, sentimentele și voința, adică sufletul meu, care tânja după El. Duhul Lui aștepta să mă trezesc și să-I dau mâna Duhului Sfânt oferindu-mă să fiu lucrătoare împreună cu El, la reabilitarea și schimbarea minții mele, primind înfiera sufletului meu în familia Tatălui meu și la venirea Domnului Isus să mă găsească întreagă, duh, suflet și trup. Acum câteva referințe Biblice, care le-am mâncat și le mănânc și acum cu atâta poftă, pentru o viață din belșug pe pământ.

   După cruce. -- Filipeni 4:6-7.”Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri cu mulțumiri. Și pacea care întrece orice pricepere vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.”  --- Când crezi acest Cuvânt, mai poți cerși viața de la Tata? mai poți plânge în încercare? mai poți trăi în neînțelegeri? mai poți suferi boala să se facă stăpână pe trupul tău? Viața după cruce are pacea care întrece orice pricepere omenească și inima și gândurile sunt păzite în Hristos.

   ---2 Corinteni 9:10-11.”Cel ce dă sămânță semănătorului și pâine pentru harană”, vă va da și vouă sămânța de semănat și va face să crească roadele neprihănirii voastre. În chipul acesta veți fi îmbogățiți în toate privnțele, pentru orice dărnicie, care, prin voi, va face să aducă mulțumiri lui Dumnezeu.” --- El a pregătit faptele ca noi să umblăm în ele. Cine este Sursa binecuvântări noastre? Domnul nu ne ia binecuvântarea, El o dă. El crește roada neprihănirii noastre și astfel ne îmbogățește în toate privințele, pentru orice dărnicie și astfel se aducem mulțumire Lui.

   Da, acum poate zici: Dacă înainte de cruce ai suferit, ai plâns, ai avut probleme, răul s-a ținut de tine, nu știai cum să faci și care sunt faptele acceptate de Domnul. Acum s-a schimbat viața ta după cruce, nu mai vine nimic, nu ai boală, probleme... ? Ba da vin, dar am învățat și învăț încă cum și ce am primit la cruce și prin Cuvântul Adevărului le spun NU, a fost destul, știu cine sunt, sunt fiu de Dumnezeu cu drepturi depline în Împărăția LUi. Poate apare o problemă care provoacă suferință, poate plâns, poate respingere... . atunci spun până aici, am trecut de cruce, aici este o nouă dimensiune, un nou domeniu de exsistență. La cruce Isus le-a purtat toate în trupul Lui pe lemn, ca eu să nu le mai port. Mă ridic cu rugăciune, cereri și mulțumire și le dau la Cel ce a zis:

   ---Efeseni 1:3.”Binecuvâtat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felui de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești, în Hristos.

   ---2 Petru 1:3.” Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celuice ne-a chemat prin slava și puterea Lui.”

   Mulțumesc Tată pentru crucea Fiului Tău, prin care avem acces liber la Tine și putem să-Ți zicem Ava, adică Tată. Mulțumesc pentru Harul Tău, în Domnul Isus Hristos. Mulțumesc pentru scumpa lucrare a Crucii și beneficiile ei, pentru noi. Mulțumesc pentru viața din belșug, în Hristos Isus. Amin!




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 319
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni