Înainte și după cruce (6)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/03/2022
    12345678910 0/10 X

 

                       Înainte și după cruce (6)

   Înainte de cădera omului de la fața Domnului, omul trăia într-un alt tărâm de existență, un alt domeniu de activitate, cu totul diferit de după cădere. Cred că omului îi era silă de isprava lui imediat după cădere. De aceea Dumnezeu intervine rapid cu săbiile învăpăiate la intrarea în grădină. Omul s-ar fi întors sigur înapoi în prezența lui Dumnezeu, pentru că vedea hăul în care se aruncase. Era un drum fără întoarcere. Mai întâi trebuia să vină la viață din moartea spirituală provocată de neascultarea lui de Dumnezeu. Însă păcatul trebuia plătit de om, trebuia sânge sfânt, care nu mai exista pe pământ. Era doar sângele Omului Isus, cel care putea rezolva acest conflict deschis între om și Creatorul lui. Dacă omul intra înapoi în grădină mort spiritual și mai mânca și din pomul vieții, nu mai era cale de întoarcere, la Dumnezeu pentru el. Și până astăzi omul are această tendință de a intra în prezența Domnului mort spiritual, prin meritele lui, faptele lui, binele lui și de două mii de ani încearcă asta, respingând mereu Viața lui Dumnezeu adusă prin Hristos la cruce. Este sigur acel domn al văzduhului, satan care așază mereu văl pe ochii omului și închide mereu urechile inimii omului, ca să nu vadă și să nu audă și să nu înțeleagă Adevărul adevărat. El vrea și astăzi să intre în cer cu puterea lui, respingând Duhul Domnului Călăuzitorul care deschide mintea, urechile și curăță inima pentru a putea intra din nou în prezența Dătătorului vieții, care abia așteaptă să-i facă primirea unui fiu rătăcitor întors acasă la Tata. Omul mort în păcat nu poate ajunge pe acest tărâm nou de existență și în acest domeniu nou de activitate decât prin Hristos și Amin. Câteva referințe Biblice.

   1 Petru 1:18-19.”. . căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau aur, ați fost răscupărați din felul deșert de vețuire, pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, ci cu ”sângele” scump al lui Isus Hristos, Mielul fără cusur și fără pată”. – - Linia noastră genealogică pământească pornește de la Adam strămoșul omului, apoi stră, stră... bunicul, bunicul, tata și mama care ne-a învățat exact lucrurile din moartea adamică și dorința de a ajunge din nou la Dumnezeu prin puterea și binele nostru. Lucru imposibil. Cum poate un mort spiritual să trăiască o viață în tărâmul Vieții, în Pomul vieții, în prezența lui Dumnezeu, adică în Hristos? Nu se poate. Mai întâi trebuie sângele care are putere de răscumpărare. La cruce are loc o moarte și o înviere a noastră.

   Coloseni 1:20  ”Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El și să împace totul cu Sine prin El (prin Isus) atât ce este pe pământ cât și ce este în cer, făcând astfel pace, prin Sângele Lui”. --- Deci trebuia împăcare nu prin mine, ci prin sângele Lui. -- ”Separarea” s-a produs prin Adam,”împăcarea” prin al doilea Adam, Isus Hristos. Glorie Lui!

   Rommani 5:10.”Căci, dacă atunci când eram vrăsmași, am fost  ”împăcați” cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem  ”împăcați” cu El, vom fi mântuiți prin viața Lui”. ----Înțelegi că trebuie să te întâlnești tu personal cu Hristos la cruce? Singur tu și El, ca să rezolvi ”împăcarea” cu Tata. „Căci înainte de cruce” eram vrăsmași cu Dumnezeu și totuși atunci când noi nu existam, El, în preștiința Lui, prin Fiul lui ne-a împăcat cu El. Cu cât mai mult acum când suntem ”împăcați” cu El, vom fi mântuiți prin viața Lui.”După cruce”, pe noul tărâm de existență și în noul domeniu de activitate intri atunci când Îl faci pe Isus Domn și Mântuitor al tău personal, ești mântuit prin Viața Lui, dată fiecăruia din noi, prin har și prin credință. Aleluiaaa, în acest tărâm este o nouă viață, un nou om și o nouă făptură și o nouă activitate care o înveți prin înnoirea minții cu Cuvântul Lui. Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt, pentru viața de ”după cruce” în care avem împlinirea vieții, din belșug. Amin!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 301
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni