A fost o criză
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 07/12/2017
    12345678910 9.50/10 X
Media 9.50 din 2 voturi

   A fost una dintre crizele vieți familiei mele, în care am învăţat principiul Zeciuielii. Avem trei fete și doi băieți. În vremea aceea aveam două dintre fete, în prag de căsătorie și una la facultate. Criza a început în timpul liceului ficei cele mici. Apoi a intrat la facultate, dar după ”obiceiul” românesc deși era capabilă să intre la stat, nu a intrat și am făcut tot efortul să plătim taxa un an, după care i-au promis că vor trece la stat dacă va avea media cerută. Și a învățat, însă nu și-au ținut cuvântul, ci iar examen, care sigur nu l-a luat. Cunoscând situația familiei noastre și fără să ne spună nimic și-a retras dosarul. Au urmat zece ani când a lucrat. . . s-a căsătorit, apoi a terminat două facultăți și anul acesta și-a luat doctoratul în psihologie și predă în facultatea unde și-a abandonat odată un an de studii. În anii aceea când ea lucra, eram tot în criza financiară și dacă-i financiară este criză în toate domeniile. Noi eram creștini și atunci dar nu practicasem zeciuiala, nu știam despre ea și odată cineva mi-a povestit despre binecuvântarea care  a avut-o dăruind aceasta din dragoste. Am hotărât și eu și am pus pe Domnul la încercare. Din venitul meu  am pus banii partea Domnului la Biserică. Eram blnavă și doctorul zicea: acum răspund de oprație, dar mai târziu nu. Am zis: nu pot, nu aveam bani necesari. Fica mea lucra atunci la un patron frate scump în Domnul și în birou cu ea era o colegă care văzând-o supărată, a întrebat-o: de ce ești așa? Ea a plâns și ia spus adevărul din familia noastră. În timp ce patronul se pregătea să plece în Gemania, colega ei i-a spus lui necazul prin care noi treceam. El a plecat și din Germania a sunat-o pe fica mea și i-a zis: dar cum de nu mi-ai spus tu mie necazul tău? Uite nu pot să aștept până mă reântorc în țară, simt ca trebuie acum sa stiu. Câti bani aveți nevoie pentru operația mamei tale. ? Ea a zis: nu știu. El a zis: ”Chiar acum de aici  vă trimit bani și dacă nu ajung. . . ” Știți câți a trimis? De patru ori suma costului operației. Zeciuiala mea a fost nimic, pentru că tot venitul meu nu era poate numai a patra parte din cât am primit. Aud multe păreri despre zeciuială, dar nu mă clatin căci am văzut și văd mâna Domnului în viața mea. Criza a trecut de mult, slavă Domnului și putem să fim folosiți și noi ca familie pentru a răspunde Domnul altor copii ai Săi prin noi, care trec prin crize și nevoi, ca să învățăm dependența și identitatea noastră în Hristos. Domnul nu are nevoie de banii noștri, noi avem nevoie de EL și de binecuvântarea LUI pentru noi, ca să învățăm să ne relaționăm la Dumnezeu ca la un Tată bun, care Și-a dat Fiul la moarte, în locul nostru, Și-a trimis Duhul LUI Cel Sfînt la noi și în noi, aici pe pământ, nu ca să umblăm ca niște orfani, ci ca niște ”fii” de Împărat. Glorie LUI!

Interesantă mărturie cum Tatăl ceresc știe să poarte grija copiilor Săi. Este o „lecție” de viață care ne încurajează ca în momente „de criză” să ne punem încrederea în El. De altfel este scris: „Și cine se încrede în El nu va fi dat de rușine.
Vă doresc să vă bucurați alături de cei dragi, însoțiți de binecuvântările Domnului!
Adăugat în 12/01/2018 de lorena97
Cât de imatur spiritual trebuie sa fii sa notezi cu nota mica aceasta mărturie !Este o persoana cunoscuta care apreciaza distractiv sau ''chiar la modul serios'' asa crede el ,resurse educative Nu am scapat nici eu dar văd ca fenomenul persista si ia amploare! Sincer..mi-e milă!
Adăugat în 16/03/2018 de sanda_tulics
Mulțumesc sora Sanda, cam așa se întâmplă acum ultima vreme cu resursele noastre. Poate nu au înțeles că trebuie să fie credincioși, chiar în lucrurile mici, ca Domnul să le încredințeze cele mari. Asta este, eu vreau să scriu ce El îmi dă, cine primește bine cine e împotrivă, iar e bine fiindcă El va face diferența, noi nu putem aștepta nimic de la om, acesta-i omul din religie, care cum poate își arată colți. Fiți binecuvântată sora Sanda !
Adăugat în 24/10/2018 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1298
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni