A cui neprihănire??
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 05/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Apostolul Pavel este incomparabil in istoria Bisericii, pentru că este singurul căruia Dumnezeu i-a revelat Evanghelia Domnului Isus Hristos, în mod direct, prin descoperire Dumnezeiască. De aceea, cu toate lucrurile pe care le avea în el şi pentru el, aici pe pământ, şi în care şi-ar fi putut pune încrederea, totuşi, când Domnul Isus S-a oprit înaintea lui, a hotărât ca întreaga lui viaţă să şi-o abandoneze în mâna Lui. Pavel zice:

   Filipeni 3:6b.''cu privire la neprihănirea pe care o dă legea fără prihană.''

   Foarte tare!! Dex explică: -  fără prihană: curat, pur, nevinovat, cast. Ce-i lipsea lui Pavel câtă vreme avea neprihănirea pe care o cerea legea? Lui Pavel îi lipsea Domnul Isus Hristos şi jertfa Lui prin care putea să primească neprihănirea lui Dumnezeu. 

   2 Corinteni 5:21.''Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să avem neprihănirea lui Dumnezeu în El.'' Galateni 2:20a.''Am fost răstignit Împreună cu Hristos, şi trăiesc... dar nu mai trăiesc eu ci Hristos trăieşte in mine.''     

   Atunci cînd Pavel, L-a acceptat pe Isus ca Domnul lui, a adeverit că omul lui cel vechi a fost răstignit împreună cu Hristos. Şi care era omul cel vechi al lui Pavel? Era acela care avea neprihănirea lui personală primită prin cunoştinţa lui, era cel care prigonise Biserica lui Hristos. Când omul cel vechi a murit, a înviat un alt om, omul nou în Hristos. Omul nou din Pavel face o declaraţie şocantă şi care sună a nebunie:                                                                                                                

   Filipeni 3:8b. ''Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos.''

   Mă uimeşti Pavele!! Cum toată inţelepciunea, iscusinţa , diplomele şi chiar neprihănirea ta, le socoteşti ca un gunoi?? Pavel a ajuns să separe lucrurile şi să se alipească doar de Isus. A purtat neprihănirea lui Dumnezeu şi chipul Lui a fost văzut în el chiar până la moartea lui.

   Tatăl nostru, vrem să nu mai fluturăm neprihănirea noastră înaintea Ta, ci să ne împodobim cu neprihănirea lui Isus Hristos Domnul nostru, singura pe care Tu o accepţi pentru copii Tăi. 

                                                                                                                     

Adevărat! Fii binecuvântata sora Maria.
Adăugat în 07/11/2015 de floridinmaracineni
Multumesc frumos sora Florica, pentru cea ce faceţi pentru resursele mele. Acolo acasă când vom fi ne vom bucura impreună de aceste răsplatiri, pentru că pentru mine sânteţi o binecuvântare
Vă iubesc în Numele Domnului!!
Adăugat în 07/11/2015 de Maria18
-Ești neprihănit?
-Mă lupt...
-Pentru ce te lupți?
-Să fiu plăcut lui Dumnezeu...să ajung la neprihănire...Când vom pleca dincolo voi ajunge cu adevărat să fiu neprihănit...
Cam așa se manifestă necredința. Dumnezeu ne oferă ceva în dar, iar noi nu vrem să acceptăm. Ce e mai simplu, să lupți sau să primești un cadou? Și totuși cei mai mulți aleg să lupte inutil pentru ceva ce se primește doar în dar. Nu spun că nu trebuie să luptăm, ci să luptăm lupta cea bună, nu cu pumnul în vânt.

Evreii au vrut să fie neprihăniți prin ceea ce făceau ei în loc să accepte neprihănirea pe care o dă Dumnezeu. Romani 10:3,,întrucât n-au cunoscut neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşişi şi nu s-au supus astfel neprihănirii pe care o dă Dumnezeu." Această neprihănire o primim ca să umblăm în ea și apoi să și luptăm prin ea.
Adăugat în 24/06/2017 de corneliumirauti
”Cam așa se manifestă necredința”. Foarte tare, îmi place idea, este adevăr.
Mă bucur fr. Cornel și Domnul Isus să te binecuvinteze în continuare.
Adăugat în 27/06/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1813
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni