..... a inimii în duh
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 31/07/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

... . . a inimii în duh

   Tăierea împrejur a inimii în duh. Fiecare persoană are în alcătuirea ei, duh, suflet și trup. Nici ”una” fără cealaltă nu este o persoană care are chipul lui Dumnezeu. Însă când - duhul - a murit în Eden, sufletul și trupul au trăit doar în tărâmul sufletesc, în suflet și trup, duhul fiind  despărțit de Creatorul lui, adică Dumnezeu nu mai colabora cu omul, ci dumnezeul veacului acestuia conducea omul prin simțurile trupului și suflet, (minte, sentimente și voință.) Fiecare om s-a născut în acest mod de existență, hrănindu-se din pomul cunoștinței binelui și răului și căutând mereu să intre din nou în grația Tatălui ceresc. Să facem bine, zice omul, dar răul este și el acolo prezent. Nu a reușit nimeni să lucreze doar - binele -. Strădaniile au fost și sunt multe, iar omul nu reușește să facă -numai- binele. Cel rău a adus religia în ecuație, mii de religii, în care omul caută pe Dumnezeu, din Biblie, din slovă. Dar fără Hristos, Omul desăvârșit, care a refăcut relația omului cu Tatăl la cruce, nu este chip de a sta liber înaintea tronului Tatălui. Doar prin credința în Numele Domnului Isus, este făcut omul o făptură nouă, născută din sângele Tatălui, prin Fiul Hristos, din El și pentru El. Aici inima a fost schimbată, o inimă nouă și un duh nou, în care locuiește Dumnezeu și neprihănirea Lui. Toate căutările, încercările și zbaterile omului ca să -îmbuneze- firea veche a omului, sunt zădarnice, nu au continuitate. Faptele bune, felul îmbrăcămintei, a vorbirii, a tot ce religia a intuit sunt zero, înaintea Tatălui. Doar, noul mod de existență, - în Hristos- este soluția, nașterii din Duh, în duhul și inima omului. Înțelegem că este lucrarea Duhului și nu a omului. Omul doar acceptă prin credință Evanghelia și este salvat și biruitor în Hristos. Deci lucrarea de sfințire a inimii și a duhului omului este din lăuntru în afară și nu din afară spre înlăuntru. Referințe Biblice:

   Romani 2:28-29.”Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este iudeu, și tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne. Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru, și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu își scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu~_."&,"&,"&,"&~. . Poți să vezi minciunile religiei, când zice: ”fă, fă fapte bune, postește, roagă-te, dă pomană... Lucruri care îl țin pe om în păcatul lui și în moarte. Acum nu vorbesc de moartea trupului, ci moartea duhovnicească, din care învii doar în Hristos, un om nou. Efeseni 2:1-9.

   1 Petru 3:3-4.”Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu.” ----------- Întunecata de religie și aici a orbit ochii fiilor de Dumnezeu, negând înțelegerea omului ascuns al inimii și duhul liniștit, din Hristos și arătându-le hainele și aurul să le schimbe, ca să fie neprihăniți. Minciuni de iad, piedici în calea biruinței în Hristos.

   Coloseni 2:11-13.”În El ați fost tăiați împrejur nu cu o tăiere împrejur făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământești, fiind îngropați împreună cu El prin botez și înviați în El și împreună cu El prin credința în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morți. Pe voi, care erați morți în greșelile voastre și în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viață împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greșelile.” --------------- Aleluiaaa, tăierea împrejur a inimii în duhul nostru este aceasta, făcută de Duhul Sf. în inima și duhul nostru și care sută la sută se extinde în afară. Mulțumim Tată, Isuse și Duhulue Sfânt. Amin!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 319
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni