Înainte și după cruce (4)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 26/02/2022
    12345678910 0/10 X

                           Înainte și după cruce (4)

    Crucea înseamnă trecutul istoriei de dinainte de cruce și începutul istoriei omului cu Dumnezeu, în Hristos. Crucea înseamnă sfârșitul vieții din trecutul nostru și începutul unei noi vieți, cu El. Crucea înseamnă moartea omului vechi și înviera omului nou, în Hristos. Crucea înseamnă că lumea asta este răstignită față de mine și eu față de lume. Crucea înseamnă moarte, acolo la cruce trebuie să mori. Tu cel care ai fost înainte de cruce, urmezi răstignirea ta împreună cu Hristos și vei fi îngropat, iar când Hristos a înviat cred că și eu am înviat un alt om nou, în Hristos. Firea veche s-a dus și o fire dumnezeiască i-a luat locul. Înainte de cruce am murit cu Hristos. După cruce am înviat împreună cu El, la o viață nouă. Înainte de cruce eram o făptură veche din Adam. După cruce sunt o făptură nouă, în Hristos. Înainte de cruce trăiam eu, cu voia mea, cu gândul meu, cu înțelepciunea mea. După cruce nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Nu mai este voia mea, ci voia Lui. Nu mai este gândul meu, ci gândul Lui. Nu mai este înțelepciunea mea, ci înțelepciunea Lui. Crucea înseamnă că blestemul omului dinainte de cruce, l-a luat Hristos la cruce și după cruce noi suntem socotiți neprihăniții lui Dumnezeu, în Hristos ș. a. m. d. Acum câteva referințe Biblice pentru ceea ce înseamnă crucea pentru noi.

   Înainte de cruce, centrul era pe om. - Deuteronom 6:25. -”Vom avea parte de îndurarea Lui, dacă vom împlini cu scumpătate toate aceste porunci înaintea Domnului, Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit.”

   După cruce, centrul este pe jertfa lui Isus. – Evrei 8:12. -”Pentru că le voi ierta nelegiuirile și nu-mi voi mai aduce aminte de păcatele și fărădelegile lor.” Cât har avem noi!

   Omul vechi dinainte de cruce. Romani 6:6. - Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie desbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului.”

   Omul nou de după cruce. 2 Corinteni 5:17. - ”Căci dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi”.

   Omul vechi dinainte de cruce. Efeseni 4:22. -”cu privire la felul vostru de viață din trecut, să vă dezbrăcați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare”.

   Omul nou de după cruce. Efeseni 4:23. – ”. . și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și o sfințire pe care o dă adevărul”.

   Înainte de cruce. Deuteronom 27.26. – ”Blestemat să fie cine nu va împlini cuvintele legii acesteia și cine nu le va face. Și tot poporul să răspundă. Amin.

   După cruce. Galateni 3:10 și 13. – ”Căci toți cei ce se bizuiesc pe faptele Legii sunt sub blestem... Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii”.

   Tată Îți mulțumesc pentru binecuvântarea de la cruce și harul mare care îl avem în urma întâlnirii noastre cu Tine la cruce. Viața s-a schimbat total, Hristos și crucea Lui face diferența. Mulțumim că trăim aceste vremi împreună cu Tine, cu Domnul Isus și cu Duhul Sfânt. Suntem biruitori, am fost salvați din blestem și abundăm în binecuvântarea Harului, care curge har, după har peste noi fiii Tăi. Amin. (va urma)


 

 

 

 
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 337
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni