Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Neftali-liberă prin har
Autor: Carmen Iene  |  Album: Libertate creştină pentru femei  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 12/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

, , Neftali este o cerboaică liberă: rostește cuvinte frumoase. " (Geneza 49:21)

Fiindcă este scris; , Bucură-te stearpo, care nu naști deloc! Izbucnește de bucurie si strigă, tu, care nu ești în durerile nașterii! Căci copiii celei părăsite vor fi in număr mai mare decât copiii celei cu barbat.

Și voi, fraților, ca și Isaac, voi sunteți copii ai făgăduinței.

Dar ce zice Scriptura? , , Izgonește pe roabă și pe fiul ei; căci fiul roabei nu va moșteni împreuna cu fiul femeii slobode.

De aceea, fraților, noi nu suntem copiii celei roabe, ci ai femeii slobode. Hristos ne-a izbăvit ca să fim slobozi. (Galateni. 4:27,8, 30,1)

, , Și voi n-ați primit un duh de robie; ca să mai aveți frică; ci ați primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: , , Ava! , adică: Tată!"...

       Și dacă suntem copii, suntem și moștenitori: moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună moștenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim proslăviți impreună cu El." (Romani 8:15,7)

Cum am putea să stăm nepăsători față de o mântuire așa de mare, cum am putea să ne ținem gura închisă și să nu laudăm  pe Împăratul care ne-a făcut liberi prin  jertfa Lui. Lucrarea Lui este încheiată la cruce. Prin înviere moartea a fost biruită, prin înălțare făgăduința Tatălui, Duhul Sfânt, a fost revărsat .  Fiind acum uniți cu El putem umbla în libertatea de fii și fiice, eliberați din robia păcatului și morții ca să putem lăuda pe Cel ce merită toată cinstea, lauda și onoarea:  Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu!

Neftali reprezintă asemeni unei căprioare libertatea creștină. O căprioară este liberă să se miște, să se exprime, nu este îngrădită. Are picioarele puternice, este ageră și iute, este grațioasă si emană sensibilitate și sălbăticie în același timp. Este dependentă de Dumnezeu în simplele aspecte ale  vieții ei, pentru procurarea hranei și pentru a da naștere la pui.

Neftali înseamnă: , , Luptele lui Dumnezeu."Libertatea se câștigă prin lupte. Viața creștină este o luptă zilnică cu firea pamântească, cu duhurile răutătii. Să călcăm pe urmele lui Isus presupune suferință, lepădare. Zilnic avem de dat lupte, zilnic trebuie să purtăm crucea. Zilnic trebuie să cucerim noi teritorii atât în sufletul nostru, cât și să lărgim Împărăția Lui.

        Menirea ta este să fii invingătoare. Ești chemată la o viață plina de biruintă. Să fii luptătoare în armata Lui Isus este un răspuns la chemarea care ți-a fost făcută. Ai răspuns acestei chemari și te-ai aliniat cu Cerul. Toate proviziile le primești din Cer. Armele cu care lupți sunt făurite de Dumnezeu, menite să surpe întăriturile si zidurile ridicate de cel rău. Împărația lui Dumnezeu se ia cu asalt, de aceea suntem întotdeauna în poziție de atac. Noi înaintăm și nu dăm înapoi. Împărăția lui Dumnezeu este neprinănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt. Împărăția lui Dumnezeu este Canaanul ceresc care se câștigă prin credință, dragoste, acceptare, adevăr și dăruire. Luptătoarele lui Dumnezeu umblă însoțite de înțelepciune și pricepere. Ele râd de ziua de mâine și sunt vegheatoare în fiecare clipă. Ele înalță cântece de mulțumire și laudă Iubitului inimii lor, duhul lor preamărește întotdeauna pe Domnul. Bucuria mântuirii se vede întotdeauna pe fețele lor scăldate în lumină și își întind mâna intotdeauna spre cel care este în nevoie. Ele sunt supuse în ascultare și sunt împodobite cu blândețe și optimism. Ele sunt oglinda bărbaților lor care sunt bine văzuti pe la porți și sunt iubite precum iubește Hristos Biserica Lui. Ele sunt încununate cu tărie și slavă și se ridică ca niște mame în Israel să aducă pe mulți fii la cunoașterea Lui Dumnezeu. Ele suferă durerile nașterii și aduc pe lume mulți copii spirituali. Ele sunt luptătoarele Împărației si Domnul nu mai poate de bucurie pentru ele. Le sprijină în fiecare luptă, le sare în ajutor și nimicește orice armă și orice limbă care se ridică împotriva lor.

Domnul spune:

       , , Pot să se mute munții, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, și legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul care are mila de tine." -Isaia 54:10

Acestui Dumnezeu măreț îi slujim și merită să ne pierdem viața pentru El, fiindcă știm că nu vom muri ci vom fi primite în slava Lui veșnică.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 153
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni