Neftali-liberă prin har
Autor: Carmen Iene  |  Album: Libertate creştină pentru femei  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 12/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

, , Neftali este o cerboaică liberă: rostește cuvinte frumoase. " (Geneza 49:21)

Știai că ai un nume spiritual? Întreabă-l pe Domnul Isus și ți-L va spune! Cu mulți ani în urmă, la începutul umblării mele cu Domnul, Isus m-a chemat într-o viziune cu numele meu spiritual și eu i-am răspuns.

În viziune m-am intersectat cu Domnul Isus pe străzile înguste din Ierusalim, îmbrăcată într-o robă simplă de in, El a trecut pe lângă mine fără să privească la mine, era și El îmbrăcat într-o cămașă lungă de țesătură de in, era tânăr, slăbuț, cu părul lins, până la umeri, și dintr-o dată s-a întors și M-a strigat: , , Neftali!”; eu m-am întors din drumul meu când L-am auzit și Domnul Isus mi-a înmânat un coș cu multe pâini proaspete, apoi fiecare ne-am dus pe drumul nostru. S-a petrecut totul atât de repede, a fost atât de simplă și profundă întâlnirea; este vie în memoria mea, și îmi doresc cât mai multe întâlniri cu Domnul meu și Regele meu pe care-L iubesc din toată inima mea.

Binențeles că am studiat ce reprezintă acest nume, , Neftali”știind că este unul din triburile lui Israel, numit după cei 12 copii ai lui Iacov. Cel mai mult m-am bucurat când am aflat că majoritatea ucenicilor lui Isus erau din tribul Neftali, eu dorindu-mi din toată inima să fiu un credincios ucenic al lui Hristos. Matei 4:13-16

, , A părăsit Nazaretul, și a venit și a locuit ăn Capernaum, lângă mare, în ținutul lui Zabulon și Neftali, ca să se împlinească ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: , , Țara lui Zabulon și Neftali, înspre mare, dincolo de Iordan, Galilea Neamurilor, Norodul acesta, care zăcea în întuneric, a văzut o mare lumină; și peste cei ce zăceau în ținutul și în umbra morții, a răsărit lumina.”

Amin, Aleluia, acolo am fost și eu, în întuneric și în umbra morții, dar Dumnezeu m-a scos de acolo cu mână tare și braț puternic, m-a scos din mocirla păcatului și rușinii, M-a spălat cu Sângele lui prețios și mi-a pus picioarele pe stâncă, Slăvit să îi fie Numele, m-a făcut o făptură ură nouă, o creație nouă, toate cele vechi s-au dus, mi-a dat o viață nouă, un nume nou și o chemare pe care să o împlinesc. Mulțumesc Isus pentru tot ce ai făcut pentru mine, cuvintele mele nu pot exprima ceea ce Tu ai realizat acolo pe cruce la Golgota pentru omenire, implicit și pentru mine. Numele tău are legătură cu destinul tău, chemarea ta. Rugăciunea mea pentru tine astăzi este chiar rugăciunea lui Pavel din Efeseni1:17-19

, , Luminează ochii inimii mele ca să pricep care este nădejdea chemării Tale, care este bogăția moștenirii Tale în sfinți, și care este față de mine, credinciosul, nemărginita mărime a puterii Tale."

Mă rog pentru tine să-ți descoperi chemarea, să intri în destinul tău, să te bucuri pentru că vei aduce mult rod pentru Împărăție. Acest cuvânt din Isaia 54:1 -8 este pentru tine, așa cum a fost și pentru mine când l-am citit pentru prima oară:

, , Bucură-te stearpo, care nu mai naști! Izbucnește în strigăte de bucurie și veselie, tu care nu mai ai durerile nașterii! Căci fiii celei lăsate de bărbat vor fi mai mulți decât fiii celei măritate, zice Domnul. , , Lărgește locul cortului tău; și întinde învelitoarele locuinței tale: nu te opri! Lungește-ți funiile, și întinde-ți țărușii! Căci te vei întinde la dreapta și la stânga, sămânța ta va contropi neamurile, și va locui cetățile pustii. Nu te teme, căci nu vei rămâne de rușine; nu roși căci nu vei fi acoperită de rușine; ci vei uita rușinea tinereții tale, și nu-ți vei mai aduce aminte de văduvia ta, căci Făcătorul tău este bărbatul tău: Domnul este Numele Lui, și Răscumpărătorul tău este Sfântul lui Israel. El se numește Dumnezeul întregului pământ, căci Domnul te cheamă înapoi ca pe o femeie părăsită și cu inima întristată, ca pe o nevastă din tinerețe, care a fost izgonită, zice, Dumnezeul tău.”, , Câteva clipe te părăsisem, dar te voi primi înapoi cu mare dragoste. Într-o izbucnire de mânie, Îmi ascunsesem Fața de tine, dar Mă voi îndura de tine cu o dragoste veșnică, zice Domnul, Răscumpărătorul tău.”

    Te rog citește acum cu voce tare aceste versete din Galateni 4 și descoperă tot mai mult cine ești:

, , Și voi, fraților, ca și Isaac, voi sunteți copii ai făgăduinței.”-Galateni 4:28

, , Dar ce zice Scriptura? , , Izgonește pe roabă și pe fiul ei; căci fiul roabei nu va moșteni împreună cu fiul femeii slobode.”Galateni 4:30

, , De aceea, fraților, noi nu suntem copiii celei roabe, ci ai femeii slobode. Hristos ne-a izbăvit ca să fim slobozi.”Galateni 4:31

 Continuă și rostește aceste versete din Romani, credința ta va crește tot mai mult, tu ști acum că ești cine zice Dumnezeu că ești.

, , Și voi n-ați primit un duh de robie; ca să mai aveți frică; ci ați primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: , , Ava! , adică: Tată!". Romani 8:15

, , Și dacă suntem copii, suntem și moștenitori: moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună moștenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim proslăviți impreună cu El." Romani 8:17

  Cum am putea să stăm nepăsători față de o mântuire așa de mare, cum am putea să ne ținem gura închisă și să nu laudăm  pe Împăratul care ne-a făcut liberi prin  jertfa Lui. Lucrarea Lui este încheiată la cruce. Prin înviere moartea a fost biruită, prin înălțare făgăduința Tatălui, Duhul Sfânt, a fost revărsat .  Fiind acum uniți cu El putem umbla în libertatea de fii și fiice, eliberați din robia păcatului și morții ca să putem lăuda pe Cel ce merită toată cinstea, lauda și onoarea: Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu!

  Neftali reprezintă asemeni unei căprioare libertatea creștină. O căprioară este liberă să se miște, să se exprime, nu este îngrădită. Are picioarele puternice, este ageră și iute, este grațioasă si emană sensibilitate și sălbăticie în același timp. Este dependentă de Dumnezeu în simplele aspecte ale  vieții ei, pentru procurarea hranei și pentru a da naștere la pui.

Neftali înseamnă: , , Luptele lui Dumnezeu."Libertatea se câștigă prin lupte. Viața creștină este o luptă zilnică cu firea pamântească și cu duhurile răutătii. Să călcăm pe urmele lui Isus presupune suferință, multă lepădare de sine. Zilnic avem de dat lupte, zilnic trebuie să purtăm crucea. Zilnic trebuie să cucerim noi teritorii atât în sufletul nostru, cât și să lărgim Împărăția Lui.

        Menirea ta este să fii învingătoare. Ești chemată la o viață plină de biruință. Să fii luptătoare în armata Lui Isus este un răspuns la chemarea care ți-a fost făcută. Ai răspuns acestei chemari și te-ai aliniat cu Cerul. Toate proviziile le primești din Cer. Armele cu care lupți sunt făurite de Dumnezeu, menite să surpe întăriturile si zidurile ridicate de cel rău. Împărația lui Dumnezeu se ia cu asalt, de aceea suntem întotdeauna în poziție de atac. Noi înaintăm și nu dăm înapoi. Împărăția lui Dumnezeu este neprinănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt. Împărăția lui Dumnezeu este Canaanul ceresc care se câștigă prin credință, dragoste, acceptare, adevăr și dăruire. Luptătoarele lui Dumnezeu umblă însoțite de înțelepciune și pricepere. Ele râd de ziua de mâine și sunt vegheatoare în fiecare clipă. Ele înalță cântece de mulțumire și laudă Iubitului inimii lor, duhul lor preamărește întotdeauna pe Domnul. Bucuria mântuirii se vede întotdeauna pe fețele lor scăldate în lumină și își întind mâna întotdeauna spre cel care este în nevoie. Ele sunt supuse în ascultare și sunt împodobite cu blândețe și optimism. Ele sunt oglinda bărbaților lor care sunt bine văzuti pe la porți și sunt iubite precum iubește Hristos Biserica Lui. Ele sunt încununate cu tărie și slavă și se ridică ca niște mame în Israel să aducă pe mulți fii la cunoașterea Lui Dumnezeu. Ele suferă durerile nașterii și aduc pe lume mulți copii spirituali. Ele sunt luptătoarele Împărației si Domnul nu mai poate de bucurie pentru ele. Le sprijină în fiecare luptă, le sare în ajutor și nimicește orice armă și orice limbă care se ridică împotriva lor.

Domnul spune:

, , Pot să se mute munții, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, și legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul care are mila de tine." -Isaia 54:10

Acestui Dumnezeu măreț îi slujim și merită să ne pierdem viața pentru El, fiindcă știm că nu vom muri ci vom fi primite în slava Lui veșnică. Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 845
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni