Trăiește în pace
Autor: Carmen Iene  |  Album: Libertate creştină pentru femei  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 31/07/2018
    12345678910 0/10 X

 

, , Un cuvânt spune Domnul și femeile aducătoare de vești bune sunt o mare oștire"

 

, , Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii.’’(marcu 9:50)

…,, caută pacea și aleargă după ea!’’(psalmul 34:14)

, , Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!”(matei 5:9)

La prima vedere pare simplu, doar teoretic; însă practic este o virtute deosebită să poți obține, păstra și menține pacea, armonia, liniștea în jurul tău și cu tine însuți. Dacă ar fi ușor de găsit pacea nu am vedea în jurul nostru atâtea conflicte, familii destrămate, războaie, ură, crime, divorțuri, relații încordate în companii, guvern, parlament, în mass media, în biserici, falimente, dezbinări, sinucideri, depresii, boli psihice, etc. . Peste tot în jurul nostru lumea parcă stă pe un butoi cu praf de pușcă, gata sa explodeze; în trafic, în magazine, la ghișee în instituții, peste tot se observă grabă, agitație, nemulțumire, frustrare, lipsă de respect, individualism…parcă toată societatea în care trăim este un teren minat, cum ai călcat greșit cum sari în aer. Sensibilitatea e-ului uman a ajuns la culme, fragilă precum ouale: să nu cumva să le atingi mai tare, că se  sparg. Dureros dar atât de adevărat, cât de mult s-au degradat relațiile interumane, cât de mult s-a complicat totul, dezvoltarea și modernizarea care promiteau a fi binecuvantare au adus cu ele blestemul.

Lumea, cu tot ce este al ei a luat o turnură neobișnuită, inversă, nefirească. Lucruri ce odinioară erau rușine doar să le pronunți, să le practici erau de neimaginat, astăzi este foarte normal ….anormalul: homosexualitatea, lesbianismul, pedofilia, transexualismul, sadismul, efeminizarea barbatului și emanciparea femeii, nuditatea tot mai pronunțată în vestimentație, pornografia, limbajul vulgar, însă cel mai dureros aspect dintre toate este campania acerbă de excludere a lui Dumnezeu din orice ecuație a societății(învătământ, medicină, magistratură, constituție, etc. .)și denaturarea și batjocorirea Adevărului dezvăluit lumii prin Isus Hristos.

De ce se întamplă toate aceste lucruri?

Din cauză că acești oameni nu sunt împăcați cu Dumnezeu. Dumnezeu a creat oamenii cu un gol pe care numai El poate să-L umple. Excluzându-L, sau neintenționând să-L cunoască și să-L accepte pe adevăratul Stăpân și Creator al universului s-au umplut involuntar cu lucrările stapânitorului lumii acesteia care este Satan.

De aceea, pacea interioara cu tine însuți si apoi cu cei din jurul tău nu poate fi obținută pe deplin până nu se face pace cu Dumnezeu. Dumnezeu a împăcat lumea cu sine doar prin Fiul Său, pe care l-a dat să moară pentru păcatele lumii.

, , Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piara, ci să aibă viață veșnică.”(Ioan 3:16).

Isus Hristos este unicul Mântuitor al omenirii și singurul care poate să împace lumea decăzută  cu sfințenia lui Dumnezeu. De aceea Isus este numit: , , Prinț al păcii”, Rege al Regilor și Domn al Domnilor. Dumnezeu este sfânt si drept, a trebuit ca cineva să plăteasca prețul păcatului, deoarece plata păcatului este moartea. Nimeni nu se poate mântui prin faptele sale, prin disciplina, ori prin alte metode.

Dumnezeu nu a creat iadul pentru oameni, ci pentru Satan și îngerii căzuți. Însă dacă oamenii nu aleg mântuirea prin Isus Hristos, renunțând la păcat și la a trăi pe cont propriu fără să accepte planul de mantuire ales de Dumnezeu, aceștia din pacate vor ajunge în acel îngrozitor loc unde va fi, , plânsul și scrâșnirea dinților.’’

Dumnezeu a îndeplinit planul de răscumparare al omenirii, a trimis pe Fiul Său în lume, s-a despărțit de cer. a luat chip de om, a trăit fără păcat, s-a dat sa moară pe cruce pentru toți oamenii, a înviat a treia zi, apoi s-a înălțat la cer unde a primit de la Tatăl toata puterea, cel mai înalt Nume, pentru ca în numele lui Isus să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamânt și de sub pamant și orice limbă să mărturisească spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

Aceasta este EVANGHELIA care trebuie vestită tuturor oamenilor ca ei să se întoarcă la Dumnezeu și să fie compleți spriritual, să înțeleleagă că din țărână sunt făcuți și în tărâna se vor întoarce. Însă sufletul omului este nemuritor și acesta va sta în fața tronului de judecată a lui Dumnezeu și va răspunde pentru toate faptele, vorbele si gândurile pe care le-a săvârșit în trupul omenesc.

Pentru cei care au răspuns negativ la auzirea Evangheliei  și au respins Adevărul, au fost indiferenți sau nu au crezut pur și simplu, va fi o zi de jale si căință târzie, vremea nu va mai putea fi răscumpărată.

Acestora li  se vor arăta toate oportunitățile și ocaziile când puteau să accepte și să se pocăiască, să primească pe Fiul, să fie botezați și să fie pecetluiți cu Duhul Sfânt. Propovăduirea Evangheliei este cea mai importantă slujbă pe care a primit-o fiecare creștin născut din nou. Lor li s-a dat slujba împăcării, mandatul de a duce mai departe Numele Lui Hristos. Dumnezeu a împăcat lumea cu Sine prin Fiul Său. Isus a plătit prețul acestei, s-a dat să moară pentru păcatele fiecarui om. Noi, martorii Lui trebuie doar sa împrăștiem peste tot vestea bună, aceea că Isus a înfăptuit totul. Apoi trebuie să fim o pildă, de purtare, de vorbire, de trăire. să trăim în pace cu toți oamenii, să emanăm pace și dragoste. Am primit aceasta slujbă a împăcării, de aceea noi înșine trebuie sa fim împacati mai întâi. Trebuie să fim martori, jertfe vii al acestei împăcări, un exemplu pentru acei care decid să vină pe calea mântuirii.

, , Noi, dar care suntem trimiși împuterniciți ai lui Hristos; ca și cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte în Numele lui Hristos; împacați-vă cu Dumnezeu în El.”(2 Corinteni 5:20)

Aceasta este chemarea pe care Dumnezeu o face tuturor oamenilor din întreaga lume, din orice seminție, cultură sau clasă sociala.

, , Lucrarea pe care o face Tatal este aceasta: Să credeți  in Acela pe care L-a trimis El.”(Ioan 6:29)

, , Dumnezeu a trimis pe Fiul Său în lume, nu să judece lumea, ci lumea să fie mântuită prin El.”(Ioan 3:17)

, , Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Și cum vor crede in Acela despre care n-au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Și cum vor propovădui dacă nu sunt trimiși?”(Romani 10:14,5)

Este adevărat că acest mandat mai cuprinde și responsabilitatea de a-i învăța pe următorii urmași ai lui Isus toate învătăturile Lui. Acestea se află în Cuvântul Său în Evanghelii, unde Domnul Isus are o serie de sugestii vitale pentru a putea intra în Împărăția Lui, Învătăturile Lui se întâlnesc încă din prima cuvântare pe care a ținut-o mulțimilor, , celebra predică de pe munte”, care se pot aplica în general oricărei probleme sau situații din viață. Domnul Isus ne arată cum să punem o temelie solidă pe care să construim viața noastră creștină.

Baza aceasta a învătăturilor Lui  se găsesc în Matei capitolele 5,6, 7, Luca 6, iar rezumatul învățăturii Lui, îl găsim în Ioan caiptolele  14 si 17. Învățătura lui Isus o găsim în Cuvintele lui Isus, care sunt pline de viață și putere. Este indicat să citim și să cugetăm la Psalmul 119, care este o odă adusă Cuvântului lui Dumnezeu și la Psalmul 1:1-3 care ilustrează metaforic viața omului care se hrănește și se adapă din Cuvântul lui Dumnezeu.

Dumnezeu vorbește oamenilor pe întreg cuprinsul Scripturii, tot Vechiul Testament se oglindește în Noul Testament și învățătura pe care o primim din Vechiul Testament trebuie sa se raporteze la Isus Hristos:

, , Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile.”(Romani 11:36)

, , Toată Scripura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca sa învețe, să mustre, să dea înțelepciune în neprihănire”(2 Timotei 3:16)

Doar după ce te-ai împăcat cu Dumnezeu prin Fiul Său vei începe să iubești cu adevărat și te vei putea raporta corect cu cei din jurul tău, vei învața pas cu pas ce înseamnă dragostea adevărata, dragostea agape, cea care se dăruiește, suferă, rabdă, se sacrifică, etc…Duhul Sfânt al Lui Dumnezeu va face această lucrare în inima credinciosului, transformare din natura căzută, egoistă. mândră, rea etc…în frumusetea chipului lui Isus Hristos care este însumarea tuturor caracteristicilor dragostei.

1 Corinteni 13:4-8

, , Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragoste nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul. suferă totul.

. . DRAGOSTEA NU VA PIERI NICIODATĂ!”



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1252
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni