Depășește-ți trecutul
Autor: Carmen Iene  |  Album: luptă spirituală  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 20/11/2022
    12345678910 0/10 X

Depășește-ți trecutul!

Foarte mulți oameni se confruntă cu greutate în a intra în binecuvântările lui Dumnezeu deoarece își depășesc cu greu trecutul lor. Acesta îi ține legați cu funii invizibile dar puternice și nu pot înainta deloc. Lumea spirituală este reală și nu este definită de timp și spațiu. În natural o problemă de natură spirituală nu ai cum să o învingi decât cu arme spirituale. Ca să depășești aceste probleme trebuie să devii un om nou, născut din nou cu mintea înnoită după Cuvântul lui Dumnezeu. Înțelege te rog, cu nici un chip nu poți rezolva probleme spirituale în natural. De aceea ca să începi cu dreptul, dacă nu îl cunoști pe Isus Hristos ca Salvatorul tău, te invit să îL primești în viața ta și să devii copil al lui Dumnezeu. El este singura cale în rezolvarea corectă a problemelor spirituale.

Roagă-te cu mine astfel:

, , Tată, îmi pare rău pentru păcatele mele. Cred că Isus a murit ca să mi se ierte păcatele și primesc această iertare. Isuse, te fac Domnul meu. Cred că tu ești viu și că acum trăiești în mine. Sunt mântuit, sunt iertat. Mulțumesc Tată că m-ai făcut copil al tău!”

Acum, prin credință ești o creație nouă. Isus te-a făcut o persoană nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate s-au făcut noi. Isus a șters documentul care conținea toate acuzațiile legii îndreptate asupra ta. Acel document a fost crucificat, a fost țintuit la crucea lui Isus, fiind astfel anulat. De toate greșelile pe care le-ai făcut în trecut ești iertat acum! Nu mai poți face nimic, nu mai poți schimba nimic, cu privire ceea ce a fost în trecut.

Resentimentele, remușcările și regretele au ca rădăcină amărăciunea și aceasta aduce boală și blestem. Nu mai trăi cu nostalgii, regrete, nu mai analiza și întoarce pe toate părțile ce ai fi putut face, sau ce ar fi fost dacă ai fi procedat altfel. Încetează să mai meditezi, să mai stai asupra trecutului tău. Nu mai poți schimba nimic. Privind înapoi te face amar, te va ține înapoi, nu vei progresa, vei rămâne în urmă și pe deasupra te poți îmbolnăvi. Amărăciunea prinde rădăcini adânci și cauzează boli degenerative, probleme inflamatorii, dezechilibre hormonale, dezechilibre mentale și multe alte afecțiuni, obezitate sau să te usuci pe picioare și chiar moarte.

Evrei 12:15 spune așa:

, , Luați seama ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să aducă tulburare și mulți să fie întinați de ea.”

Deci dacă vrei să trăiești, să fi sănătos, să slăbești natural, scapă de amărăciune. Nu fi ca nevasta lui Lot care la ieșirea din Sodoma a privit înapoi și s-a transformat într-un stâlp de sare. Stâlpul de sare reprezintă amărăciunea, mulți se luptă cu ea, deoarece refuză să meargă înainte și aleg să se uite înapoi. Deci trebuie să iei o decizie conștientă de a merge mai departe refuzând să privești înapoi. Domnul Isus spune că cine pune mâna pe plug și se uită înapoi nu e vrednic de Împărăția lui Dumnezeu și nici nu poate fi ucenicul Său. De aceea e esențial să nu te mai uiți la ceea ce a fost înainte, să le lași în urmă și să decizi să îți înnoiești mintea după Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă vrei să pășești din blestem în binecuvântare, din boală la sănatate, din eșec și faliment la reușită, uită totul ca și cum ai fi murit. Tu nu mai ești ceea ce ai fost, acela a murit o dată cu Hristos și ai înviat la o viață nouă împreună cu El.

TRECUTUL TĂU NU TE MAI DEFINEȘTE! VIAȚA TA ESTE ASCUNSĂ CU HRISTOS ÎN DUMNEZEU. AI O IDENTITATE NOUĂ, UN STATUT NOU, DE COPIL AL LUI DUMNEZEU! CEEA CE EȘTI ACUM TE DEFINEȘTE!

De fapt când tu nu poți depăși problema trecutului tău, tu te lupți contra identității tale, te lupți cu vechea ta identitate, nu-L crezi pe Dumnezeu și ceea ce a făcut pentru tine, nu crezi că ești iertat. Nu nesocoti jertfa lui Hristos, harul pe care l-ai primit nemeritat. Dacă te-ai pocăit, ai strigat la Dumnezeu, ești iertat, greșelile trecutului tău sunt acoperite cu Sângele lui Isus. Iartă-te pe tine, iartă-i pe alții, cum și Hristos te-a iertat pe tine. Capacul ispășirii e închis, Sângele este scurs pe el. Nu deschide ceea ce Dumnezu a închis. Dumnezeu a sigilat capacul ispășirii. Nu deschide capacul nici pentru păcatele tale, dar nici pentru a altora.

Mergi înainte, nu mai da înapoi. Mintea ta trebuie înnoită. Lupta se dă în capul tău. Nu uita, lupta se dă în spiritual, armele tale sunt întărite de Dumnezeu să spargă întăriturile și orice gând sau imaginație aiurea. Încetează să repeți lucruri pe care nu ai puterea să le schimbi. S-a terminat! Doar tu te mai poți schimba, tu te poți transforma zilnic după chipul lui Isus, să devii o reflecție a bunătății Lui. Deci, ca să depășești trecutul pune în aplicare ceea ce ai auzit azi și nu îngădui nimănui să te tragă înapoi, așa că:

NU LĂSA OAMENII SĂ ÎȚI ADUCĂ AMINTE DE TRECUTUL TĂU! NU LĂSA DIAVOLUL SĂ ÎȚI AMINTEASCĂ DE TRECUTUL TĂU! NU-ȚI MAI AMINTI TU DE TRECUTUL TĂU!

Ia exemplul apostolului Pavel care nu s-a mai uitat în urmă, ar fi avut toate motivele din lume să se învinovățească, deoarece a prigonit creștinii, i-a băgat în temnițe și i-a omorât, a fost parte la uciderea cu pietre a lui Ștefan, dar a ales să depășească trecutul și să scrie cele mai uimitoare epistole care au schimbat lumea, de-a lungul anilor.

Declară cu voce tare:

Filipeni 3:13-14, , dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, și aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești al lui Dumnezeu, în Hristos Isus.

”Romani 8:1, , Așadar, acum nu mai este condamnare pentru cei în Cristos Isus, care umblă nu conform cărnii, ci conform Duhului.”

Dragul meu, așa-i că te simți mai liber acum, simți cum funiile s-au rupt, ungerea Duhului Sfânt a crăpat jugul care te ținea legat. Acum poți intra în destinul tău, binecuvântările tale te așteaptă, sunt ale tale, bucură-te de ele. Isus a murit ca tu să ai o viață din belșug. Trăiește spre slava și gloria Lui!

Aleluia, mulțumim Doamne Isuse pentru libertate, vindecare și restaurare. Amin!

E bună lucrarea pentru o broșură Domnul Isus să te binecuvinteze.
Adăugat în 15/12/2022 de Connstanntinn
Statistici
  • Vizualizări: 450
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni