Anul 2022,anul mărturiei,descoperirii și împuternicirii
Autor: Carmen Iene  |  Album: Profetic  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 01/01/2022
    12345678910 0/10 X

                                Anul 2022, an de mărturie, descoperire și împuternicire

 

     1 Samuel 17:45-46

, , David a zis Filisteanului:

, , Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliţă şi cu pavăză; iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oştirilor, în Numele Dumnezeului oştirii lui Israel, pe care ai ocărît-o. Astăzi Domnul te va da în mâinile mele, te voi doborî, şi-ţi voi tăia capul; astăzi voi da stârvurile taberii filistenilor, păsărilor cerului şi fiarelor pămîntului. Şi tot pământulntul va şti că Israel are un Dumnezeu.”

      Este început de an și suntem curioși de provocările care ne stau înainte, de surprizele care ne așteaptă. Putem preconiza multe lucruri, însă Cuvântul lui Dumnezeu e autoritatea supremă care ne poate da răspunsurile potrivite. Duhul lui Dumnezeu m-a condus spre acest pasaj din Cuvântul Lui și pe măsură ce citeam întreg capitolul 17 din 1 Samuel, primeam răspunsurile pe care le așteptam. Anul 2022, va fi un an în care amenințările și presiunile din partea vrăjmașului  vor continua, însă Dumnezeu î-și va trimite la luptă noi luptători ai Împărăției, ucenici pregătiți și antrenați în ascuns. Încă din anii trecuți, Dumnezeu a ridicat slujitori de-ai Săi, pasionați pentru Evanghelie și radicali pentru Isus, însă în anii  în care urmează Dumnezeu va lucra într-un chip minunat cu lunetiștii Lui, care asemenea lui David vor lovi cu precizie tabăra inamică. Mulți se vor întreba de unde au apărut acești tineri cu atâta pasiune, motivație și determinare pentru lucrarea lui Dumnezeu. El îi descoperă lumii, tocmai pentru o vreme ca aceasta. Lumea nu i-a cunoscut, însă Domnul I-a cunoscut, deoarece aceștia au fost ancorați puternic în El. Ei au petrecut multe ore în rugăciune, închinare, au studiat sârguincios Cuvântul lui Dumnezeu, și s-au încrezut în promisiunile Lui Dumnezeu. Ei sunt rezultatul mijlocirii multora care au văzut potențial pentru Împărăție în cei din jurul lor, și a rugăciunii din Luca 10:2, de a scoate Dumnezeu lucrători la secerișul Său.

David a fost introdus la curtea lui Saul prin recomandarea unui servitor de-al său care a crezut în El.

, , Unul din slujitori a luat cuvîntul, şi a zis:

, , Iată, am văzut pe un fiu al lui Isai, Betleemitul, care ştie să cânte; el este şi un om tare şi voinic, un războinic, vorbeşte bine, este frumos la chip, şi Domnul este cu el.”(1 Samuel 16:18)

   David a avut o relație strânsă cu Dumnezeu, în timp ce păzea oile tatălui său, și înainte ca să ajungă să lupte cu uriașul Goliat, a luptat cu leul și ursul și a câștigat. David a fost plin de îndrăzneală și de Duh Sfânt când l-a convins pe Saul să-l lase să lupte cu Goliat, și nu a avut nevoie nici de armele, nici de armătura lui Saul, fiindcă nu era obișnuit cu ele. David a avut o praștie și cinci pietre, un toiag în mână, și Cuvântul Domnului în gură. David i-a profețit pierderea luptei lui Goliat și nu s-a lăsat intimidat de amenințările acestuia. Cuvântul rostit de David s-a împlinit întocmai, deoarece au fost Cuvintele lui Dumnezeu și sentința Lui.

     Apostolul Pavel ne îndeamnă să căutăm darurile cele mai bune, dar mai ales să profețim. David a scos o piatră din cele cinci și l-a ucis pe Goliat, și acea piatra e Cuvântul lui Dumnezeu, Piatra din capul unghiului, căci mărturia lui Isus e Duhul prorociei. Cele cinci pietre simbolizează cele cinci slujiri din biserică: apostol, profet, evanghelist, pastor și învățător. Toate sunt importante pentru zidirea Bisericii însă Dumnezeu va lucra în mod special prin slujba  profetică în acest an. Vor fi descoperite gândurile și tainele multor inimi, cu sabia cu două tăișuri în mâinile fiilor lui Dumnezeu și se vor duce la împlinire decretele și voia Lui cu privire la tot ce se întâmplă pe pământ și în lumea spirituală cu Cuvântul venit din gura și inima lui Dumnezeu. Acești lunetiști ai Lui Dumnezeu vor fi îmbrăcați în slavă și semnele îi vor urma. Vor fi o amenințare, o teamă și o groază pentru căpeteniile, stăpânirile, domniile întunericului și duhurile răutății care influențează negativ omenirea, deoarece vor aduce voia lui Dumnezeu din cer pe pământ prin manifestarea Împărăției Cerurilor.

 Ei vor fi o binecuvântare pentru oameni, deoarece se vor face multe vindecări și eliberări de sub asuprirea demonică și mulți Îl vor cunoaște pe Dumnezeu. Faptele Duhului Sfănt din biserica primară se vor manifesta și în zilele noastre, deoarece un nor de glorie și trezire va veni, care va aduce cu el un seceriș mare pentru Împărăție, înainte de venirea Domnului să-și ridice Mireasa la cer.

Anul 2022 este anul mărturiei lui Isus, este anul descoperirii fiilor Lui Dumnezeu călăuziți și împuterniciți de Duhul Sfânt, așa cum spune profeția din Ioel 2:28-32

, , După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor prooroci, bătrînii voştri vor visa visuri, şi tinerii voştri vor avea vedenii.

Chiar şi peste robi şi peste roabe, voi turna Duhul Meu, în zilele acelea.

Voi face să se vadă semne în ceruri şi pe pămînt: sânge, foc, şi stîlpi de fum;

soarele se va preface în întunerec, şi luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.

Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit. Căci mântuirea va fi pe muntele Sionului şi la Ierusalim, cum a făgăduit Domnul, şi între cei rămaşi, pe care -i va chema Domnul.”

Isus Hristos Domnul nostru a biruit la cruce; diavolul a fost înfrânt, Amin!

Aleluia, Laudă Ție Doamne! Maranata, vino Doamne Isuse!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1126
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni