Intelepciune, pricepere si stiinta.
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Lucrarea intelepciunii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 02/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Prin înţelepciune se înalţă o casă, şi prin pricepere se întăreşte;

prin  ştiinţă se umplu cămările ei de toate bunătăţile de preţ şi plăcute. Proverbe 24:3,4.

   Zilele acestea, am citit stand in trafic cu masina aceste versete, din greseala, si asa m-a luat un dor, si am zis : Doamne, as vrea sa locuiesc intr-o casa ca aceasta. As vrea sa locuiesc  intr-o casa care este zidita prin intelepciune, as vrea sa locuiesc intr-o casa care, oricat ar fi de lovita de vanturi, si de  ploi,  si de cutremure, ea sa  nu cada fiindca este intarita  prin pricepere. Doamne, as vrea sa locuiesc intr-o casa ca aceasta unde in toate camarile ei  am  doar  bunatati de pret si placute. As vrea Doamne,  sa locuiesc intr-o astfel de casa, de biserica, de societate.

   Si cand am terminat eu de zis ce as vrea, a inceput Dumnezeu sa ma intrebe: Dar daca ar trebui si tu sa lucrezi la aceasta casa, unde ai vrea sa lucrezi ? Ai vrea tu sa lucrezi la inaltarea ei, la zidirea ei, sau ai vrea tu sa lucrezi  la  intarirea ei, sau ai vrea tu sa lucrezi la  umplerea ei?

   Pentru un moment, am crezut ca  pot sa dau un raspuns. Am zis: Doamne, eu vreau si sa zidesc, si sa intaresc, si sa umplu casa, dar imi trebuie intelepciune, imi trebuie pricepere, si imi trebuie stiinta.

   Am inceput sa cer Domnului  sa imi dea intelepciune, nu pentru inaltarea mea ci a casei Lui, Biserica,  am  inceput sa cer Domnului pricepere, nu pentru intarirea mea, ci pentru intarirea casei Lui, Biserica,  am inceput sa cer stiinta, nu pentru a face  din ea pricina de slava desarta, ci pentru a putea sa umplu  camarile casei Lui, Biserica.

   Nu stiu ce am sa primesc si, care imi va fi partea mea  in constructia, intarirea sau umplerea casei, dar Îi multumesc Domnului ca nu o sa ma lase somer intr-o casa  plina de bunatati de pret si placute.

   Tu, ce parte ai vrea in aceasta casa?

   Te indemn sa ceri Domnului sa iti faca de cunoscut partea ta din lucrare din aceasta casa, ca intr-o zi, cu toti, sa avem parte  de: partea noastra de mostenire in aceasta casa.

Ciprian Muresan. Irlanda.

Pregateste-ma Doamne dupa toata bogatia intelepciunii Tale Ta sa fiu acolo unde ai Tu nevoie de mine...
Adăugat în 02/12/2015 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1857
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni