Puterea Cuvântului
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 21/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Puterea Cuvântului
                                        

   Dumnezeu ne-a făcut cadou încă un an. Ce vom face cu timpul nostru în acest an ? La sfârșitul anului ne vom putea uita  în urmă cu bucurie că am strâns mult Cuvânt în inima noastră? Vor putea vedea cei din jurul nostru o schimbare în viața noastră ?
   Poate ai luat hotărârea de a citi anul acesta Biblia. Poate ai luat această hotărâre la fiecare început de an, dar pe parcursul anului ai pierdut entuziasmul pentru că ai zis: "citesc, și am impresia că nu rămân cu nimic." 
   Am să vă spun o întâmplare cu un tănăr care citea din Biblie mult și i se părea că nu rămâne cu nimic din citirea ei. S-a gândit să meargă să stea de vorbă cu un bătrân înțelept despre ceea ce el simte. Bătrînul i-a spus să  ia un coș de nuiele și să aducă apa din râu. Tânărul a făcut întocmai. Când a ajuns la bătrân, nu mai avea apă în coș. Acesta  l-a trimis de mai multe ori pe tânăr dar, același rezultat.Tânărul a zis că nu are sens ceea ce face, dar bătrânul l-a sfătuit să se uite mai atent la coș . "Singura diferența", a spus tânărul "este că acest coș este mai curat." "Tot așa este și cu citirea Bibliei" a spus bătrânul înțelept. Citind-o în fiecare zi  te curățești de păcat.
   Cuvântul lui Dumnezeu nu numai că este hrană pentru sufletul nostru dar are putere să ne curățească viața de păcat:
   ,,Strâng Cuvântul Tău în inima mea să nu păcătuiesc împotriva Ta,,
(Psalm 119:11). Dacă citim Biblia în fiecare zi vom deveni tot mai sensibili față de păcat.
   În Scriptură găsim și cea mai mare sursa de înțelepciune:
,,Căci Domnul dă înțeleciunea din gura Lui iese cunoștință și pricepere,,
(Proverbe 2:6.) Este așa de important  să fii plin de înțelepciune, să știi cum să te comporți în familie, biserică, societate, la locul de muncă.
   Bunicul meu povestea că atunci când a fost în război purta în buzunarul hainei un Nou Testament care avea Psalmi. Când putea citea Psalmul 91. Acest Psalm i-a dat speranță că poate scăpa cu viață din război și așa a fost.Cuvântul lui Dumnezeu are putere să ne scoată biruitori din cea mai grea încercare sau boală.
    În Cuvântul lui Dumnezeu găsim rezolvare la orice situație din viața noastră. Citindu-l în fiecare zi ne vom îmbogăți mult, și vom putea trăi o viață de biruință pe acest pământ iar într-o zi vom moșteni viața veșnică.

   Crede în PUTEREA CUVÂNTULUI !!


Hranitor si intaritor cuvintul de mai sus, scris explicit si placut de parcurs, numai bine!
Adăugat în 22/01/2013 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1307
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni