Bogat dar ... totuși, sărac
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 24/11/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Este trist că mulți oameni sunt bogați dar trăiesc la fel ca și un sărac. Am fost zilele acestea la o familie care au o casă imensă și un teren frumos în jurul ei. Această familie închiriează casa foarte scump pentru nunți și tot felul de evenimente. Ei locuiesc doar în câteva camere din această casă, dar în camerele respective era mizerie mare, lucruri vechi, nefolositoare etc. Arăta ca și cum ar locui cei mai săraci oameni acolo. N-am putut să îmi imaginez cum acești oameni care au posibilitate să locuiască în condiții excelente, aleg să trăiască în mizerie.
Și atunci mi-am zis: , , Ce folos să fii bogat și totuși să trăiești ca și un sărac?”

M-am gândit câți oameni sunt bogați spiritual, primindu-L pe Isus în viața lor, dar totuși trăiesc într-o sărăcie și mizerie spirituală de nedescris! Au tot timpul motive de nemulțumire la adresa tuturor și a lui Dumnezeu. Nimic nu îi motivează să se bucure de ceea ce au. Viața spirituală le este într-o dezordine totală. Când L-ai primit pe Isus în viață, începe procesul de transformare a vieții, începi să faci curățenie. Ai deja un alt statut, nu mai trăiești ca un cerșetor. Ai devenit copilul unui Dumnezeu bogat, deci ai dreptul la bogăția Tatălui tău ca să o folosești în favoarea ta. El vrea acest lucru pentru tine! Cred că cea mai mare bogăție la care avem dreptul acum este Biblia, Cuvântul Lui scris. Biblia ne ajută să ne îmbogățim spiritual în fiecare zi. Această moștenire am primit-o fără să facem nimic pentru ea. Dumnezeu vrea să ne folosim de ea pentru ca să trăim în belșug spiritual fiecare zi. Avem acestă mare bogăție, dar totuși nu o folosim și de multe ori trăim așa de sărăcăcios spiritual. Mereu suntem tentați să dăm vina pe Dumnezeu sau împrejurări pentru viața săracă pe care o trăim, dar toată vina este a noastră că nu ne alimentăm din izvorul vieții, Biblia. Citind și practicând ceea ce te învață ea, poți avea viață din belșug. În 2 Timotei 3:16a scrie: , , Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte…” Când primim mustrarea prin Cuvânt și scoatem lucrurile murdare din viața noastră, rămâne doar ceea ce este frumos. Viața noastră capătă sens, valoare, frumusețe și ne putem bucura din belșug de ea. Cuvântul lui Dumnezeu ne ajută în orice situație, e ceea ce ne ține în picioare pe calea spre cer și ne ridică atunci când suntem căzuți. În Vechiul Testament este menționat de mai multe ori că, , dacă vrem să avem viață, trebuie să trăim păzind poruncile Lui. Iar ca să murim spiritual, nu e nevoie să facem nimic!

Deci este alegerea mea și a ta dacă vrem să fim bogați spiritual, ca Fii de Dumnezeu, folosindu-ne de moștenirea primită, BIBLIA. Sau putem alege să nu îndepărtăm nimic din lucrurile rele care ne domină viața, să nu facem curățenie și să continuăm să trăim în sărăcie spirituală.

 Îți doresc să trăiești o viață din belșug!

Frumos si ziditor cuvânt, fiţi binecuvântată.
Adăugat în 25/11/2014 de floridinmaracineni
Fiti binecuvintata !Mesagiul e atit de clar si bun Trai te poate face fericit.
Adăugat în 26/04/2018 de toc.viorica
Statistici
  • Vizualizări: 1529
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni