Când se umplu norii de ploaie
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 12/02/2021
    12345678910 0/10 X

   Norii de ploaie se formează din vapori de apă din atmosferă. Vaporii de apă, evaporați din mări și oceane, sunt prezenți peste tot în atmosferă. Formarea norilor are loc prin încălzirea apelor de către soare. Vapori se adună în nor și când este o cantitate mai mare se întorc pe pământ sub formă de ploaie, zăpadă, grindină. Această ploaie este o mare binecuvântare pentru plante, pomi, oameni și tot ce este pe pământ.

 

     Tot la fel este și cu dărnicia și binefacerea credinciosului, este un proces căruia îi vezi rezultatul în timp, câteodată mai devreme altădată mai târziu.

, , Când se umplu norii de ploaie…, , Eclesiastul 11:3 Acest verset este între 2 versete diferite. Unul ne încurajează să dăruim iar celălalt ne atenționează.

Versetul 1și 2 din Eclesiastul 11 spune, , Aruncă-ți pâinea pe ape și după multă vreme o vei găsi iarăși! Împarte-o în șapte și chiar în opt…, ,

Solomon împăratul unul din cei mai bogați împărați din toate timpurile ne sfătuiește să dăruim din cee ce Dumnezeu ne-a dat. Să împărțim cu cei ce nu au, și vine vremea ca, , norii binefaceri noastre, , să se umple și să primim răsplată.

Versetul 4 din Eclesiastul 11 spune, , Cine se uită după vânt, nu va semăna, și cine se uită după nori, nu va secera, ,

Acest verset spune, să nu ne uităm la cei ce nu dăruiesc, cine se uită la vânt nici nu seamănă dar nici nu are ce secera, nu culege nimic. Dacă te vei uita la cei ce nu își dau zeciuiala, nu dăruiesc din cee ce au celor în nevoi păstrează totul pentru ei, va veni vreme când nu o să aibă ce culege. O să vină vremea când o să ajungi și tu în nevoie și o să ai nevoie să fii ajutat și s-ar putea să nu primești ajutor.

 

   Matei 7:12, , Tot ce voiți să vă facă vouă oameni faceți-le voi la fel, , Înainte să fii tu în nevoi și să trebuiască să fii ajutat ajută tu primul, întinde mâna celui în nevoi. Iar atunci când tu vei fi în nevoi alți îți vor întinde o mână de ajutor și o să fie pentru tine ca o ploaie căzută pe un pământ uscat. Un proverb spune: , , Udă și vei fi udat, ,

Poate ai dăruit și ai așteptat să primești înapoi imediat răsplată. Și cu dărnicia este la fel ca și cu ploaia durează până se umple nori de ploaie. Dăruieș-te, dăruieș-te și într-o zi nori tăi se vor umple și se va întoarce răsplata peste tine exact la momentul potrivit când nu te aștepți și de unde nu te aștepți. Am avut această experiență în viața mea de multe ori. Aceasta-i frumusețea lui Dumnezeu, lucrează atât de frumos ne surprinde atât de plăcut că ne uimește de multe ori.

Tot secretul este, , să nu ne uităm după vânt, , la cei ce nu dăruiesc, să nu obosim în a dărui pentru ca la vremea potrivită să secerăm. Mulți oameni vorbesc frumos despre dărnicie, te impresionează când îi auzi dar ei nu practică dărnicia. Ei mereu se plâng că nu au deajuns nu le ajung bani, dacă nu sameni ci doar ești bine documentat despre cum se seamană nu aștepta să culegi ceva. Sămânța trebuie semănată și la vremea culesului aduni roadele.

 

 Dumnezeu ne-a promis în Cuvântul Lui că va răsplăti, fiecare pahar cu apă dăruit cu inimă bună. El nu doar vorbește ci face și ne dă mult mai mult decât face noi pentru că El are din belșug.

, , Să nu dați uitării binefacerea și dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea îi plac, , Evrei 13:16. El nu ne provoacă pe noi să dăruim pentru că El nu are sau nu poate dărui celui în nevoi. El vrea să formeze în noi un caracter după voia Lui, să avem o inimă bună și simțitoare cu cei în nevoi la fel ca și a Lui.

, , Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui, ,

 

Dăruieș-te, dăruieș-te... . și vei primi.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 376
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni