,, Ca niste copilasi " in NOUL AN
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 27/08/2019
    12345678910 0/10 X
 

   Din nou suntem la un nou inceput de an si de fiecare data luam hotarari noi pentru anul care urmeaza, pe unele le tinem altele doar pentru o perioada. Dar unele decizii ni le facem obiceiuri  pe care le practicam toata viata. Cat timp traim tot avem de invatat si de multe ori copii ne invata asa multe lectii de viata. Este frumos sa fii copil, bucuros tot timpul, fara griji, increzator in parinti ca ii poarta de grija, ii cumpara haine si tot ce are nevoie, cand cade plange un pic uita si din nou este vesel, iarta usor daca este certat sau s-a certat cu prieteni. .

   Interesant cum ne sfatuieste Scriptura sa fim noi Copii Domnului… CA SI NISTE COPILASI mai bine spus sa invatam de la copii:

, , Adevărat vă spun că, dacă  nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte  CA NISTE COPILASI, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

De aceea, oricine  se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor ‘’ Matei 18:3-4

Acest verset am putea spune ca este destul de dur daca nu vom fi ca si copii, , cu nici un chip nu vom intra in cer’’  dar inainte versetul spune, , daca nu va veti intoarce la Dumnezeu” inseamna ca ne am indepartat destul de mult de El si vrea sa ne invete ce trebuie sa facem sa ne apropiem din nou de El.

  Dorinta noastra ca si oameni este sa fim mari in viata aceasta prin ceea ce facem si suntem iar cand vom ajunge in cer de asemenea ne dorim sa fim mari, reusita consta in a te smeri pentru a devein mare asa ne invata Matei.

   Lucrand cu copii vad in ei calitati frumoase pe care le au si ar fi frumoase si in viata noastra ca si adulti sa le avem.

   As incepe cu bucuria  pe care copii o au si de multe ori este asa molipsitoare la cei din jurul lor. Un copil mic care se loveste plange un pic si din nou in scurt timp rade este vesel si isi continua joaca bucuros. El nu sta mult in starea aceea ci iese repede, de multe ori daca l-ai pupat unde sa lovit imediat e bine si este vesel din nou. La multi dintre credinciosi le lipseste bucuria din viata si de pe fata, indiferent de starile prin care trec ei aleg mereu sa fie tristi. Poate uni considera ca este chiar pacat sa fii vesel sau unora le place sa arate suparati ca sa le fie mila celor din jur de ei si sa-I compatimeasca (cunosc personae de acest fel). Personal cred ca Isus a avut o fata zambitoare, luminoasa iti transmitea bucurie, pace, acceptare nu degeaba il urmau mii de oameni femei si copii stateau ore  sa-l asculte nu voiau sa plece din prezenta Lui. Este alegerea noastra daca avem o fata zambitoare tot timpul care sa arate ca Isus este in viata noastra si domneste, aceasta va arata ca noi nu ne bizuim pe propirile puteri ci El are controlul, noi ne incredem in El si  tot ce face pentru noi este perfect. Un copil este vesel mereu pentru ca el stie  parinti rezolva toate, el poate sa se bucure de viata. Un necredincios se uita la un credincios trist si suparat tot timpul si se intreaba ce Dumnezeu are omul acesta daca el este mereu trist? ? eu nu am nevoie de un asa Dumnezeu, ce este diferit intre  Dumnezeul meu si al lui? ?

   As continua cu increderea pe care copii o au in parinti. Un copil se increde in parinti lui 

ca ii poarta de grija are ce manca, imbraca, cand fuge si se arunca in bratele tatalui sau mamei stie ca-l prinde nu-l scapa din brate, stie ca-l iubeste asa cum este, dragostea lor nu este conditionata de cat este de cuminte. Acelas lucru il asteapta Dumnezeu de la noi o incredere ca si a unui copil o abandonarea totala in Bratul Lui puternic de Tata. Un copil este convins ca tata ii poarta de grija la nevoile lui, tot asa ne vrea si Dumnezeu sa nu traim cu ingrijorare ci cu siguranta ca Tata ne poarta de grija. Asigurarea ca ne iubeste asa cum venim la El nu ne respinge ci ne primeste cu drag, asculta rugaciunile noastre, ceea ce a promis in Biblie cu privire la noi implineste, El nu minte. A promis ca ne poarta de grija El ne poarta indiferent de ce se intampla in jurul nostru. Cand spui si actionezi abia atunci practici increderea in viata ta si atunci vezi si rezultatul increderii tale pentru ca Domnul vede ca l-ai crezut pe cuvant si El cu bucurie te ajuta si iti face dupa credinta ta. Cand increderea este partiala in Domnul  demonstram ca noi putem sa ne decurcam si fara El, apelam la ajutorul Lui doar cand nu putem noi rezolva problema. Eu cred ca il intristam pe Domnul in momentul care este Dumnezeul rezerva... doar daca avem nevoie de El ii oferim increderea noastra in momente cand noi nu putem rezolva singuri situatia. Copii sunt convinsi ca parinti sunt acolo pentru ei sa resolve problemele sa le implineasca dorintele nu pun la indoiala daca pot sau nu. Dumnezeu doreste sa fim ca si copii in increderea noastra in El sa nu ne indoim nici o clipa.

     O calitate care mie imi place mult la copii este iertarea pe care ei o ofera foarte usor fara nici o problema.

Am fost copil si de multe ori ma certam cu alti copii uneori ne bateam eram suparati, uneori spuneam, , nu ma mai joc cu tine niciodata, , sau alte ori, , nu mai suntem prieteni, , Imi aduc aminte de prietena din copilarie, casele bunicilor nostri erau lipite una de cealalta si cand eu cu prietena mea ne certam trageam o linie pe trotuar unde erau lipite casele si nu aveam voie sa trecem una la cealata pe trotuar cat timp eram suparate una pe cealalta. Partea buna este ca supararea noastra dura cateva minute si iar ne jucam ca si cum nu ne-am fi suparat una pe cealalta, uitam totul asa repede si am vazut ca toti copii procedeaza la fel.

   Cu oameni mari e diferit se cearta repede si se impaca foarte greu …din cauza argumentelor pe care le au amandoi si chiar daca se iarta nu se uita uni pe alti si isi amintesc mereu. Cred ca Dumnezeu nu are nevoie in Cerul Lui de oameni care se cearta si nu se impaca, nu vor sa se smereasca si sa ceara iertare celui cu care sa certat indiferent daca este el vinovat sau cealalta persoana. Asa ne invata Matei in Epistola lui; Matei 5:23-24, , Asa ca, daca iti aduci darul la altar si acolo iti aduci aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, lasa-ti darul acolo inaintea altarului si du-te intai de impaca-te cu fratele tau; apoi adu-ti darul, , Bazat pe acest verset noi avem datoria sa rezolvam problema nu cealalta persoana, trebuie sa fim primi care facem pasul spre iertare. Este foarte important sa oferim iertare tuturor celor care ne gresesc pentru ca nu putem sta la Masa Domnului cu problema nerezolvata si nu poti avea propasire si nici nu cresti spiritual. Interesant unui copil nu-I este greu sa fie din nou prieten cu copilul cu care sa certat, il iarta repede si sunt prieteni din nou, acest lucru vrea Domnul sa-l invatam de la copii. Am experimentat acest lucru in viata mea iertarea, au fost cateva situati care sau repetat discutii cu o persoana si cearta se intampla sa fie in saptamana cand urma sa fie Cina Domnului si de fiecare data eram nevoita sa mi cer iertare de la persoana cu care am avut discutia ca sa pot lua Cina. Prima data a fost mai greu pana m-am smerit eu inaintea ei sa I cer iertare dupa aceea a fost usor oricecate ori au mai fost situati similare in care a fost nevoie sa rezolv problema suparari.

  Matei in versetul 4 spune, , oricine se va smeri “  fiecare dintre noi avem situatii in viata cand este nevoie sa ne smerim, smerenia conduce spre inaltare si Matei spune ca inaltarea nu este numai aici pe pamanta ci si in cer, , De aceea, oricine  se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor ‘’ Matei 18:4

  FII VESEL INCREZATOR IERTATOR  in  ANUL NOU
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 24
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni