Buzele înțelepte sunt un lucru scump
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 12/02/2021
    12345678910 0/10 X

           

     Viața pe acest pământ nu este ușoara trebuie să lupți în fiecare zi cu tine însuți ca să fii mai bun, mai de folos celor din jur și tot mai plăcut lui Dumnezeu.

 

Uni sunt mai puternici alti mai slabi, dar toti avem nevoie de o vorba bună de incurajare de apreciera celor din jur. Chiar și cei mai puternici oameni au nevoie de încurajare pentru că toți oameni trec  prin momente mai puțin bune și atunci au nevoie de o încurajare din partea celor din jur.

 

   Solomon spune în Proverbe 25:11, , Un cuvânt spus la vremea potrivită, este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint, , Încurajarea, vorba buna pe care o spui apropelui echivalează cu aurul, este ceva de foarte mare valoare pentru el, ar putea chiar să-i schimbe viața.

 

 În adolescență fratele meu mai mare m-a încurajat mult, multe lucruri bune m-a încurajat să le fac, acestea m-au ajutat în viață. Am văzut cât de important este ca cineva să-ți spună, , tu poți, ,

 

   Când am intrat în lucrarea cu copii am practicat acest lucru și am văzut că dă roade bune. Uni copii sunt mai neincrezători în ei pentru că în familie nu sunt încurajați, cu căt îi încurajezi mai mult cu atât au un progres mai mare în a fi altfel parcă înfloresc nu-i mai recunoști.

 

  Tot Solomon spune în Proverbe 10:11a, , Gura celui neprihănit este un izvor de viață, , deci prin cuvintele tale poți transmite viață celor din jururl tău. Atunci când cineva a făcut un lucru bun apreciaza.

 

  Suntem așa de săraci în cuvinte de apreciere pentru cei ce au făcut un lucru bun, nu le spunem de multe ori din invidie ne este temă să nu cumva să fie mai apreciat decâ noi. Trăim vremuri în care ne concentrăm foarte mult atenția asupra noastră pe propria persoana, tot ce ne înconjoară ne face să fim tot mai egoiști, ne închidem tot mai mult în noi înșine.

 

  Este ușor să spui cuvinte de apreciere celor pe care-i iubești dar nu tot la fel este cu cei pe care nu prea îi ai la inimă. Dacă ne facem un obicei din a spune cuvinte de încurajare celor din jur și prima dată începem cu cei dragi nouă, după ce vom practica un timp cu ei ne vom obișnui în a încuraja și aprecia. .

 

    Aunci ne va fi ușor să încurajăm pe toți oameni și să-i apreciem pentru că un om neprihănit asta face, , Buzele celui neprihănit înviorează pe mulți oameni, , Proverbe10:21

 

  Neprihănirea noastra nu stă doar în felul cum ne îmbrăcăm, cât de des mergem la biserică sau ceea ce facem pentru Dumnezeu.

 

Neprihanirea trebuie sa se vada și în felul cum ne raportăm la cei din jur cât de mult ne pasă de ei cât de mult ne susținem uni pe alți cât ne ridicăm uni pe alți în călătoria noastră spre cer.

 

 

 

ÎNCURAJEAZĂ, APRECIAZA înviorează pe mulți

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 409
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni