Ascultarea face mai mult dect jertfele
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 02/09/2020
    12345678910 0/10 X

Ascultare este dușmanul celor mici și celor mari, este ceva cu care ne confruntăm toți.

 

Până când am ajuns să înțeleg cât de important este să asculți, nu am realizat că de fapt toți din jur meu se confruntă cu ceea ce mă confunt eu. Personal am realizat de alungul viețîi că dacă ascultăm în unele situațîi, de multe ori aș fi câștigat mult mai mult decât dacă nu am ascultat.

 

   Lucrând cu copii am văzut că chiar dacă de foarte mici încerci să I înveți pe copii ascultarea tot nu învață așa cum trebuie, de aceea întră că și tineri într-o mulțime de probleme. De multe ori auzi tineri spunând, , dacă ascultăm de părinți, nu mi se întâmplă acest lucru, ,

 

Reflectând asupra ascultări am realizat că ea are uneori un preț  foarte mare alteori mai mic depinde de noi. În Vechiul Testament o jertfă avea diferite prețuri ex dacă jertfă era un vițel sau taur prețul era mare în schimb dacă era o turturică sau un porumbel prețul era mic.

 

  În 1 Samuel: 15-22 spune, , Ascultarea face mai mult decât jertfele, , sunt momente în care, , să asculți valorează mai mult decât un vițel, , Samule îi pune în față lui Saul un cantar pe un taler pune jertfele (boii și oile pe care Dumnezeu îi spuse să le nimicească dar el nu le-a nimicit) și pe celălalt taler ascultarea de Dumnezeu. Pentru Saul a fost greu să asculte așa cum este și pentru noi de multe ori dar neascultarea lui l-a costat cel mai mare preț pierderea tronului. După ce nu asculți și realizezi că ai greșit ai vrea să faci ceva în privința acastă dar e prea târziu nu mai poți îndrepta neascultarea la fel cum a fost cu Saul i-a părut rău dar tronul a fost pierdut pentru totdeauna.

 

  Meditând mai adânc la ascultare am încercat să văd ce ne împiedică să o învățăm și să o aplicăm în viață noastră. Am realizat că ascultarea implică o doză mare de smerenie. Saul se credea destul de stăpân pe el și nu consideră că un împărat ar trebui să se smerasca și să asculte tot  ce zice Samuel. Într-o mare parte oameni care sunt ascultătorii  smeriți supuși celor care trebuie să ofere ascultare indiferent de poziția lor socială nu au problema când este nevoie să asculte o fac cu bucurie pentru că știu că este spre binele lor. În momentul în care asculți înseamnă că dai credibilitate celui de care trebuie să asculți, îl respecți prin ascultare ta. Dacă este nevoie să asculți de părinți sau de profesor ori șeful de la muncă, soția de soț, soțul de soție, de pastor etc indifferent de cine este nevoie să ascultăm să o facem cu bucurie.

 

   Avem un exemplu măreț de ascultare în Isus  versurile unei cântări spune, , Crucea-I ASCULTAREA  Domnului Isus, Cea mai înalta JERTFĂ care s-a adus, , Vedem în Isus un model de ascultare supremă, chiar dacă a fost greu a fost ispitit să renunțe în a ascultă să meargă până la capăt moarte pe cruce, El a ales să asculte de Tată. De multe ori ascutarea cere renunțare la ține în favoarea celui de lângă ține. Alte ori poate ascultarea costă e nevoie de cheltuiala financiară. Ascultarea poate cere din timpul tău. Ascultarea necesită uneori jertfă personală( biserica sau familia, un prieten te roagă să-l  susții în zi de post pentru o cauza). Mai este o persoană importantă de care trebuie să ascultăm avem așa mult de câștigat și suntem feriți de așa multe rele dacă I ascultăm vocea, această persoană este Duhul Sfânt. De multe ori Duhul Sfânt ne șoptește, , nu te duce acolo, , nu face lucrul acela, , nu te împrieteni cu persoană aceea, , noi ignorăm și întrăm în tot felul de probleme și apoi realizăm că dacă ascultăm putem să nu avem acele probleme.

 

  Firea noastră pământească în nici o etapă de viață nu vrea să se supună este într-o continuă stare de răzvrătire. Când ești copil nu asculți pentru că așa sunt copii în general mai rebeli când cresc mai mari au impresia că nu trebuie să asculte pentru că ei au idei mai bune și mai actuale nu învechite că și a părinților. După ce devii adult și imbatrnesti credem că știm totul și nu ne place să ne supunem nimănui cu atât să ascultăm.

 

   Ascultarea în nici o etapă din viață nu este plăcut de urmat. Biblia ne spune că neascultarea este un păcat 1Samuel 15:23, , Căci neascultarea este tot atât de vinovată că ghicirea și împotrivirea nu este mai puțîn vinovată decât închinarea la idoli… Când nu ascultăm înseamnă că pacatuim, acest lucru de multe ori are consecințe negative și ne întrebăm de ce ni s-a întâmplat lucru respectiv? În Efeseni 6:1-3 avem o porunca însoțită de o fagduinta legat de ascultare, , Copii ascultați în Domnul de părinți voștri …că să fii fericit și să trăiești multă vreme pe pământ, , Dacă din pruncie înțeleg copii importantă ascultării …la școală nu vor avea probleme cu ascultarea de profesori, mai târziu de șefii de la muncă, apoi în familie de biserica vor fi binecuvântați și fericiți ori unde vor fi.

 

 

 

  ASCULTĂ  că să fii FERICIT

  

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1024
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni