Ai credinta?
Autor: Elvis Paunovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Credință
Resursa adaugata de elvispaunovici in 26/06/2016
    12345678910 0/10 X

Ai credinta?

Marcu 4:35-41 Apoi le-a zis: „Pentru ce sunteţi aşa de fricoşi? Tot n-aveţi credinţă?”

I.   Credinta care iti ofera.

II.  Credinta care mantuie.

III. Credinta zadarnica

 

1.  „Nu voi duce lipsa de nimic”- Psalmul 23:1

  O propozitie destul de absurda pentru unii. In lume sunt razboaie, refugiatii au plecat din tara lor datorita foametei, razboiului, vedem peste tot multime de oameni saraci, cersetori, ne plangem ca suntem tot mai saraci, ba chiar ca luam parte la „Criza mondiala”, oare nu ne mintim singuri?

  Cum pot sa spun ca ne mintim? Simplu, nu ne dorim fiecare dintre noi sa fim cat mai bogati? , sa avem cat mai mult?, nu iubim noi bani?, cum putem sa avem ceva, atata timp cat noi nu credem ca Dumnezeu ne poate oferi tot ceea ce ne trebuie?, Nu vi s-a intamplat niciodata sa cautati un lucru, sa „rasturnati” toata casa pentru a-l gasi si cu toate acestea l-ati gasit altadata din intamplare? Despre asta vreau sa va spun, atata timp cat vom cauta bogatia acestei lumi si nu il vom cauta pe Dumnezeu nu vom gasi niciodata ceea ce ne trebuie, doar atunci cand ne indreptam cautarea catre Dumnezeu, iar lucrurile materiale ne vor fi oferite „din intamplare”.

  In Evrei 13:5 avem incredintarea ca Dumnezeu nu ne paraseste nicioadata de aceea nu trebuie sa fim iubitori de bani si sa nu cautam bogatiile acestei lumi: Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Dumnezeu nu ne-a parasit niciodata, din pacate noi l-am parasit de nenumarate ori.

  Daca ne punem increderea in  Dumnezeu ca El este pastorul nostru, cu siguranta nu vom duce lipsa de nimic. Cum sa nu credem acest lucru,cand avem exemplu clar in Biblie cum Dumnezeu a hranit aproximativ 5000 de oameni doar cu 5 paini si 2 pesti, cum sa nu credem cand tot ce primim este din mana Lui, avem de mancare pentru intreaga zi si avem cu ce ne imbraca,  iar Scriptura ne spune ca aceste lucruri sunt tot ceea ce ne trebuie, Matei 6:25-34, iar eu cred cu toata inima ca nu avem nevoie de altceva mai mult pentru a trai in viata aceasta.

  Noi niciodata nu vom duce lipsa de nimic atata timp cat il vom cauta pe Dumnezeu din doata inima si vom trai dupa voia Lui:Psalmii: Am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi* pâinea. Dumnezeu ne cheama la sfintenie si ne asigura ca niciodata nu vom ajunge sa cersim painea noastra cea de toate zilele. De ce sunt in lume o gramada de cersetori, de oameni saraci? Pentru ca ei nu-L cauta pe Dumnezeu si nu cred ca Dumnezeu poate oferi fiecaruia tot ce are nevoie.

  „Nu voi duce lipsa de nimic” este o afirmatie a unui crestin care crede din toata inima in Dumnezeu si are o credinta nezguduita, Dumnezeu poate faca ca noi sa nu ducem lipsa de nimic, traieste dupa voia Lui si ai credinta.

2.  „Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai.” Luca 23:42,43

  Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Niciunul dintre noi nu putem spune ca suntem fara pacat, insa pacatul nostru poate fi iertat. Dumnezeu ne-a iubit atat de mult incat a trimis singurul Sau copil sa moara pentru noi pentru a fi iertati si curatati prin sangele Domnului Isus desi stia ca suntem pacatosi si stia ca il vom parasi de multe ori pacatuind impotriva Lui acest lucru nu L-a impiedicat sa plateasca cel mai mare „pret” pentru noi.

  Dumnezeu vrea sa ne mantuiasca, a aratat acest lucru, noi trebuie doar sa credem, sa credem ca Domnul Isus a murit pentru ca noi sa fim curatiti de pacat prin sangele scump al lui Fiului Celui Sfant.

  Credinta poate mantui si Dumnezeu nu tine seama de pacatele tale care le-ai facut in trecut , El vrea doar sa crezi si sa nu mai pacatuiesti,  un exemplu ca Dumnezeu iarta pacatele din trecut este unul dintre talhari. A crezut ca Domnul Isus este trimis de Tatal si este rascumparatorul nostru, chiar in acel moment cand si-a marturisit credinta a fost mantuit si a fost asigurat de locul pe care il are in Imparatia lui Dumnezeu

  Un alt exemplu cand pacatele au fost iertate prin credinta este atunci cand Domnul Isus a vindecat un slabanog. Marcu 2:5 Când le-a văzut Isus credinţa, a zis slăbănogului: „Fiule, păcatele îţi sunt iertate!” acesti oameni care l-au adus pe slabanog, cat si slabanogul aveau o credinta atat de puternica incat au fost in stare sa-l aduca pe slabanog prin orice mijloc la Dumnezeu, acestia aducandu-l prin acoperisul casei, pentru ca erau siguri ca Isus Hristos il poate vindeca, iar Domnul Isus a facut lucrul acesta.

  Deci daca suntem credinciosi si credem in Dumnezeu, si ca Domnul Isus a murit pe cruce inviand a treia zi pentru ca noi sa fim iertati si sa avem dovada ca exista invierea din morti prin care si noi vom trece in Ziua Judecatii, Dumnezeu ne iarta pacatele si prin credinta noastra putem avea mantuirea sufletelor noastre, vom putea avea viata vesnica , acesta fiind scopul vietii pe pamant, sa ne pregatim sa ajuncem in Imparatia lui Dumnezeu ... Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii

3.  „...credinţa fără fapte este zadarnică?” Iacov 2:20

  Lumea e plina de credinciosi, crestinismul este cea mai raspandita relige, in lume sunt aproximativ 2.223 miliarde de crestini, asta insemnand undeva la 33% din populatia lumii, un numar urias am putea spune, insa cati dintre toti acesti oameni nu au o credinta zadarnica?

  Dupa cum este scris in Iacov 2:20 credinta zadarnica este cea fara fapte, o asemenea credinta nu este placuta lui Dumnezeu, iar prin aceasta credinta nu vom primi nici mantuirea nici binecuvantarile Tatalui.

  Daca afirmam credinta noastra in Dumnezeu, acest lucru trebuie sa se vada si prin trairea noastra, nu avem cum sa spunem ca suntem credinciosi atata timp cat noi nu suntem in stare sa ajutam oamenii ori de cate ori ne cere cineva ajutorul, barfim, judecam pe toata lumea, ne credem mai presus de toti, nu cercetam pe vaduva si pe orfan in necazurile lor(aceasta fiind religia adevarata ). Cum putem spune ca noi credem in Dumnezeu cand el ne invata sa nu facem aceste lucruri, iar noi nici ca-L bagam in seama, si tocmai aceste lucruri le facem?

In Evrei 6:7-10 ne este prezentat in mod metaforic ce trebuie sa facem noi ca sa aratam ca nu avem o credinta zadanica

 Când un pământ este adăpat de ploaia care cade adesea pe el şi rodeşte o iarbă folositoare celor pentru care este lucrat, capătă binecuvântare de la Dumnezeu.

 Dar, dacă aduce spini şi mărăcini, este lepădat şi aproape să fie blestemat şi sfârşeşte prin a i se pune foc.

 Măcar că vorbim astfel, preaiubiţilor, totuşi de la voi aşteptăm lucruri mai bune şi care însoţesc mântuirea.

 Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui, voi, care aţi ajutorat şi ajutoraţi pe sfinţi.

  De aceea, faptele noastre sa fie folositoare oamenilor ca prin noi lumea sa vada pe Isus Hristos, faptele noastre sa nu fie ca niste „spini si maracini” pentru lumea aceasta, si cu siguranta Dumnezeu va rasplati fiecaruia pentru o credinta impletita cu fapte dupa voia Lui.

 Va indemn sa avem o credinta nezguduita in Dumnezeu si faptele noastre sa arate lucrul acesta.

 „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4658
  • Export PDF: 7
Opțiuni