Când un iubitor de bine se gândește la rău
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de emasuciu in 13/06/2022
    12345678910 0/10 X
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

 

Haideți să ne rugăm. Tată te rog ajută-ne să înțelegem natura și varietățile răului în lume. Îți cer să ne îngădui să fim mâhniți de prezența răului în noi și în lume. Ajută-ne să prețuim Evanghelia care este singura ce ne poate elibera de puterea răului și efectele blestemului. Ajută-ne să-i căutăm pe cei pierduți și să ne păzim de rău. Mă rog ca unul dintre efectele acestui mesaj să fie „vaccinarea“ împotriva răului ca să nu murim infectați de „bolile“ acestea. Mă rog în Numele lui Isus. Amin.

 

Una dintre marile binecuvântări de a avea o biserică saturată de Biblie, cu liderii și membrii umpluți de Scripturi, este că idei contrare, în juxtapunere sunt aduse împreună, iar ideile de conflict în mintea oamenilor plini de Biblie, ideile acestea ne împiedică să fim superficiali sau să privim lucrurile doar dintr-un punct de vedere. De exemplu, o persoană superficială, care privește lucrurile în mod simplificat și doar dintr-o perspectivă, ar putea vedea pe cineva care se enervează, o atitudine păcătoasă într-un grup de oameni, și să tragă imediat concluzia că persoana aceea nervoasă, nu poate fi o persoană cu compasiune, nu poate avea empatie, nu poate plânge cu cei ce plâng, pentru că este o persoană nervoasă. O persoană umplută de Biblie, nu va ajunge la concluzia aceasta. De prea multe ori în experiența ei în Cuvântul lui Dumnezeu, anumite lucruri s-au unit, idei care alungă gândirea respectivă pentru totdeauna.

 

De exemplu Marcu 3:5 spune: “Atunci, rotindu-Și privirile cu mânie peste ei și mâhnit de împietrirea inimii lor.” Deci dacă credeai că nu se poate să simți mânie într-un suflet sfânt, și să ai inima zdrobită de mâhnire, gândirea aceasta dispare! Atunci când ai mintea îmbibată de Biblie. Este unul dintre cele mai minunate lucruri când sunteți oameni plini de Biblie. Juxtapunerea contradicțiilor, oameni opuși care se întâlnesc din nou și din nou în Biblie, ne dezbracă de simplitatea noastră și ne face să fim mai complecși, mai ca Dumnezeu și sfințenia Lui. Care se mânie pe cei răi toată ziua și se poate mâhni. Zi după zi, săptămână după săptămână, an după an, mințile și inimile saturate de Biblie sunt formate de juxtapuneri adânci și minunate din Scripturi. Un popor poate fi format când instinctele și gândirea sunt la fel de adânci ca și Biblia. Atunci când răspunsul lor la situații este la fel de neînțeles ca în Scripturi, când ne apropiem tot mai mult de gândul lui Cristos.

 

2 Timotei 3:1-13. Este un text predominant trist și neplăcut. În versetele 1:5 este o listă cu nouăsprezece caracteristici ale oamenilor urâți. În versetele 6-9 descrie cum oamenii aceștia se strecoară în case și amăgesc femeile, iar apoi arată cum lucrurile au fost în felul acesta de secole. Iar apoi în versetele 10-13 descrie prețul pentru a fi credincios într-o cultură de genul acesta. Este foarte trist și nu este tipul de text pe care l-aș alege pentru predicat. De aceea este foarte bine să predici din toată cartea, fără a ocoli anumite pasaje. Nouăsprezece trăsături morale urâte, distorsionate și există o listă mai lungă în Romani 1:29-39. Este acesta același Pavel care a spus: “tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, orice virtute sau lucru vrednic de laudă, acestea să vă preocupe?” Nu aceste lucruri! Atunci de ce ni le-ai enumerat? Bine ați venit în Biblie! Aceasta este viața, aceasta este realitatea. Acestea sunt complexitățile unui suflet sfânt și gândurile lui Dumnezeu Cel atotputernic. Iubesc cartea aceasta. Are puterea de a vă transforma într-o persoană de neexplicat. Este atât de minunată! Bineînțeles orice suflet sfânt, preferă să poposească mult și bine asupra frumuseții sfințeniei, decât asupra urâțeniei imoralității. Dar sufletul saturat de Biblie știe că există răul și am face bine să nu fim ignoranți cu privire la natura lui. În primul rând răul pe care îl vedem când privim în oglindă și apoi răul prezentat de mass media.

 

Deci începe în versetul 1 “Să știți,” voi toți cei care iubiți frumosul. Sunt lucruri pe care iubitorii de frumos, oamenii îmbibați de Scripturi trebuie să le cunoască despre urâțenia aceasta. Despre urâțenia morală. Observ cel puțin șase lucruri pe care vrea să le știm despre rău.

1. Timpul răului.

2. Severitatea răului.

3. Specificul răului.

4. Infiltrarea răului.

5. Limita răului.

6. Alternativele răului.

 

Acestea sunt lucrurile pe care le observ în textul acesta și acesta este mesajul meu. 1. Timpul răului. Versetul 1 “Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori,” și aici urmează cele nouăsprezece murdării care distrug mintea, nouăsprezece declarații ale imoralității. Pavel crede că va fi o intensificare a răului în zilele din urmă. “Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă unii se vor lepăda de credință și vor lua seama la duhuri înșelătoare și învățăturile demonilor.” Apostolul Petru spune că “în zilele din urmă vor veni batjocoritori.” Iuda spune că “în vremea din urmă vor fi batjocoritori care vor trăi după poftele lor nelegiuite!” Toți sunt de acord că în vremurile din urmă lucrurile vor merge mai rău și de asemenea sunt de acord că suntem în vremurile din urmă și am fost de când a venit Isus în lume. Știți lucrul acesta. Venirea lui Mesia și Împărăția care este aproape a fost începutul sfârșitului. 1 Ioan 2:18 “Copilașilor, este ceasul pe de urmă.” Evrei 1:2 “la sfârșitul acestor zile Dumnezeu ne-a vorbit prin Fiul.” 1 Petru 1:20 “El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii, dar a fost arătat la sfârșitul vremurile pentru voi.”

 

Deci trăim și am trăit de două mii de ani în vremurile din urmă. Și răul care caracterizează vremurile din urmă, a crescut și s-a intensificat din nou și din nou cum spune Ioan că sunt mulți anticriști în lume. Și cum se apropie sfârșitul sfârșitului, va fi mai rău. Este subânțeles din învățăturile acestea. Cum sfârșitul se întunecă tot mai mult, lucrurile acestea se petrec când oamenii lui Dumnezeu experimentează un devotament tot mai profund și arzător față de Isus. Altfel, nu ar supraviețui. Și nu ar putea duce marea trimitere la capăt, împotriva acestei opoziții criminale. Vor fi martirizați de bunăvoie. Cel mai frumos lucru moral pe care l-ați putea vedea vreodată în mijlocul urâțeniei.

 

Asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenți să nu presupunem două lucruri.

1. Să nu presupunem că degenerarea culturii la sfârșitul vremurilor se datorează eșecului bisericii de a fi sfântă. Aud lucrul acesta tot timpul și nu este adevărat! Nu există nici o promisiune în Biblie că sfințirea bisericii garantează transformarea culturii. Nici o promisiune! Nu gândiți în felul acesta. Există motive pentru care să fim sfinți ca biserică, și nu este nici o garanție că succesul nostru ar putea transforma cultura. Nici o garanție! Lucrurile vor merge în direcția greșită. Acesta este primul avertisment, iar al doilea este aproape în cealaltă direcție.

2. Trebuie să fim atenți să nu presupunem că zilele noastre sunt ultimele zile de la sfârșit. Cum puteți știi? Nu știți! Nu ar trebui să știți și Biblia spune că nu puteți știi! S-ar putea ca Dumnezeu cel atotputernic în îndurarea și providența Lui are o mare trezire în viitor pentru biserică! Și o trezire glorioasă pentru lume! Iar apoi peste cinci sute de ani experimentăm sfârșitul sfârșitului și întunericul. Nu știu! Atunci cum te rogi și cum evanghelizezi? Nu suntem de acord cu întunericul. Vă rog, nu suntem de acord cu întunericul. Luptăm împotriva întunericului, Îl predicăm pe Cristos Lumina lumii. Ne rugăm pentru trezire și transformare în biserică și pentru renașterea poporului Său și pentru lume.

 

1. Timpul răului și 2. severitatea răului în versetul 1. “Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.” Este o traducere destul de slabă, iar expresia aceasta “vremuri grele” mai este folosită într-un alt loc în Noul Testament. Matei 8:28 care vorbește despre îndrăciții din Gadara în felul acesta: “doi demonizați care ieșeau din morminte. Erau atât de înfricoșători, încât nimeni nu mai putea trece pe drumul acela.” De aceea prefer să traduc versetul 1 așa: “să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri înfricoșătoare.” Mi se pare că sună mai aproape de semnificația intenționată. Ce înseamnă vremuri grele? Nu pot porni mașina? În alte cuvinte, nu va fi doar greu să vedem răul, nu va mâhni doar mințile sfinte, ci va fi violent și uneori înfricoșător. Iar creștinii nu ar trebui să fie surprinși. Înfricoșător fizic și verbal. Aceasta înseamnă, printre alte lucruri că bucuria invincibilă a creștinilor, datorită lucrării lui Cristos, prin iertarea păcatelor, împăcarea cu Tatăl și siguranța absolută că vom ajunge în final în rai, în bucurie deplină în prezența Lui. Bucuria invincibilă a creștinilor nu trebuie să depindă de absența imoralității. Înțelegeți lucrul acesta? Bucuria noastră nu trebuie să depindă de absența urâțeniei imoralității în cultură. Nu ar trebuie nici să depindă de absența pericolului, a pericolului fizic. Altfel juxtapunerea bucuriei și a pericolului prezente peste tot în Noul Testament nu ar mai avea nici un sens.

 

O, vorbesc în dreptul meu, o, cât de ușor este să ne plângem de milă că micuțul nostru “colț de rai” pe pământ devine un iad. Micuța noastră Americă, micuța ta familie și casa la lac... Am crezut că-mi pot crea un paradis. Nicăieri în Biblie nu ni s-a promis vreodată că pământul ar putea fi raiul nostru, înainte de venirea lui Cristos și domnia Lui. Iar dacă vă pregătiți un paradis pe pământ, vă îndreptați spre o mare dezamăgire acum sau mai târziu. “Și ne lăudăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu.” Romani 5:2 “Căci cu nădejdea aceasta am fost mântuiți. Dar o nădejde care se vede nu mai este nădejde, căci cine nădăjduiește ceea ce se vede? În schimb, dacă nădăjduim ce nu vedem, așteptăm cu răbdare” Și nu doar cu răbdare, dar și cu o bucurie exaltantă și de nedescris. “Deși nu L-ați văzut, voi Îl iubiți, și credeți în El fără să-L vedeți și vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită.” În speranță, în speranță, când toate celelalte lucruri din jurul meu se prăbușesc, El este speranța mea statornică. Oameni buni, noi nu ne plângem de milă că America merge prost. Nu este a noastră! Noi nu suntem în mod principal cetățeni ai acestei țări. E un accident că v-ați născut aici, dar nu a fost la întâmplare că ați fost născuți din nou.

 

3. Specificul răului versetele 2-5 arată nouăsprezece exemple de oameni care vor popula pământul în vremurile din urmă. Adică acum și mai rău la sfârșitul sfârșitului. Ceea ce am să fac acum, vă încurajez să faceți și voi. Am să le citesc și după fiecare voi da un cuvânt sau o frază care să le explice. Ceea ce puteți face este să le scrieți și nu vreți să faceți prea des lucrul acesta pentru că este urât, dar există în Biblie textul acesta și este bun pentru noi după cum vaccinele sunt bune pentru noi. Încercați să le rescrieți și în felul acesta reușiți să pătrundeți mai adânc înțelesul lor.

 

Citesc versetul 2: “Căci oamenii vor fi iubitori de sine (narcisiști), iubitori de bani (materialiști), lăudăroși (atrăgând atenția asupra realizărilor lor), trufași (o părere mai mare de sine), hulitori (dorind să rănească în mod special în mod verbal), neascultători de părinți (având un duh rebel), nerecunoscători (crezând că au dreptul asupra lucrurilor pe care le primesc), fără evlavie (indiferența cu privire la valorile care Îl reflectă pe Isus).”

 

Versetul 3: “lipsiți de afecțiune (fără abilitatea de a simți compasiune și empatie), neînduplecați (nevrând să ierte), bârfitori (un mod diavolesc de a distorsiona ceea ce spun și fac alții, în mod conștient), neînfrânați (robi poftelor lor), neîmblânziți (morți față de orice tandrețe), neiubitori de bine (fără abilitatea de a vedea și de a gusta frumusețile morale).”

 

Versetul 4: “trădători (călcând promisiunile pentru propriul avantaj), nesăbuiți (dorind admirația altora pentru riscul pe care și-l asumă) îngâmfați (orbiți de preocuparea de sine și orbi față de frumusețea admirația altora), iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu (găsind mai multă satisfacție în plăcerile fizice decât în admirația divină),”

 

Versetul 5: “având o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea (folosind religia pentru câștig personal, fără a-L prețui pe Cristos mai presus de orice lucru).

 

Puteți vedea că Pavel știe că este în zilele din urmă pentru că începe lista aceasta în versetele 1 și 2 spunând că felul acesta de oameni vor veni în zilele din urmă și conclude în versetul 5 “Depărtează-te de asemenea oameni!” Deja existau oamenii aceștia! Vremurile acestea sunt aici! Îți spun că vor veni, deci ocolește-i pentru că sunt în biserica ta. Când spune “depărtează-te de asemenea oameni” știm că nu îi spune să nu vorbească vreodată cu ei, pentru că spune în capitolul 4:5 “fă-ți lucrarea de evanghelist” indiferent care este caracterul lor. Ceea ce vrea să spună este să nu petreacă timp cu ei, ca și cum n-ar exista nici o problemă. Aceasta este problema cu lumea. Suntem confortabili cu oamenii răi, cu filme murdare, cântece rele, și suntem pur și simplu confortabili. Și niciodată nu reușim să spunem: există o problemă în viața ta care te va distruge, pentru că nu distrăm cu ei. Nu cred că atitudinea aceasta se potrivește cu “depărtează-te de asemenea oameni!” Faptul că Pavel dă o listă atât de lungă de rele, arată că Pavel a văzut multe în viața lui, nu-i așa? Și s-a gândit mult la ele și la felul în care distrug sufletul uman. Și voi veți vedea multe și mulți ați experimentat deja. Vreau să vă gândiți în mod profund de unde vin lucrurile acestea. Vreau să înțelegeți și să vă mâhniți, vreau să vă rugați și să vă pese de oamenii în care se manifestă și vreau să prețuiți Evanghelia tot mai mult pentru că are puterea să vă salveze și vreau să urmăriți sfințirea cu toată inima.

 

4. Infiltrarea răului versetele 6-7 “Depărtează-te de asemenea oameni! Sunt printre ei unii care se strecoară prin case și le ademenesc pe femeile ușuratice, îngreunate de păcate și frământate de tot felul de pofte. Acestea, deși învață mereu, nu pot ajunge niciodată la cunoștința deplină a adevărului.” Conferința femeilor de anul trecut din iunie a fost istorică din diferite motive și multe dintre femei au participat. A fost istorică pentru că a fost reformată din punct de vedere teologic, a fost istorică pentru că a fost complementară, în loc să fie egalitară în înțelegerea felului în care bărbații și femeile se bucură de diferențele dintre ei. A fost istorică pentru că nu a fost pe teme ce le privesc pe femei, ci despre Dumnezeu pentru femei. Al patrulea motiv pentru care a fost istorică este pentru că patru mii de femei din jurul lumii au participat sub condițiile acestea și am fost entuziasmat să mă alătur și eu. Motivul pentru care este atât de importantă este datorită versetelor 6-7. Oamenii aceștia se strecoară și profită de slăbiciunea, vinovăția și poftele femeilor. Textul acesta sub nici un fel nu susține asemenea lucruri.

 

Textul acesta este o avertizare asurzitoare pentru biserici și conferințe să anunțe că nu este voia lui Dumnezeu ca femeile să fie slabe în discernământ. Discernământul din punct de vedere teologic, biblic, moral. Nu este voia lui Dumnezeu ca femeile să fie slabe în discernământul teologic, biblic și moral, pentru a fi ținta celor ce se strecoară. Nu este voia lui Dumnezeu să fie împovărate de păcate, nu este voia lui Dumnezeu să fie purtate de ici-colo de pofte. Nu este voia lui Dumnezeu să fie vulnerabile acestor erori morale și teologice, în fața acestor oameni care îi vânează pe cei mai slabi.

 

Se pare că în cazul acesta exista vulnerabilitatea aceasta în biserica lui Timotei. Femeile erau vulnerabile în mod special și vă puteți imagina toate motivele care contribuiau având în vedere cultura, educația și alte lucruri în zilele acelea. Scopul este nu să încurajăm lucrul acesta, ci să știm că răul este subtil. Se strecoară înspre cei slabi, femei, bărbați și copii. Răul nu merge împotriva celor mai tari femei bărbați și copii, ci ochește persoana cu cel mai puțin discernământ. Se întâmplă că erau multe femei vulnerabile în felul acesta în biserica lui Timotei și mă bucur că datorită lucrărilor extraordinare în biserica noastră și datorită unor femei extraordinare, nu este la fel în locul acesta. Dar ar fi greșit să nu vorbesc despre textul acesta. Scopul bisericii este să ridice femei, bărbați și copii puternici în Cuvântul lui Dumnezeu! Să fiți saturați de Cuvântul lui Dumnezeu pentru ca atunci femeile și bărbații să poată face față sălbăticiei diavolului. Femei și bărbați care nu se joacă cu toate lucrurile noi ce apar pe internet fără a putea ajunge la concluzii solide și de nezguduit. Nu vom forma astfel de femei în biserica noastră, sau bărbați sau copii. Să spunem clar și răspicat că viziunea complementară biblică pentru femei și bărbați și rolurile lor diferite, în biserica Bethlehem și la conferința femeilor, și bărbații și femeile trebuie să fie adânc înrădăcinată în doctrina biblică. “Veți cunoaște Adevărul, și Adevărul vă va face liberi.” Veți fi eliberați de un discernământ slab, prin Biblie, eliberați de povara păcatului prin Evanghelie, eliberați de atracția poftelor prin puterea Duhului Sfânt. Femei eliberate!

 

5. Limitele răului. Versetele 8-9 “După cum Iane și Iambre i s-au împotrivit lui Moise, tot așa și oamenii aceștia (oamenii care se strecoară) se împotrivesc adevărului, ca unii care sunt stricați la minte și au o credință de osândit. Dar nu vor înainta prea mult căci nebunia lor va fi văzută de toți, cum a fost și a celor doi.” Cred că asta înseamnă că cei care sunt creștini adevărați nu vor fi păcăliți de oponenții care se infiltrează pe durată lungă de timp. Creștinii adevărați nu vor fi amăgiți prea mult timp de oponenții adevărului. Iane și Iambre, numele acestea nu sunt pomenite nicăieri altundeva în Biblie, ci sunt din Talmudul evreiesc tradițional și îi reprezintă pe cei doi magicieni care s-au împotrivit lui Moise. Vă amintiți Exodul 7:11? Moise a venit și a transformat apa în sânge și ei au făcut același lucru. Moise și-a aruncat toiagul la pământ și ei au făcut la fel. De trei ori, în timpul celor zece plăgi au făcut același lucru, iar apoi n-au mai putut face nimic. Aceasta este ideea aici. Nu au ajuns prea departe. Au reușit trei din zece. Iar apoi au fost expuși cu magia lor satanică, împotriva puterii lui Dumnezeu prin mâna lui Moise. Aceeași analogie este între învățătorii aceștia falși care au unele lucruri pe care să le prezinte, au “o formă de evlavie.” Poate erau în stare să facă minuni. Dar cei ce sunt plini de Biblie, știu cum să discearnă și oamenii aceia nu vor ajunge prea departe. Vor ajunge departe cu lumea, în sensul pământesc, dar nu cu rămășița și cu cei care sunt ai Lui. Dumnezeu dă discernământ oamenilor Lui.

 

6. Alternativa răului. Versetele 10-13, vestea bună, o veste grea, dar este o veste bună. “Tu însă ai urmat cu credincioșie învățătura mea, purtarea mea, hotărârea mea, credința mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, stăruința mea, prigonirile și suferințele care au venit peste mine în Antiohia, în Iconium și în Listra. Știi ce prigoniri am îndurat, dar din toate m-a izbăvit Domnul. De altfel, toți cei ce vor să trăiască evlavios în Hristos Isus vor fi prigoniți. Dar oamenii răi și înșelători vor înainta și mai mult în rău, îi vor amăgi pe alții și se vor amăgi și pe ei înșiși.” Care este alternativa răului? Alternativa este suferința evlavioasă și eliberarea lui Dumnezeu. Dacă vreți să vă alăturați răului, puteți evita suferința dar dacă alegeți să fiți oameni alternativi culturii veți plăti un preț. Aceasta este prima alternativă- suferința evlavioasă. Iar a doua alternativă este eliberare divină. Timotei, ai văzut prigonirile mele, ai urmat viața mea, ai văzut suferințele mele și îți spun Timotei, că având un astfel de rău în lume, oricine, nu doar eu, oricine ia o poziție pentru sfințenie, care caută să trăiască o viață curată, în dragoste în sfințire, care îi salvează pe cei ce pier, va fi persecutat. Toți, nu doar apostolii. Dacă trăiesc în felul acesta.

 

Versetul 12 “De altfel, toți cei ce vor să trăiască evlavios în Hristos Isus vor fi prigoniți.” Este reflexul răului care îi înconjoară și ura împotriva sfințeniei. Creștinilor, nu credeți că este ciudat și să știți că va veni dacă nu experimentați deja persecuție. Pavel spune, amintiți-vă dragostea mea, răbdarea și credincioșia și imitați-mă pe mine. În ultimu rând, de unde vine puterea aceasta de a susține ceea ce este drept, pur, bun, și sfânt? Să mi se întâmple orice mi se va întâmpla, la lucru sau în familie. De unde vine puterea aceasta? Cred că Pavel răspunde în ce privește confidența răscumpărării de orice rău, plătită cu sânge.

 

Haideți să citim versetul 11 din nou la final: “Știi ce prigoniri am îndurat, dar din toate m-a izbăvit Domnul.” Nu poate însemna că Dumnezeu nu a îngăduit să sufere. Pentru că a spus “ai văzut prigonirile și suferințele mele.” Vă aduceți aminte ce s-a întâmplat în Listra? A fost împroșcat cu pietre, atât de grav încât au crezut că murise. Izbăvirea nu a inclus eliminarea împroșcării cu pietre. Dar poate vă gândiți că trăise și nu murise. Scrie scrisoarea aceasta, deci a fost izbăvit! Viața lui fizică a fost salvată. La aceasta se referă? Probabil, dar nu cred. Cred că vrea să spună că Dumnezeu a fost lângă el, nu l-a părăsit niciodată, mi-a păstrat credința în așa fel încât încă umblu cu El și nu am renunțat la Dumnezeu. M-a pus pe cărarea care duce la Împărăția cerului și prin har voi ajunge acolo. Niciodată nu mă v-a părăsi. Îmi va izbăvi credința de orice opoziție. Mă va păzi de apostazie. Mă va păzi să nu-mi distrug viața renunțând la Cristos din cauza suferințelor mele. De ce cred că asta vrea să spună? În loc să cred că se referă la viața lui izbăvită din toate acele pericole.

 

Haideți să mergem în capitolul 4 și vom încheia cu aceste două versete. Versete prețioase din care am predicat la sfârșitul primului meu an la Bethlehem, în urmă cu 31 de ani. Am adoptat versetele acestea pentru mine atunci și continui să prețuiesc versetele acestea. Începând din versetul 17 din capitolul 4. “Însă Domnul a fost alături de mine și m-a întărit- pentru ca prin mine propovăduirea să ajungă la plinătate și s-o audă toate neamurile- și astfel am fost izbăvit (cuvântul acesta din nou) din gura leului.” Ar putea fi în coliseum, ar putea fi Satan. “Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău și mă va mântui, ca să ajung în Împărăția Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin!” În alte cuvinte, toți copiii lui Dumnezeu care au îndurat persecuție datorită poziției lor față de sfințenie, vor fi izbăviți. Izbăvirea finală este intrarea în Împărăția cerească. Când Pavel a fost omorât în Roma, a fost în final izbăvit pentru Împărăția cerească. Când Pavel a fost omorât în final, în coloseum, la Roma, Dumnezeu l-a izbăvit pentru Împărăția Lui cerească. Nu a mers în iad și nu a tăgăduit credința. Vă promit, bazat pe autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu, că dacă țineți credința în Mântuitorul vostru crucificat și înviat, Isus Cristos, veți fi izbăviți de orice rău în lumea aceasta. Credința voastră va fi izbăvită, sufletul vostru va fi izbăvit. De multe ori, trupul vostru va fi izbăvit. Dar în final când trupul vostru nu mai este salvat, veți fi izbăviți.

 

Steagul care flutură asupra vieții voastre, Steagul acesta, Dumnezeul vostru vă va izbăvi din orice rău. Și vă va duce în siguranță în Împărăția Lui cerească. Iar când lucrul acesta se va împlini, știți ce vom spune cu bucurie printre alte lucruri? Vom spune rămas bun răului. Haideți să ne rugăm. Doamne, sunt atât de pregătit să spun rămas bun răului, în mod special răului din mine. Sunt recunoscător promisiunilor din Evanghelie, pentru Cristos crucificat și înviat pentru mine, știind că mă vei izbăvi de orice rău și ne vei duce în siguranță în Împărăția Ta cerească. Dacă există cineva care este gata să renunțe la Isus din cauza costului, mă rog să se gândească din nou. Împărăția cerească va fi un loc minunat în care nu va exista nimic urât, imoralitate, suferință, boală, corupție, durere, brutalitate, abuz. Va fi minunat. Orice preț pe care trebuie să-l plătim pentru a fi curați se va merita. Atrage-i la Tine. Mă rog în Numele lui Isus. Amin.

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 518
  • Export PDF: 1
Opțiuni