Rugăciunea - Puterea de a face totul uman posibil
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de emasuciu in 16/03/2022
    12345678910 0/10 X
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

La această ultimă sesiune împreună, vreau să vă mulțumesc pentru 2-3 lucruri în mod special. 1. Mulțumesc pentru că mi-ați îngăduit să particip la acest eveniment, mi-a deschis ochii, mi-a lărgit viziunea și am primit învățătură. A fost minunat să iau parte și am fost uimit și sunt recunoscător, mulțumesc că m-ați inclus. 2. Mulțumesc pentru încurajarea voastră, mulți dintre voi mi-au oferit cuvinte de întărire în lucrare. Și nu desconsider când oamenii vin cu bunătate și încurajare. Mulțumesc pentru cuvintele încurajatoare. 3. Realizez că vorbesc în engleză, engleza americană iar pentru mulți dintre voi engleza este a doua limbă. Vreau să știți cât de mișcat sunt, pentru că smerirea și supunerea voastră vă face cu atât mai mari. Engleza este singura limbă pe care o cunosc, aș putea să încerc să predic în germană, dar nu v-ar place. Voi cunoașteți cel puțin două limbi, altfel nu ați fi aici probabil. Vreau să știți că sunt foarte uimit de dorința voastră de a tolera, în estul Europei, o conferință în engleză. Este un lucru remarcabil și vă felicit.

 

Ne concentrăm azi pe rugăciune. Locul rugăciunii în Filipeni este remarcabil și rolul rugăciunii în viețile voastre. Mă întreb dacă în viața voastră, în familiile voastre, în lucrarea voastră, dacă rugăciunea este motorul vizibil. Este o frază pe care o folosim la biserica noastră de mulți ani. Este rugăciunea motorul vizibil care duce lucrarea? Este rugăciunea manifestată, centrală pentru viața voastră, pentru familiile voastre și lucrarea voastră? Aceasta este întrebarea pe care vreau să v-o pun. Motivul pentru care cred că rugăciunea trebuie să fie centrală, nu ceva periferic, este pentru că rugăciunea este modul pe care Dumnezeu l-a rânduit pentru noi de a primi ajutor supranatural. Fără ajutor supranatural, nu vom reuși nimic din toate lucrurile pe care cartea Filipeni ne cheamă să le împlinim. Nu Îl vom mări pe Cristos, nu vom trăi vieți vrednice de Evanghelie, nu vom fi smeriți, nu îi vom putea vedea pe alții mai importanți decât noi, nu vom căuta interesele altora înaintea intereselor noastre, nu vom fi justificați prin credință umblând în puterea Duhului, nu vom realiza nimic din lucrurile ce au valoare eternă dacă nu suntem oameni ai rugăciunii. Dumnezeu a rânduit să vină cu putere, prin rugăciune și dacă neglijăm mijlocul acesta de a primi ajutor supranatural, ne putem aștepta să avem lucrări lipsite de putere. Lumea nu are nevoie de mai mulți creștini cu lucrări lipsite de putere.

 

Voi vorbi despre rugăciune, despre centralitatea și importanța ei. Pun accentul pe rugăciunea vizibilă. Nu mă concentrez pe rugăciunea personală. Cred în rugăciunea personală, Isus a spus să mergem în cămăruța noastră, dar vorbesc despre rugăciunea vizibilă, manifestată, motorul care conduce lucrarea voastră. Nici nu vă pot spune cât de încurajat am fost că în fiecare dimineață am avut acele momente de rugăciune. Merg la conferințe peste tot în lume, dar oamenii nu se roagă pentru mine. Frații și surorile care vă conduc în închinare, vor să se unească în rugăciune, să ceară ajutor supranatural în ceea ce au de făcut înaintea voastră. Nu e o joacă! Dacă Dumnezeu nu este prezent, nimic semnificativ nu se întâmplă. Când vă adunați în cercuri de rugăciune, cu vuietul acela al rugăciunii pe care doar Dumnezeu îl poate înțelege, mă gândesc că așa trebuie să fie. Da! Păstrați rugăciunea în inima vieții voastre, pentru că așa de multe lucrări sunt zidite fără Dumnezeu, fără rugăciune, fără Duhul Sfânt. Puteți crește o biserică de 30.000 de oameni fără Dumnezeu, credeți-mă! În America poți avea biserici cu 30.000 de oameni fără Dumnezeu, este foarte ușor. Dar este imposibil să vezi minuni, să se deschidă ochii și oamenii să-L iubească pe Dumnezeu mai mult ca orice. Este o minune pe care doar Dumnezeu o poate face și El a poruncit să o facem prin rugăciune.

 

Pun accentul pe parte vizibilă pentru că atunci când este vizibilă într-o familie, în biserică, în lucrare, vizibilitatea aceasta arată că avem un Tată de încredere în ceruri, care se bucură să audă cererile copiilor Lui, și este complet capabil să împlinească toate nevoile lor. Îl faceți cunoscut pe Dumnezeu prin rugăciunea vizibilă ce pătrunde lucrarea și familia voastră și vă prezintă pe voi smeriți. Este un act de smerire să mergi în rugăciune ca un copil și să spui: Abba, Tată, am nevoie de Tine, nu pot face nimic fără Tine. Nu v-ar place să vedeți lideri faimoși, puternici, smeriți la pământ, cerând ajutor lui Dumnezeu? Ca un lucru supranatural să se petreacă în lucrarea lor pământească? Haideți să privim în Filipeni, vă privim rugăciunea vizibilă din Filipeni. Pavel nici nu poate termina salutul lui fără să se roage. Haideți să mergem la începutul cărții dacă aveți Biblii, sper să urmăriți împreună cu mine: ”Pavel și Timotei, robi ai lui Cristos Isus, către toți sfinții în Cristos Isus care sunt în Filipi, împreună cu episcopii și cu diaconii: har vouă și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Cristos! Îi mulțumesc Dumnezeului meu în fiecare aducere-aminte cu privire la voi. Întotdeauna, în orice rugăciune a mea pentru voi toți, mă rog cu bucurie, pentru părtășia voastră la Evanghelie.” Este o rugăciune scrisă, o rugăciune vizibilă. Pavel prezintă rugăciunea lui.

 

Versetul 2 “har vouă și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Cristos!” Ce fel de vorbire este aceasta? Sper că vorbiți și voi în felul acesta, dar ce înseamnă? O numim binecuvântare, benedicție, dar cum vorbim când privim pe cineva în ochi și spunem: har și pace ție? Clar, vorbește cu ei, la persoana a II-a plural, har vouă, mă uit la voi, comunicare la nivel orizontal. Ce verb ați adăuga? Nu are nici un verb propoziția. Poate, harul să fie cu voi, harul să vină la voi, harul să vă umple, harul și pacea să vă binecuvânteze, fie ca harul și pacea să vă conducă, fie ca harul și pacea să vă mângâie. Nu sunt sigur, care dintre acestea predomină în mintea lui Pavel. Presupun că ar fi fost de acord cu toate. Să fie, să vină, să vă umple, să vă conducă, tot ce poate face harul pentru voi, asta doresc să se împlinească. Iar când spune cuvintele acestea, nu sunteți de acord, că presupune că rostirea cuvintelor mijlocește pentru realitatea aceasta? Har vouă, înseamnă ca harul să se îndrepte spre voi instant. Întrebarea este, de unde vine? “Har vouă și pace de la Dumnezeu” deci vorbirea aceasta nu este doar pe orizontală, o urare de har și pace din partea mea pentru voi, ci le cere de la Dumnezeu, de la Dumnezeu Tatăl. Deci lumea orizontală mijlocește pentru miracolul pe verticală, nu sunteți de acord? Discuția pe orizontală, în care declar har și pace pentru voi, dar nu eu sunt sursa harului și a păcii. Dumnezeu este sursa harului și a păcii, atunci ce înseamnă cuvintele acestea? Sunt mijloace, calea, instrumente prin care Dumnezeu a hotărât să aducă har și pace în viața bisericii iar voi sunteți mijlocitorii, cuvintele voastre sunt o rugăciune. Cuvintele acestea merg în două direcții, Pavel se bazează pe Dumnezeu, extrage har și pace de la Dumnezeu și o declară asupra vieților celor de lângă el prin vorbire sau scriere ca ei să vadă și să audă rugăciunea lui. Este vizibilă, nu este într-o cămăruță, este înaintea oamenilor și rostește cuvintele pentru ei. “Îi mulțumesc Dumnezeului meu în fiecare aducere-aminte cu privire la voi. Întotdeauna, în orice rugăciune a mea pentru voi toți.” Deci rostește în ambele direcții, harul și pacea nu doar în momentul acela în viețile lor, ci le spune despre viața lui de rugăciune pentru ei, nu-i așa? Le spune despre viața lui de rugăciune pentru ei. În mod vizibil, vreau să știți ce fac, vreau să știți că mă rog pentru voi, nu este o lucrare ascunsă, secretă, nu în cămăruță, ci direct în primul paragraf al scrisorii, mă rog pentru voi” în fiecare aducere-aminte cu privire la voi.”

 

Cum se potrivește asta cu cuvintele lui Isus? Matei 6:5 “Atunci când vă rugați, să nu fiți ca ipocriții, căci lor le place să se roage stând în picioare în sinagogi și la colțurile străzilor, ca să fie văzuți de oameni.” Oare nu te contrazici, Piper, vorbind despre rugăciunea aceasta vizibilă? “Adevărat vă spun că își primesc din plin răsplata! Tu însă, când te rogi, intră în odăița ta, încuie ușa după tine și roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, iar Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti.” Cum se potrivește rugăciunea vizibilă a lui Pavel cu aceste cuvinte? Cuvintele acestea sunt un avertisment să nu ne păcălim, să nu folosim cuvintele și rugăciunea în public pentru a-i impresiona pe alții cu spiritualitatea noastră. Nu vă amăgiți singuri. Dumnezeu cunoaște inima voastră. Iar dacă faceți rugăciuni lungi în public pentru a fi văzuți de alții, pentru a-i impresiona, pentru a primi o răsplată la nivel orizontal, multe strângeri de mână, oamenii vorbesc despre tine ca de un om spiritual, veți primi răsplata! Și atât e tot ce primiți! Nimic de la Dumnezeu! Dumnezeu nu este mulțumit și nicio răsplată de la Dumnezeu nu va veni. Este un avertisment: nu vă rugați în public, nu postiți în public, nu faceți dărnicii pentru a fi văzut în așa fel încât să primiți laude pentru voi înșivă. Am nevoie de aprobarea voastră, sunt însetat după aprobarea voastră! Isus urăște lucrul acesta! Urăște oamenii care folosesc religia, prefăcătorie la nivel vertical spre a primi afirmare la nivel orizontal.

 

Bucuria lui Pavel dă peste, mă rog pentru voi cu bucurie, mă bucur să mă rog pentru voi atât de mult, nu mă pot opri! Nu mă pot abține să vă spun cât de bucuros sunt să mă rog pentru voi. Vorbește ca un copil, nu ca un om arogant flămând după aprobarea altora. Inocent ca un copil le spune: vă iubesc și mă rog pentru voi, mă bucur să mă rog pentru voi. Nu privesc ca un sacrificiu, că pierd somn și sacrific atât de mult să mă rog pentru voi, aveți milă de mine, marele apostol. Pavel nu gândește în felul acesta! Îi iubește și bucuria pe care o are să fie în dependență de promisiunile lui Dumnezeu, încrederea că “Dumnezeul meu va împlini toate nevoile voastre, potrivit cu bogăția Lui, în slavă, în Cristos Isus.” Cere lucrurile acestea și le împarte de dragul filipenilor și vrea ca ei să știe lucrul acesta. Nu se contrazice cu ce a spus Isus. L-am văzut folosind o rugăciune, o binecuvântare pe orizontal, le-a spus despre viața lui de rugăciune, iar apoi în versetul 9 se roagă în mod deschis, a scris o scrisoare.

 

Probabil și voi scrieți scrisori și sunt convins că spuneți în unele scrisori: mă rog să ai putere, mă rog să fii vindecat, mă rog ca viața ta să fie roditoare. Nu trebuie să spunem cuvintele acestea, doar roagă-te lui Dumnezeu și El va răspunde, nu trebuie să le spui ce Îl rogi pe Dumnezeu să facă! Dar este biblic să împărtășim viața de rugăciune, asta face și Pavel deși nu era nevoie să le spună. Ar putea doar să se roage și să nu le spună ce se roagă, dar le împărtășește rugăciunea lui. Rugăciune vizibilă.

 

Versetul 9 “Și aceasta mă rog, ca dragostea voastră să crească din ce în ce mai mult în cunoaștere și orice pricepere, ca să aprobați lucrurile alese, pentru a fi curați și fără vină în ziua lui Cristos, plini de rodul dreptății, prin Isus Cristos, spre slava și lauda lui Dumnezeu.” Deci Pavel împletește rugăciunea pentru filipeni în lucrarea lui publică. O scrisoare este o lucrare citită public, pentru biserică, și el împletește în lucrarea publică, rugăciunea publică, vizibilă. Este important pentru că este motorul vizibil al vieții lui Pavel. Se roagă pentru dragostea lor, pentru pricepere, se roagă pentru curăția lor în ziua lui Cristos, se roagă să fie plini de rodul dreptății și arată clar că motivul pentru care L-a rugat pe Dumnezeu să împlinească toate acestea, este pentru ca ei să știe că dacă Dumnezeu nu le împlinește, lucrurile acestea nu pot exista! Este o învățătură despre felul supranatural al vieții creștine, nu-i așa? Dacă vă rugați, dacă cereți lui Dumnezeu să vă dea pricepere, dacă-I cereți să vă dea dragoste, dacă cereți să vă umple cu rodul dreptății, recunoașteți că nu le puteți avea fără Dumnezeu. Dacă le-aș putea obține fără Dumnezeu, nu ar mai indica spre Dumnezeu. Cui îi pasă?

 

Cartea aceasta este despre un Dumnezeu care intenționează să primească glorie, ca Fiul să fie mărit în toate lucrurile, cartea aceasta este o carte vizibil condusă de rugăciune. Rugăciunea afirmă că Dumnezeu este maiestos, sfânt, atotputernic, și a promis să împlinească toate nevoile mele și în gloria Lui, se coboară într-un mod ciudat să asculte pe cineva ca mine. Ce Dumnezeu măreț! Rugăciunea arată extrem de clar natura lui Dumnezeu în mod deplin, în îndurarea Lui. Ne învață că viața creștină este supranaturală, ori viața creștină nu are nicio valoare! Sper ca acesta să fie una dintre concluziile pe care să le păstrați în dimineața aceasta, când plecați din locul acesta să vă gândiți că singurele lucruri de care are nevoie Europa din partea mea, sunt lucruri pe care nu le pot face. Vorbesc în mod literal! Singurele lucruri de care are nevoie Europa din partea creștinilor, sunt lucruri pe care ca și creștini, creștinii nu le pot face! Și pentru motivul acesta ne rugăm. “M-am ostenit mai mult decât oricare dintre ei, dar nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine.” Nu eu. Dacă ceva se întâmplă în Europe, un lucru care să-L glorifice și să-L mărească pe Cristos, nu se va datora realizărilor înnăscute, realizări naturale, ci se vor datora lucrărilor supranaturale prin voi! Acesta este motivul pentru care ne rugăm și rugăciunea ar trebui să fie motorul vizibil în lucrare.

 

Apoi în Filipeni 1:19 face rugăciunea vizibilă din cealaltă direcție, adică rugăciunea lor pentru el. „Căci știu că lucrul acesta va duce la eliberarea mea, prin rugăciunile voastre și prin ajutorul Duhului lui Isus Cristos. “ Știu că încarcerarea aceasta va rezulta în eliberarea mea, salvarea mea. Mă uimește când citesc scrisorile lui Pavel, felul cum face succesul lucrării lui apostolice, dependent de rugăciunile unor creștini relativ noi în credință. A plantat bisericile acestea, le scrie scrisori unor oameni care sunt la credință de trei lui, poate trei ani și le spune: prin rugăciunile voastre, încarcerarea mea va lucra spre scopurile bune pe care le are Dumnezeu pentru viața mea. Este uimitor! Pavel era apostol, ales de Dumnezeu și scopul lui va avea succes, dar el le spune că va avea succes doar dacă ei se roagă. Este uimitor! Să nu scăpați din vedere gloria incredibilă a versetului 19. Depind de rugăciunile voastre pentru rezultatul încarcerării mele. Nu îmi pasă cât de important sunt, ca apostol, depind de rugăciunile voastre, de voi, copilași în credință, filipenilor. Ca Dumnezeu să dea mântuirea prin încarcerarea mea. A spus lucrurile acestea în mod public. Nu a trebuit să spună lucrurile acestea în versetul 19, dar le-a spus. A atras atenția asupra rugăciunilor lor.

 

Încă un pasaj, pasajul cel mai important pentru argumentul meu. Haideți să mergem în Filipeni 4:6-7, un pasaj foarte cunoscut, prețios și mai încorporat în viziunea de ansamblu decât v-ați gândit vreodată. Vreau să scot din versetele 6-7 legătura cu lucrurile mari pe care Pavel le are în vedere în scrisoarea aceasta. Aici, pentru prima dată, îi stârnește să se roage, până aici a fost implicit dar acum este explicit. „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, “ ce cuvânt mare. Vă rugați pentru toate lucrurile? Toate? Când Pavel spune rugați-vă fără încetare, probabil are legătură cu rugăciunea pentru toate lucrurile. Umblații într-un duh al părtășiei cu Dumnezeu, în care uneori conștient, alte ori mai puțin, în mod constant aduceți mulțumiri dar în mod special trimiteți spre El nevoile voastre? Am nevoie de ajutor în discuția aceasta, cu greu pot înțelege accentul acestei persoane, am nevoie de ajutor chiar acum. Trăiți în felul acesta? „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, prin mijlocire și rugăciune, cu mulțumire, faceți cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu. Iar pacea lui Dumnezeu, care depășește orice înțelegere, vă va păzi inimile și gândurile în Cristos Isus. “ Într-un fel, porunca aceasta de a ne ruga este atotcuprinzătoare, datorită cuvintelor „în orice lucru. “ „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru rugați-vă. “ Vedeți legătura? Nu vă îngrijorați de nimic, pentru că vă rugați pentru toate lucrurile de care aveți nevoie în momentele de îngrijorare. Aveți încredere în Dumnezeu datorită promisiunii Lui de a fi acolo să vă ajute, deci anxietatea dispare. Acesta este felul în care acționează rugăciunea, ridică anxietatea. Într-un alt fel, nu este largă și atotcuprinzătoare, este foarte îngustă și concentrată, pentru că în loc să spună sutele de lucruri pe care le face Dumnezeu ca răspuns rugăciunilor, se concentrează pe două lucruri care sunt cele două fațete ale aceiași monede. „Nu vă îngrijorați “, este un rezultat al rugăciunii. „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, prin mijlocire și rugăciune, cu mulțumire, faceți cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu.

 

Primul lucru care se întâmplă când te rogi pentru toate lucrurile, este că anxietatea este ridicată. Aruncați toată anxietatea asupra Mea pentru că Îmi pasă de voi, spune Petru în 1 Petru 5. Iar al doilea lucru este pacea lui Dumnezeu care este opusul anxietății. Pacea lui Dumnezeu care depășește orice înțelegere, vine și pune stăpânire și protejează inimile și mințile voastre. Scopul rugăciunii este să sfârșiți cu anxietatea, țintiți spre pacea constantă prin rugăciune. Umblați prin lumea de necazuri, necazuri în lucrare, necazuri în familie, la nivelul Europei, necazurile refugiaților, necazuri politice, probleme financiare, umblați sub protecția păcii lui Dumnezeu, care nu poate fi explicată prin rațiunea umană. Depășește limitele rațiunii umane. Când Pavel spune să vă bucurați de pace prin rugăciune, putem spune: Cine poate avea pace cu toate lucrurile care se petrec? Întrebarea „cum? “ nu are răspuns din punct de vedere uman, de aceea spune, că este dincolo de înțelegerea umană. Înțelegerea umană nu va putea răspunde cum poți avea pace în circumstanțele în care te afli, este supra-rațional. Rațiunea nu poate produce pace, Dumnezeu dă pacea! Și o face ca răspuns la rugăciune. Este o experiență minunată.

 

Haideți să ne punem întrebarea aceasta, în ultimele minute pe care le avem împreună: Cum îndepărtează anxietatea aceste două versete, 6 și 7 prin rugăciune, și dau pace cu Dumnezeu prin rugăciune? În ce fel rezultatele acestea ale rugăciunii au legătură cu imaginea de ansamblu din Filipeni? În prima zi am argumentat din Filipeni 1:20 „potrivit cu așteptarea mea fierbinte și speranța mea că nu voi fi făcut de rușine în nimic ci, cu toată îndrăzneala, ca întotdeauna, Cristos va fi înălțat în trupul meu și acum, fie prin viața mea, fie prin moartea mea. Căci pentru mine a trăi este Cristos, iar a muri este un câștig. “ Acesta este scopul scrisorii. Cristos să fie mărit în existența voastră în trup, fie că trăiți, fie că muriți. Faceți-L să fie mărit! Acesta este motivul pentru care sunteți pe planetă, motivul existenței familiei și lucrării voastre. Faceți-L pe Cristos să fie magnific pentru că așa este și aceasta este imaginea de ansamblu în Filipeni. Și am văzut că Pavel vorbește foarte specific și un alt mod de a descrie mărirea lui Cristos este, trăiți vieți vrednice de evanghelie, Filipeni 1:27, o viață trăită fără teama inamicului, uniți în dragoste cu alți credincioși.

 

Unitate în dragoste și neînfricarea, devin un semn, versetul 28, „Lucrul acestea este pentru ei o dovadă a pierzării lor, însă a mântuirii voastre. “ În alte cuvinte, când voi sunteți neînfricați înainte inamicului vostru și sunteți plini de dragoste, conduși de smerenie și îi „considerați pe alții mai presus decât pe voi înșivă“ și „fiecare dintre voi se preocupă cu interesele altora. “ Când sursa dragostei și a neînfricării este Dumnezeu, este un semn pentru lume, un semn că Cristos satisface deplin, Cristos împlinește orice nevoie, Cristos este tot ce ai nevoie și alții vor să afle despre lucrurile acestea. Ce legătură este între imaginea de ansamblu și rugăciunea din capitolul 4 versetul 6? Puteți face legătura? Este destul de clar. Dacă ați fi la cursurile mele, v-aș pune să scrieți răspunsul în loc să vă spun răspunsul. Răspunsul este, „nu vă îngrijorați de nimic, “ este neînfricarea din Filipeni 1:27-28. „Nu vă lăsați înspăimântați“ din Filipeni 1:28 este în alte cuvinte „nu vă îngrijorați de nimic. “ Când sunteți înaintea autorităților la universitate, autoritățile din guvern, când sunteți înaintea oamenilor cărora nu le place poziția voastră asupra anumitor lucruri, nu vă temeți, sau „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, faceți cunoscute cererile voastre. “ Rugăciunea este cheia acestei cărți. Dacă imaginea de ansamblu de a-L mări pe Cristos este trăirea unei vieți vrednice de evanghelie, și este definită ca neînfricare înaintea inamicului, care vine din rugăciune, cum putem desemna rugăciunea unui loc periferic lucrării noastre? Cum puteam da impresia că prin puterile noastre lucrarea merge înainte?

 

Imaginea mea cu privire la biserica din America este că avem o barcă și vrem să o ducem dintr-un loc în altul, traversând lacul. Cum putem ajunge acolo? Avem două modalități. Putem ridica pânzele rugăciunii pentru a prinde suflul Duhului Sfânt sau putem instala un motor. În felul acesta sunt zidite multe biserici în America, având un motor în spate. Rugăciunea era felul în care navigau în trecut, înainte de a știi cum se fac lucrurile, prin lideri cu metode istețe, tactică, abilități de marketing, cu pregătire, umor, divertisment și muzică adecvată. Nu știau cum să se descurce, deci erau dependenți de „pânzele rugăciunii“ dar azi avem motoare. Vă implor, să aveți un motor vizibil al rugăciunii. Faceți rugăciunea în viață, în familia voastră, copiii să poată vedea, în lucrarea voastră ca toți oamenii să poată vedea, faceți rugăciunea motorul vizibil. Să fie rădăcina neînfricării, a unei vieți ce arată că evanghelia are valoare infinită, care Îl mărește pe Cristos, scopul cărții Filipeni și scopul Universului. Rugăciunea este foarte importantă.

 

Haideți să mergem la finalul versetelor 6-7. „Iar pacea lui Dumnezeu, care depășește orice înțelegere, vă va păzi inimile și gândurile în Cristos Isus. “ Dacă vă rugați pentru orice lucru. Vă bucurați de pacea lui Dumnezeu, dincolo de ce poate produce rațiunea umană? Vă bucurați de pacea liniștitoare, odihnitoare, pacea cu Dumnezeu în stresul și mâhnirile vieții? Versetul 7 vă oferă pacea aceasta. Ce legătură are această cu imagine de ansamblu a cărții Filipeni? Sunt multe părți din cartea Filipeni de care nu ne-am ocupat încă, dar haideți să-l urmărim pe Pavel aplicând pacea lui Dumnezeu în continuarea capitolului 4, iar apoi vom reveni la problema centrală. În versetul 10 Pavel își exprimă bucuria că biserica din Filipi și-a renăscut implicarea financiară în lucrarea lui și le spune cât de mult se bucură de lucrul acesta. Imediat ce le spune cât de recunoscător le este și cât de buni au fost să înceapă parteneriatul cu el în lucrare, se oprește și explică pentru a nu fi înțeles greșit.

 

Priviți în versetul 11 „Nu din cauza unei nevoi vă spun aceasta. “ Pavel ezită să ceară bani. Cere ajutor de nenumărate ori, o colectă pentru sfinții din Ierusalim și pentru toate bisericile unde mergea, dar face tot posibilul să nu fie văzut ca lacom, iubitor de bani, să nu aibă o lucrare condusă de bani. „Nu din cauza unei nevoi vă spun aceasta, căci am învățat să fiu mulțumit în orice împrejurare m-aș afla. “ Să am pace, să fiu mulțumit. Aceasta este legătura cu Filipeni 4:6. „Pacea lui Dumnezeu care depășește orice înțelegere, vă va păzi inimile și gândurile“ de lăcomie. Trebuie să am bani, trebuie să fac rost de mai mulți bani! Nu pot fi fericit, nu pot fi mulțumit! Pavel spune, nu caut darurile voastre „am învățat să fiu mulțumit în orice împrejurare m-aș afla. Știu să trăiesc smerit, știu și să trăiesc în belșug. În totul și în toate m-am deprins și să fiu sătul, și să fiu flămând, și să fiu în belșug, și să fiu în nevoie. Pot totul! “ Inclusiv să flămânzesc, cu bucurie, cu pace, „prin Cel Care mă întărește. “

 

Dacă vă gândiți că paragraful acesta este aruncat la întâmplare, scrie din nou în același fel în versetele 15-16. Din nou îi felicită că sunt parteneri financiari, mai mult ca orice altă biserică, iar apoi în 4:17 se oprește din nou, „Nu că eu umblu după vreun dar, “ este exact la fel cum a răspuns în versetul 11. „Nu că eu umblu după vreun dar, “ are reacția aceasta din reflex de a nu da impresia că trăiește pentru bani. O, păstorilor, liderilor în lucrare, probabil nu trebuie să vă spun lucrurile acestea, dar peste tot unde merg, îi întreb care este problema lor cea mai mare? Evanghelia prosperității. În America Latină, în Africa, în Europa, în Londra. Lucrarea făcută cu avioane private, haine scumpe, ceasuri de 2.000 de dolari care dau impresia lumii că lucrarea este o excrocherie, zgomot religios... Pavel știa lucrurile acestea în zilele lui, oameni care consideră evlavia un mijloc de câștig, 1 Timotei 6. „Evlavia este, într-adevăr, un mare câștig, dacă este însoțită de mulțumire. “ Cu „Pacea lui Dumnezeu care depășește orice înțelegere“ și îndepărtează lăcomia, îndepărtează teama, acesta este un mare câștig! Oamenii care se roagă ca și copiii care depind de Tatăl lor pentru împlinirea tuturor nevoilor, sunt un lucru frumos și rar întâlnit. Vă implor, știu că mă înțelegeți, nu dați nicio impresie, faceți tot ce puteți să fiți eliberați de dragostea de bani. Cei ce vor să fie bogați, în mod special în lucrare „s-au străpuns singuri cu multe dureri“ și duc oamenii în distrugere. Banii omoară lucrarea. Lăcomia distruge familiile, distruge lucrarea, distruge sufletul. În locul lăcomiei, rugați-vă, faceți cunoscute cererile voastre lui Dumnezeu. Dacă aveți o nevoie, spuneți-I. Pentru că în capitolul 4:19, aveți probabil cea mai spectaculoasă promisiune din Biblie. „Dumnezeul meu va împlini toate nevoile voastre, potrivit cu bogăția Lui, în slavă, în Cristos Isus. “ Vă puteți baza pe promisiunea aceasta.

 

Vreau să închei în două minute, știu că am trecut peste timp, dar voi plecat și nu mă puteți pedepsi. Aveți îndurare. Să facem un sumar. Sunt trei pași. 1. Ne rugăm. Aceștia sunt pași pentru a dobândi în puterea Duhului Sfânt prin care Dumnezeu este glorificat, împlinim scopurile acestei scrisori. Primul pas, în toate lucrurile ne vom ruga! Veți stabili rugăciunea ca motorul vizibil în viața familiei voastre, în lucrarea voastră. 2. Vom avea încredere în promisiunile lui Dumnezeu în timp ce ne rugăm. El va asculta orice rugăciune și va împlini cu adevărat orice nevoie. Nu vă va da totdeauna ce vreți, dar vă va da ce aveți nevoie. A spus că va face asta, deci dacă nu primiți ceva, înseamnă că nu aveți nevoie de acel ceva. Sper să credeți lucrul acesta. Dacă un terorist ISIS ar fi gata să vă taie capul și vă rugați să fiți izbăviți, dar aveți capul tăiat, Dumnezeu v-a dat tot ce aveți nevoie în momentul acela. Este o promisiune. Veți avea tot ce aveți nevoie în momentul morții. Secretul mulțumirii este rugăciunea îndreptată spre un Dumnezeu care a făcut o astfel de promisiune. Și de o pace ce depășește înțelegerea și darul final pe care îl dă este El însuși, se dă pe Sine.

 

Voi încheia în același fel în care am început. Filipeni 3:8 „le consider pe toate ca fiind o pierdere față de valoarea mult mai mare a cunoașterii lui Cristos Isus. “ Când Pavel spune că a învățat secretul pentru a trăi în belșug sau în lipsuri, cred că acesta era secretul. Îl am pe Cristos. Am învățat secretul, adică am considerat toate lucrurile ca o pierdere. Vrei să-mi iei viața, deja mi-am dat viața! Vrei să-mi iei banii, deja i-am considerat ca o pierdere. Vrei să îmi iei lucrarea, deja am considerat-o ca o pierdere, îmi iei căsătoria, deja o consider o pierdere iar Cristos este câștigul. Antidotul fricii ce distruge lucrarea, este rugăciunea, antidotul lăcomiei ce distruge lucrarea, este rugăciunea. Închei prin a spune din nou, faceți rugăciunea motorul vizibil al vieții voastre, al familiei și al lucrării. Veți termina cu anxietatea și teama, veți încheia cu lipsa păcii provenite din lăcomie. Tată, mă rog pentru prietenii mei. Impactul asupra atâtor lideri și atât de multe feluri de lucrări, din atâtea națiuni este enorm de mare dacă ai veni să asculți rugăciunile și să le dai eliberare de orice anxietate, eliberare de orice lăcomie și înlocuiește-o cu pacea lui Dumnezeu care depășește orice înțelegere, să putem arăta că există un Mântuitor care satisface toate nevoile. Mă rog în Numele lui Isus. Amin

 

 

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 542
  • Export PDF: 2
Opțiuni