Sfințească-Se Numele Tău
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de emasuciu in 17/02/2022
    12345678910 0/10 X
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

 

Tată îndurător, ești bun și ești un Dumnezeu stăruitor, care ne dai izbăvirea. Îți mulțumesc că mi-ai acordat din nou harul de a fi aici, un privilegiu incredibil. Îți mulțumesc că eliberezi de la moarte și prin moarte. Mă rog să-l izbăvești pe congrassman-ul Gifforth de la moarte. Mă rog să o izbăvești pe Marggie Anderson prin moarte. Mă rog pentru ajutor în momentul acesta, să predic Cuvântul Tău cu credincioșie, după Cuvintele lui Isus și cuvintele să fie unse de Duhul Sfânt, să aducă salvare pentru cei de afară și să îi întărească pe sfinți pentru gloria lui Hristos. Mă rog în Numele lui Isus. Amin. Ce dar de nedescris și ce privilegiu să pot sta din nou înainte voastră. Mulțumesc pentru acele opt luni libere pe care soția mea Noel și Talitha le-am apreciat. Dumnezeu a fost foarte bun cu noi și cu voi. Raportul finanțelor mi-a tăiat răsuflarea, ca multe alte rapoarte. Sunt plin de recunoștință pentru Dumnezeu. Nu știu cât mi se va mai da viață. La ora 10 azi dimineață congressmanul Giffords, la 40 de ani, era plină de viață, iar acum se luptă pentru supraviețuire cu un glonț în cap. Nu știm niciodată. Ceea ce știu este că acele opt luni pe care le-am avut vor aduce roadă în sufletul meu, în familia mea, în căsătoria mea, și mă rog ca și în biserica acesta. Mă rog să se reverse înspre voi, iar voi să fiți martorii acestei lucrări. Când am plecat în aprilie, am spus că voi avea un timp special, pentru viața spirituală, pentru suflet, pentru căsătorie, pentru familie și pentru lucrarea de slujire. Am scris un raport despre asta, raportul meu anual care este publicat în ianuarie, alături de toate celelalte rapoarte ce țin de pastorație. Îl puteți găsi pe blog-ul Desiring God, luna ianuarie. Puteți vizita blog-ul pentru a citi cum a lucrat Dumnezeu în aceste domenii.

 

Trebuie să spun ceva aici înainte să ne îndreptăm spre Cuvântul lui Dumnezeu. Lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu în sufletul meu nu poate fi separată de lucrarea pe care o face în căsătoria mea, pentru că toate păcatele sufletului, mai devreme sau mai târziu crează probleme în relații. Nu-i așa? Nu există real păcate personale, deci pentru a vorbi despre ceea ce lucrează Dumnezeu în inima ta, și ce lucrează în căsătoria ta sunt una și aceeași lucrare. Sunt legate una de alta. Când am plecat am spus că vreau să-mi stabilesc ținta spre păcate care mă împresurau, și asta am făcut, privind mai adânc în Romani 8:13 “dați morții faptele trupului.” Le-am numit “specii ale mândriei”, vă mai amintiți? Toate păcatele sunt o specie a mândriei. Cred că toate păcatele provin dintr-o inimă care L-a îndepărtat pe Dumnezeu din locul Său și a pus creatura în locul Lui. Cred că păcatele care mă apasă cel mai mult, și mă rog să înceapă să slăbească, păcatele acestea sunt: egoismul, autocompătimirea, mânia, acuzarea altora și sunt ursuz. Noel v-ar putea explicat mai bine lucrurile în detaliu din experiență. Toate acestea se manifestă cel mai mult acasă. Nu-i trist că așa este viața? Nu cred că mulți dintre voi m-ați descrie ca pe un om posac, poate ați mai văzut mânia mea. Noel îmi spune că mă mânii la unele predici. În timpul acestor opt luni am încercat să mă îndrept spre rădăcina acestor păcate și Dumnezeu mi s-a descoperit. În moduri semnificative m-a învățat din nou câteva strategii de bază pentru a da morții păcatele acestea care se ridică. În timp, veți observa, și Noel va observa cât de adâncă și trainică a fost lucrarea lui Dumnezeu. Nu are sens să mă laud că am învins păcatele acestea. Voi veți putea vedea și veți ști. Vom lăsa ca dovezile să iasă la iveală. Mă rog ca ceea ce a făcut Dumnezeu de acum și până la sfârșitul lucrării mele să pătrundă în mesajele mele. În alte cuvinte, nu vă voi asalta cu 266 de pagini pe care le-am scris în jurnalul meu, pagini cu meditațiile și luptele mele, dar vreau să-i dau permisiune lui Dumnezeu să le folosească în tot ceea ce fac.

 

Acesta este primul meu mesaj de când m-am întors și am ales să vorbesc despre rugăciune pentru că în duminica aceasta totdeauna vorbim despre rugăciune, acesta este scopul principal. Dar un al motiv pentru a vorbi despre rugăciune, este pentru că m-am rugat mult și m-am gândit mult. Am citi două cărți despre rugăciune și presupunerea mea este că nu există victorii în viața creștină fără rugăciune. Despre aceasta vom discuta și voi încerca să vorbesc în așa fel încât să vă port cu mine prin câteva lecții. Vreau să fac o expunere și un raport al absenței mele prin predica mea. Am să vă citesc două, trei pasaje din jurnalul meu pe lângă ceea ce spune Isus în predica de pe munte. Iubesc rugăciunile din Biblie. Cum am putea să ne informăm mai mult în viața de rugăciune? Ne arată exact felul în care să ne rugăm. Citește, roagă-te, citește, roagă-te. Petreceți timpul în felul acesta când vă rugați. Cu Biblie închisă, nu vă veți ruga mai mult de trei minute. Iubesc rugăciunile din Biblie, îmi plac rugăciunile lui Pavel, Filipeni 1:9-11. Efeseni 1:16-21, Efeseni 4:14-19. Coloseni 1:9-11. îmi plac rugăciunile lui Isus, Ioan 17, cea mai lungă rugăciune a lui Isus. Și bineînțeles, cartea rugăciunilor din Biblie, cartea Psalmilor. Este cartea de inspirații pentru biserică. Psalmii variază atât de mult în exprimarea rugăciunii încât nu există experiență pe care să o ai în viață, de la cea mai oribilă la cea mai fericită, în așa fel încât să nu găsești cuvintele cu care să te exprimi înaintea lui Dumnezeu.

 

Iubesc rugăciunile din Biblie, dar rugăciunea Tatăl nostru din Matei 6, deschideți dacă aveți Bibliile, rugăciunea Tatăl nostru, Matei 6:9-13 este rugăciunea asupra căreia mi-am petrecut cel mai mult timp când am fost plecat. M-am rugat, m-am gândit la structura ei și de ce Isus ne-a învățat să ne rugăm în felul acesta. Am memorat împreună cu voi predica de pe munte și mă întreb dacă ați putea să o recitați. Poate într-o zi voi dedica cincisprezece minute pentru a recita predica de pe munte. Efectul pe care l-ați vedea este că diferite părți comunică între ele. Deci vă gândiți la predica de pe munte și o revizuiți în fiecare săptămână, iar apoi legați capitolele 5 și 7 împreună. Este uimitor când toate piesele sunt împreună. În felul acesta trebuie privită Biblia. Acesta este motivul pentru care toate meditațiile mele asupra rugăciunii au fost în jurul acestei rugăciuni și pentru motivul acesta am ales textul acesta pentru predica mea. Rugăciunea Tatăl nostru este foarte adevărată pentru viață. Ce vreau să spun este că viața are unele părți care sunt majore, magnifice, minunate, captivante iar viața are părți care țin de viața cotidiană, plictisitoare, mărunte și aparent fără semnificație. Așa este viața și la fel este rugăciunea aceasta, nu-i așa? Viața are momentele ei spectaculoase și lucrurile simple. Aproape toți dintre voi experimentați din când în când uluitor și plictisitor, fantastic și familiar, extraordinar și obișnuit, misterios și simplu, sau exotic. Așa este viața. Am vrea ca toate lucrurile să fie exotice, mărețe, excitante, dar nu-i așa și niciodată nu va fi așa. Nu poți pluti undeva, nu poți să fii un înger. Trăim pe pământ și uneori avem de schimbat scutece. Cred că am schimbat cam 4.000 de scutece după calculul meu.

 

Rugăciunea Tatăl nostru cuprinde toate aspectele acestea. Și toți observăm asta chiar dacă nu v-ați fi exprimat în felul acesta. Are șase cereri, în două grupuri, versetele 9-10 prima parte, iar a doua cerere versetele 11-13. Primele trei sunt: Sfințească-se Numele Tău, vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ! Îi cerem lui Dumnezeu să împlinească trei lucruri: Numele Tău să fie sfințit, să aduci Împărăția Ta și fă să se împlinească voia Ta cum se împlinește pentru îngeri în rai. Iar următoarele trei cereri sunt: dă-ne pâinea noastră cea de toate zilele, versetul 12 “și iartă-ne datoriile noastre, precum și noi iertăm datornicilor noștri!” Versetul 13 “Și nu ne duce în ispită, ci scapă-ne de cel rău!” Cu toții simțiți diferența dintre aceste două seturi de cereri. Primele trei se referă la Numele lui Dumnezeu, Împărăția Lui și voia lui Dumnezeu iar ultimele trei vizează hrana noastră, iertarea noastră, și sfințirea noastră. Primele trei atrag atenția asupra măreției lui Dumnezeu și ultimele trei subliniază nevoile noastre. Sunt o persoană cu nevoi, am nevoie de hrană, am nevoie de iertare, am nevoie de ajutor în lupta cu păcatul. Sunt nevoiaș iar Dumnezeu nu are nici o nevoie! Simțiți diferența dintre ceva măreț și lucruri mărunte? Așa este viața și la fel este rugăciunea aceasta. Mare și mic, glorios și obișnuit, maiestos și cotidian. Ceva elevat, Împărăția, Regele, voia Lui, iar de cealaltă parte, hrana, iertarea și lupta cu păcatul. Eclesiastul are un verset care vă este cunoscut, un verset uimitor. Eclesiastul 3:11 “a pus chiar și veșnicia în inimile lor, dar omul nu poate pricepe de la început până la sfârșit.” Ce înseamnă asta? Cred că sufletul uman pe care l-a pus Dumnezeu în noi și lumea sunt sclipitoare și uimitoare. Uneori pentru câteva momente poți simți, poți gusta legătura aceasta, iar apoi sentimentele acestea dispar. În viața cotidiană, în activitățile de zi cu zi, experiențele vieții ne împiedică să vedem, să ne înălțăm și să visăm uneori.

 

Chiar și noi credincioșii care avem, dacă puteți să credeți, Duhul Sfânt al lui Dumnezeu în noi chiar și noi putem spune că “avem comoara aceasta în niște vase de lut.” Trăim misterul acesta și simțim tensiunea, măreția pe care o experimentează un credincios și simțim și lucruri banale. Nu arătăm extraordinar, nu suntem extraordinari, dar sunteți uimitori și într-o zi va fi descoperită adevărata valoare a copiilor lui Dumnezeu. Momentan arătați ca oricine altcineva, dar sunteți speciali. Duhul nostru este viu, dar trupul este mort din cauza păcatului. Așa este viața. Așa este rugăciunea aceasta, reflectând eternitatea întrețesută în viața de zi cu zi.

 

Haideți să le enumerăm din nou. Primele trei, versetul 9, Tată, fă ca Numele Tău mare și Sfânt să fie onorat, să fie stimat, admirat, prețuit și iubit mai presus de orice lucru. Încercați să simțiți cum cu vocea mea încerc să explic cât de mari, puternice, profunde și minunate sunt aceste trei cereri. Versetul 10, Tata fă ca Împărăția Ta glorioasă, suverană, să pună stăpânire fără nici o piedică, în orice loc în Univers! Și în mod special în inima mea. Versetul 10b, fă ca voia Ta dreaptă, bună, și înțeleaptă să se împlinească în toată lumea precum în cer, unde îngerii ascultă în mod perfect și cu bucurie. Vrem să vedea o asemenea planetă. Împlinește lucrul acesta prin planul Tău. Partea aceasta a rugăciunii îți tăie răsuflarea și când rostim cuvintele acestea suntem angrenați în lucruri mărețe. Lucrări glorioase, globale și eterne și aceasta este voia lui Dumnezeu. Probabil vă simțiți nesemnificativi și înțelegeți perfect a doua jumătate a rugăciunii. Trăiți în a doua parte a rugăciunii dar prin mesajul meu vă chem să pășiți mai sus în prima parte a rugăciunii. Nu ca să abandonați a doua parte ci să participați în ambele. Nu vă gândiți că puteți trăi fără hrană, nu vă gândiți că puteți trăi fără a fi iertați și fără a ierta și nu vă gândiți niciodată că nu aveți nevoie de ajutor în lupta cu păcatul. Fiți cu picioarele pe planeta pământ, dar ridicați-vă în rugăciune la primele trei cereri. Nu sunt cuvinte rostite în zadar ci Dumnezeu vrea să gustați, să fiți implicați și să aveți inimile cucerite de Numele Lui, de Împărăția Lui și de voia Lui. El chiar vrea lucrurile acestea, indiferent cânt de nesemnificativi vă simțiți în clipa aceasta. Indiferent cât de păcătoși vă simțit, El știe, și pentru aceea v-a dat a doua jumătate a rugăciunii. Dar înălțați-vă la prima parte a rugăciunii.

 

Apoi în a doua jumătate, versetul 11, Tată, nu îți cer bogății, dar am nevoie de pâine, suficient să-mi dea viață. Vreau să trăiesc, vreau să fiu sănătos, vreau să am un trup și o minte care funcționează sănătos. Poți să îmi dai suficientă hrană pentru trup? Pentru ca mintea mea să fie susținută de un trup sănătos? El știe ce înseamnă să îmbătrânești, știe ce este un handicap. Versetul 12, Tată, sunt un păcătos și am nevoie să fiu iertat în fiecare zi. Nu pot înflori având vina aceasta. Nu pot supraviețui cu vina aceasta, o Doamne. Voi muri dacă trebuie să îndur vina mea în fiecare zi. Nu am nici o dorință să țin vreo ranchiună. Nu merit să fiu iertat, deci nu pot refuza iertarea nimănui. Mă rog ca Dumnezeu să facă lucrarea aceasta pentru voi în seara aceasta. Știu situații în care oamenii nu pot ierta și se distrug singuri. Te istovești când nu poți ierta. Te rog Tată, ai milă de mine și iartă-mă și ajută-mă să trăiesc în libertatea dragostei Tale. Ne spune să ne rugăm lucrul acesta în fiecare zi. În fiecare zi să rostim cuvintele acestea. Cu dragostea pe care v-o dă să acoperiți o mulțime de păcate și să cereți iertare pentru propriile păcate. Înainte de a trece la ultima cerere, în rugăciunea Tatăl nostru, Isus știa ceva ce nu toți care ascultau știau. Știm că Isus urma să spună puțin mai încolo următoarele cuvinte: “acesta este sângele Meu, sângele noului legământ, care este vărsat pentru mulți spre iertarea păcatelor.” Iertarea păcatelor nu este primită direct de la Dumnezeu Tatăl, ci pornește de la Dumnezeu Tatăl, prin moartea Fiului Său. Deci Isus să fie onorat nu doar prin cuvinte, ci să fie onorat ca fondator al iertării. Nu ar exista iertare ca răspuns al rugăciunii dacă Isus nu Și-ar fi sfârșit lucrarea. Fii onorat Isuse, nu doar ca Învățător. Când eram la seminar am învăța despre liberalismul vechi și mă bucur că mi s-a atras atenția să nu ajung și eu acolo. Vechiul liberalism a luat predica de pe munte și a spus: Dumnezeul tatăl, înfrățirea și dragostea aproapelui reprezintă întrag creștinismul! Și nu este așa! Crucea este creștinismul! Nu ar exista creștinism dacă Isus nu ar fi mers dincolo de rugăciunea aceasta să moară și să împlinească iertarea. Ca atunci când ne rugăm: iartă-mă, să nu sperăm doar ca Dumnezeu să fie bun cu noi, să sperăm să aibă ai milă, sperăm că va fi ca un tată, ci îi mulțumim că ne-a arătat ce a fost dispus să facă pentru noi.

 

Versetul 13, Tată, nu mai vreau să păcătuiesc, știu că am iertarea, dar urăsc păcatul. Sunt recunoscător pentru iertarea pe care mi-o dai, dar Tată, nu mai vreau să păcătuiesc, te rog ajută-mă să nu ajung în acele locuri în care dau de încurcături, sunt ispitit și copleșit. Scapă-mă de cel rău și protejează-mă de Satan și planurile lui. Îmi urăsc păcatul! Permite-mi să umblu în sfințire. Este o rugăciune foarte bogată. Partea aceasta are legătură cu lucrurile pământești. El știe unde locuim, știe că avem nevoie de hrană, aven nevoie de iertare, avem nevoie de ajutor în lupta cu păcatul.

 

Cred că aceste două părți ale rugăciunii corespund cu felul în care Isus ne-a învățat să ne adresăm lui Dumnezeu, versetul 9. Am sărit peste el, dar haideți să mergem înapoi în versetul 9 “Tatăl nostru, Care ești în ceruri. Tatăl nostru, Care ești în ceruri.” Se vede corespondența cu cele două părți ale rugăciunii. Termenul de Tată are conotații foarte delicate și am să vă dau câteva motive. De exemplu Matei 6:32, unde le spune să nu se îngrijoreze de hrană, apă și îmbrăcăminte, și le explică de ce: “Căci Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți nevoie de toate acestea.” Ideea implicită este că nu trebuie să vă îngrijorați de cele mai mărunte lucruri, pentru că Tatăl vostru în ceruri este prezent și cunoaște orice problemă financiară și El este de partea voastră. El știe, deci nu vă îngrijorați. Pe de altă parte priviți în Matei 5:34 “Dar Eu vă spun să nu jurați deloc: nici pe cer, pentru că este tronul lui Dumnezeu.” Nu jurați pe cer pentru că nu aveți nici un control. La asta mă gândesc când aud cuvintele “în ceruri.” Tatăl îmi evocă o tandrețe, căldură, apropiere, purtare de grijă, El este atent, intim. “În ceruri” înseamnă ai grijă, nu lua lucrurile prea ușor! Împărăția Lui are semnificație cu adevărat, Numele Lui are valoare și voia Lui contează! În același timp El este Tată, vă dă pâine, vă dă iertare, vă ajuta în luptele voastre. Nu cred că e un accident când spune “Tatăl nostru, Care ești în ceruri.” El este maiestos și îndurător. Locuiește în locuri înalte și de asemene cu noi. Este Rege și Tată. Este sfânt și S-a smerit, este deasupra tuturor, dar este gata să vină aproape, oriunde și în orice loc când Îl chemați. Are planuri pentru tot Universul și are un plan perfect pentru viața ta și cunoaște fiecare părticică din planul acesta.

 

Am scris în jurnalul meu, în 5 octombrie anul trecut: dorința inimii mele este să fiu folosit de Dumnezeu pentru sfințirea Numelui Său, vie Împărăția Sa, și facă-se voia Sa. Iar pentru împlinirea aceasta mă rog pentru sănătate, dă-mi pâinea de zi cu zi. Dă-mi speranță, iartă păcatele mele, pentru sfințire, izbăvește-mă de cel rău. Mi se pare că primele trei cereri sunt menite să fie slujite de ultimele trei cereri. Motivul pentru care pâinea, iertarea și lupta ta cu păcatul contează în ochii lui Dumnezeu este pentru că dacă ai de a face cu lucrurile acestea, dacă ești în viață, dacă ești iertat și crești în sfințire, poți să te alături primelor trei cereri. Poți să te lupți pentru voia Lui, să mărești Numele Lui în lume. Primele trei nu împlinesc ultimele trei cereri, ci a doua parte slujește prima parte. Pentru aceasta ne rugăm așa. Mai am un punct exegetic pe care vreau să-l spun la care m-am gândit când am fost plecat. Există ceva unic în prima cerere, este o cerință aparte dintre toate celelalte: “Sfințească-se Numele Tău!” În rugăciunea aceasta vedem răspunsul subiectiv al inimii umane pe care îl așteaptă Dumnezeu de la toți oamenii. Sfințirea, este un lucru pe care îl faci în inimă, sfințești, ai reverență, prețuiești, respecți, ești uimit. Este un lucru care se petrece în interior. Este singura cerere care specifică ce trebuie să se petreacă în interior în raport cu Dumnezeu.

 

Combinăm faptul acesta cu faptul că este prima cerere, vedem că folosește cuvântul Numele și nu Împărăția sau voia, iar cuvântul Nume, exprimă cel mai bine ființa, Persoana și caracterul lui Dumnezeu decât celelalte două. Numele arată Cine este El. Sfințească-se Numele Tău, înseamnă sfințit să fii Tu! Sfințesc, prețuiesc și onorez pe Iehova, reprezentat de Numele Lui. Nu cred că avem o structură cu trei cereri în două părți, ci avem prima și următoarele cinci cereri. Ce am scris în jurnalul meu în 9 octombrie: pasiunea mea cea mai mare... Uneori nu îmi aduc aminte ce am scris, dar Dumnezeu dă uneori asemenea momente de claritate, când toți norii sunt înlăturați și înțelegi unele lucruri atât de bine încât ți-ai dori să fie totdeauna așa. Nimic nu este mai clar pentru mine ca scopul Universului de a sfinți Numele lui Dumnezeu. Împărăția Lui va veni pentru același motiv, voia Lui se împlinește pentru același motiv. Oamenii au pâinea ce susține viața din același motiv, păcatele sunt iertate din același motiv, suntem izbăviți din ispită pentru același motiv! Înțelegeți cum am spus că toate aceste cinci cereri slujesc prima cerere? Dacă vă ridicați cât mai sus posibil, înspre gândurile și intențiile lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, prima petiție pune punctul pe i! Nu puteți sfinți Numele lui Dumnezeu dintr-un alt motiv, ceva mai înalt, ceva mai bun, sau ceva mai important. Sfințirea Numele lui Dumnezeu este punctul final pentru toată lucrurile. Deci începe cu cea mai mare rugăminte dintre toate. Rugați-vă pentru asta în toate lucrurile.

 

Din jurnalul meu, din 10 octombrie, veți vedea secvențial cum în fiecare zi mă gândeam la lucrurile acestea. Am scris rugăciunea aceasta: Doamne, fă ca prin toate slăbiciunile și limitările mele să rămân aproape de tema vieții mele, măreția Ta. Mai devreme sau mai târziu, în viețile voastre, tinerilor fiți atenți, cei mai învârsta știți asta deja, mai devreme sau mai târziu în viața voastră, presiunile și problemele devin aproape copleșitoare. Problemele fizice, Doamne, dă-mi pâinea. Probleme psihice și de relaționare, te rog iartă-mă. Probleme morale, nu mă lăsa să cad din nou în ispita aceea. Ceea ce vreau să vedeți este că aveți un Tată, mai bun de mii de ori decât orice tată pământesc, fie tată bun sau rău. Aveți un Tată și Lui îi pasă de toate aceste cereri. Nu există problemă pe care să o aduceți la El și El să nu știe nevoia deja. Nu există nici una, indiferent cât de mică ar fi. El vă cheamă să veniți la El și să vorbiți cu El în rugăciune pentru că El știe ce nevoi aveți și nimic nu-L surprinde.

 

Acesta este modul obișnuit în care abordăm problemele noastre, în mod direct. Doamne, ajută-mă! Am o problemă și toată atenția începe să se concentreze asupra problemei. Îl chemați pe Dumnezeu, dar viețile voastre se concentrează într-un singur punct în jurul problemei, sau ale problemelor. Vă treziți gândindu-vă la ele, vă culcați gândindu-vă la ele iar viețile voastre se micșorează puțin câte puțin în jurul acestui mănunchi de durere, probleme în căsătorie sau cu copiii, probleme de serviciu sau sănătate. Viețile voastre devin tot mai mici, deși Îl chemați prin rugăminți: vino ajută-mă, am nevoie de pâine, am nevoie de bani, am nevoie de iertare, am nevoie de ajutor din punct de vedere moral. Ceea ce vreau să spun nu este că trebuie să încetați să vă rugați așa, nu spun să nu strigați spre Dumnezeu.

 

Felul în care vreau să închei și să prezint concluziile mele, este că vreau să vedeți că Dumnezeu vă oferă o altă strategie pentru victorie. Nu este diferită! Nu contrazice ceea ce am descris până aici, dar este o strategie indirectă. Există strategia directă atunci când ai o problemă și este strategia indirectă. Mă refer la primele trei petiții din rugăciunea Tatăl nostru. Dumnezeu v-a creat să faceți parte din ceva măreț, v-a creat să faceți parte din ceva spectaculos și magnific, dar îngăduiți ca viețile voastre să se micșoreze la nivelul problemelor voastre. Dumnezeu este răbdător, iubitor și îndurător, dar vreau să știți că există o altă strategie, un remediu în plus pentru viață, prin care ne atrage la Sine, să fiți atrași de primele trei cereri din rugăciunea Tatăl nostru. Dumnezeu v-a creat să sfințiți Numele Lui, să înțelegeți Împărăția Lui și să vedeți voia Lui împlinită. V-a creat pentru ceva magnific, dar și pentru lucruri cotidiene de asemenea și îi pasă și de aspectul acesta. Ceea ce nu observăm, și vorbesc din experiență, este că atunci uităm măreția lui Dumnezeu, Numele Lui, Împărăția lui și voia Lui împlinită la nivel global, pierdem echilibrul divin în viață și devenim tot mai vulnerabili încât problemele încep să ne copleșească. Când uităm Numele Lui, Împărăția Lui, voia Lui, voia Lui universală, globală, glorioasă, magnifică, voia Lui în care am fost și noi atrași, când pierdem din vedere lucrurile acestea, viața se îngustează în jurul chiar unei probleme în care Îl căutam pe Dumnezeu, dar pierdem echilibrul divin. Ca atunci când ești într-o barcă și ai balastru care te apasă. Imaginea contrară este atunci când te rogi primele trei cereri.

 

Vă implor, la încheiere, să vă agățați de supremația și centralitatea sfințirii Numelui lui Dumnezeu în viețile voastre. Vă îndemn din rugăciunea Tatăl nostru și din experiență, să mergeți înaintea lui Dumnezeu să cereți pâine, să mergeți la Dumnezeu pentru iertare, să mergeți la Dumnezeu cu păcatele ce vă înconjoară, să mergeți la Dumnezeu să-i cereți să puteți împlini voia Lui, să căutați Împărăția Lui, să faceți toate lucrurile pentru sfințirea Numelui Lui. Cea mai mare valoare în viețile voastre, în căsătorie, în creșterea copiilor, sau dacă sunteți necăsătoriți, în prietenii, în studiile voastre, cea mai mare valoare este în trăirea în care inima mea sfințește onorează, arată reverență, mărește și prețuiește Numele lui Dumnezeu mai presus de orice lucru. Fiți cu picioarele pe pământ, suntem aici pe pământ cu toate aspectele cotidiene. Poate nu vedeți clar încă, dar mărturisesc și spun din Scripturi că este mai multă eliberare și vindecare, mai multă bucurie în sfințirea Numelui lui Dumnezeu, ca scop suprem și prioritate decât ați visat vreodată. Este atât de indirect, încât de multe ori pare irelevant. Am problema aceasta imensă și îmi spui... sfințește Numele lui Dumnezeu? Da, asta vreau să spun. Este o cerere, o rugăminte ca Numele Lui să fie sfințit și cine trebuie să sfințească mai mult Numele Lui? Eu! Este o rugăciune globală, dar începe cu inima mea. Când mă trezesc dimineața, nu sfințesc Numele Lui Dumnezeu, ci mă gândesc la problemele mele care par a fi mai mari decât Dumnezeu. Deci mă rog rugăciunea aceasta. Nu este încurajator că Isus ne spune să îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute să sfințim Numele Lui?

 

Vă invit, vă chem în anul 2011 să vă adânciți și să vă ridicați în rugăciunea Tatăl nostru. El să fie Tatăl nostru, un Tată apropiat, tandru, îndurător pentru voi, un Tată care împlinește nevoile. Ridicați-vă și alăturați-vă Lui prin rugăciune și viața în căutarea Împărăției Lui, împlinirea voii Lui, ca în final Numele Lui să fie sfințit.

 

Haideți să ne rugăm. Tată din ceruri, știu că răspunsul la această predică ar fi datorat darului Duhului Sfânt, nu rezultatul convingerii prin cuvinte. Te rog să vii pentru prietenii care m-au ascultat în locul acesta. Vino și deschide-le ochii să vadă puterea remediului indirect, ce ne atrage spre gloria sfințirii Numelui Tău. Mă rog în Numele lui Isus. Amin

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 372
  • Export PDF: 1
Opțiuni