Avortul și pomul cunoștinței binelui și a răului
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Avort
Resursa adaugata de Mada_O in 14/06/2020
    12345678910 0/10 X
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/
Referințe

Doamne, e o poveste veche această revoltă împotriva celui Atotputernic. Această mândrie de „Fac cum vreau” este atât de veche, și adâncă în fiecare dintre noi. Ne confruntăm cu o mare putere din inimile noastre și a celui rău. Lumea a căzut cu adevărat și merită să fie lovită de un meteorit de zece mii de ori mai mare decât Pământul și fiecare secundă să fie ștearsă. Dar ne-ai lăsat să trăim, și ne-ai dat bucurii. . Ce har măreț. Tată, te rog să mă ajuți șă prezint corect, biblic, într-un mod echilibrat Cuvântul Adevărului cu privire la pedeapsa avortului, atât la noi, cât și peste tot în lume. Mă rog ca cei care au practicat asta, să fie iertați prin credința în Cristos, să devină luptători curajoși pentru adevăr și dreptate, și toți să ne smerim înaintea Ta, să cântăm „Nu e despre mine”. să ne predăm cu totul Ție. Ai dreptate, căderea se datorează faptului că vrem să fim Dumnezeu, în loc să ne bucurăm de El. Ne face mai multă plăcere să fim Dumnezeu, decât să-l vedem pe Dumnezeu. Doamne, avem nevoie de iertarea Ta încă de acum. și Îți cerem, condu-ne în următoarele minute, să Te lăudăm prin adevărul Cuvântului Tău. În Numele lui Isus, Amin.

 

Lumea modernă seculară care încearcă să-l îndepărteze pe Dumnezeu din funcția Sa de Creator, . Sprijinitor și Guvernator, și să se numească pe sine Dumnezeu, să aibă propria moralitate. Cu alte cuvinte, când omul îl părăsește pe Dumnezeu, și propria descoperire e sursa obiectivității, adevărului, dreptății și frumuseții, mai există doar o Curte de Apel. Următoarea cea mai mare Curte de Apel sunt eu. Sau ai putea să spui că tu ești. Astea sunt opțiunile. Oamenii au următoarea cea mai mare Curte. Când Dumnezeu iese din peisaj, eu decid ce e bine, sau tu. Și cum s-ar putea să nu fim de acord, totul devine o bătălie pentru putere. Învățământul e o bătălie pentru putere: cine definește binele, dreptatea și frumusețea. Politica e o bătălie pentru putere. Nu o bătălie pentru adevăr, dreptate și frumusețe în mod obiectiv. Astea nu există. Este vorba de cine-l definește, cine-l creează. Totul e o luptă pentru putere când Dumnezeu nu e implicat. Fără ca Dumnezeu să definească realitatea, fără ca El să definească adevărul, dreptatea și frumusețea, noi trebuie... Omul e Dumnezeu. Omul a fost Dumnezeu încă de când Eva a ales să fie zeiță. Omul puternic e Dumnezeu Atotputernic, cel care a inventat adevărul, dreptatea, cel ce a definit frumosul. Iar cel mai sângeros secol din istoria lumii, secolul 20 cu un Stalin al său, un Hitler, Mussolini, Milosevic, Pot, al său Amin, Mao, Sung, Hussein, și cu industria avortului, dovedite cu dovezi înfricoșătoare. Omul e Dumnezeu, și definește dreptatea, binele și frumusețea, ... adevărul. Consecințele avortului și ale genocidului sunt imense, și vom reveni la ele imediat.

Dar mai întâi vreau să mă asigur că avem idee despre ce se întâmplă în lume, și cât de veche e lumea modernă. Geneza 2:16, ce s-a citit mai devreme, . Dumnezeu îi spune lui Adam, „Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: Poți să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreșit.” Ce semnificație are pomul cunoștinței răului și bineleui? de ce mâncatul din el, de ce are numele ăsta? și ce semnifică mâncatul din el? Reprezintă independența. Nu e nimic rău în a ști ce e binele și răul în sine. Dumnezeu știe. Capitolul 3, versetul 22 spune: Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele și răul.” Deci Dumnezeu știe binele și răul, nu e un păcat. Totuși, Dumnezeu trebuia să știe binele și răul, așa cum semnifică pomul, dar omul nu trebuia. Reprezintă dreptatea și autoritatea de a decide ce e bine și rău. Urmăriți propoziția până în Vechiul Testament, „cunoștința binelui și răului”, și vedeți că asta reprezintă. Dumnezeu spune: „Eu știu ce e binele și răul, . Eu decid și stabilesc ce e bine și rău. Nu mânca din pomul acela, nu e al tău și nu trebuie să aflii în modul ăsta. El știa că dacă omul ar fi mâncat din el, ar fi însemnat o sinucidere. Și așa a spus. Dacă rupi legătura, mori. Imaginează-ți așa, Dumnezeu e ca o floare. E frumoasă, are miros plăcut, Doar că floarea asta n-are niciun fel de rădăcină. Frumusețea, blândețea și realitatea ei, e valoroasă în sine, ca și plantele aerofite, însă mai independentă, în totalitate autonomă.

Capitolul 1, versetul 7, spune că și noi suntem flori, creați după chipul Său, diferența e că noi avem rădăcini. Rădăcina noastră e în El. Dacă Satan iese în cale și spune, „Chiar poți fii ca Dumnezeu, nu doar o floare ca oricare alta, însă rupe legătura!” Vei muri. Ea a pățit-o. La fel și noi. „Vreau să fiu o floare adevărată, nu una care are rădăcini, și depinde de sol, apă și lumină. Vreau să fiu ca Dumnezeu. Eu vreau să comand, să definesc frumusețea, adevărul, dreptatea, nu chestiile dependente, ce nu țin de mine.” Aia e inima ta, depărtată de Har. Încă de când am căzut împreună cu Adam, Domnul îți zice „Nu mânca din el, căci te va omorî. Mânănci din pomul independenței, pomul autonomiei, unde Eu decid ce e bine, ce e adevărat, și ce e frumos. Dacă mănânci din pomul ăla, vei muri, te va omorî.” Și tot omoară încă de atunci, și continuă să omoare și azi. Oh, cât omoară...

Versetul 1: „Șarpele era mai șiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: 'Să nu mâncați din toți pomii din grădină'?” Femeia a răspuns șarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din gărdină. Dar a zis: 'Șă nu mâncați din el și nici măcar să nu vă atingeți de el, ca să nu muriți. '” Atunci, șarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veți muri, dar Dumnezeu știe că, în ziua în care veți mânca din el, vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul.” Dacă mănânci din pomul ăsta, veți spune: „De acum înainte voi decide eu ce e adevărat, drept și frumos.” Asta face singur Dumnezeu. Așadar, Satan zice: „Mănâncă! Vei fi ca Dumnezeu.” Atât de adevărat, dar atât de fals. În viața ta, el aproape niciodată, nu spune minciuna în întregime. Satan aproape niciodată nu spune minciuna în întregime. „Vei fi ca Dumnezeu!” Atât de adevărat, dar atât de fals. „Haide, taie tulpina! Fii ca Dumnezeu!” Putem face asta și murim.

Versetul 6: „Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat și plăcut de privit și că pomul era dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui și a mâncat; a dat și bărbatului ei, care era lângă ea, și bărbatul a mâncat și el. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut că erau goi.” Care a fost prima consecință a căderii? Prima consecință este un canion între aspect și pretenție. Un imens canion între aspect și pretenție. Acum că am ales să fiu Dumnezeu, non-divinul meu aspect e ridicol. Adică rușinea. Acum că am ales, voi fi și eu o astfel de floare. Voi fi Dumnezeu, voi decide corect. Ce e înțelept, ce să se mănânce, ce să se vadă, ce să se facă. Eu voi decide. Și odată ce decizi că ești Dumnezeu, și te uiți în oglindă, râzi. O prostie, așa ceva e ridicol și rușinos. Este îngrozitor. Și de când tot încercăm, cu machiaje și culturism, cu haine la modă pe când eram adolescenți, cu haine scumpe pe când eram adulți, cu tratamente pentru acnee, cu bronzat și cu tot ce vreți. Am încercat să dăm tot posibilul ca realitatea dezastruoasă a vieții noastre, să pară cât mai divină. Credeți-mă, nu funcționează. Pentru mine, niciunul dintre voi nu arătați ca Dumnezeu. Deci puteți lăsa efortul deoparte, și să vă relaxați în brațele Domnului, care Singur ne poate salva din stilul de viață și păcatul ăsta îngrozitor. Vrem să părem invulnerabili, vrem să părem independeți, vrem să fim ca un zeu sau ca o zeiță.

Esența căderii lui Adam și Eva, este plăcerea supremă pe care o simțim când suntem independenți, și decidem pentru noi ce e adevărul, ce e dreptatea și frumusețea. Plăcerea supremă pe care trebuia s-o simțim când Dumnezeu e Dumnezeu, izvorul adevărului, dreptății și frumuseții... Mai degrabă ne-am uita la televizor. Avem un mod atât de defectuos, bolnav și corupt în ce privește preferințele noastre. Toți vrem să fim Dumnezeu și să ne bucurăm, în loc să-l vedem pe Dumnezeu și să ne bucurăm de El. Nașterea din nou e un miracol. Asta înseamnă să devii un creștin. Devenind un creștin, . Duhul Sfânt intră în inima mea, și brusc îmi dau seama că nu are rost să încerc să fiu Dumnezeu. Nu arăt ca El și nu simt ce simte El, nu sunt deștept cum e El, nu sunt înțelept sau iubitor cum e El. Sunt păcătos din cap până-n picioare. Există vreo cale prin care pot fi salvat, să renunț să fiu Dumnezeu și să fiu ca un copilaș, care își dă seama că trebuie să fie ca Dumnezeu.

Ne-am rugat înainte să venim aici, căci Isus a zis că dacă nu vă veți face ca niște copilași, nu veți intra în Împărăția Cerurilor. Și toți copii aceștia sunt păcătoși, toți sunt obraznici, toți comentează, toți se plâng când fratele lor fac ceva, dar și ei fac la fel, toți sunt păcătoși până-n măduva spinării. Iar ei știu asta, voi știți asta. Ceea ce Isus a vrut să zică este că ei au încredere în părinții lor că vor avea grijă de ei. Ei dorm când îi puneți în pat, și nu se îngrijorează că îi veți părăsi, decât dacă se întâmplă ceva îngrozitor. Au încredere cu adevărat. Despre asta e vorba în copilărie. Așadar, lumea modernă seculară e foarte veche, își pune haine noi în fiecare secol, e cunoscut sub diferite nume. În vremurile moderne - modernism, existențialism, umanism secular și postmodernism. Dar există o rădăcină comună. Nu contează ce denumire are, există o rădăcină comună. Toate Îl detronează pe Dumezeu, și Îl înlocuiește cu următoarea cea mai mare Curte de Apel, adică eu. Pentru adevăr, dreptate, frumusețe, este micul, limitatul, firavul, imperfectul și muritorul om.

Consecințele avortului sunt cutremurătoare. Vă voi arăta care-i legătura, dar mai întâi vă voi arăta câteva statistici. Estimare conservatoare: 30 de milioane de avorturi în lume, în fiecare an. O treime în Rusia. Cea mai mare rată de avort în România. . Trei din patru sarcini. În America, din 1973, când Curtea Supremă a hotărât că e legal să iei viața unui făt la orice lună, fără motiv. 43 de milioane de bebeluși au fost uciși legal în țara asta. Un bebeluș moare la fiecare 26 secunde, 151 în fiecare oră, 3629 în fiecare zi, omorâți în bucăți, într-un mod sau altul. Minnesota, din 1973 până în 2002, s-au înregistrat 461,026 avorturi. Anul trecut, nu, 2002 - 14,186, 50% din femeile sub vârsta de 24 de ani, 79% nemăritate, 40% au făcut un avort, 60%, și de aici mă îndrept spre legătură, 60% au declarat că avortul era determinat din motive financiare, sau, citez, „nu vor un copil acum”, citat închis. Și iată legătura, dintre avort și lumea modernă seculară, care pornește încă din Grădina Edenului. Este vorba de verbul „a vrea”, imperialul verb „a vrea”. Evident, puteți bifa motivele, iar unul este „nu vrea un copil acum”. „Nu vrea.” „Nu vrea un copil acum.”

Obișnuiam să cred, acum aproximativ 12 ani, că dacă aș convinge medicii care fac avorturi că omoară copii, s-ar opri. Asta era mentalitatea mea. Lucram la asta, scriind articole și alte cele. Apoi s-a întâmplat să iau prânzul cu un medic care practica avortul, și care avea un cabinet aici pe stradă. Îl cheamă Bill Long. . Cred că locuiește în California acum. Apoi um vorbit cu un alt medic. Am vorbit cu doi medici care practicau avortul, ca să pot intra sub pielea lor. Amândoi m-au întrerupt și mi-au spus că știu că omoară copii. Mă blocasem. Aveam pregătite zece argumente cum că aceștia sunt copilași. Iar el doar a clătinat din cap, și a zis: „Știu asta mai bine decât tine.” Și l-am întrebat atunci de ce omoară copii. Amândoi mi-au răspuns că e răul cel mai mic. Am întrebat care e celălalt rău. Răspunsul: dreptul unei femei de a alege, de a vrea. Atâta tot. Trebuie să ne gândim bine și apoi să decidem dacă într-adevăr acesta e răul cel mai mic. Obișnuiam să cred că...

Haideți să ne uităm la câteva argumente, de care avem cu adevărat nevoie. Și recomand tinerilor să viziteze site-ul lui Scott Klusendorf, care a apărut de câteva ori, săptămâna asta, la emisiunea lui Dr. Dobson. El are acronimul ăsta, îl menționez pentru că e unul din lucrurile care te ajută într-o conversație, . S. L. E. D. El spune că atunci când porți o conversație ceea ce trebuie să stabilești, dacă lucrezi cu cineva care ar ține cont dacă ar fi fost vorba de copii lor, este faptul că nu e mare diferență din punct de vedere moral, între un bebeluș de o lună și un făt, oricât de dezvoltat ar fi, din pântec. Diferențele trebuie stabilite. El spune că sunt doar patru diferențe. SLED - size (mărime), level of development (nivelul de dezvoltare), environment (mediul) și dependence (dependența). Și în timp ce le discută, și vă puteți gândi și voi la acestea, le puteți lua pe fiecare în parte și să arătați că toate sunt valabile pentru copil. Mărime, cel de o lună nu e așa mare ca cel de 12 ani. Face o diferență din punct de vedere moral? Nivelul de dezvoltare, capacitatea rațională a unui bebeluș de o lună, în comparație cu a unui copil de 14 ani. Noapte și zi. Are o importanță dacă poți ucide sau nu? Mediul. Contează unde se află un om? Nu. Dependența. Spune-i unei persoane conectate la aparat că a fi dependent de cineva sau ceva, îți fură dreptul la viață. Cordonul ombilical nu fură viața.

Puteți folosi argumentele acestea și să nu aibă niciun folos când vorbiți cu un doctor care practică avortul. Există numeroase persoane asemănătoare lor. Lucrurile astea mă fac să mă gândesc la imperialul cuvânt, „vreau” În istoria Americii, propoziția asta e probabil cea mai puternică dintre tote propozițiile care s-au spus vreodată. „Nu vreau acest acopil acum.” Asta e probabil cea mai puternică propoziție care s-a spus vreodată în America. Pentru că atunci când Dumnezeu nu mai e implicat, o considerăm pe mamă ca fiind o zeiță. Ea este acum dumnezeu. . Ea definește ce înseamnă o persoană. Definește, deci, dreptatea. Când Dumnezeu nu mai e Creatorul persoanei, ne înzestrăm cu demnitate și drepturi. Cui îi suntem pe plac, și pe cine dorim, e dumnezeu. Ea creează persoana. Mi-a venit foarte puternic în minte ceva.

Avem în Minnesota și în încă 33 de state, o lege pentru uciderea fătului, lucru care determină niște procese ciudate aici. Au fost multe cazuri remarcabile în ultimii 10-12 ani. Din 1987 mă tot uit. Legea omuciderii spune că dacă săvârșești o crimă împotriva unei femei, și dacă intenționat sau din greșeală rănești sau omori copilul din pântecul ei, vei fi condamnat de două crime, nu doar una. Era un caz, poate vă amintiți, unde un om a asistat la sinuciderea iubitei sale, însărcinată în luna șasea. Iar pedeapsa pentru sinuciderea asistată este mai mică decât pedeapsa pentru uciderea fătului. El a fost condamnat pentru uciderea fătului după lege. Cel mai remarcabil lucru la cazul din 1994, propoziția din Star Tribune din Minneapolis, m-a cutremurat când am citit-o, pentru că era adevărul pur și nemaipomenit. Citez: „Legea, legea uciderii fătului, consideră a fi crimă să ucizi un embrion sau făt, excepție făcând avortul.” E un lucru zguduitor asupra culturii americane. „Legea consideră a fi crimă să ucizi un embrion sau făt, intenționat, excepție făcând avortul. De ce ne cutremură propoziția asta? Pentru că arată că într-o lume fără Dumnezeu, voința celui puternic creează persoana celui slab, sau nu. Vă asigur că nu vreți să trăiți într-o astfel de lume. Stalin, Hitler, Mussolini, Pol Pot, Idi Amin totți au trăit într-o astfel de lume. Nu vreți să trăiți într-o lume în care voința celui puternic decide persoana celui slab, unde trăim noi.

E un lucru uimitor să dăruiești unei mame titlul de zeiță. Și facem asta prin două moduri, nu doar prin suveranitatea asupra copilului ei, ci prin capacitatea uimitoare de a-și defini copilul. De ce avortul nu încalcă legea uciderii fătului? Răspunsul: Mama decide că nu o încalcă prin faptul că spune: „Nu vreau un copil acum.” Și printr-un act de divinitate fiduciară, ea anulează umanitatea copilului. Nu vreți să trăiți într-o astfel de lume, nu vreți să fiți acolo, vă asigur. Cu alte cuvinte, legile noastre au permis justificarea unor crime nu pe baza drepturilor și infracțiunilor, ci pe baza voinței celui puternic. Criteriul decisiv în persoană, sau non-persoană nu ține de valoarea ta, ci de puterea unui om, este nevoie doar de putere să atribuie titlul de non-persoană. Starea de spirit a culturii noastre este să dăruiască puterea asta mamei. Va veni ziua pe care am mai văzut-o în secolul 20 în o grămadă de regimuri, când puterea e transmisă cuiva ca apoi să zică: „Evreii? Nu, nu sunt incluși. Țiganii? Nu sunt incluși. Cambodgienii? Nu. Sunt vreo două milioane, nu sunt incluși.” Nimeni nu-i ia în considerare. . Pentru că Dumnezeu nu mai e. Există un nume pentru lumea asta. Există un nume pentru sistemul în care voința celui puternic, puterea face dreptate, se numește anrahie.

În concluzie, există un remediu, unul pe mai multe nivele, un remediu glorios. Nu am remediul pentru cultura noastră. Habar nu am dacă Dumnezeu are un viitor pentru America, și, în fond, nici nu îmi pasă. Vreau tare mult ca oamenii să fie salvați pentru Împărăția lui Dumnezeu. Nu e prioritar pentru mine dacă America va mai exista în 100-500 de ani. Însă e foarte prioritar pentru mine ca oamenii să scape de iad, și oamenii inocenți să nu mai fie omorâți. Iubesc America. Cred că avem cea mai bună formă de guvernământ pe care poporul pervertit l-a creat, pentru a-și gestiona păcatul. Totuși, dacă există sau nu, nu știu. Dar uite ce v-aș sugera dacă vă pasă. Spuneți des „puterea nu face dreptate”. Spuneți-o la ședințele cu părinții, la grupele parlamentare din martie, când luați prânzul la lucru, spuneți-o când sunteți la școală, tinerilor. „Puterea nu face dreptate.” Voința nu definește datoria. Un singur lucru nu creează valoarea. Propoziția „Nu vreau” nu este imperativă. Sau cel puțin nu ar trebui. Spuneți-o cât mai des. Toți știm din instinct, că daca cineva vrea să mă omoare, dorința aceea nu justifică și crima lui. Doar știți asta. Și totuși, există o întreagă clasă socială, asta e singura diferență, între cei protejați de legea uciderii fătului, și cei care nu sunt. O singură diferență: „Nu vreau copilul ăsta.” Iar legea se anulează, persoana se anulează, drepturile se anulează, iar bebelușul moare, în urma decretului imperativ al omului fără Dumnezeu. Așadar, primul remediu pe care vi-l sugerez e să continuați să spuneți adevărul. Spuneți-l des și bine. Susțineți dreptatea prin vizitarea expozițiilor de care v-am zis. Susțineți-o financiar astfel încât Kareem și Brian vor fi acolo să vă răspundă la întrebări. Le vor pune în martie la Memorialul Coffman, pot fi puse în biserici, în mall-uri, în diverse locuri pentru că sunt eficiente în confruntarea oamenilor cu realitate, adevărul.

Dar în final, adevăratul remediu pe care vreau să vi-l spun în seara asta este mult mai adânc decât a spune „puterea nu face dreptate” la ședințe cu părinții. Să ne întoarcem la Geneza 3, este uimitor, Dumnezeu e minunat. Fiți uimiți de Dumnezeu spre finalul serii. Versetul 15. . Femeia a dat vina pe diavol. Dumnezeu e supărat pe diavol, pe femeie și pe bărbat, și îi spune diavolului: „Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul.” Opriți-vă puțin să vedeți asta. „Aceasta” se referă la sămânța femeii. „Îți” și „capul” se referă la șarpe sau diavol. A fost surprinzător. M-as fi așteptat să zică: „Sămânța ei va distruge sămânța ta.” Dar nu a spus asta. A spus: „Sămânța ei, El vine și te va distruge pe tine.” Este foarte important. Afectează tot ce faci cu textul ăsta. . Este foarte important. „Și tu îi vei zdrobi călcâiul.” Este prima profeție din Biblie legată de venirea lui Hristos, ca să-l calce pe Satan.

Ați văzut ultimul trailer al filmului pe care l-am arătat miercuri seara? Patimile lui Hristos, de Mel Gibson. Îl veți vedea cănd mergeți la film. Din cele mai impresionante scene din film, scena în care un șarpe, voi dezvălui câteva detalii, dar abia aștept să-l văd din nou. El e în Ghetsimani, cu fața în pământ, iar un șarpe se îndreaptă chiar sub el. Iar Satan, înfățișat într-un mod urât, stă pe margine. Dar Isus nu se sperie, se ridică încet, și-și îndreaptă privirea spre Satan. Este atât de puternic. Astea sunt primele cinci minute din film care pune o pancardă pe care scrie: „Isus Hristos a venit în lume ca să distrugă lucrările diavolului.”

Să spunem ceva cu băgare de seamă, pentru femeile din această încăpere care au făcut avorturi, știu că auziți, sau iubiții, acum soții, care poate au aprobat avortul. Ascultați. Când Dumnezeu a auzit, a văzut, că femeia și bărbatul au mâncat, că diavolul a ispitit și apoi toți au dat vina pe celălalt, de ce nu s-a dus la șarpe să-i zică: „Bine, nemernicule, am spus că în ziua când vor mânca din pom, vor muri. Acum, du-te și omoară-i. . Mușcă-le călcâiul.” De ce n-a spus asta? A spus că vor muri. „Deci, Satan, sunt responsabil. . Tu ai început, tu termini. O voi lua de la început cu o nouă creație.” De ce n-a făcut asta? Pentru că Dumnezeul care vede avortul ca pe un mare rău, este un Dumnezeu răbdător și iertător cu oamenii temători, păcătoși, distruși. Așadar, spune: „Nu, nu vom face așa, uite cum vom face. Satan, ți-ar plăcea să-ți dau permisiunea să-i omori. I-ai atras în această revoltă sinucigașă împotriva autorității Mele. Și nelegiuit te-ar fi urmat, dar nu te voi lăsa să ai ultimul cuvânt. Din pântecul femeii aceleia, din sămânța ei. voi aduce un Mântuitor care-ți va zdrobi capul. Iar El vai salva oamenii, sămânța Mea pe care o numești pui de năpârci. Voi salva oamenii chiar din puii tăi. Și în Numele lui Isus, Fiul Meu, voi ierta toate păcatele avortului. Asta voi face.”

Cred că de asta Galateni 4:4 spune: „Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege.” Născut din sămânța Evei, pentru a împlini Legea, pentru a-l distruge pe Satan, pentru a ierta păcatele, pentru a împlini Legea, pentru a fi un glorios Salvator. Nu-mi pasă câte avorturi ai făcut, sau câți doctori ai luat în derâdere, fără pic de iubire, sau câți ai încercat să convertești. Dumnezeu poate salva în seara asta. Și poate ultima încurajare. Cred că dacă aș fi comis un avort, sau aș fi luat viața unuia din copii mei, aș fi probabil foarte vulnerabil în fața lui Satana care ar zice: „L-ai auzit pe John Piper când a zis câ ai dat-o-n bară rău de tot. Foarte rău. A zis că avortul e o revoltă împotriva celui Atotputernic. Și cu atacul tău imperativ împtriva autorității Cerului, n-ai nicio șansă.” Așa se strecoară șarpele acum.

 Nu voi da iar cu piciorul, promit. Vă voi citi foarte calm un cuvânt frumos, destinat, în special, celor care v-ați confruntat cu asta cândva. Și poate păcatul avortului e total diferit. Vreau să vă citesc un cuvânt unde Biblia prevede lupta ta cu „Nu pot fi iertat. . E în mintea mea mereu, nu pot uita.” Acesta e textul. Pavel spune, 1 Timotei 1:15: „O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. . Dar am căpătat îndurare, pentru ca Isus Hristos să-Și arate în mine, cel dintâi, toată îndelunga Lui răbdare, ca o pildă celor ce ar crede în EL, în urmă, ca să capete viața veșnică.” Acum, pe lângă asta, . Pavel a fost un criminal. Fapte, capitolul 9, versetul 1: „sufla încă uciderea”. Apoi asta, Galateni 1, Dumnezeu l-a pus deoparte pentru apostolie dinainte de a se naște. Apoi l-a lăsat să devină un criminal, pentru ca acest text să fie valabil și pentru avort. „Eu sunt cel dintâi dintre păcătoși. . Am omorât creștini, Mireasa lui Hristos. Și am fost salvat pentru ca tu să vezi răbdare necuprinsă a lui Isus Hristos, pentru toți cei ce cred în El, pentru viața veșnică.” Iubesc Evanghelia. Iubesc crucea, iubesc pe Hristos, care a murit acolo pentru noi toți. Încredeți-vă în El!

 

Doamne, Te rog, cercetează-ne, ajută-ne să facem două lucruri. Unu, să ne încredem în Hristos pentru iertarea păcatelor noastre, pentru curățarea păcatelor, pentru viața veșnică, și, deși noi am avut intenții rele, . Tu ai avut intenții bune. Ia-ne și folosește-Te de noi. Asta e al doilea lucru pentru care mă rog. După ce am găsit iertarea în Hristos, ne vei ajuta să fim activi în slujba vieții? Săptămâna trecută era despre dreptatea rasială, iar acum e despre dreptatea pentru nenăscuți. Ajută-ne să avem o viață fără cusur, în iubirea pentru oamenii de orice culoare, de orice vârstă, Nu ne lăsa să omorâm pe cel slab, și nu ne lăsa să practicăm avortul pe cel sab. Nu ne lăsa să avem prejudecăți față de orice grup etnic. Mă rog să fim uniți. Hristos să stea în mijloc, . Oh, Dumnezeule. Acum că a apărut filmul cu patimile, fă ca Isus să fie înălțat, și să fie Mărețul Salvator și Stăpânitor în cultura noastră și cea din jurul lumii, mă rog. În Numele Lui, . Numele lui Isus. Amin.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 925
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni