VOI INALTA PAHARUL IZBAVIRILOR
Autor: Dănuț Burla  |  Album: Zborul prin credinta  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de Danut-Burla01 in 26/02/2024
    12345678910 0/10 X

VOI INALTA PAHARUL IZBAVIRILOR  MARTURIE CRESTINA

Scurt rezumat al minunilor traite personal cu Domnul, care ma poarta din biruinta in biruinta si merita toata Gloria.

Am mai trait multe minuni in lucrarea de misiune dar cred ca o sa scriu in alta carte sa fie marturie si incurajere pentru Biserica Lui Dumnezeu.

 

COPILARIA 0 / 10 ANI

 

Ma numesc Burla Danut.

M-am nascut in comuna Vicovu de Jos, judetul Suceava, in Romania, satul Remezau, in anul 1969.

Am crescut intr-o familie crestina penticostala, fiind al saselea copil din doisprezece.

Am avut maretul Har al chemarii divine din copilarie, chiar pe la 5 / 6 ani i-mi amintesc cum i-mi vorbea Dumnezeu cind ma rugam asa cite putin ca copil. Odata tin minte ca eram la gradinita, si tatal meu lucra in padure pe la Brosteni judetul Suceava la hotarul cu judetul Neamt. Venea acasa la doua saptamini si chiar la o luna, si i-mi era asa de dor de el ca ma rugam Domnului Isus sa-l aduca acasa sa fie cu noi, si Domnul Isus mi-a ascultat rugaciunea mea copilareasca si l-a adus pe tata la Sucevita dupa ce m-am rugat, iar de la Sucevita venea zilnic acasa. Aceasta m-a facut sa cred cu adevarat in Dumnezeu chiar de mic copil, insa lupta cu puterea diavolului a inceput dupa asta si a fost foarte dura pentru mine ca copil.

Cind eram la scoala a fost totul impotriva mea, de multe ori nu aveam prieteni, si colegii de clasa din clasele 3/6 erau toti nepocaiti si se bateau cu mine continuu. Un razboi inegal in care de multe ori ca copil cedam si-i bateam sa scap de rautatea lor.

Eram foarte rapid si nu ma puteau bate ceilalti 7 baieti ca erau si mai slabi si fricosi ca copiii, dupa ce primesti bataie te mai linistesti sau te feresti sa mai iei din nou.

Invatam foarte bine si cu toata ura ce ma urau colegii eu ajutam pe toti ca un prieten ca asa eram educat de parinti si citeam in Biblie.

Dar ca si copil ma jucam cu ei si ne uneam la prostii parca prea usor cu mintea noastra copilareasca.

Fugeam de la unele ore la scaldat la riul Suceava, sau megeam la padure sa cautam fragi, ciuperci de toamna, coarne de cerbi, si chiar la prins iezi. Se intimpla ca lipseam ziua de la scoala intreaga pentru aventurile de vinatoare sau plimbari prin padurile din zona. Ne aducea acasa foamea si orele 15 care erau limita sa ajungem de la scoala dar plecam si la 6 dimineata daca reuseam. Parintii nu ne lasau dar ne ascundeam si zburdam pe unde ne venea in cap. Odata am fost la Putna linga hoarele cu Sucevita si Moldovita, am ocolit aproape toate hotarele din munte ale Putnei. Ne-a luat o foame ca nu mai reuseam sa ajungem in sat de flaminzi pe la 13 ani.

Toamna era cu fructele prin livezi o adevarata fericire sa zburdam dupa nuci, mere, père prin toate livezile unde ne treceau pasii. Stiam jumatate de sat ce fructe au in livezi, dar numai gustam nu furam asa sa ducem undeva. Unii oameni mai in virsta ca sa scape de noi ne dadeau cind ne vedeau si ne era rusine sa mai sarim gardul dupa aceea la ei.

Altii ne-au chemat sa-i ajutam sa culeaga fructele si mergeam ca ne dadea si noua pentru cules cit nu merita de mult. Si asa ne-au potolit multi cu saritul gardul prin livezile lor ca am crescut mari si nu mai faceam raiduri de rusine ca ne cunosteau toti. Dar de prostii nu ne lasam.

Intr-o noapte am vrut sa dam foc la CAPeul comunist invatati de un fost partizan care era bunicul la un coleg de prostii. Am mers si cind am vazut ce vint puternic s-a pornit cu greu i-am lamurit sa ne oprim ca dam foc la casele vecine, dar colegii mei tot au dat foc la un saivan in afara satului si la o multime de stoguri de fin. Daca ne aflau comunistii ne impuscau. Asa ne ispiteau demonii de ingrozitor ca noi eram invatati de niste fosti partizani ce au fost detinuti politici si-i urau pe comunisti.

Numai mina Atotputernicului Dumnezeu ma scapat de aceasta robie, ca dupa influiente credeam in razbunare si salbaticie mai mult decit in orice. Eram asa de razboinic ca rare ra o zi fara aventuri sau batalii cu alti copii… Dumnezeu M-a transformat total!

Dar in inima mea am simtit fiorul Duhului Sfint la Biserica Penticostala din Vicovu de Jos pe la 5 ani cind mergeam linga mama mea pe banca la cor si se rugau fratii cu foc. Pe la sase ani am fost cu mama la un frate batrin aproape de noi care era si proroc al Domnului si bun evanghelist, dar era slab si se pregatea de plecare la Domnul. Fratele acesta intr-o seara innainte de a pleca cred ca vreo 2/3 zile m-a luat cum statea el pe margnea patului intre genunchii lui si a pus miinile pe capul meu si s-a rugat pentru mine. Ce s-a rugat acest frate, s-a implinit tot in anii vietii mele, noi i-i ziceam mosul Breaban, tin bine in memorie ca s-a rugat ca Domnul sa ma faca un evanghelist, sa-mi dea darul prorociei si vedenii, sa ma faca un cintaret si sa-mi dea cintari sa-L glorific pe Dumnezeu, sa fiu un misionar un bun mesager al Harului lui Dumnezeu, sa fiu credincios si statornic toata viata mea, sa-L iubesc cu adevarat pe Dumnezeu. Am inteles in scurgerea timpului ce valoare are rugaciunea de binecuvintare a sfintilor lui Dumnezeu.

Acest har al binecuvintarilor m-a atras spre Dumnezeu cu adevarat ca un magnet cu o forta uriasa.

1. Dumnezeu m-a vindecat la degetele zdrobite de pietre si la piciorul sting la sase ani si la dreptul pe la sapte ani, fara sa merg la doctor desi au fost ambele degete mari si urmatorul cu unghiile infectate si carnea s-a dezvelit de pe cele mari si au cazut unghiile de la toate patru degete.

2. Dumnezeu m-a vindecat la genunchiul sting de o taietura de cutit mare pe la 8 ani ciopleam o fluieratoare de rachita si m-am taiat foarte grav dar nu am fost la doctor.

3. Dumnezeu m-a vindecat la genunchiul drept de o taietura de 6 centimetri pe rotula se vedea osul gol tranversal cu lungimea piciorului, pe la 10 ani, parintii m-au dus la doctor dar eu nu am vrut sa stau ca m-a dat cu tinctura de iod si ma durea ingrozitor si nu am vrut sa-i las sa ma mai atinga si am zis ca Domnul Isus ma vindeca si am plecat din dispensar fara sa stau sa ma panseze, eram asa un copil foarte energic nu avem timp de stat.

Ma pansam eu si nu lasm pe nimeni sa-mi atinga ranile.

4. Pe la 10 ani am cazut dintr-un pom care face père, ca era pe vremea perelor si eu ma urcam pina la ultima crenguta unde ma tinea sa ajung pe cele mai coapte de la soare. Am cazut printre crengi dar de pe o creanga pe alta si m-am oprit exact pe prima creanga de jos, pomul avea 6 /7 metri. Cind am ajuns pe ultima creanga nu mai puteam sufla de lovit si speriat si am zis Doamne Isuse mor. Atunci mi-am revenit la clipa si am simtit un fior placut ca un curent electric si nu m-a durut nimic dupa aceea.

Nu inteleg dar cred ca Domnul Isus m-a vindecat pe loc ca am luat crengile la rind cu coastele, cu burta, cu spatele, rotinduma neregulat, pina m-am oprit pe prima creanga mai groasa de jos la un metru de sol.

 

ADOLESCENTA 10 / 16 ANI

1. Dumnezeu m-a pazit de lupi in padure eram cu tata si 3 lupi se apropiau de noi la prinz cind micam pe la Brodina in padure, aveam 12 ani si m-am ridicat dupa rugaciune sa ma asez sa mincam si am vazut lupii cum alergau in salturi si se ascundeau dupa denivelari sa se apropie de noi, i-am zis tatei si el a racnit si aruncat cu pietre dupa ei si s-au departat dar mai sus in poiana au sfirsiat niste oi la oamenii care locuiau acolo.

2. Dumnezeu m-a pazit de un ris in padure, eram cu tata un ris se apropiau de noi dupa prinz cind am micat pe la Brodina in padure, la Hepa, aveam 12 ani si ma duceam la izvor dupa apa, si risul era ascuns intr-un molid mai stufos deasupra izvorului gata sa ma atace.

3. Dumnuezeu m-a pazit de un atac al tiganilor pe imasul comunal ca au vrut sa-mi fure miei si mioare care le pazeam pe bani pentru satenii mei pe la 13 ani, m-au atacat vreo 7 sau 8 baieti si eu aveam doar un prieten cu vacile de 12 ani dar eram foarte artagosi desi tiganii erau si de 16/18 ani noi nu ne-am lasat si i-am batut ca salbaticii din frica si disperare fara sa se poata apara ca aveam bici si toiag ca ciobanii si nu am cedat. Cu un an innainte au furat o vaca la un vecin care o pazea un frate al meu si a fost razboi dur ca a mers vecinul un barbat mare si foarte voinic si a batut la rind tot ce a prins si a recuperat vaca. Noi stiam ca tiganii sunt fricosi si nu ne-am lasat.

4. Dumnezeu m-a pazit de lupoaica cu pui la stina, ca eu aveam 14 ani si cu mintea mea de copil vedeam un ciine mai rau nu o fiara in lupoaica cu pui si nu realizam cit de periculoasa era, am urmarit-o cind alapta puii sa o atac sa o omor dupa calculul meu. Aveam o bita de scoruj, groasa de vreo 5 /6 cm si lunga de un metru si 60cm, in care am facut gaura cu un piron incins in foc si am tesut asa doua piroane in cruce si am legat strins ca in cerc cu sirma zona sa am ghioaga sa ma apar de fiare. Piroanele le-am ascutit cu pietre din piriu ca fiind cioban ai timp de multe ocupatii comice. Cind m-am apropiat de lupoaica ce era culcata linga culcus si puiii sugeau si am vrut sa-i dau cu bita aia, dar, a sarit ca un virtej s-a rasucit si a fugit iar puiii au intrat in pamint intr-o galerie si nu i-am gasit ca era adinca. Nu a avut curajul sa ma atace ci a urlat si a chemat dar eu am bubuit cu carbid ca aveam niste conserve de la vopsea si faceam mare zgomot si i-am speriat.

5. Dumnezeu m-a pazit doar o luna mai tirziu, tot la stina la Oglinda in Putna la hotarul cu Rasca din Moldovita, judetul Suceava, de o scroafa foarte mare care avea 14 purcei déjà godaci la 50/60 kg, ce a atacat si a rupt o oaie sa o manince, iar eu am sarit sa apar oile, ca eram cu un baiat de 17 ani dar era foarte fricos si am sarit eu si i-am dat cu bita aia cu piroane in cap la scroafa, a intrat un piron in cap si a tisnit singele ca din robinet iar eu am dat de 3 / 4 ori si pe spate si pe botul ei odata ca a fugit de durere si de groaza, a lasat oaia sfirsiata iar purceii au urmat-o doar unul a cazut prada la ciini ca nu am reusit sa dau in nici unul ce rapizi sunt la alarma. Eu am si racnit de groaza cita m putut si s-au temut dar Dumnezeu m-a pazit.

6. Acolo la stina in anul 1983, Dumnezeu m-a trecut prin scoala lui David cu oile si vacile pe munte.

Fiind déjà incercat de doua ori nu ma astimparam si intr-o zi se apropia un urs ce urmarea sa atace o junica la marginea unui luminis ce era limitat de o plantatie foarte tinara de 10/12 ani de molizi si brazi unde se ascundea ursul foarte bine. Eu ma incredeam si in Dumnezeu dar eram prea curajos si eram singur cu vacile in padure, este drept ca eram inarmat cu o ghoiaga adevarata déjà testata pe scroafa aceea de mistret dar aveam si o conserve de vopsea goala ce bubuia foarte tare si speria animalele salbatice cu bubuiturile ei. Am zarit ursul si am aruncat cu pietre inspre el dar ursul nu s-a temut si eu am strigat si am bubuit o data si s-a speriat si a fugit, dar si ursul a incercat sa arunce cu pietre la mine desi era la vale de mine vreo 30 / 40 de metri. Eu am atacat primul si chiar cred ca am aruncat aproape de urs destule pietre si ursul nu se temea doar se uita la mine si mormaia, pina am bubuit cu carbid. Dumnezeu m-a pazit si atunci.

7. Dumnezeu ma pazit si la scaldat in riul Suceava in anul 1985, ma apropiam de 16 ani, am sarit intr-o plisa care avea un virtej si m-a atras in fundul ei la aproximativ 5 metri, era un canal subteran unde erau cioate care blocau intrarea in subteranul riului si au sarit 4 baieti innotatori mai buni decit mine si era sa se innece dintre ei aproape toti au luat apa dar au iesit. Eu am iesit ca apa era limpede vara dar m-am tinut cu miinile de cioate si niste radacini si am iesit in directia scurgerii riului unde apa era mai mica. In timpul cita m fost sub apa mi-am tinut nasul sa nu iau apa si virtejul m-a rotit cu forta de doua saut trei ori dar nu m-am speriat ca nu era foarte adinc si stiam sa innot si rezistam mult sub apa fara sa iau aer. Atunci cred ca a durat aproape trei minute toata perioada sub apa.

Cind am iesit ca gaura nu era lunga ci doar 8-10 metri, eram foarte ametit si nu am avut destul oxygen dar mi-am revenit repede.

8. Dumnezeu m-a pazit in padure pe la 16 ani, caram lemne uscate cu sania iarna si erau animale salbatice destule. Intr-o zi a trecut un mistret pe linga noi cind mincam la amiaza si a vrut sa ne atace iar eu l-am vazit in ultimul moment si l-am lovit cu un lemn si am racnit si a fugit.

Intr-o seara incarcam sania si era gata sa plecam cu un frate al meu mai mic de 14 ani care era cu mine in Poiana Stinisorii, Vicovu de Jos la hotar cu Putna, ca lemnele erau din padurea Putnei, si au trecut aproape de noi 5 lupi care alergau o cerboaica si nu la mare distanta au sfirsiat-o pe poiana,

Noi nu ne-am vazut de lucrul nostru dupa ce au sfirsiat-o am incercat sa-i atacam sa luam carne, din cerboaica sfirsiata de lupi dar era sa sfirsim si noi ca cerboaica doar ca ne-am urcat intr-un finar si lupii nu au reusit sa urce si am avut lemne si am racnit si aruncat in ei chiar am nimerit in unul care s-a apropiat prea mult, aveam si securi daca se apropiau chiar dam in ei cu adevarat daca reuseam ca lupul se fereste si-i foarte inteligent la hartuit prada. Nu au venit toti la noi ci doar trei dar s-au dus sa manince dupa ce i-am alungat si noi am coborit si am fugit cita m putut spre casa, ei ne-au urmarit dar noi am coborit direct pe un drum si lupii au intrat prin padure si s-au mai oprit, au urlat si ne-au pierdut urma. Dumnezeu ne-a pazit ca mintea noastra era copilareasca si-i consideram ca niste ciini nu le cunosteam fortele si salbaticia de fiare.

9. Dumnezeu m-a pazit si de serpi in padure, doar doi serpi am vazut vii care sa nu-i pot omori in padure, eram bolnav ca sa caut serpi si sa-i omor. Intr-o zi era mai rece pe la sfirsitul lunii august eram la stina tot in 1983, in Oglinda, si pe la ora 11 m-am intins pe o creasta intr-un luminis la soare ca eram cu vacile si vacile pasteau linistit, iar de amiaza nu le mai mulgeam, si cind erau satule de amiaza se culcau si dormeau cite ora si jumatate sau chiar doua ore, iar eu de multe ori dormeam si eu la soare de amiaza cu vacile. In locul in care m-am culcat pe spate era pietris si se incingea un pic la soare, iar eu aveam haine mai groase ca dimineata era si 4 / 5 grade si erau necesare. Am adormit asa la soare si am dormit peste o ora ceva putin ca avem ceas la mina, si prin somn am vazut asa cum vine un sarpe negru si se aseaza linga mine colac rotund in partea dreapta si m-am trezit dar nu am miscat ci doar am deschis un ochii un pic si am vazut ca era adevat nu visam. Am luat o piatra foarte fin cu mina stinga si cred ca Dumnezeu a condus mina mea in acel moment ca am lovit sarpele exact in cap si m-am ridicat rapid si l-am omorit. Avea aproximativ 1,30 m si l-am legat si atirnat de crengile unui copac in marginea luminisului sa sperie pe serpi si sa fuga de acolo asa am crezut eu.

10. Tot la stina m-am urcat intr-un copac de fag plecat sa fac un leagan sa ma joc si am ajuns spre virful copacului si m-am leganat un timp dar copacul era prea mare de leganat si foarte dur si eu nu am calculat bine cit de elastic trebuie sa fie sa ma apropii de pamint si mi-au scapat miinile cind eram la inaltime de 9/11 m si am cazut jos pe niste crengi de molid. Doar Dumnezeu m-a pazit ca puteam sa fiu mort ca sub copac erau pietre destul de mari dar eu am planat in balans cu copacul oblic nu drept jos si copacul dupa socul facut s-a rasturnat de tot fiind dupa niste ploi de doua saptamini si era un pic dislocate radacinile. Exact am reusit sa ma ridic si sa ma duc sa ies de unde a cazut copacul din care iesea o caruta de lemne buna.

11. Prin decembrie 1985 eram cu sania cu lemne incarcata in padure si la o coborire mai dura unde puneam lanturi in talpi sa frineze m-a apucat si a prins viteza ca un lant s-a rupt intr-un colt de stinca si sania avea 800kg poate chiar 1000kg. Dumnezeu m-a scapat prin minune aruncindu-ma in zapada lateral si sania sa oprit in piriu la vale nici nu s-a sfarimat si doar ceva ce am reparat.

 

TINERETEA 16 / 30 ANI

1. Frumoasa perioada de viata petrecuta sub ocrotirea lui Dumnezeu, a inceput cu: Botezul cu Duhul Sfint pe la 14 ani si 5 luni intr-o seara de iarna foarte grea in luna martie 1983. Nu tin minte data la care am fost luat de Duhul Sfint ca am fost prea fericit sa marchez acest minunat eveniment din viata mea. A venit toamna cu circul amintit. Dupa toamna o iarna foarte lunga, geroasa si troiene de doi si chiar trei metri. In vacanta de iarna si a doua saptamina din ianuarie am fost cu tata la padure la Brasov, in muntii Piatra Mare, La Gircin, linga orasul Sacele, aveam 15km din orasul Sacele dar am fost in trei duminici la adunare la Sacele si la Brasov. Acolo a fost nasterea mea in credinta. Si ocazia rara sa fiu linga tata sa ma rog cu el si sa ma invete din Cuvintul lui Dumnezeu.

Am venit acasa ca nu puteam lipsi de la scoala mai mult de o saptamina si am inceput sportul caratului lemne uscate din padure cu sania. Acolo puteam cinta cit de tare voiam in padure si eram déjà intrat la corul mixt al bisericii fiind mai putini tineri in vremea aceea.

In luna martie 1984, Dumnezeu a dat o revarsare a Duhului Sfint in Biserica Penticostala din Vicovu de Sus. Dar eu eram inca foarte legat de lume copilareste, la scoala eram cel mai obraznic si razboinic, nu trecea o zi fara o batalie asa de rau ma chinuiau duhurile rele. Odata un duh rau a vrut sa ma omoare cind dam fin din podul grajdului la vaci acasa la parinti, dupa ce m-am hotarit sa slujesc pe Dumnezeu cu toata inima se luptau demonii cu mine permanent si pe banca in adunare ma tulburau in mintea mea cu tot felul de prostii si amenintari. Nu am spus niciodata asta la nimeni ci m-am rugat lui Dumnezeu sa ma scape si sa ma umple de Duhul Sfint crezind in Atotputernicia Dumnezeiasca a sfintirii de catre Duhul Sfint.

Intr-o zi la scoala dupa un razboi cu un baiat mai in virsta cu trei ani decit mine a venit un frate scump care era botezat cu Duhul Sfint innainte cu o zi la Vicovu De Sus si mi-a zis ca este staruinta dupa Duhul Sfint si daca vreau sa merg cu el seara si eu am fost déjà conectat cu inima. Ce credeti ca i-am raspuns? Ilie eu ma rog de mult sa ma scape de dracii care ma chinuie si sa ma umple de Puterea Sa divina. Vin seara asta sigur.

Si am mers. Dar fratele a plecat mai devreme, ca cunostea ca este zapada mare si cararea este dura peste lunca riului Suceava care ne desparte intre cele doua comune Vicovu de Jos, de unde sunt si Vicovu de Sus, unde era la Biserica staruina dupa Duhul Sfint. Eu locuiam mai departe cu un kilometru si ceva decit fratele Ilie, si nu am calculat bine timpul ca nu stiam unde este Biserica din Vicovu de Sus, ca nu am fost niciodata pina atunci acolo. Dar era simplu ca era o punte peste riu si iesea linga biserica la Vicovu de Sus.

Pe drum m-am intilnit cu un om ce era angajat la scoala pentru serviciul de curatenie si intretinere unde eram eu elev, dar el nu venea la noi la Biserica din Vicovu de Jos ca era un fel de dezident si avea sapte sau opta ani de cind nu mai frecventa biserica. El m-a intrebat cu o voce mieroasa deosebit de enervant unde ma duc? Si eu am raspuns ca merg la staruinta. Atunci el a zis sa mai las sa nu staruiesc ca nu o sa pot sa pastrez pe Duhul Sfint ca sunt foarte obraznic. Eu eram asa de pornit ca am raspuns dur si obraznic. Nu i-am mai zis frate ci: bade Ioan duh de acela care sa-l pastrez eu nu-mi trebuie niciodata. Ma duc la Dumnezeu sa scoata dracii din mine si sa ma umple de Puterea Sa cea Mare a Duhului Sfint ca numai aceasta putere ma poate sfinti si transforma intr-un om al lui Dumnezeu. Si am plecat. El avea dreptate fireste ca in ziua aceea eu m-am batut cu trei baieti in trei pause la scoala, iar unul era al lui.

Dar Dumnezeu m-a primit asa de rau si a lucrat deosebit. Am ajuns la Biserica la Vicovu de Sus unde era inceputa rugaciunea de pregatire si a durat aproape o ora sau mai mult. Ne-am ridicat de pe genunchi si fratii au adus apa sa bem, ca veniti de la ger eram deshidratati; si nu rezisti sa te rogi mult fara sa bei apa. Am baut doua cani de apa stiu ca nu prea voiau sa-mi dea a doua cana.

La prima rugaciune am inceput sa-I spun Domnului toate pacatele mele ce mi le aminteam, dar la un timp am scurtat aceasta marturisire si am zis: Doamne eu nu le stiu pe toate si nu le tin minte dar Tu iarta-mi toate pacatele si sfinteste-ma pentru Tine. Da-mi o putere foarte mare ca dracii care m-au chinuit sa nu ma mai biruiasca niciodata si sa fiu cu Tine biruitor in vesnicie.

Sa terminat prima rugaciune cu aceste cuvinte si nu-mi convenea ca s-a rupt filmul prea in scurt.

Fratii dupa ce am baut apa voiau sa se cinte o cintare si sa dea un indemn fratele Viorel Birau dar nu a mai avut loc. Dupa ce am baut a doua cana de apa, am ridicat miinile spre cer si am strigat: Acum Doamne Vino! Iar in clipa aceea am vazut cerul deschis si pe Domnul Isus prezent iar peste cei ce staruiau a coborit un foc alb stralucitor si din mine au iesit niste draci si au fugit ingroziti iar Domnul Isus m-a imbracat cu o haina alba stralucitoare si m-a incis cu un briu lat foarte frumos si mi-a dat o trimbita de aur cu porunca sa sun din trimbita cind El ma va pune dupa rinduiala Sa din Cartea Planului Sau de lucrare care mi-a deschis-o atunci. Glorie Domnului! Isus este Biruitoril!

Mi-a zis atunci Domnul Isus ca daca voi asculta numai de El si nu de oameni i-mi va da mai multe daruri ceresti ceea ce a si implinit. Dupa ce am primit Duhul Sfint ma purta puterea Sa plutind fizic prin locul acela si a vorbit prin prorocie clar si prin vedenii la aproape toti fratii care se ocupau de staruinta si la fratii conducatori din tainele ceresti.

2. Dupa ce m-a botezat cu Duhul, Sfint Dumnezeu Tatal nostru, Domnul Isus mi-a dat cintari noi si poezii, mi-a dat harul sa invat muzica teorie, sa invat sa cint la instrumente cu clape pian, orga, acordeon. La acordeon nu mi-a placut chiar mult din cauza efortului fizic de a tine in brate instrumentul dar la orga mi-a dat harul Sau si cind eram de 15 / 16 / 17 / 18 ani de multe ori venea ingerul trimis de Dumnezeu sa ma invete sa cint mai bine si ma invata si teorie muzicala cum sa scriu si sa citesc muzica pe portative. Am luat lectii prea putine dar bune de muzica de la frati prin Timisoara gratis ca nu aveam bani de ore ce prêt era dar fratii ne invatau gratis.

Prin harul Domnului Isus am cintat: in corul mixt, corul barbatesc, din Biserica din Vicovu de Jos; in corul mixt si barbatesc de la Biserica Elim din Lisabona; in corul mixt si barbatesc de la Biserica Elim Bruxelles; solo cit am prins in grupuri pe unde am misionat de la virsta de 17 ani in Romania si pina acum in Europa pe unde mi-a dat Domnul harul sa ajung, am recitat poezii ce am primit de la Domnul, am primit si foarte multe cintari noi de la Domnul, si recit si predic Evanghelia dragostei si a Vietii Vesnice peste tot pe unde ajung prin harul nemarginit al Domnului nostru Isus Hristos pina ma va chema la El. Domnul vorbeste si prin vedenii ceresti si prin prorocie si prin descoperiri directe personale si lucreaza prin mine cu darurile Sale sfinte. Eu sunt doar un izvor al Sau si cind El deschide robinetul harului curge Dumnezeiasca Sa putere ce vindeca bolnavii, elibereaza de orice jug strain si aduce Lumina Sa divina in intuneric si Pacea Sa vesnica ce umple inimile de bucurii ceresti.

3. Pe la virsta de 17 ani fratii ma puneau la cite un indemn la rugaciune si asa am inceput sa vorbesc despre Dumnezeu si sa ma obisnuiesc cu Cuvintul lui Sfint. Aveam 17 ani si doua luni cind intr-o iarna am lucrat prin Arad si eram cu inca 4 frati tineri, iar fratii pe unde mergeam ne puneau sa slujim si sa predicam. Prima predica intr-o biserica cred ca a fost la fratii baptisti din Cued, Arad. Iar dupa aceea au urmat la Sebis, Chisindia, Buteni, Taut, Draut, Aldesti, Tirnova, Ineu, era fratele Pavel de la Ineu foarte scump, a zis ca: el urmeaza sa predea sarcina la cei mai tineri ca noi si a pus Biserica sa se roage pentru noi special sa primim cuvint si autoritate spirituala, si sa stiti fratilor ca am vazut cum Dumnezeu a ascultat rugaciunea bisericii si a dat putere in cuvint si noua cei tineri pe atunci.

4. Verile de la 1985 la 1989 am lucrat pe la construit case la oameni iar iernile mergeam prin Timisoara, o iarna am lucrat in judetul Arad, la Cued, Buteni. In una din zile mergeam de la Cued spre Aldesti peste dealuri singur. Acolo erau niste turme de oi ale sibienilor care umblau asa prin zona banatului la iernat cu turmele. Dupa ce am trecut vreo 1,2 / 1,4 km de o turma m-au luat la urmarit o haita de ciini ciobanesti erau 13 de toti, dar nu m-au ajuns decit linga satul Aldesti. Acolo era un gard de la o gradina cu stilpi mai lejeri cu sirme intre ei. Ciinii aceea erau asa de rai dar nu se apropiau mai mult de 5/6 metri dar nu ma lasau sa plec. Erau 3 catei mari cit cei maturi dar mai fara minte si incercau sa ma muste cu mama lor si ma atacau la picioare iar eu strigam dar nu a venit nimeni in ajutor ci doar se uitau oamenii ce erau prin gradinile lor. Un om linga gradina la care eram mi-a zis sa rup un stilp de la gradina sa ma apar de ciini ceea ce am si facut dar s-au rupt doi ca erau putreziti in pamint si sirmele nu le puteam rupe toate asa ca a ramas doi stilpi si 4 metri de sirma intre ele si am inceput sa le invirtesc in aer deasupta capului sa sperii ciinii dar cateii m-au atacat si mai furiosi. Eu am coborit oblic in rotatie spre catei si am lovit unul cu un stilp ca a ramas jos si gemea. Cind a vazut cateaua a urlat odata ca si lupii si toti ciinii s-au departatla vreo 20 /25 de metri de mine si doar latrau. Asa am reusit sa scap invirtind acesti silpi am mers 600 /700 metri pina am reusit intra in sat pe o straduta iar satenii m-au indemnat sa ies la sosea si sa plec cu prima masina de ocazie ca sibienii ma omoara de nebuni dupa ciinii lor. Eu fiind copil am ascultat de batrini ca erau vrednici si cunosteau ce spun, aveau chiar din sat un copil care a fost omorit de ciobanii sibieni si se temeau.

5. A doua zi trebuia sa ma intorc pe locul acela la ferma din Cued. Am vrut sa ocolesc prin alt sat dar Domnul mi-a vorbit sa nu ma tem si sa merg pe acolo ca El ma va pazi. Am pornit spre seara si aveam 8 km poate si mai mult pina la ferma si cind am intrat pe dealurile unde erau ciinii am fost inconjurat de o ostire de ingeri si am inceput sa cint cu ei iar ei au mers cu mine pina in ferma cintind.

6. De la virsta de 16 ani la 30 de ani mijlocul meu personal de deplasare era bicicleta. Am avut mai multe cursiere si eram foarte rapid la deplasari cu viteze destul de mari pentru bicicleta. Atingea o cursiera cred ca modificata cu transmisie franceza de curse sportive chiar 70 km/ora pe teren drept. Dumnezeu m-a pazit de accidente grave ca am trecut prin multe cu bicicleta.

7. Intr-o noapte de iarna in 1988 veneam pe la 0:40 de la Hodoni cu trenul in Timisoara, de la o seara de rugaciune si troleibusele nu mai circulau iar eu locuiam in chirie in Calea Lipovei la Capatul liniei si ca sa ajung mai repede treceam pe Circumvalatiunii in Calea Aradului si pe linga cimitirele de acolo, in spate nu aveau gard si era o carare prin cimitire mai scurta, dar am gresit si am intrat in cimitirul Eroilor primul si m-a somat o patrula de securitate si a trimis ciinele dupa mine, a tras si focuri de avertisment dupa mine dar eu am fugit si am sarit peste poarta exact in fata unitatii de securitate si tot mai departe la fabrica de betoane si m-am ascuns intr-un tub sus la inaltime ca era o stiva de 5 - 6 metri, au tras focuri de arma dupa mine ca in razboi iar eu veneam de la o staruinta unde primisera niste tineri Duhul Sfint si aveam adrese la mine in potofel. Ciinele securitatii a ramas prins in fierul forjat ca sulitele pe virful portii ca de nu se agata acolo eram mort. Am stat aproape trei ore ascuns in betoanele acelea si era sa inghet, au cautat totul dar Dumnezeu m-a pazit, si am mers pe stradute pe ocolite pina la chiria unde locuiam, iar acolo am avut un nou razboi cu ciinii vagabonzi pe care i-am biruit cu borcanele de la tomberoanele de gunoi si am intrat in bloc exact cind au inceput sa traga focuri din nou securitatea, pe la 5 dimineata. Nu au vazut unde am intrat si blocul avea doua usi la hol si am scapat prin ocrotirea lui Dumnezeu de moarte si nu am incurcat si pe fratii ce aveam adrese in buzunare. In dimineata aceea i-am multumit lui Dumnezeu ca mi-a dat viata si m-a scapat de moarte sigura. Pe la orele 6 eram imbracat si am plecat la lucru de frica sa nu faca perchezitie la blocuri si sa ma prinda si bine ca am plecat ca au spart usa la apartamentul unde eram in chirie si au retinut pe proprietarul apartamentului care era bisnitar, dar dupa citeva zile l-au eliberat. Aveam la mine si doua biblii noi in borset si eram déjà dupa nebunia comunista om de legatura cu biblii. M-am rugat atunci pentru comandantii unitatii si anul acesta in 2020 m-am bucurat enorm sa ascult marturisirea fratelui care era maieor de securitate si seful acestei unitati atunci ca s-a intors la Domnul cu adevarat! Daca ar sti cit m-am rugat Domnului sa-i lumineze si pe ei atunci in tuburile de beton unde daca mai stam o ora muream de inghet si daca ma prindeau ma impuscau pe loc.

8. In anul 1989 in luna septembrie am fost incorporate in armata romana sa fac stagiul militar de un an si 4 luni. In armata Dumnezeu ma ocrotit cu o dragoste dumnezeiasca in tot timpul stagiului militar. Eu nu i-am iubit pe comunisti deloc. Ma pazeau si in pat sa nu ma rog lui Dumnezeu sub patura gradatii membrii de partid. Veneau la veceu dupa mine si ascultau cu urechile lipite de usa daca nu ma rog. Odata am lipsit de la cititul presei la orele 18 seara si era ofitier de serviciu un capitan care era seful de birou politic al PCR pe unitate. M-a cautat prin gospodaria unitatii ca era si o ferma de animale de carne pentru unitate si sergentul de serviciu care era cu el m-a gasit intre doua sire de fin dar nu m-a pris rugindu-ma ci am adormit ca mi s-a facut rau de la ceva mincarea de a lor. Cind m-a vazut capitanul m-a pus sa ma culc intr-o balta de linga cotetele de porci in glod dar era asa de adinca de intrau rotile la remorca de dupa tractor aproape de tot. Eu nu m-am culcat in balta si am ocolit balta si m-am culcat pe pietrisul curat. Capitanul s-a enervat si a tras focuri de arma dupa mine iar eu am fugit spre pavilioane unde stateau militarii in termen si capitanul a fugit dupa mine dar era foarte gras si a terminat gloantele sase erau in pistolul carpati, si nu avea nici o precizie iar eu stiam. El s-a oprit si a strigat sa ma opresc dar eu cind m-am oprit am fost asa de speriat ca nu am mai realizat ca sunt militar ci de frica am luat in miini pietre de pe drumul de la ferma si erau concasate ca la calea ferata si am strigat si eu la el ca acum vedem cine moare primul David sau Goliat. El mi-a zis ca sunt nebun iar eu am zis ca chiar sunt ca-mi crapa capul de nebun daca tragi sa ma omori ce vrei sa fac? El s-a potolit si mi-a zis sa plec in pavilion la trupa. Realizez ca Dumnezeu m-a scapat cu viata ca eram in communism innainte de revolutie cu 3 saptamini aproximativ. Dar Dumnezeu s-a si razbunat pe acest capitan nu doar m-a pazit pe mine. In ziua de Anul nou la masa festiva, comandantul unitatii l-a pus sa se roage pe acest capitan in sala de mese la trupa si sa zica rugaciunea Tatal Nostru intr-un an nou fara comunism. La care capitanul a spus ca nu stie rugaciunea, si comandantul i-a zis rostesti dupa mine ca ciclul 1 la juramint, este ordin capitane daca nu te impusc. Si capitanul a zis dupa colonel comandantul unitatii rugaciunea Tatal Nostru.

9. Rabufnirile urii si comunistii nu au incetat imediat dupa revolutie si intre militarii in termen si intre cradre era multa ura ca multi au urit comunismul dar nu au putut sa se manifeste in regimul comunist. Intr-o zi eram delegat in locul unui sergent major la niste magazii ca era colegul meu si era in concediu de odihna. Chiar din judetul Suceava era un schimb de garda si intra un baiat din Oltenia nu-mi amintesc de unde exact dar era un baiat nevinovat mai sarac si linistit. Caporalul de schimb era din Salcea si a luat arma santinelei si a tras foc automat spre mine 17 cartuse din 30 cite erau in sector, iar eu am fugit dupa un zid. Nu m-a nimerit ca soldatul a tinut fortat de arma si a deviat directia dar era sa explodam ca niste gloante au trecut si ricosat intr-un tanc de benzina ca eram linga depozit si ma mir ca nu a explodat tancul de benzina. Probabil era foarte gros. Dupa ancheta am fost si eu audiat si au constatat ca focul a fost dechis intentionat dar eu i-am mintit ca sunt prieten cu el sa-l scap de inchisoare, si ne apropiam de eliberare. Santinela a spus ca caporalul a zis: hai sa-l impuscam pe Danut si i-a luat fortat arma. Eu nu am auzit dar in ziua eliberarii a venit la mine si-a cerut iertare si mi-a multumit ca l-am scapat de inchisoare si mi-a marturisit ca chiar a vrut sa ma impuste ca ura pocaitii dar nu si-a inchipuit ca eu o sa-l scap de inchisoare niciodata, era foarte miscat de asta. Eu nu am crezut ca chiar ma ura pina acolo dar am crezut ca a fost o gluma si s-a pierdut controlul si a tras dar gloantele au trecut pe la foarte putin de mine cred ca si printre picioare fugind. Dumnezeu m-a pazit de atacul Satanei si traiesc.

10. Innainte de revolutie, intr-o zi am mers in corpul de garda si am tuns pe niste colegi de ciclul doi care erau in posturi cind a fost frizerul unitatii si ne-a tuns. Un frate care nici nu recunostea ca este pocait pe acolo dar i-l ardea inima in el m-a pus sa cint cintari in corpul de garda, era fratele Gica Visan din Radauti, dar eu nu am stiut decit dupa eliberare ca era pocait. Dupa acest episod mi-am pus in cap pe comunistii din unitate si m-au urmarit pas cu pas si cautau sa ma prinda cu ceva. Intr-o seara era ofitierul de contrainformatii lungit pe un pat si acoperit de 4 militari in termen de ciclul 2. Iar acesti militari ma intrebau diferite intrebari. Daca sunt botezat in apa? Cine m-a botezat? Unde si Cind? Iar eu le-am raspuns adevarul. Ei au comentat de ce m-a botezat seara spre intuneric la riu? Si eu am raspuns ca pentru ca comunistii nu ne lasa sa facem adunari in public pe zi si sa nu deranjam publicul comunist am facut seara desi era interzis. Ei mi-au zis ca este interzis si seara dar eu am comentat ca nu-i pot interzice lui Dumnezeu sa existe nimicurile comuniste si i-am enervat. Atunci au deschis un subiect sa ma prinda cu Ceausescu ca el este vinovat, iar eu am raspuns ca nu cred ca Ceausescu este singurul vinovat de astea ci doctrina gresita a comunistilor. Eu am zis ca Dumnezeu l-a pus si pe Ceausescu ca presedinte dar ei au zi atunci de ce face atit rau poporului? Am vazut ca se misca ceva in spatele lor si m-am prins de interogatoriu dar era prea tirziu sa mai schimb ceva. Atunci am realizat ca voi fi anchetat si executat de comunisti si am decis sa le spun totul deschis ca si asa voi muri ca martir de miinile lor de ucigasi. Si am inceput: Dumnezeu l-a pus pe Ceausescu si cind nu-l va mai suferi o sa-l ia din viata. Dumnezeu striga la imparati netrebnicilor si la voievozi nemernicilor si face ce vrea in tot universul si pe pamint. Si ei m-au intrebat de unde stiu. Eu am raspuns ca mi-a vorbit Dumnezeu din cer. Intr-o vedenie de noapte exact asa cum am avut le-am spus totul fara frica, eram asa de senin si plin de bucurie ca voi muri pentru Domnul dar, nu a fost sa mor atunci. In aceea vedenie am vazut cum erau Ceausescu si alti conducatori comunisti si stau la o masa si conducatorul rus a dat un ordin asa din priviri la cineva din ai lui si deodata a venit un leu si l-a sfirsiat pe Ceausescu si pe sotia lui. Si eu m-am trezit din somn si imaginea aceea nu disparea. M-am rugat lui Dumnezeu si mi-a vorbit ca Ceausescu va muri intr-o revolutie executat de revolutionari si Romania va deveni stat democratic capitalist. Eu nu intelegeam nimic ce inseamna democratie pe atunci si nu citeam politica de scirba pe crimele comunistilor. Atunci s-a sculat ofitierul ca era pe intuneric dupa stingere si mi-a zis ca voi muri. Eu i-am raspuns asa. Dumnezeu mi-a vorbit si va implini. Cine i-mi face serviciul acesta suprem sa ma trimita ca martir in cer la Dumnezeu i-mi va pune o cununa de diamante stralucitoare pe cap pentru vesnicie! Asta am raspuns destul de tare un pic cam rastit. Si Dumnezeu e Suveranul nu Ceausescu. Vei vedea dupa revolutie cind vei cauta unde sa te ascunzi a fost ultimul meu repros la acest locotenent major care era cu contrainformatiile atunci. El mi-a zis ai grija ca dosarul tau este deschis 30 de ani dupa eliberare. Si anul acesta s-au implinit cei 30 de ani asa ca scriu sa afle si altii ca tot DUMNEZEU E SUVERAN! ! ! Comunistii m-au amenintat dar nu au avut timp ca dupa aproape trei saptamini a venit revolutia cea adevarata si am fost amnistiat de cei dupa revolutie. Mi-au luat centura si armele si m-au pus la crapat cioate la blocul alimentar iar eu am cerut centura ca sa am forta dar mi-au dat doar cureaua din pantaloni nu si centura. Asa am facut penitenta pina la revolutie iar dupa revolutie mi-au dat centura si armele innapoi.

11. In seara de revolutie am fost cautat de cei din conducerea unitatii si mi-au zis sa ma rog pentru ca Dumnezeu sa ne scape din razboiul care a inceput. Eu am primit o Putere de la Duhul Sfint care ma purtat peste ratiunea mea. M-am urcat pe acoperisul divizionului si am ridicat miinile spre cer si am inceput sa strig cu voce tare sa ma rog. A venit la mine cine credeti? caporalul Visan sa ma certe ce caut acolo? eu i-am zis ca am primit ordin iar el a zis ca ma aud ceilalti si nu e bine, dar eu am continuat cu voce tare sa ma rog pentru Romania si pentru armata si pentru conducatorii armatei si sa pazeasca tara noastra si alte cuvinte. Dumnezeu mi-a dat o vedenie: Un inger al lui Dumnezeu a incercuit harta Romaniei care era acoperita parca cu singe si vinatai si a desenat ingerul cu un aratator alb toate granitele existente, si a zis mai tirziu si Moldova de la rusi dar cu singe, cu revolutie interna nu razboi. Eu m-am coborit si eram asteptat de citva ofitieri din conducerea unitatii care m-au intrebat daca mi-a vorbit ceva Dumnezeu ca toti au vazut ca m-am oprit brusc din rugaciune si nu am mai continuat. Eu le-am spus ce mi-a vorbit Domnul si ei au strigat: DUMNEZEU ESTE CU NOI ! SI PRIN STATIILE DE RADIO DESCHIE AU TRANSMIS LA COMANDAMENTUL DE LA BUCURESTI IAR PE STRAZI AU INCEPUT SA STRIGE DUMNEZEU ESTE CU NOI ! REVOLUTIONARII CA AM VAZUT DUPA ACEEA PE INTERNET MAI TIRZIU. GLORIE LUI DUMNEZEU PINA IN VESNICII! ! !

12. Dupa armata am revenit la constructii de case la oameni. In anul 1990 s-a construit biserica din sat si nu am lucrat decit la biserica pina la finalul ei in decembrie, ca in sfirsitul lui septembrie m-au lasat la vatra, asa scrie in livretul militar. In anul 1991 am avut mai multe peripetii din care am fost pazit de Dumnezeu. In vara anului 1991 prin august intr-o seara ma intorceam de la lucru din comuna Marginea si ploua marunt si rece iar eu eram cu bicicleta, era intuneric si eu eram foarte obosit si m-am pornit spre Radauti ca era scurt si din Radauiti sa vin cu trenul la Vicovu de Jos. Pe drum am fost atacat de un puscarias foarte periculos linga care am terminat chiar in seara aceea lucrul dar mai aveam de luat niste bani de la altele doua lucrari si am mers pe la acei doi clienti si mi-au dat banii. Eram urmarit dar nu am realizat cit de aproape este si cine este dar unul din clienti ce era vecin cu el m-a pus in garda. Eu ma temeam de Dumnezeu dar de el nu. Lucram la zidarie si uns case cu pamint care este un lucru pentru utilaje nu pentru oameni de greu ce este. Cind am iesit de la ultimul client m-a tinut clientul la strada un pic si m-a intrebat pe unde merg ca este cam periculos si s-a oferit sa ma duca acasa cu masina, era foarte cumsecade dar eu nu am vrut sa profit ca nu-mi lua bani. I-am zis ca merg prin Radauti si cu trenul din oras acasa. Atunci cel ce ma urmarea a prins pe unde merg si a mers cu bicicleta innainte si m-a asteptat. Acest puscarias era si urias de inalt bine peste 2 metri. Eu m-am pornit si dupa ce am iesit din localitate pe cimp acest puscarias m-a atacat printr-o manevra cu bicicleta in fata m-a tamponat pe intuneric ca el a calculat ca ma da jos de pe bicicleta din mers dar exact asta nu a reusit ci bicicleta lui sa izbit exact in rotile din fata cu a mea iar eu fiind mai mic si pe cursiera care pozitia este mai joasa m-am lovit cu capul de barbia lui si el a cazut jos pe asfalt. I-am desfacut bicicleta de a mea si i-am luminat fata si l-am recunosut si i-am zis pe nume si ce cauta. Iar el a zis nu ma omori. Eu nu l-am lovit deloc ca nu eram nervos si ma durea capul foarte tare de lovitura. Am plecat si l-am lasat acolo sa se odihneasca dar sa nu cad in capcana lui de puscarias pervers nici fizic nici legal. Dupa ce am plecat a venit o masina si l-a luat la bataie ca l-au cunoscut si m-au vazut pe mine cu singe pe fata la lumina farurilor. Eu mi-am vazut de drum. Dumnezeu mi-a dat viata si m-a pazit de atacul hotului si criminalului ca avea si crime la activ.

13. In anul 1991 si 1992 am avut o infectie la cap in urma accidentului in care am fost atacat de puscarias si iarna am fos cu gingiile asa de umflate si pline de infectii ca puteam sa scot toti dintii cu mina libera asa se miscau in gura dar Dumnezeu m-a vindecat fara sa merg la medici.

13. Pe la 24 ani veneam singur de la Voitinel de la lucru la o casa si avem ceva bani ca mester de case la mine iar cind coboream panta spre Vicovu De Jos m-au atacat doi tigani destul de mari si voinici dar eu am continuat cu viteza si ei au fost pe rind izbiti in sant de forta vitezei cind au voit sa ma prinda de umar sau de mina din mers. Dumnezeu m-a pazit de hoti.

14. Intr-o zi la Cina Domnului am fost vindecat de ficat, ca eram foarte bolnav innainte de armata si in armata m-a chinuit foarte mult ca era numai carne de porc la masa. Acum pot sa maninc cit vreau carne si de toate felurile.

15. Am iubit viata misionara dar numai trimis de Domnul Isus nu de capul meu, sau tirit de interesele altora care vor doar sa le lucrezi bine ogorul si ei sa stringa recolta fara sudoare.

Mergeam cu trenul si pe jos in deplasarile lungi iar aproape era bicicleta. In lucrarea misionara rugaciuna cu credinta si harul descoperirilor dumnezeiesti au fost cele mai tari arme impotriva diavolului. Dumnezeu si-a aratat puterea de multe ori. O data m-au cautat prin tot satul niste tipi si nu m-au gasit. Intr-o seara de anul nou, eram la Biserica din Sfintu Ilie Suceava. Cind se incheia slujba fratele pastor a zis ca: un frate indemnat de Duhul Sfint sa multumeasca pentru seara aceea. Un barbat a inceput: Tata din ceruri… iar Duhul Sfint mi-a deschis gura si i-a vorbit:

- Daca ma chemi ca Tata unde este cinstea de fiu? unde sunt faptele de copil al meu? era un ofitier de spionaj sub acoperire… a doua zi tremura tot satul de unde eram: Vicovul de Jos ca m-a cautat de la securitate… Si ce daca. Credinta era libera si dupa revolutie dar oamenii mai actionau miseleste.

A urmat sa fiu asteptat de motociclisti si tot nu m-au prins… dupa revolutie 97 / 98… Motociclistii m-au urmarit intr-o duminica seara in Suceava, cartierul Itcani, pe drumul spre Siret-Radauti, unde se astepta la ocazie sa prind pe cineva care sa ma duc aspre casa. Eu veneam din misiune plecat de dimineata din zori si eram foarte obosit dar tineretea este rezistenta fizica mai mare. Asteptind pe marginea soselei am vazut o trupa de motociclisti venind pe pasarela de la Suceava Nord venind din oras spre iesire. A trecut unul in mare viteza, al doilea l-a urmat dar a frinat putin. Al treilea s-a indreptat direct spre mine cu viteza cit a prins dar; Duhul Sfint mi-a soptit: fa un pas in spate pe trotuar in dreptul stilpului de beton ce ilumina strada. Am facut automat miscarea si exact a trecut motociclistul prin locul unde eram eu pe marginea strazii. Vazind ca nu m-a lovit motociclistul a injurat in ruseste ceva din cite am inteles si a plecat sa-i ajunga pe ceilalti dar dupa citeva sute de metri s-a intors si a mers spre oras si iarasi a intors pe pasarela de la Suceava Nord.

Eu am plecat pe o straduta si m-am ascuns si m-a pierdut, ca si ceilalti s-au intors sa ma caute.

Duhul Sfint mi-a zis sa merg la gara mare din Suceava pe linga calea ferata si sa astept in sala de asteptare pina dimineata. Asa am si facut. Dimineata pe la ora 5:20 pleca un tren spre Putna ce trecea prin Vicovu de Jos, iar eu am vrut sa ma duc cu trenul acasa. Duhul Sfint mi-a zis sa cobor la Suceava Nord, si sa merg la ocazii sa nu merg cu trenul ca ma cauta in tren. Eu m-am conformat ca frica nu aveam dar ascultam de Duhul Sfint asa din dragoste si simteam calauzirea si siguranta in ocrotirea Sa divina.

A venit o dacie asa de terminata ca era sa refuz sa ma urc de murdara ce era si eu in haine de duminica, dar daca Domnul mi-a zis urca ca eu te pazesc, m-am urcat. Era un om care fuma cam mult singur dar m-a dus pina in sat la mine.

Cind am ajuns la trecerea de nivel a soselei de la Radauti spre Vicovu de Jos, pe la rampa din comuna Horodnic, a oprit ca sa se asigure ca nu erau bariere iar din fata a oprit un motociclist din trupa aceea de asasini, si? m-a recunoscut si a ridicat miinile si a facut o figura foarte urita amenintindu-ma. Dupa inca aproximativ 2km am intilnit si trenul care venea din sens invers ca linia era paralela cu soseaua, iar din tren altii doi sau trei faceau semne de amenintare la mine. Atunci soferul m-a intrebat ce au acesti tipi cu mine? Iar eu i-am spus adevarul ca nici nu-i cunosc, si nici nu-mi vine in cap ce vor de la mine sau ma confunda cu cineva… I-am spus ca eu sunt pocait si nu am scandaluri, si nici nu vad ce ar avea cineva cu mine dar eram constient si instiintat chiar in seara de Duminica prin cineva din Suceava mi-a vorbit Duhul Sfint si fratii de acolo au insistat sa dorm la ei ca au inteles din lucrare ca voiau sa-mi ia viata, chiar au vazut in vedenie si motocicletele si oamenii.

Nu pot sa stiu ce a fost dar am fost amenintat de cineva care era lasat de pocainta dintr-o biserica dar mai frecventa, chiar daca facea parte din lumea interlopa si aproviziona cu bauturi alcolice si droguri zona orasului Cimpulung Moldovenesc, unde mai slujeam periodic. Acolo am avut o experienta cu Domnul nu chiar foarte placuta. Intr-o zi Domnul m-a trimis la fratele conducator acasa. Mi-a aratat intr-o vedenie ca locuia pe coasta muntelui destul de sus de urcat cu exactitate si m-a dus la el acasa. In vedenie era un ecran mare ce era un demon care arunca din ecranul acela cu bolovani mari dupa fratele care mergea plingind la Biserica. Eu nu stiam ce este cu ecranul acela. Dar era cu adevarat un televizor si din cauza acestui televizor s-a despartit Biserica din Cimpululng Moldovenesc, cu ce probleme a facut cine l-a scos din minti si i-a dat televizorul. Dar Domnul l-a ajutat sa remediaze si cred ca l-a iertat si luat la El in cer ca era batrin. Acel om care facea scandalul in Biserica m-a amenintat pe mine si dupa 2 sau aproape 3 ani s-a legat de un frate al meu mai mic confundindul cu mine in piata in tara ca fratele meu lucra incaltaminte si vindea prin piete. Acest om era capul comertului la negru in oras si i-a spus asta fratelui meu, amenintind ca daca mai calc pe la Biserica pe acolo dispar de tot ca el are in miini toata mafia locala…. Dar Dumnezeu m-a pazit.

Dumnezeu m-a pazit si sunt in viata si in 2020, acum cind scriu aceste marturii.

16. Dumnezeu a facut foarte multe minuni si vindecari in lucrarea pe care m-a inzestrat sa o fac. Dar si fortele straine si ostile lui nu au oprit razboiul. Intr-o iarna mergeam cu bicicleta la Sucevita la Biserica Penticostala, lucram ca mester la finisarea interioara: mobilier, lambrisage, dusumeaua, balcoanle, balustrazile si scarile ce urcau la balcoane in anul 1991 / 1992 am facut aceasta lucrare cu un frate al meu si doi frati din Vicovu de jos prieteni cu care lucram si la oameni. Pe drumul acoperit cu zapada si gheata de atunci ca nu erau utilaje de dezapezire ca acum in sate, era gheata facute canale de la rotile masinilor chiar pe sosele, iar masinile circulau cu viteze foarte mici dupa necesitate. Am vrut sa depasesc cu bicicleta un camion peridoc cu busteni care nu cred ca avea mai mult de 10 km pe ora si era incarcat plin cu busteni lungi de 10 / 12m, lungit la maxim, un camion raba de 40 tone cu 5 osii. Cind eram pe la jumatatea camionului un bulgare de ghiata dar si viteza mea care cred ca aveam 20 / 25 km / ora m-a aruncat sub camoin care mergea asa incet si am trecut cu bicicleta dincolo de camion pe sub el in mers cu o rapiditate ca nu am avut timp sa fac nimic doar am tras bicicleta din fata rotilor din spate la secunda si a ramas intreaga. Soferul a frinat cit a reusit de groaza si a oprit camionul. Cind s-a dat jos m-a intrebat pe mine unde este omul care a cazut sub camion? si eu i-am zis ca sunt eu si Dumnezeu m-a pazit asa prin minune. Atunci s-a uitat cu atentie la mine, la bicicleta, sub camion, pe linga camion, in urma camionului si prin zapada si a crezut. Nu m-a lasat sa continui drumul cu bicicleta ci m-a luat cu el in camion ca mergea tot la Sucevita la fabrica de cherestea si era linga Biserica Penticostala din Sucevita aproape. Soferul era fratele Sohani din comuna Marginea, un frate scump penticostal, tata a 10 copii si ma cunostea. Dumnezeu ne-a pazit si pe mine si pe el de o mare nenorocire.

17. In iarna aceea au mai fost 2 accidente din care m-a pazit Dumnezeu si am scapat fara nici o zgirietura. Intr-o zi mergeam de la Vicov spre Radauti la oras la piata cu cineva cu o masina aro, iar intre Horodnic si Radauti soferul a depasit un camion care mergea foarte incet, iar pe contra sens venea o masina mica cu viteza de 70 / 80 km /ora si nu a redus cit a vazut ca ningea un pic si cind soferul nostru a redresat masina a prins ceva canale de ghiata si s-a rasturnat in sant pe dreapta de doua ori s-a rotit pina a ajuns pec alea ferata pe o latera la si se apropia trenul, dar mecanicul a frinat la timp ca era linia deapta vreo 3 km si a vazut iar noi am iesit si am rostogolit masina spre sosea si am reusit sa o repunem pe roti. Pe linga mine a trecut sters un cric de metal pe care l-am prins in miini din cadere si l-am tinut de frica sa nu ne accidenteze pina s-a oprit masina din rostogolire. Cind am iesit din masina, soferul m-a vazut cu cricul in miini si a strigat: Dumnezeu e mare ca cricul asta putea sa va omoare si l-ai prins. Dumnezeu ne-a pazit de moarte.

18. In iarna aceea am mai avut un accident dar fara necazuri cu o dacie care m-a luat la ocazie din Sucevita spre Radauti si intre Marginea si Radauti s-a rotit de doua ori pe sosea ca o bila si a iesit pe arratura printre copaci fara sa se zgirie. Dumnezeu ne-a pazit de moarte.

19. In iarna 1995 / 1996 innainte de sarbatorile Nasterii Domnului, lucram la o magazie linga Gara Vicovu de Sus, la un frate ceva lambrisaje. Seara era pe la orele 16 déjà se intuneca ca ningea si viscolea, iar zapada era de peste 1 metru si unde viscolea ajungea si mai mult. Intr-o seara mergeam spre casa pe la orele 16:50 / 17; si mergeam pe linia ferata un km pina ajungeam la un drum care era dezapezit cit se putea merge, spre Vicovu de Jos spre casa ca locuiam pe deal la Remezau la parintii mei pe atunci si pe sosea era foarte lung drumul aproape dublu. La putin timp dupa ce am iesit din Gara Vicovu de Sus pe linia trenului care era mai tare inghetata de la incalzirea cu aburi a trenurilor care circulau, eu m-am asigurat ca intre acele ore nu trecea tren in nici un sens chiar innainte cu 15 minute aproximativ urcase trenul de 16:15 cu intirziere la Putna. Dar era furtuna, nu auzeam nimic si ningea, iar vizibilitatea era destul de mica. Deodata m-am trezit la fluieratul unei locomotive diesel-electrice ce venea in viteza cu un tren de marfa din spatele meu de la Falcau spre Radauti. Din instinct m-am intors sa vad ce este ca eram cu caciula trase urechile si nu auzeam bine. Cind am vazut trenul la cel mult 10 metri de mine am realizat ca in clipa urmatoare voi fi la Domnul in cer, nu am timp si nici nu puteam sa ma feresc de tren asa de rapid. Dar? A aparut un inger al Domnului si m-a mutat pe ogorul arat si golit de viscol al fratelui Petrica Bodale. Ingerul Domnului mi-a zis ca nu este clipa sa mor atunci ca Dumnezeu are mult de lucrat cu mine si m-a condus pe intuneric pina la drumul dezapezit. A doua zi m-am dus sa vad ziua si pe ogor mai erau urme de la mine dar de la calea ferata nu puteam sa trec pe ogor ca era un canal de aproape 3 metru adincime cu zapada moale unde ma blocam si afundam. Dumnezeu ma pazit de moarte.

20. In vara anului 1994 am facut fatada Bisericii din Giarmata, judetul Timis. Acolo am dormit in perioada de o luna si citeva zile la un frate. El avea un copil nepocait care era linistit dar mai bea alcol. Fratele era foarte dotat cu media si o biblioteca impresionanta de carti crestine si de medicina avind doi copii medici. Dar foarte trist, ca in vila ce o avea, erau in fiecare dormitor televizor. Eu aveam in achipa un frate intors de curind la credinta si copilul lui care nu era inca pocait si avea 17 ani. Era sezonul campionatului mondial de fotbal nu stiu unde era ca eu am urit fotbalul de copil mic, si eram un cititor de carti pasionat, iar in biblioteca care era chiar in dormitorul unde dormeam eu singur erau destule carti crestine de valoare ce nu aveam de unde sa le gasesc in 1994. Intr-o zi a fost sarbatoarea Inaltarea Domnului si nu am lucrat. Fratele care lucra cu mine si copilul lui au stat toata ziua la televizor ca prindea si sirbii cu multe canale si ungurii… si televizoarele erau color ce la vremea aceea era un lux la oamenii de rind. Ispita a satanei. Eu am citit sa prind cit mai multe, iar televizorul de la ei s-a stricat ceva sau sa dereglat. A doua zi cind am venit seara de la lucru de la Biserica, fratele era foarte nervos ca i-a stricat zeul televizor… Si ne-a batjocorit urit de tot pina eu l-am oprit     zicindu-i: frate eu nu am atins nici un televizor ca eu am citit tot timpul si dupa parerea mea televizorul nu-i pentru noi sfintii Domnului Isus dar dumneata ai copil la ortodoxi si asta este, iar copilul fratelui este tot la ortodoxi si nu pot eu da ordine in camera in care dorm ei. Atunci s-a oprit si a zis ca o sa traga din banii pe lucru sa-i plateasca televizorul stricat. S-a tinut de cuvint si din 4.500 de marci Germane pretul destul de mic ca la Casa Domnului, ne-a dat 2.500 pe ascuns sotia fiind o sora serioasa in virsta dar nu pricep cum o vechitura adusa din afara Romaniei costa 2.000 marci Germane ca in piata era 200/250 de marci germane cel mai mare televizor color in Timisoara. Dupa acest incident a mai urmat unul foarte trist: De Rusalii in ziua de luni dupa amiaza venisem de la Biserica Elim din Timisoara singur, ca fratele care lucra cu mine era convertit din nou la TV. Cind am ajuns in curte sotia fratelui gazda plingea si colegul meu era speriat de tot. Copilul care era al gazdei nepocait era chinuit de demoni necurati si umbla prin gradina batea cu o coada de tirnacop in niste pomi, a aruncat in antena parabolica sa omoare dracii pe care el i-i vedea acolo si alte nazbitii ca vecinii au chemat politia. Cind l-am intilnit eu i-am zis ca nu-i nimic, sa vina in casa sa ne rugam pentru el. El m-a ascultat si a venit dar ceilalti au plecat de acolo. M-am rugat pentru el, avea 32 de ani, iar Domnul a izgonit duhurile si am vorbit cu el linistit din Biblie si a promis ca se pocaieste ca a vazut cum Dumnezeu cu puterea Sa l-a scapat de dracii care voiau sa-l omoare. Afara a asteptat politia mai mult de o ora si cind am terminat cu rugaciunea si a fost linistit si a vazut pe politisti cu care era prieten le-a povestit totul deschis. Politistii au avut parte de o minune si o evanghelizare cu putere din cer. Nu-mi pare rau dupa bani, am pierdut de multe ori in viata si am avut pace, dar dupa sufletul acestui frate batrin ce nu s-a mai aratat nici acasa in timpul cu acea propblema si pina am plecat nu   l-am mai vazut ca nu mai putea da ochii cu mine. Cind ne-a batjocorit era baut vin ca mirosea dar era un frate cu renume cunoscut in tara. Dupa citeva zile am terminat lucrarea si am plecat de acolo in Bucovina acasa la Vicovu de Jos. Acesta este tributul televizorului.

21. In 1996, iarna aceea in ianuarie, intr-o seara veneam din Suceava de la rugaciune din cartierul Itcani si la podul care trece europeanul 85 peste capatul garii Suceava Nord, trebuia sa trec peste linii sa intru in gara si nu era urme in troiene si era depozitat o gramada imensa de zapada de pe sosea, deci intrarea se facea in lungul liniilor printre macazuri in gara de partea dinspre pasarela. Cind mergeam pe o carare ingusta viscolita, pe linga linii, mai ningea putin si cararea mai intra pe linie ca erau niste utilaje de reparare a liniilor stationate si inzapezise linga ele, la un moment m-am trezit cu un tren care iesea din gara si accelera. Era un rapid ce mergea la Bucuresti, si eu eram pe linia lui, un inger al Domnului m-a mutat in troian linga linie la clipa iar trenul m-a acoperit cu zapada plugul locomotivei o arunca presata si a trecut in viteza cred ca avea peste 70 km/ora. Ingerul Domnului mi-a zis ca viata mea are un pret scump innainte Domnului si oricit se va lupta diavolul sa-mi ia viata nu va reusi niciodata. Eu eram foarte mirat de a doua interventie la doar o luna si cel mult o saptamina in acelasi fel a ingerului lui Dumnezeu care m-a scapat de moarte. Dumnezeu m-a pazit de moarte.

22. Cind am cumparat pamint in anul 1995, pentru a construi o casa m-am rugat lui Dumnezeu si i-am incredintat pamintul lui dupa ce am fost cu proprietarul si mi l-a dat in primire. Am vazut pe Ingerul Domnului cum a masurat pamintul si a facut ocolul peste toate hotarele lui. In anul urmator si alti doi ani la rind vecinul din capatul ogorului a taiat cite doua brazde cu tractorul. Am vazut pe Ingerul Domnului care mi-a zis: spunei lui Ionel ca i-Mi apar hotarele Mele. In fiecare an mi-a spus acest lucru Ingerul Domnului. Ultima data Ingerul Domnului a plecat foarte suparat. Ce a urmat. Eu i-am spus la vecinul ce mi-a vorbit Ingerul Domnului cu pace si frumos dar el ma ura enorm si nu a zis nimic ca raspuns, era ortodox foarte bisericesc. A plecat in acea primavara la manastirea Hadimbu din Iasi sa lucreze ca mester zidar. A platit slujbe la un calugar foarte renumit ca proroc, era ghicitor, ca le descoperea tot ce au facut. Intr-o noapte pe la miezul noptii a venit o stapinire de demoni la mine sa-mi chinuie sufletul si s-a asezat pe pieptul meu in somn, eu m-am trezit brusc si m-am impotrivit tare in credinta demonului, si m-am rugat lui Dumnezeu sa izgoneasca acest demon si sa ma pazeasca. In timpul rugaciunii a venit Duhul sfint si mi-a vorbit si aratat intr-o vedenie cum acel demon este igonit si ia in primire pe calugarul de la Hadimbu si-l baga intr-o fintina adinca si-l izbeste de peretele fintinii si ramine acolo. M-am culcat plin de bucurie si am adormit asa de bine ca nu m-am trezit pina dimineata, cind o vecina o matusa a mea a venit la mine sa ma intrebe ce se intimpla ca ea a vazut la mine o lumina dupa miezul noptii si sa-mi spuna vestea trista de vecinul meu si un alt vecin care s-au bagat sa scoata calugarul din fintina cu adevarat ca asa sa intimplat in realitate. Eu i-am marturisit tot chiar daca era de la ortodoxi. Vecinul a stat 6 zile in coma si dupa un timp si-a revenit si l-au adus acasa. Avea fobie sa nu ma vada cu ochii pe mine ca tremura. M-am rugat lui Dumnezeu sa-l ierte si sa-i dea pacea Sa. Bunica lui a fost credincioasa penticostala dar ei nu au vrut sa se pocaiasca si s-au lipit de calugari si ortodoxie cu forte si credinta. Dupa ce a venit acasa, intr-o zi de vara a trasnit linga acest vecin sura la vecinul lui care avea doar 4 metri de sura lui si a ars complect. Eu am vazut primul si am sarit sa stingem focul si am alarmat vecinii, dar focul batea spre sura vecinului cu pamintul si nu dovedeam sa stingem si pompierii au venit tirziu. Am strigat la oameni si organizam sa stingem sura care nu a lut foc ci doar batea focul si am darimat acoperisul cu o birna cu ceilalti oameni iar sura vecinului cu pamintul nu a ars ci a ramas intreaga. Cind nu mai dovedeam sa stingem ploaia torentiala a stins totul. Atunci a vazut vecinul cit de mult i-l iubesc si a venit la mine si mi-a povestit totul. A ramas in pace ca am fost, sunt si voi fi fiul pacii pine in cer.

23. In anii ce au urmat am trecut prin multe incercari dar Domnul mi-a dat biruinta. Am avut si un faliment cu exploatarea forestiera si aveam ceva bani imprumutati de la niste prieteni. Intr-un timp era un vrajitor care venea dimineata la ora 6 si noaptea la ora 12 sa faca slujbe satanei in curte la casa mea. Dumnezeu m-a aparat. Intr-o zi aceeasi matusa vecina m-a trezit din somn, eu, eram venit pe la 5 dimineata din tara si dormeam pe la ora 11 cred ca era. Am iesit din casa si m-am uitat ce vede femeia aceasta? Deasupra casei mele in ziua senina fara nici un nor era un curcubeu rotund de tot in aer si asa s-a vazut toata ziua aceea care nu au fost nori pe cer. Dumnezeu si-a aratat Gloria Lui peste casa mea si locul unde era asezata. Oameni si femei au venit sa vada minunea si au vazut slava Domnului pe cer. Imediat dupa aceea intr-o duminica dupa amiaza pe la ora 14 am mers la un vecin sa cumpar zahar ca locuiam singur acasa si nu facem rezerve mari ca eram mult pe drumuri. Am intrat intr-o mare echipa de oameni la baut care au inceput cu intrebarile din Biblie. Predica s-a lungit si am cumparat si eu apa si suc si ei nu au mai baut ca a venit puterea Duhului Sfint cind predicam dupa intrebarile lor si dupa ora 21 seara s-a incheiat cu rod ca Dumnezeu a scos din acei oameni si ia luminat si sunt si lucratori astazi in ogorul Sau. Predica s-a daruit de sus despre ce? pocaiti sfinti si penticostali de forma care erau contestati de ei si s-a incheiat cu Duhul Sfint sfinteste Biserica si o transforma pentru cer. Nu am mai auzit in viata mea o predica asa de lunga din toata Biblia cum mi sa dat atunci la acesti oameni chiar la magazin unde beau alcol! Ce Mare este Dumnezeu! ! !

24. In anul 2002 am avut pe valea Brodinei ceva lemn cumparat de la localnici. La unul aveam dat niste bani sa-mi scoata lemnul din piriu cu tractorul dar nu a facut. Cind am mers sa cer banii innapoi, sotia lui a luat un par de loza, un copac asemanator cu rachita, de 3 metri sa-mi dea in cap sa ma omoare. M-am luptat cu ea si i-am luat parul dar ma temeam sa nu-i rup miinile ca era tare ca o ursoaica si nu ceda dar eu eram si mai tare mult. Dupa ce am reusit sa-i smulg parul din miini si l-am aruncat in riul de la poarta casei a venit ginerele cu toporul sa-mi dea in cap ca si el avea datorii la mine, si furase si din masa lemnoasa. Cu puterea lui Dumnezeu i-am prins toporul ridicat din aer si l-am aruncat in riu iar el a incremenit de groaza dar eu nu l-am atacat ci l-am lasat in pace si le-am zis ca Dumnezeu le va rasplati dupa fapte. Dumnezeu m-a pazit de moarte dar pe ei nu i-a iertat. Chiar atunci cind am trecut riul era un magazin la km 15 pe Valea Brodinei si un alt localnic care profitase de mine si ma furase ma blestema si a spus ca plateste slujbe la preot sa ma blesteme. Dumnezeu s-a razbunat foarte ingrozitor pe acesti oameni. Primul care era platit sa-mi scoata lemnul si care a pus sotia sa ma omoare asa racnea la ea beat; a cazut in riu cu tractorul cu o sarcina de lemne in cabluri, s-a rupt podul ca riul era mare dupa ploaie, si tractorul s-a rupt in doua si el a murit strivit intre fiare in poarta casei. Peste casa lor a transit si a ars. Ginerele a fost luat de riul Suceava si nu stiu daca a scapat dar a pierdut caii si caruta. Cel ce blestema si a strigat ca plateste slujbe; a avut groaza lui Dumnezeu. Avea doi copilasi foarte draguti si frumosi o fetita de 4 anisori si un baietel de aproape 3 anisori. Nevasta lui a plecat la o vecina dimineata sa dea sa-i cumpere ceva de la oras si cit au vorbit ele sau a mai facut ceva treburi pe la animale a incuiat camera cu copiii dormind. Fetita s-a trezit si a tras jaratecul din soba de incalzit din dormitor pe podea si aveau piei de salbaticiuni cu blana care au luat foc. Fetita au gasit-o moarta pe pragul de la usa si copilul in pat ca focul s-a stins ca nu a fost oxigen sa continue. Slujbe de blestem platite impotriva mea. Pot vrajitorii sa faca nebunii dar lucruri bune fac doar sfintii. Ma durut in suflet enorm pierderea acestor copii nevinovati… Eu tot pagubit am ramas si mi-am pus deseori intrebarea: pentru ce s-a razbunat Domnul pe acesti oameni asa de dur ca eu nu am zis nimic si nici nu-mi mai parea rau dupa banii pierduti? Si erau oameni cumsecade de alt fel cit i-am cunoscut.

 

FLOAREA VIETII DUPA 30 DE ANI

25. In anul 2003 am plecat din Romania definitiv. In planul meu era sa cistig ceva bani sa-mi platesc ceva datorii si sa-mi termin casa, iar dupa aceasta sa ma intorc innapoi in Romania.

Am plecat cu autocarul in Portugalia. Pe drum am avut si niste vedenii care mi-a vorbit prin ele Dumnezeu. Cind a oprit in Arad autocarul linga un parc sa servim masa ca erau si ceva restaurante pe acolo, dar eu nu am intrat ca nu mai aveam bani romanesti la mine si nu voiam sa cheltui euro.

M-am asezat la o masa din parc linga strada cum au facut si alte persoane din autocar si am inceput sa maninc, eram singur ca linga mine nu s-a mai asezat nimeni. Un inger al lui Dumnezeu a venit si s-a asezat fata in fata cu mine la masa si mi-a vorbit. Domnul te trimite in Belgia la Bruxelles dar ti-a permis sa mergi in Portugalia sa-ti vezi fratii si surorile si nepoteii. Acolo mi-a aratat un ogor foarte mare ca o pasune dreapta. Mi-a zis tu trebuie sa brazdezi 5 brazde drepte de marcaj iar dupa tine altii vor ara si semana. Tu vei pleca in Belgia. Aceste brazde sunt 5 luni. Binecuvintarile care ti le voi da vor fi mai mari cu mult decit lasi in Romania, si un izvor pentru multi frati in credinta pe care o sa-i duc acolo in Belgia sa fie sub umbrarul Meu, asa mi-a vorbit atunci.

Sa nu te uiti innapoi, sa nu te mai intorci in Romania. Greu cuvint… In Romania aveam: casa cu etaj intreg de lemn, anexe, sura, gater vertical de taiat busteni de pina la diametru 80 cm motorizat pe diesel, o gradina de 30 de ari, apa prin cadere naturala dar si o pompa in curte cu o apa exceptionala de buna un izvor de dealuri premontane si era intr-o zona din mijlocul comunei dar foarte linistita retrasa pe o straduta de 500 metri de la strada principala. Am incercat de 3 ori sa merg in vizita in Romania dar am fost pina si blocat de picioare sa nu plec de acasa din Bruxelles. Ultimul raspuns al Domnului a fost: viata ta Danut apartine Mie si eu nu o dau celor rai care vor sa ti-o ia, ci te chem la timpul hotarit de mine in liniste si pace acasa sa fii cu Mine. De asta nu te las sa mergi in Romania. Si? Am ascultat din dragoste ca Domnul m-a iubeste desi nu am crezut chiar de la inceput si ma fortau fratii si surorile mele sa merg cu ei in Romania in concediu.

Dumnezeu mi-a luat dorul de Romania, dar pe frati i-i port in inima si doresc sa ma intilnesc in cer cu toti care am avut harul sa slujim impreuna in Romania.

26. In Portugalia am lucrat in trei locuri dar am luat bani dor dintr-un loc. In doua locuri nu mi-au platit lucrul. De doua ori am avut necaz cu niste negri la care am pus gresie intr-un magazin din Lisabona al IKEA, si erau drogati si bauti, au scos si pistolul sa ma impuste dar i-am dezarmat ca erau foarte bauti si nu aveau control. Dumnezeu m-a pazit de moarte.

27. Intr-un santier erau niste romani cu care lucram nepocaiti din judetul Satul Mare, si ne schimbam la sub-sol in parcarile subterane de echipamentul de santier, mi-au pus acid sulfuric in bocancii lasati peste noapte in santier. Dimineata m-am intors acasa sa cumpar alti bocanci ca nu aveam sanse sa recupar acesti bocanci cu acid in ei. Au spart o baterie la un grup generator de curent sa faca o asemenea crima. Eu eram foarte bun mester si experimentat iar ei nu stiau prea multe dar nici nu se lasau invatati si se temeau de mine ca lucram mult productiv si ei nu aveau viteza ca greseau si desfaceau de multe ori, iar noi faceam fatada blocului cu marmora mozaic alb. Intr-o dimineata am mers la lucru mai devreme ca in Portugalia se incepea lucrul in santiere pe la ora 8 si chiar pina la ora 9 veneau dar se lucra seara tirziu la unele faze. Cind am ajuns in santier m-am urcat pe schela la etajul 10 sa vad daca mi-a urcat pietrele ca in ziua aceea trebuia sa demonteze schela si mai erau ceva complectari de facut. Pietrele erau urcate pe etaj dar puse in apartamente interior nu pe schela de la fatada. Eu am luat o piatra in brate si am trecut pe schela pe o fereasctra deschisa, iar in clipa aceea am auzit cum se rupe cirligele agatatoare ce fixau schela de bloc si se inclina schela in exterior. Am fugit la un balcol deschis si am sarit de pe schela care era déjà deplasata jumatate de metru si schela s-a inclinat si mai tare si s-a demontat pina la etajul 5 si chiar pe etajul 4 a inceput pina s-a oprit. Eu am fugit rapid la sub-sol si m-am schimbat si am fugit acasa ca eram fara acte de rezidenta. De ce s-a rupt schela? Cineva a taiat cu flexul cirligele de agatare aproape de tot doar un milimetru sau maxim 2 milimetri au ramas din grosimea cirligelor de 14 milimetri de otel care se infiletau in niste dibluri in stilpii de beton ai blocului. Dupa aceasta fapta criminala facuta de unul din oamenii aceia nu am mai puturt sa lucrez in santierul acela. Nu au fost oameni accidentati sau raniti ca mai erau aproximativ 40 de minute pina la inceperea programului si nu venise muncitorii in santier. Eu am mers asa devreme ca aveam o alta oferta si voiam sa termin sa primesc banii. Jos unde a cazut schela erau niste gramezi de gunoi de santier de citeva zeci de camioane de pietris si caramizi sparte resturi de tot felul de beton. Dumnezeu m-a pazit de moarte.

28. Dumnezeu ma mustra continuu sa plec in Belgia, sa nu ma impotrivesc, dar eu eram foarte strimtorat financiar si nu aveam nici bani de plecare. Intr-o zi am mers la ocean sa fac baie ca i-mi placea sa innot, era foarte cald prin iunie, si nu era nimeni pe plaja de prea cald. Eu m-am bagat si am innotat asa ca unul singur mai precaut dar deodata au inceput sa vina niste valuri foarte mari, iar cind m-am apropiat de tarm era ca niste cascade cu mult pietris care era purtat de 2 / 4 metri inaltime. Am incercat sa ies din apa dar zona era in plina bataie a furtunii ce se dezlantuise asa ca din senin.

Cind era aproape sa ies a venit un val foarte mare si eu am innotat sa urc pe creasta valului sa nu ma rastoarne in cascada la tarm ca purta pietre si cit capul meu de mari, dar valul m-a dus in larg, unde apele erau mai linistite parca dar valurile erau innalte si foarte greu mai reuseam sa ma ridic pe virful valului sa vad tarmul pe la Casias. Deodata m-am resemnat ca voi pleca la Domnul ca obosisem si tarmul nu-l m-ai vedeam si nici pe valuri nu mai urcam. La un moment am vazut ca eram asa de departe in golful de acolo ca era un vapor ce mergea in dreptul meu si am realizat ca curentii oceanici sunt prea tari sa mai ajung la mal si pluteam asa sa ma odihnesc asteptind sa plec la cer de obosit.

Deodata a aparut Domnul Isus intr-o vedenie in fata mea si m-a luat ca pe un copil cu mina Sa si m-a pus pe uscat prin aer la clipa am vazt cum zbor in mina Lui pe tarm pe un dig de beton care era cu 3 metri mai sus ca nisipul de pe plaja si valurile nu ajungeau la dig. Domnul Isus mi-a zis: du-te in Belgia in pace si nu te teme de nimic ca Eu sunt cu tine. Aici vorbesc despre minunile Lui, ca eu credeam ca voi muri innecat ca Marius Gorcea care era atunci déjà plecat.

DOMNUL ISUS M-A SCOS DIN OCEAN CU MINA SA! GLORIE LUI!

29. Am lucrat si stat mult fara lucru in Portugalia aproape 7 luni. In ultima saptamina intreaga in care am stat acolo, intr-o dimineata cind mergeam cu autobuzul sa iau metroul din statia Benfica de linga stadionul de fotbal; cind am coborit din autobuz un inger al Domnului m-a oprit sa continui drumul spre santier chiar daca mai aveam doua sau trei zile si terminam lucrul acolo. M-a insotit cu o prezenta mare de putere a Duhului Sfint si m-a trimis la gazda. In saptamina care a urmat am primit ceva bani pe lucru si am plecat in Belgia. Am avut doar 400 si ceva maruntis euro.

30. Am ajuns in Belgia pe la orele 13 la Gare de Midi, in Bruxelles. In Belgia erau doi frati din Vicovu de Sus care am sunat dar nu raspundeau la telefon. Eu nu aveam telefon mobil si am sunat de la telefoane publice cred ca si din cauza asta nu raspundeau de frica. Dupa vreo 4 ore a raspuns unul si a trimis un baiat sa ma duca la cineva la o chirie. Eu aveam o valiza de tip avion de 60 X 45 cm, in care aveam o patura aproape noua care era mai bine de jumatate de valiza, 3 camasi, doua perechi de pantaloni, 3/4 tricouri, incaltat cu sandale, si tricou, o geaca de pinza subtire de vara si ceva sosete, trusa de barbierit si papucii de casa. Aceasta era toata averea mea cu care am ajuns in Belgia in 16 iunie, 2004. Nu aveam sacosa sau altceva doar borsetul cu Biblia si manuscrisele cu cintari si poezii primite de la Domnul Isus prin harul Sau maret. Pe drum in Spania un marocan m-a pirit la politie in Burgus unde am schimbat autocarul si m-au cautat dar eu eram la wc si cind am ajuns la autocar soferul cu care am venit din Lisabona mi-a spus sa astept in autocar la el pina controleaza autocarul celalalt care trebuie sa plece, iar cind s-a coborit politia spaniola autocarul in care eram a pornit si a plecat si a oprit aproape de autocarul ce pleca in Bruxelles si m-a trimis sa urc si au plecat instantaneu amindoua. Dumnezeu m-a pazit de control ca eram depasit de 3 luni si puneau interdictii pe pasaport. In Franta am fost obligat sa maninc intr-o pauza cu soferii la masa ca era dat autocarul in urmarire dar eu vorbeam franceza bine si nu eram de banuit ca eram blond nu eram brunet ca cei din Portugalia. Si francezii sunt blonzi in masa. Am mincat cu soferii la masa si i-am tradus la politisti pe soferi si ce-mi spunea politia cit stilceam un pic de portugheza. Iar politia ridea cu mine de ei ca nu stiu franceza si fac curse de autocar. Ma intrebat de ce nu stiu ei franceza iar eu am zis ca nu stiu toti soferii franceza dar eu stiu si sunt cu ei. Dupa ce i-am tradus la colegii soferi politia a plecat. Ei ma cautau pe mine dar nu m-au gasit ca eu i-am tradus ca nu este nimeni doar portughezi si ceva marocani. Ei cautau un rus ca marocanul nu a stiut ce sa spuna de nationalitate cind a dat in primire si avea necaz pe rusi.

31. Inceputul nou in Belgia. In locul unde am stat in chirie la un frate in credinta, am stat doar doua luni fara citeva zile. Fratele a primit dreptul de rezidenta si a adus familia si am fost nevoiti sa ne cautam in alte parti chirie. M-am mutat la un frate foarte iubitor de televizor si am stat o luna intr-o mansarda foarte rece. M-am racit zis asa popular, am luat o gripa foarte dura ca ma durea capul si nu puteam sa dorm de frig iar haine sa ma imbrac mai groase nu aveam, si de lucru aveam nevoie ca nu am avut aproape 3 saptamini de lucru si mai era citeva zile si trebuia sa dau chiria.

Intr-o seara tremuram de frig si nu mai puteam adormi de frig si bolnav. M-am pus pe genunchi sa ma rog si nu ma puteam gindi si concentra ce sa ma rog de bolnav. Doar am zis Doamne Isuse ai mila de mine ca nici nu stiu cum sa ma rog de bolnav ce sunt. Atunci a aparut Domnul Isus intr-o vedenie in fata mea; a pus mina pe fruntea mea si m-a vindecat pe loc. Am adormit imediat dupa vindecare.

Dimineata m-a trezit un telefon sa merg la ceva lucru. Seara zilei era joi si am mers la Biserica. La Biserica am gasit chirie foarte aproape de Biserica si m-a asteptat si de bani pina am avut dar Domnul a pregatit repede bani de chirie si foarte ieftina. Era o familie din Biserica. Dumnezeu m-a binecuvintat ca am avut de lucru si pentru gazda si pentru colegi din gazda de citeva ori in doar 4 luni cita am stat acolo. Dupa 7 luni si citeva zile m-am mutat in apartamentul inchiriat de mine cu un frate care eram buni prieteni.

32. In Bruxelles era un loc unde linga un azil de emigranti legali stau oamenii sa gaseasca de lucru dar din cind in cind, adica saptaminal si chiar mai des venea politia si lua pe strainii fara acte si-i expulza.

Eu nu am avut nevoie sa stau dar intr-o zi m-am dus sa caut pentru cineva care nu stia franceza si era si foarte comod si se temea sa stea acolo. A venit politia la un moment si a inconjurat zona si a restrins cercul. Eu am ridicat miinile spre cer si am zis in franceza: Dumnezeu pe mine m-a facut liber si eu sunt liber! Am mers in directia spre gazda si deodata doi baieti au fugit cit au putut de tare sa scape de politie si cred ca au scapat, dar dupa ei s-a rupt flancul de agenti si eu am mers incet liber spre gazda fara frica din cercul de politisti. Nu m-au urmarit nici unul. Dumnezeu m-a pazit.

33. Dupa aproximativ 7 luni eram in Anvers la o livrare de mobila si eram cu fratele mai mic al patronului turc de origine, iar el a vrut sa intre pe un tunel care era santier si politia devia traficul pe centura de ocolire. Atunci politia l-a oprit si l-a deplasat intr-o zona mai libera si a inceput sa controleze actele si marfa din camion. Eu i-am aratat abonamentul de Bruxelles care avea si fotografie cu cravata la costum. Ei au zis sa merg cu ei la post. Eu am intrebat in olandeza: cum? eu? pentru ce? atunci ei m-au lasat dar l-au pedepsit pe sofer sa opreasca motorul si nu avea baterie buna sa porneasca, iar turcul speriat nu intelegea iar eu i-i traduceam in franceza si-i dadeam actele cerute la politist si explicatii in olandeza ca nu voiau sa vorbeasca franceza chiar daca stiu toti sunt asa inchisi in fixismul lor. Dupa aceea au plecat ca totul era in regula doar eu strain la munca la negru prins dar Dumnezeu i-a inchis ochii la echipaj ca erau 3 ofitieri si 2 agenti iar un ofitier a controlat si daca i-am raspuns in olandeza m-a lasat in pace ca eram din Bruxelles si eram blond ca ei. Ei au crezut ca sunt belgian ca nu aveam accent de strain. Am invatat olandeza facind un an si jumatate  naveta cu elevii de liceu si erau foarte draguti si ma invatau ca eu vorbem bine franceza si ei i-mi traduceau si repetau sa invat ca ei accentul.

A doua zi cind m-a vazut patronul si déjà i-i povestise fratele mai mic al lui a zis Dumnezeu te pazeste miraculos Daniel.

34. Doi ani mai tirziu aveam acte si rezidenta permanenta déjà, acesti patroni m-au contactat sa fac o lucrare de modificare a unei cladiri de birouri in scoala de olandeza privata pentru ei.

Am lucrat doua luni: iulie si august 2007. La sfirsitul lucrarii nu aveau de unde sa-mi dea ceva restante in jurul a 2.000 de euro. M-au chemat sa vorbeasca cu mine ca multi dintre ai lor erau in vacanta si nu aveau bani in casieria scolii ci doar imprumuturi pina incepe anul scolar de la ai lor. Era vinerea spre seara, si au vorbit cu mine erau 7 persoane si mi-au spus situatia lor adevarata. I-am inteles.

Mi-au zis ca vor sa se roage si eu am zis ca vreau sa ma rog si eu cu ei pentru cauza asta si noi credem in Dumnezeu, au acceptat. A inceput unul care m-a dus la ei la lucrare in franceza, au mai continuat 3 in turca si s-a facut un pic de pauza dar pe genunchi, atunci am inceput sa ma rog si eu in franceza ca stiau toti limba. Duhul Sfint a coborit in mine cu o putere si m-am rugat mai mult decit ma gindeam si i-am binecuvintat si pe ei, familiile lor, fratii lor, afacerile lor, m-am rugat sa-i lumineze Dumnezeu din cer cu lumina lui, sa le dea intelepciune si sa-i cheme la harul vietii vesnice pe calea Sa sfinta si multe alte binecuvintari incheind cu multumire pentru harul acordat si ca mi-a ascultat rugaciunea.

S-au oprit si ne-am ridicat si asezat pe scaune. Toti plingeu si stergeau lacrimile de bucurie ca Duhul Sfint s-a simtit prezent si au simtit si ei prezenta lui. Seful lor le-a zis in turca, el nu stia ca eu inteleg multe din turca ca am lucrat cu ei peste 2 ani. A zis asa: Daniel este omul lui Dumnezeu care ne-a binecuvintat si am simtit pe Dumnezeu cu adevarat. Nu putem sa-l trimitem nebinecuvintat de la noi.

A scos portmoneul si a pus pe masa din fata lui aproape 700 de euro si toti au facut la fel si au strins 1.700 si ceva maruntis si mi i-au dat, si mi-au dat toate materialele care ramase de la instalatiile facute in tevi de cupru cu racorduri presate hidraulic, politilena cu garnituri de cauciuc si tot ce a ramas maruntisuri cred ca aveau valoare mai mare de 3.500 euro doar materialele.

Dupa aproape 3 ani m-am intilnit cu doi dintre ei la Biserica s-au intors la Domnul si mi-au zis ca si ceilalti s-au intors doar unul nu s-a intors. Lumina Lui Dumnezeu si prezenta Sa divina prin Duhul Sfint a schimbat vietile intr-o seara de rugaciune in camera de rugaciune a lor ca musulmani! GLORIE DOMNULUI ISUS! GLORIE LUI DUMNEZEU! GLORIE DUHULUI SFINT!

36. Lucram ce gaseam asa pe la turci, apoi pe la negri africani, pe la marocani, cu cit reuseam sa negociez cele mai bune preturi erau de 7 / 8 euro pe ora. Auzeam ca unii frati lucreaza cu 17 euro pe ora, altii se laudau ca primesc chiar 20 euro pe ora. Intr-o zi un frate mi-a spus ca el lucreaza cu 25 de euro pe ora. Altul mi s-a laudat ca a gasit cu 35 euro pe ora la o firma mare. Eu credeam pina la 20 euro pe ora ca este posibil, dar pe cei cu 25 /35 credeam ca mint feroce desi spuneau adevarul dar nu m-au ajutat sa gasesc si eu ca eram din Suceava si fratii din zona de vest a Romaniei ne dispetuiau foarte mult si tineau ca sclavi muncitori din estul Romaniei si cu 4 euro pe ora la negru. Cultura crestina demna de invidiat… in ghilimele…

Am lucrat si facut incalzirea la Biserica Elim in jurul sarbatorilor de iarna si era asa de frig in sala de adunare ca inghetau degetele si nu puteam cinta la orga. Eu nu am cerut bani pe lucru doar ceva de cheltuiala pe naveta si mincare dar i-am primit la sfirsitul lucrarii si i-am dat la cumnatul meu care m-a ajutat doua saptamini, El avea o fetita bolnava grav in Romania, a trebuit sa plece urgent acasa.

Cum toti fratii erau saraci pe atunci si banii strinsi au ajuns cu greu pentru chirie la Biserica si cheltuieli pe gaz si curent electric, ca centrala veche avea 50 de ani si consuma cit 4/5 centrale noi, iar gazul s-a scumpit enorm atunci fiind o iarna foarte geroasa in Europa, eu nu am cerut plata pe lucru de la Biserica ca nu era de unde cu adevarat. Nu stiu si nu exagerez dar cred ca aveau acte cu drept de munca 30 /40 de persoane maxim. Cei peste 200 citi eram membri erau fara acte la lucru la negru ca toti strainii care nu au sanse de a primi rezidenta. Politia lua din case din chirie intre orele 23 si 05 dimineata si arestau si puneau la avion directia Romania, cu interdictii pe multi ani. Romania nu avea drept de munca in Europa pe atunci. Ne ajutau doar patronii care aveau nevoie de forte de munca si ne faceau acte de munca dar nu si rezidenta permanenta ci contracte limitate. Eu nu am vrut sa ma angajez la magazinele de mobila cu un salariu de 1.100 de euro si sa muncesc cite 12/15 ore pe zi de lunea pina simbata noaptea si cereau sa lucram si duminica la musulmani…

37. Am cerut dreptul de rezidenta in 2006, dar un avocat a scris prostii in cerere in olandeza si eu nu am vazut documentul decit dupa doua luni. Iar la inca doua luni a venit politia la mine sa ma trimita in Romania iar eu m-am luat un pic cam tare cu drepturile omului ca Belgia nu le respecta pe atunci pe nicaieri, cu expulzarea in masa a strainilor…

Mi-a dat sa semnez niste documente in olandeza si ce scria acolo? Era foarte trist. Ma faceau traficant de droguri, de substante toxice de lupta, de arme si munitii, si eu vorbeam in franceza cu comisarul, dar cind am citit documentele am semnat si am scris semnat sub presiune in: romana, engleza: franceza si olandeza. Cind a vazut comisarul a ramas blocat. Eu l-am intrebat in franceza: de cind Flamanzii care sunt de origine din Siberia rusa, expulzeaza urmasii germanofoni din Europa?

Atunci comisarul s-a luminat la fata si mi-a zis: si eu sunt german de origine, spune-mi cu ce te pot ajuta. Eu i-am zis ca noi suntem o familie foarte numeroasa din Romania si dupa bunici avem origini de austrieci si germani. El m-a sfatuit sa introduc o procedura de reintegrare nationala de origine si mi-a zis ca legal putea chema un echipaj si sa ma trimita atunci direct in Romania. Iar eu i-am raspuns ca dupa o saptamina eram innapoi si aveam apartament inchiriat legal pe mine personal pe 3 ani; si 3 luni nu ma putea trimite din nou ca incalca drepturile omului. A ris de ce informat eram de regulile Europene si mi-a zis ce sa fac si a plecat, spunind ca acel document nu are valoare ci este administrativ si pot sa-l arunc sau distruge ca el nu si-l asuma si ma pune pe lista de asteptare a procesarii documentelor.

Era simbata pe la amiaza cind a venit politia federala.

38. Linga mine aveam o familie care am ajutat-o sa obtina chirie, chiar de la azil, iar barbatul era foarte cu politica si se lauda ca a fost la Consiliu Europei sa-si ceara dreptul la azil politic dar dupa ce l-am intrebat sa ma informez eu mai bine am inteles ca mintea asa cu laudaroseniile lui.

Eu chiar m-am dus lunea dimineata la Consiliul Europei si am cerut audienta cu presedintele Consiliului Europei, iar mi s-a raspuns ca nu se poate pina miercuri. A venit un ofitier de securitate in grad superior si m-a intrebat ce probleme am? iar eu am raspuns tehnic, ca o problema de securitate Europeana. El mi-a zis ca poate este bine ca sa merg in audienta la presedintele OSCE, ca el ma poate primi si l-a anuntat si m-a primit. Am discutat problema expulzarilor in masa a romanilor din Belgia cu documentul meu pe masa si fara traducatori doar cu garzile oficiale prezente. A fost foarte dragut si a dat un ordin si s-au oprit acele persecutii si anulat toate restrictiile puse pe registru european de aceste expulzari in masa. A luat cu adevarat masuri ca marti dimineata a venit politia si m-a cautat sa-mi dea avizul pentru documentul de rezidenta dar nu m-a gasit acasa. La scurt timp m-am mutat in Bruxelles cu chiria ca eram in zona flamanda aproape de Bruxelles la 20 km.

Dupa ce m-am mutat in Bruxelles, intr-o zi m-a chemat patronal turc de la magazinele de mobila sa-mi dea un montaj si sa astept dimineata a doua zi linga magazin ca vine o masina sa ma ia cu sculele marunte de montaj.

A doua zi dupa ora 7 cum mi-a zis patronul, a oprit o masina neagra fara girofarur aparente ci in parbrize si mi-a zis pe nume si m-a chemat sa ma urc in masina. Instantaneu am inteles ca era masina securitatii si m-a dus direct in ministerul de interne federal. La un montaj de birouri si dulapuri cu etajere pentru documente. Mi-au adus de mincare foarte amabili si eu am tras cit am reusit de tare sa termin in ziua aceea ca era vineri. Am terminat pe la orele 16:30 tot dar era pentru doua zile de munca. La sfirsitul lucrului, cautam pe cineva sa plec si sa-i spun ca am terminat de montat dar ei au vazut pe camerele de securitate si au venit. Mi-a zis sa nu ma grabesc ca vrea sa stea putin de vorba cu mine o persoana dintre sefii lui si sa nu ma sperii ca sunt liber. El o sa ma conduca cu masina pina acasa dupa ce o sa stam putin la masa si sa servim ceva si sa discutam ceva ce o sa ne faca bine la toti. A urmat un interviu dragut, deschis si foarte amabil dupa masa ce am servit, si am discutat toate problemele romanilor veniti la munca in Belgia, despre necazurile lor, despre harnicia lor, despre cum ar putea Belgia sa integreze un popor civilizat ca si ei doar mai sarac, si despre aspectul incurajarii stabilirii definitive in Belgia ca avantaj reciproc de tara si muncitori integrati national, tot in limba franceza. Nu mi-a reprosat ca am fost la OSCE, nici nu a amintit nimic. Dar a fost mai constructiv decit orice negociere politica romano-belgiana. Practic au deschis pentru muncitorii romani toate oportunitatile sa munceasca in Belgia. Dupa aceasta discutie ce a durat aproape 4 ore m-au dus cu masina acasa in Asse, linga Bruxelles.

Am apreciat poporul belgian ca cel mai dragut in relatiile diplomatice cu strainii si nu m-am inselat.

Este chiar mai civilizat decit francezii in relatiile umane. Mai deschis decit germanii. Si foarte serios si stabil in toate. Legile sunt si de 200 de ani cu imbunatatiri dar foarte bune si democratic-umane, un fel de respect uman special, ce doar la elvetieni mai este asa de fin.

39. Am primit cetatenie belgiana prin 2012. Nu am renuntat la cetatenia romana si nu mi-a cerut sa renunt nimeni decit un om rau educat din consulatul ambasadei Romaniei din Bruxelles prin 2014 dupa ce si-a batut joc si m-a purtat pe drumuri de 6 / 7 ori degeaba pe la consulat fara sa ma informeze ce aveam nevoie. Dupa care eu i-am zis ca daca nu este capabil sa-si dea demisia si sa lase locul la cineva mai pregatit. Nu am mai mers la Consulat sau Ambasada decit la vot pentru Romania odata cind spuneau ca s-a votat vreo 23.000 la Bruxelles dar eu eram cu numarul de votant pe ziua respectiva la orele 19:40 innainte de inchidere si stiu sigur ca am semna pe lista de prezenta la un numar de 760 si ceva… Unde erau cele 23.000 nu stiu… cred ca in computerul STS sau SIE roman.

Dupa aceste evenimente nu am mai votat si nu mai votez pentru Romania. Le fura si le falsifica fara nici un adevar… nu se merita sa te ispitesti degeaba.

Dupa acest incident am fost urmarit sa-mi ia viata de foarte multe ori pe autostrazi, prin calatorii prin Europa, si chiar odata cind veneam din Anglia, in port innainte sa urc pe vapor si la controlul de securitate am fost scos din masina si au dus masina in buncar sa o recupereze daca se poate si au reusit. Cind mi-au aratat pe monitor ce au luat prins magnetic de caroserie sub scaunul soferului am ramas blocat si mi-au zis ca m-au adus cu insotitori din Londra pina la port, este adevarat ca nu au lipsit doua masini de politie fata spate ce m-au incadrat; si cred ca si altele civile, ca mergea un camion paralel cu o viteza foarte mare linga mine in zonele mai aglomerate, dar ei bruiau electronic programarea unei mine magnetice puse in stada de cine? ? ? nu stiu nici acum si nu ma intereseaza…

Mi s-a dereglat si computerul masinii ca abia am ajuns in Bruxelles.

Dumnezeu m-a pazit de moarte si pe mine si ferriboatul care am tranversat Marea Minecii.

Nu sunt o persoana asa de importanta si nu vad de ce m-au minat asa de criminal. Nu sunt diplomat, nu fac parte din nici un serviciu de profil, nu am nici o putere de decizii sau influienta politica sau economica… Sunt un om sarac si nu ma pasioneaza nimic din nebunia lumii, nici sporturile, nici politica, nici nu simpatizez cu nici un partid sau organizatie de sindicat, nici nu fac parte din fundatiile nu stiu cui, ce au oamenii cu mine un misionar crestin, foarte slab, nefinantat de nimeni, nici un cent de euro sau dolar, ci muncesc ca robotul in santiere de constructii cit pot de tare? ? ?

40. Am fost urmarit si in Germania in misiune de mai multe ori, dar Dumnezeu m-a ocrotit din cer. O data veneam din Elvetia si m-a urmarit unul cu un suv: tot incerca sa ma acroseze dar a reusit sa piarda controlul sa urce pe o coasta de munte si sa se rostogoleasca in prapastie peste 6 benzi de autostrada cu peste 200 la ora cred ca avea 250 /270 km / ora ca aproape 200 aveam eu fugind de nebunia lui care era o moarte sigura ca a tras si gloante din spate dar nu a nimerit. Specialistii de la serviciile cui o fi? ? ? Ingerul Domnului era cu mine in masina si-mi spunea ce sa fac.

Am fost urmarit si in Franta si au incercat sa ma acroseze chiar pe banda 3 de autostrada noaptea cu camioanele au iesit trei camioane unul dupa altul pina pe banda 3 dar cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut cred ca de ultimul cu 200 km pe ora si era sa ma aghete cu scara de la cabina ca doar citva centimetri nu a ajuns sa ma atinga pe banda 3 si eu eram pe marcaj cu roata de la sofer, dinspre Paris spre Bruxelles dupa ora 23 noaptea… Camioane inscrise in Romania si remorcile cu numere belgiene.

Dumnezeu sa-i ierte si sa-i cheme la El pe acesti oameni sa vada stralucirea Sa divina.

41. Eu lucrez doar pentru Dumnezeu si cind El ma v-a chema acasa merg cu bucuria copilulul mic care nu mai poate de dorul dupa tatal lui sa fie luat in brate si sa fie fericit.

Daca moare trupul sufletul si duhul meu vor fi mutate la Dumnezeu in cer. GLORIE LUI! ! !

Astept cu nerabdare chemarea Sa divina dar poate sa vina si acum sau peste citi ani va rindui Dumnezeu eu voi fi pe veci al Lui!

L-am vazut in vindecari, eliberari de demoni necurati, botezuri cu Duhul Sfint, cintari noi, poezii pline de har, descoperiri Dumnezeiesti, ocrotiri prin minuni la clipa, mi-a condus si masina pe autostrazile din Elvetia prin munti si eu m-am odihnit, nu aveam nici un tovaras cu mine, mi-a asculta mii de rugaciuni si a facut asa de multe minuni ca nici nu le pot retine in memorii si nu vreau sa ma slavesc pe mine ci: TOATA GLORIA SA FIE A LUI DUMNEZEU TATAL! DOMNUL ISUS FIUL! SI DUHULUI SFINT IN VECI DE VECI AMIN!

Eu am lacrimile, durerea, rusinea, ocara si cred ca voi primi odihna de la Dumnezeu si o dreapta rasplatire care o astept cu mult dor! Eu sunt nimic! Dumnezeirea este atotputernica si vesnica!

Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 101
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni