Cind Dumnezeu vrea sa ne demonstreze Atotputernicia Lui
Autor: Dănuț Burla  |  Album: TRAIND PRIN CREDINTA  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de Danut-Burla01 in 17/01/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Cind Dumnezeu vrea sa ne demonstreze Atotputernicia Lui

 

Intr-o zi eram cu doi nepotei de 8 si 10 anisori veniti pe la mine ca eu ii mai luam cu mine sa-i duc prin tara sa vada copii si alte zone din Belgia si in vacante este ceva obisnuit sa stea pe la mine, ca unchi mai in virsta si nu am copii, iar ei nu au bunici ca au plecat la Domnul toti. Acesti copilasi sunt ai fratelui meu cel mai tinar din 12 citi am fost. Asa un pic pe post de bunic s-au alipit foarte tare de mine ca eu i-i invatam si sa se roage si sa cinte la orga, marea lor curiozitate si dragoste.

Fiind la mine acasa m-au intrebat despre cum era cind mergeam in misiune in alte tari si pe unde am fost, ca copii curiosi ca eu tot le spuneam ca Domnul Isus i-i pregateste sa fie viitorii misionari.

Mi-am adus aminte de o calatorie in misiune in Elvetia in 2013, si le-am povestit cum Domnul Isus a trimis ingerul Sau si a condus masina mea iarna pe viscol si polei prin Elvetia de la Geneva la Zurrik.

Eu nu am realizat cit de mare a fost minunea traita atunci, dar copiii curiosi m-au pus sa le arat pe harta pe computer. Cautind pe google maap, am realizat ca minunea ce am trait-o nu este comparabila in termeni si masuri pamantesti.

De ce? Dar o sa scriu intreaga lucrare ca atunci cind Dumnezeu vrea sa-si demonstreze puterea nu-i trebuie timpul si conditiile pamantesti. El are alte unitati de masura.

In anul 2013,25 octombrie, am ajuns seara de la munca acasa la Bruxelles, in Belgia. Dupa o saptamina in care aveam parcursi aproape 3.000 km la volan si lucru in santiere ca mai lucram cu oamenii mei, aveam societate de constructii si lucrari mari pe la firme foarte mari contractate ca sub entrepriza satelit ce aduce personal de ramforsare cum merge in sistemul acesta. Aveam 13 oameni in 6 santiere raspindite si la 200 km de Bruxelles unele. Asa ca eram antrenat cu drumurile.

Asa cum era sfirsit de saptamina de lucru vinerea seara si am ajuns acasa in jurul orelor 19, imediat am servit masa si ma gindeam stind la masa ca o sa ma odihnesc bine ca pe drumuri in ultimele zile joi si vineri se mai rupea filmul instantaneu citeva secunde de oboseala si somn putin ca nu reuseam sa dorm mai mult de 6 ore pe noapte. In timpul ce serveam masa si ma gindeam asa: a aparut un Inger al Domnului si a stat la masa cu mine, mi-a zis asa:

 

Culca-te, odihnestete dar eu te voi scula sa mergi in Elvetia la noapte in lucrarea Mea, pleci la Geneva sa fi-i simbata seara la slujba ca am de lucrat acolo, duminica dimineata la Rupperswil, era fratele Faur Doru pastor acolo, iar duminica seara la Zurrik unde era alt frate Faur Gheorghe pastor, ei sunt si frati de corp.

La Zurrik am mai fost. La Geneva am mai fost la o biserica franceza invitat in 2012 de sarbatorile de iarna. La Rupperswile nu am mai fost si a trebuit sa fac un plan si sa ma organizez normal pe agenda dar am uitat ci doar am verificat adresele si am notat pe agenda. Fiind foarte obosit nu am luat in calcul ca fizic nu pot ajunge la serviciul de duminica dimineata de la Geneva la Rupperswil, ca erau 276 de km prin munti iarna, ningea si se mai facea polei noaptea.

Am ascultat si m-am culcat imediat dupa un dus. Am adormit instantaneu. Pe la ora 1 noaptea Ingerul Domnului m-a trezit si m-am pregatit si am plecat. Cind am ajuns prin Luxembourg, a venit o ploaie torentiala ce a tinut pina am ajuns la Karlsruhe in Germania. In timpul ploii ingerul Domnului era cu mine si tinea miinile pe volanul masinii si am mers cu o viteza foarte mare zburind peste piriiase iesite pe soseaua si pe portiuni de autostrada si cite un pic de namol si pietris asa am trecut noaptea muntii Din Germania dinspre Luxembourg spre Karlsruhe. Am continuat drumul spre Geneva si am ajuns pe la orele 16 intr-o parcare de pe autostrada linga Geneva. Eram asa de obosit ca am mai facut un dus rece sa-mi revin, practic se lipeau ochii de oboseala.

Dupa aceasta am mers la Biserica Penticostala Romana din Geneva, ca ei erau intr-o locatie cu elvetienii duminica dimineata, duminica dupa orele 13 pin la 16 aveau program brazilienii iar dupa orele 17 seara aveau program portughezii. Eu mi-asi fi dorit sa ramin la toate programene ca vorbesc franceza ca si romana de bine si vorbesc si portugheza binisor.

Dar planul Domnului a fost altul. Ne – am bucurat intr-o sara prelungita cu fratii romani iar a doua zi am continuat cum mi-a spus Domnul. Nu i-am anuntat pe frati ca nu eram sigur ca ajung duminica dimineata la Biserica Rupperswil.

Dupa slujba ce a tinut pina la orele22 si ceva in loc de 20 am fost luat de un frate sa dorm la el si pina am ajuns, servit masa, un pic de vorba s-a facut ora 1 si jumatate.

Am adormit asa in graba, iar Ingerul Domnului m-a trezit pe la orele 6 dimineata. Ca sa fiu fres am mai facut un dus rapid si am plecat in graba nu am stat sa mai servesc masa ca era multi kilometri de mers pe munte, peste noapte a plouat putin si dimineata am facut de la fratele dintr-un sat pina la autostrada o ora si 20 de minute, dupa ce am Iesit din Geneva si am intrat pe autostrada, nu puteam sa merg nici cu 50 km pe ora si pe un viaduct vintul lateral ma mutat pina pe banda 3 de pe banda 1.

Am mers  putin si am intrat in primul parking de linga autostrada, eram asa de obosit ca tremuram parca si nu puteam conduce ca un pic m-am si speriat de 3  ori am derapat periculos. Nimeni nu circula pe autostrada la ora aceea si furtuna se intetea si viscolea. M-am rugat Domnului in parcare si am zis: Doamne mai sunt 240 de kilometri pina la Rupperswil pe furtuna, polei si viscol, iar acum este ora 8:46. La orele 10 incepe slujba. Tu Doamne sti-i ca nu pot sa ajung nici la Zurrik ca incepe la orele 15 dar incerc sa merg macar la Zurik dupa masa. Pina la Zurrik erau 290 km. De la 9 la 15 calculam eu in 6 ore ajung.

Aici incepe minunea lui Dumnezeu. Ingerul Domnului a venit din nou si mi-a zis: baga in viteza si iesi pe autostrada iar eu conduc si tu te vei odihni. O ora si 10 minute 238 km? Eu cred ca Ingerul Domnului a mutat practic masina ca nici motorina nu s-a consumat pentru kilometri distanta.

Am bagat in viteza eu cu mina mea si am iesit pe autostrada, am vazut doua miini albe stralucitoare ce s-au asezat pe volan si am adomit instantaneu. Ingerul Domnului m-a trezit cind am iesit de pe autostrada sa intru in Rupperswil. Eram asa de odihnit ca parca dormisem o zi si o noaapte intregi.

Am participat la slujba iar acolo in timpul predicii a venit Duhul Sfint cu o putere mare si prin vorbirea in alte limbi ce mi-a venit a vorbit unei femei elvetiana in germana ca prorocie, eu nu stiu germana mai nimic. Dupa ce s-a terminat slujba femeia sarea de bucurie ca Domnul Isus a vindecat-o si a chemat-o la El ca nu era pocaita ci vizitatoare invitata.

Am plecat la Zurrik fara sa mai servesc masa ca nu aveam timp sa pot ajunge la slujba la orele 15 plin de bucurie si a disparut oboseala. Am participat la slujba la Biserica Penticostala romana din Zurrik la fratele Faur Gheorghe si la ei au tras de mine si la rugaciune si sa recit poezii si la predica cit da Domnul harul. Unii frati din diaspora cind te prind te folosesc la maxim ca in unele biserici vin mai rar si mai putini frati lucratori si atunci cind vin de dorul si dragostea cu care sunt asteptati si primiti chiar nu scapi de slujbe. Am prins in aceasta calatorie: peste 11 ore de program in 3 biserici din care cred ca aproape 5 am fost la predica si recitat poezii si 2.670 km de drumuri.

Am plecat si m-am intors acasa la Bruxelles in Belgia, pe la orele 20 si ceva. Pe drum am avut o alta incercare, cind veneam spre casa prin Germania nu m-am intors prin Luxumbourg ca au fost inundatii si era drumul inchis prin munti, ci pe la Constantz spre Munchen si prin Sttugart, Coblenz Koln Achen.

Cind eram pe munti prin zona Sttugart sau dupa un gip a incercat sa ma aghete de citeva ori sa ma accidenteze si se circula cu 180 / 200 km pe ora pe toate 3 benzi. Nu stiu ce sa enervat sau am fost urmarit? ca tot se retragea pe banda 1 spre dreapta si dupa ce treceam de el ma tot depasea si incerca sa ma atinga pe coltul de la sofer in fata. De 5 ori a facut figura asta si Ingerul Domnului ma tot instiinta si-mi spunea ce manevra sa fac la 180 km pe ora…

Ultima data am vazu Ingerul Domnului cum zboara spre el si ca si cum ia dat o palma l-a aruncat si s-a suit pe coasta muntelui spre dreapta, dupa care s-a rostogolit peste ambele sensuri de autostrada prin aer pina in ripa in padure. Autostrada avea 6 benzi si era terasata pe doua nivele ca nu permitea zona muntoasa si stincoasa sa o faca la acelasi nivel, eu cred ca si costul a fost mai mic dar erau si stinci innalte. Fratii care locuiesc in Germania in Zona stiu despe ce vorbesc si soferii de camion care au trecut pe acolo.

Dupa aceea am continuat drumul fara sa opresc pina in Belgia la Liege, iar dimineata pe la orele 6 am ajuns acasa la Bruxelles. Am avut binecuvintarea ca in Germania era cald si uscat si am mers foarte bine. Dumnezeu m-a ocrotit din cer si si-a aratat Puterea Sa.

Lunea dimineata am dormit cel mult 4 ore si am mers iarasi prin doua santiere ca aveam receptie sa facturez sfirsitul de luna octombrie. Am fost chiar un pic cam fugitiv in descriere ca la Geneva si Zurrik Dumnezeu a facut vindecari in timpul predicii. Si noi uitam sa-L grlorificam pe Cel ce merita toata Gloria pina in vesnicii.

Pentru unii mai slabi in credinta sunt greu de inteles dar pentru noi care am trait prin credinta si am vazut puterea lui Dumnezeu uneori devine prea usor, obisnuinta sau chiar rutina.

M-am obisnuit din copilarie dupa ce la 14 ani si 5 luni Domnul Isus m-a botezat cu Duhul Sfint sa simt prezenta Domnului in fiecare zi, iar cind nu o simteam mi se parea ca sunt mult prea departe de Domnul si ma incepeam sa ma cercetez ce am facut si cu ce l-am suparat pe Domnul.

Aceasta trebuie sa fie viata noastra pe calea Domnului Isus, nu-i o poveste, nu-i o rutina ci este Viata Vesnica care incepe de aici de pe pamant. Deci, daca a-ti inviiat, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.

Domnul Isus sa va intareasca credinta la toti.

Va binecuvintez in Numele Domnului Isus Amin.

Fratele Danut Burla

Braine le Compte Belgia

Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 104
  • Gramatical 1
  • Danut-Burla01  Estr gramatical iar cei mai gramaticali sa o corecteze ca sunt doar liberi sa o faca

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • Danut-Burla01  Sunt puse unde trebuie, iar cine nu stie decit sa batjocoreasca sigur nu stie gramatica romaneasca si nici nu are intentii bune.

    Diacritice 1 0
  • Conținut complet
Opțiuni